Bobo29
Jr. Member

|
 |
« on: October 27, 2007, 10:20:48 PM » |
|
Stiu ca sunt fff multe topicuri deschise cu acest subiect, dar va rog sa-mi spuneti daca ROYAL CANIN este suficient ca hrana pt catelul meu...are 4 luni...ii dau 3 mese pe zi....la 7.00 la 14.00 si la 21.00 (300 g/masa) si un galbenus de ou martea si vinerea...ca hrana alternativa ii mai dau orez, morcov ras, miere...CALCIU 10 zile da, 20 de zile pauza (pana la varsta de 1 AN)...si cam atat...este bine cum procedez? Ar mai trebui sa adaug ceva in alimentatia lui? Ar fi ceva mai bun ca ROYAL CANIN? Daca da, ce? Am auzit ca ar trebui sa-i mai dau si conserve de carne de vita (in combinatie cu ROYAL CANIN, sa scad gramajul de ROYAL CANIN si sa adaug carne de vita)...dar nu stiu daca ar fi bine...in plus am mai auzit ca ar fi bine sa-i dau 2 pastile de spirulina pe zi (concentratie 250 - cea pt oameni), dar nu stiu ce sa fac!!!  Va multumesc anticipat pt ajutor!!!
|
|
|
|
|
|
Singurul prieten care te iubeste neconditionat...
|
|
|
maysa
Hero Member

AIDA
|
 |
« Reply #1 on: October 27, 2007, 10:53:09 PM » |
|
stai ca nu am inteles bine 300 de grame la fiecare masa sau 300 de grame impartinta in trei mese>adica 100 g pe masa??
|
|
|
|
|
|
PRIETENUL este cel care stie totul despre tine si te iubeste la fel
|
|
|
|
|
Bobo29
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: October 27, 2007, 10:56:20 PM » |
|
acum m-am uitat exact si ii dau 250 grame la o masa....deci 750 g pe zi...sper ca e bine 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobo29
Jr. Member

|
 |
« Reply #3 on: October 27, 2007, 10:57:31 PM » |
|
am iesit in curte si l-am cantarit pe Magnus...are 25 de kg...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maysa
Hero Member

AIDA
|
 |
« Reply #4 on: October 27, 2007, 11:32:46 PM » |
|
mi se pare cam mult pt o masa daca ai sacul de royal canin uitate ce scrie pe sac... pe zi.. mi se pare ca e mai putin .. iar daca ii dai un kg de mancare aproape deja..e enorm.. cateaua mea are 21 de kg.. si ii dau in jur de 350 grame pe ZI si cred ca tre sa ajungi la maxim 500 grame pe zi cand e adult.. deci cred ca ii dai cam mult plus daca ii mai dai si suplimente o sa creasca foarte repede si o sa aibe problemele cu oasele pt ca nu o sa se dezvolte indeajuns de repede pe cat va lua in greutate plus ca risti sa ai un caine obez de mic... poti sa i inmultesti boabele cu 2 linguri de orez si morcov ras daca e obijnuit sa manance cantitativ mult si treptat scade portia la cat ar trebui sa fie pt un pui de 4 luni... excesele nu sunt bune iar eu cred ca ai exagerat 750 grame e mult pt un pui ..( cred ca si pt un adult)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maysa
Hero Member

AIDA
|
 |
« Reply #5 on: October 27, 2007, 11:35:17 PM » |
|
toata gama premium vezi la alimentati gasesti posturi pe subiect dai la search sus si o sa ti apara... Ar fi ceva mai bun ca ROYAL CANIN? Daca da, ce? Am auzit ca ar trebui sa-i mai dau si conserve de carne de vita (in combinatie cu ROYAL CANIN, sa scad gramajul de ROYAL CANIN si sa adaug carne de vita)...dar nu stiu daca ar fi bine...in plus am mai auzit ca ar fi bine sa-i dau 2 pastile de spirulina pe zi (concentratie 250 - cea pt oameni), dar nu stiu ce sa fac!!!  Va multumesc anticipat pt ajutor!!! cred ca gama premium are tot ce trebuie pt un pui ( versiunile pt pui ) si prea multe suplimente nu cred ca sunt bune si sa ajungi sa inlocuiesti o mancare care contine aprope tot ce are nevoie cu carne de vita ( care e buna insa nu contine toate necesare unui pui ) nu e ok... si pastilele nu sunt bune in general.. de ce .sa ii dai pastile pt oameni mi se pare o gresala.. organismul si metabolismul cainelui e diferit si la cg foarte sensibil sunt pastile pt catei speciale .. l ai intrebat pe domnul veterinar.. cred ca tre sa te consulti cu unul neaparat.. si sa mergi cu puiul tau la un control de rutina sa iti zica daca e nev de tot felul de suplimente si ce sa nu faci ca sa nu strici sanatatea puiului tau....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobo29
Jr. Member

