cretzulinul
Newbie
|
 |
« on: May 02, 2008, 11:08:17 AM » |
|
As vrea sa imi iau un caine si nu stiu care mi s-ar potrivi cel mai bine ... stau la apartament ...si am cum sa il scot afara cel putin 2-3 ore , loc de zburdat are unde sa zburde , stau pe langa un deal , sooo....CG sau husky ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #1 on: May 02, 2008, 11:39:36 AM » |
|
CG! 
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
|
cretzulinul
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: May 02, 2008, 11:43:00 AM » |
|
cg ... dc? ca e rasa ta prefarata sau dc? niste argumente te rog 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #3 on: May 02, 2008, 11:45:12 AM » |
|
Pentru ca esti pe un forum de ciobanesc german ? 
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
cretzulinul
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: May 02, 2008, 11:47:31 AM » |
|
pei da , dar am postat la discutii diverse si as vrea sa aflu niste pareri ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cretzulinul
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: May 02, 2008, 11:48:54 AM » |
|
vreau sa aflu care suporta cel mai bine mediu de apartament , naparlire ,temperament, intretinere, costuri .... comparari de astea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #6 on: May 02, 2008, 02:31:39 PM » |
|
vreau sa aflu care suporta cel mai bine mediu de apartament , naparlire ,temperament, intretinere, costuri .... comparari de astea
..cu alte cuvinte,..totul. ei bine,. asta nu exista!...pentru ca sunt f multi factori diferiti,..plecand de la temperamentul puiului (indiferent de rasa) si temperamentul tau... enorm de multe "chestii"... daca vrei sa fii un stapan "a la carte", plateste la un etolog canin (nu cred sa gasesti ceva gratis in domeiu)...si vezi ce rasa ti se potriveste! 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #7 on: May 02, 2008, 02:53:21 PM » |
|
clar cg!de ce?pt k fata de husky(si fata de restul raselor de altfel) este un ciine muuuult mai docil,inteligent,si kiar mai usor de intretinut.se adapteaza mai bine in apartament si vei trece mai usor peste perioadele de napirlire.eu am un prieten care are 2 husky,ii tine in apartamnet,si nu vrei sa stii cum arata casa lui ,mai ales cd napirlesc... a!plus k poate mai vrei sa si folosesti ciinele la ceva...cum ar fi paza casei si protectie personala:)) gata am desfiintat d tot rasa husky 
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
cretzulinul
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: May 02, 2008, 02:59:47 PM » |
|
mda un raspuns clar si la obiect, ms... o sa mai ma documentez nitel ...dar cred ca pana la urma cg ;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mircea1984
|
 |
« Reply #9 on: May 02, 2008, 03:00:38 PM » |
|
Parerea mea....e sa-ti cumperi un caine potrivit conditiilor ce le poti oferi tu. Din punctul meu de vedere un CG este mult mai ok decat un husky din cauza ca e mai caine! Nu am nimic cu husky! Numa ca ala nu stie sa latre! Nu vrea sa faca un sezi, un culcat....etc. Ii spui sa vina la tine si el iti prinde gaina si tot pleaca.....etc! Pe cand un CG e caine de caine! Este cumpatat, elegant, sobru si jucaus in acelasi timp, sufera si se bucura cu tine! Probleme de naparlire....ca la orice caine! Exista! Le pica paru'! Hrana....poate ca un CG mananca mai mult....dar....da si rezultate! CG este un caine foarte usor adaptabil atat la viata de apartament cat si la cea de curte-acest fapt ti-l spun din propria experienta; mi-am tinut cainele 3 ani la apartament dupa care m-am mutat la curte si s-a adaptat extraordinar. Este foarte adevarat ca diferente exista intr cei crescuti in curte si cei din apartament, dar,astea-s riscuri si beneficii. Eu as opta pentru un CG.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #10 on: May 02, 2008, 04:18:23 PM » |
|
Numa ca ala nu stie sa latre! Dar ce bine stie sa urleeeeeeeee cand e singur! Cretzulinule, trebuie sa iti dai seama ca ai intrat pe un forum de Cg asa ca oricum am intoarce-o tot CG-ul e Nr.1. Ar trebui sa intrebi niste crescatori de Husky ca sa iti raspunde la unele intrebari. Ma intreb insa ce iti doresti tu de la caine deoarece sunt doua rase destul de diferite, ma mir ca nu ti-ai dat seama. Husky-ul iubeste hoinareala foarte mult, daca il lasi singur e in stare sa scoale tot blocul, e foarte prietenos cu copiii dar si cu strainii din pacate asadar caine de paza nu prea este. Este independent si desi poate fi dresat de multe ori alege sa nu asculte si sa faca ce ii dicteaza instinctul. Ciobanescul german este mai atasat de stapan si familia lui strainii fiind priviti cu o oarecare suspiciune la inceput mai ales. Este usor de dresat, bun paznic al casei. Bineinteles si el are nevoie de miscare zilnica si timp petrecut alaturi de stapan, de asemenea pot sa zic ca este oarecum mai posesiv. Despre hrana...cred ca n-ar trebui sa fie un criteriu in alegerea rasei cantitatea de mancare. Fiind ambele rase cu par semilung ma gandesc ca naparlesc relativ la fel influentati de mediul in care traiesc si modul in care sunt hraniti si toaletati. Fiecare rasa are farmecul ei asadar depinde de tine ca rasa alegi. Succes! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
oshoyama
Full Member

|
 |
« Reply #11 on: May 03, 2008, 12:00:14 AM » |
|
 cg este mai inteligent decat husky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mircea1984
|
 |
« Reply #12 on: May 03, 2008, 12:06:26 AM » |
|
 cg este mai inteligent decat husky Absolut! Evident! Categoric si indubitabil DA! Un  este mult mai inteligent decat un husky!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #13 on: May 03, 2008, 03:28:50 AM » |
|
Si eu as recomanda tot ciobanesc german. Pot spune ca am ceva experienta si cu husky, fratele meu are unul, de aceeasi varsta cu ciobanitele mele. Pot spune ca husky sunt niste caini independenti, incapatanati, foarte greu de dresat, iubesc enorm de mult libertatea motiv pentru care evadeaza de cate ori au ocazia (si gasesc ocazii...), par au la fel cu cg, daca nu chiar un pic mai mult, asta al fratelui meu mananca de sparge, daca ii dai ceva din mana trebuie sa fii atent sa nu-ti inhate si mana... Roade tot ce apuca, strica tot ce poate, cand vrea sa latre urla... Habar nu are sa muste sau macar sa schiteze vreo intentie de agresivitate, cine-l baga in seama e cel mai bun prieten al lui. Plus ca nu asculta nici macar cand il chemi, ce sa mai vorbim de alte comenzi. In schimb sunt frumosi  . Mai stiu pe cineva care are husky in apartament, se plange foarte mult de problema parului, trage in lesa ca la sanie. Si mai am niste prieteni care au doi metisi cg cu husky... Cica sunt extrem de incapatanati, evadeaza cu foarte mare usurinta (sar un gar de vreo 2 m inaltime). Odata cand au evadat, au omorat 4 gaini ale unor vecini  . La fel, nici astia nu stiu sa arate vreun semn de agresivitate, cine le intra in curte devine prietenul lor cel mai bun, si acum au aproape 2 ani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #14 on: May 03, 2008, 09:02:40 AM » |
|
Ei..ei, dati o sansa si Husky-ului! Are unchiul meu o femela care mai face paza la poarta...adica latra din cand in cand. 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|