|
 |
« Reply #6 on: October 27, 2007, 11:48:16 PM » |
|
inca nu i-am dat spirulina sau alte vitamine...doar CA asa cum mi a spus vetrinarul...10 zile da si 20 pauza...in rest nimik...din aceasta cauza am si intrebat...oricum domnul doctor mi a spus ca puiul este OK...acum 2 sapt am fost cu el la control...pana acum o saptamana ii dadeam BEWI-DOG...apoi am trecut pe ROYAL CANIN...multumesc mult pt sfaturi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maysa
Hero Member

AIDA
|
 |
« Reply #7 on: October 27, 2007, 11:59:48 PM » |
|
ok m am informat 440 grame PE ZI deci bafta insa aigrija treptat scadei cantitatea pt ca acum l ai obijnuit cu mult.. si apoi o sa aibe impresia ca l lasi sa moara de foame el nu tre sa simta diferenta .. scadei treptat ..pana ajungi la cat trebuie sa i dai si cel mai bine e sa te consulti cu ce scrie pe sac pt ca nu degeaba au ei trecuti acolo acele date..chiar daca ii cumperi varsat la kg poti sa intrebi ce zice pe sac.. ok? bafta ar fi mai bine sa fi mult mai atent inainte sa i administrezi diferitemeniuri retete sau ..cantitati .. ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #8 on: October 28, 2007, 10:16:18 AM » |
|
Cantitatea de Royal canin este foarte mare, ar trebui sa fie aproape jumatate. Spirulina poti sa-i dai deoarece este un supliment nutritiv insa s-ar putea sa-i scada putin pofta de mancare. Oricum nu cred ca i-ar strica avand in vedereca mananca acum cat un lup. Lasand gluma la o parte ai grija cu portia de papica, exagerand cantitatea de mancare poti sa-i faci mult rau.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
Bobo29
Jr. Member

|
 |
« Reply #9 on: October 28, 2007, 12:09:37 PM » |
|
Cantitatea de Royal canin este foarte mare, ar trebui sa fie aproape jumatate. Spirulina poti sa-i dai deoarece este un supliment nutritiv insa s-ar putea sa-i scada putin pofta de mancare. Oricum nu cred ca i-ar strica avand in vedereca mananca acum cat un lup. Lasand gluma la o parte ai grija cu portia de papica, exagerand cantitatea de mancare poti sa-i faci mult rau. Ariana iti multumesc si tie pt reply...oricum eu i am dat inainte BEWI DOG asa cum mi a spus crescatorul...200-250 grame la o masa de 3 ori pe zi..acum, pt ca am trecut la ROYAL CANIN, o sa i dau asa cum scrie pe sacul de mancare...o sa i adaug si spirulina, 1/zi...m am interesat si acum ca mi ai confirmat si tu sunt sigur ca e bine...inca nu am inteles ceva...deci ii dau doar ROYAL CANIN asa cum scrie pe sac si atat? iar mancarea suplimentara (orez, miere, morcov, etc.) cand si cum i o dau? in loc de obisnuitele granule de RC ii dau mancarea suplimentara? sau ii adaug peste? chiar nu stiu...daca mi ar spune cineva exact cum sa i dau mancarea as fi foarte recunscator si fericit...multumesc tuturor.... mentionez ca nu am avut probleme...el a mancat f bine mereu...exact asa cum i am dat...nu a facut niciodata "figuri" sa zic asa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
Administrator

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #10 on: October 28, 2007, 12:27:23 PM » |
|
In aria asta sunt toate informatiile de care ai nevoie. Aici ai citit ? Sunt multe topicuri referitoare la alimentatia puilor / adultilor, diversificarea alimentatiei, titpuri de hrana uscata, adjuvanti alimentari etc. Trebuie doar sa te uiti un pic prin ele.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
maysa
Hero Member

AIDA
|
 |
« Reply #11 on: October 28, 2007, 12:28:33 PM » |
|
poti sa ii dai cum crezi tu.. eu fac asa .. 300 grame pe zi 100g si un pic la o masa sau 100 g la cele doua mese/seara pana la 300 grame... si morcovul 1.. asa mai mijlociu .. i l rad pe deasupra dimineata si la masa de pranz ca imediat doarmeii dau un pic orez.. .. deci se digera foarte bine ...in liniste.. + are un morcov in permanenta pe jos pe care il roade ca pe os.. si .. roade cam un morcov mare la doua zile.. morcovul poate fi fiert sau crud eu il dau crud din doua motive ..are toate calitatile de leguma proaspata si o ajuta sa si curete dintii + poti sa i dai si mere si alte fructe..orez ti am zis fiert fara nimic gen sare sau vegeta ( total interzisa) dar nu mai mult de doua linguri la o masa.. nu cred ca tre sa exagerezi cu orezul.. iar daca mancarea boabe e pe baza de orez.. nu cred ca e nevoie mai deloc eu te am sfatuit asa pt ca puiul tau e obijnuit cu cantitate mare de mancare.. si orezul ii satura.. si da poti sa ii dai doar cat scrie pe sac cateaua mea primeste orez cam . la doua zile .. sau chiar o data pe saptamana.. morcov in fiecare zi ...  orezul poate fi o masa sau amestecat ce cred ca e mai bn pt cutu tau ( pt ca e satios si pe langa boabe .. face sa se sature la fiecare masa..)si morcovul ras pe deasupra ..ca sa ii poata manca mai usor.. il face mai alunecos..(pe orez)  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobo29
Jr. Member

|
 |
« Reply #12 on: October 28, 2007, 12:32:59 PM » |
|
va multumesc foarte mult si scuza ma sersoft...eu ii dau asta: Royal Canin GERMAN SHEPHERD JUNIOR 14kg Hrana superpremium creata special pentru puii (sub 15 luni) de Ciobanesti German e bine nu? poate par stangaci, dar sunt atatea feluri de ROYAL CANIN incat nu mai stiu ce e bine pt el...  sper ca acest fel e OK...pot sa adaug si o poza de pe un site? cu tipul de hrana? sau este interzis?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maysa
Hero Member

AIDA
|
 |
« Reply #13 on: October 28, 2007, 12:37:26 PM » |
|
nu cred ca e interzis .. si eu in bv nu am vazut tipul asta special pt pui.... tu in ce oras stai??? eu ii dau maxi junior.. cred ca e ok si varianta " super specializata"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #14 on: October 28, 2007, 02:51:27 PM » |
|
...oricum eu i am dat inainte BEWI DOG asa cum mi a spus crescatorul...200-250 grame la o masa de 3 ori pe zi..
era mult si cat ii dadeai inainte. Vezi tu...apar mai multe probleme, pe langa faptul ca creste mult prea repede daca mananca mult (nu va fi gras...chiar ti se va parea slabut dar fortandu-i cresterea va fi lung/inalt) fortandu-i articulatiile si stomacul se umple prea tare...volumul sau va fi de obicei marit crescand considerabil si riscul aparitiei torsiunii gastrice. Toate rasele cu torace adanc (si CG-ul) ar trebui sa se axeze pe mese consistente in cantitati mici. Adica nu conteaza cantitatea ci calitatea. Cand ii dadeam Eukanuba (la cca. 1 an si ceva) manca 250g/zi impartite in doua mese, deci 125g la o masa si nu era slaba deloc. Peste ii mai pun morcov crud razalit, o lingura de orez si putina supica. Succes.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
|