emrdark
Full Member

|
 |
« on: July 27, 2008, 06:43:46 PM » |
|
Salutare.as vrea sa achizitionez un pui de CG, si vreau sa va intreb daca pot sa il tin in casa? eu stau la casa dar din pacate nu am curte. si vreau sa imi ziceti daca e bine sa il tin in casa?
|
|
|
|
|
|
Cainele cel mare musca incet dar te doare, cainele cel mic musca repede dar nu te doare decat un pic ...
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: July 27, 2008, 08:12:14 PM » |
|
atata timp cat il vei scoate afara zilnic de cateva ori si te vei ocupa de el un Cg se poate acomoda si in casa!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
emrdark
Full Member

|
 |
« Reply #2 on: July 27, 2008, 08:24:22 PM » |
|
da ... normal ca o sa il scot dar ma tem sa nu imi roada mobila sau ce prinde si mie sa nu isi faca nevoile in casa cat timp eu sunt plecat de ex la scoala 
|
|
|
|
|
|
Cainele cel mare musca incet dar te doare, cainele cel mic musca repede dar nu te doare decat un pic ...
|
|
|
melisch
Sr. Member

Maya
|
 |
« Reply #3 on: July 30, 2008, 04:29:39 PM » |
|
In lagatura cu intrebarea ta din topic nu stiu sa-ti raspund pt ca eu o tin in curte dar "te pot linistii" a mea are 3 luni si putin (tin in curte de luna iunie) si mi-a scos aproape toate florile din gradina (nu era mare), muscatele erau sapate cu radacina cu tot iar cele din ghiveci mancate pe jumatate sau daca ghivecele erau mici pur si simplu le-am gasit rasturnate cu pamantul scos si cu florile facute bucati, trandafirii mancati pana la radacina plus sapat o groapa maaare la radacini.  . Deci ... sunt cuminti  . Insa mi sa spus ca cainele face ceea ce lasi tu sa faca, eu nu am reusit s-o educ. Pur si simplu nu ma mai enervez cand vad ca iar mi-a disparut o floare ori pun altele la anu sau pun doar gazon.  Toata gradina e plina de gropi iar trotuarul tre maturat des pt ca imi arunca pamantul pe ea dimineata matur, seara matur iar si dimineata pot lua de la inceput. Dar ce dulce e... merita tot efortul, oricum creste si n-o sa mai fie atat de rea  o iubesc enorm!!! Dar cred ca cu cat au mai multa libertate cu atat profita mai mult, iar daco-o ti in apartament o poti si supraveche mai bine asa ca nu te speria! Daca petreci mai mult timp jucand cu ea si ii atragi atentia nu-ti va roade mobila. Bafta si asteptam vesti de la tine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #4 on: July 31, 2008, 09:47:44 AM » |
|
da ... normal ca o sa il scot dar ma tem sa nu imi roada mobila sau ce prinde si mie sa nu isi faca nevoile in casa cat timp eu sunt plecat de ex la scoala  Aste sunt "victime colaterale" . Trebuie sa te obisnuiesti cu idea ca o sa ai "pierderi". 
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul
|
 |
« Reply #5 on: August 04, 2008, 08:34:02 AM » |
|
Aste sunt "victime colaterale" . Trebuie sa te obisnuiesti cu idea ca o sa ai "pierderi".  Mare adevar. "Pierderi" vei avea oriunde il tii. Partea buna? dureaza putin (sper)...aproximativ un an. In plus, inveti sa apreciezi lucrurile - fiecare cablu si firisor, fiecare bucatica de incaltaminte, covor, tencuiala... 
|
|
|
|
|
|
"Scratch a dog and you'll find a permanent job." ~Franklin P. Jones
|
|
|
|
|
emrdark
Full Member

|
 |
« Reply #6 on: August 05, 2008, 10:04:37 AM » |
|
aveti dreptate pierderi ai si daca il tii in apartament si daca il tii la curte  eu.. as avea loc de un padoc aici unde stau dar mie sa nu schelancaie sa deranjeze vecini  mie unu imi place mai mult ideea de al tine in casa  mam gandit si la urmari dar cred ca o sa imi asum riscul  va multumesc pentru sfaturi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brazil
Hero Member

ea este Brazil
|
 |
« Reply #7 on: August 12, 2008, 03:30:41 PM » |
|
si eu am tinut cetelusa mea 6 luni in casa! In fiecare zi aveam cate o surpriza cand veneam de la servici! In orice caz toata incaltamintea trebuie sa o pui la inaltime, sa ii lasi baia deschisa ca se va invata intr-o luna sa faca nevoile numai intr-un loc pe unde nu prea circula si ... f. multa rabdare, toate pierderile pe care o sa le ai merita cand ii vezi fata atat de nevinovata langa un morman de reviste citite si papuci rosi si cabluri ... Merita, succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« Reply #8 on: September 03, 2008, 07:08:21 PM » |
|
Si eu tin catelusa in casa sunt sunt la lucru. Desi are 1 an si 5 luni deja, tot mai gasesc cateodata mobila roasa putin (mai ales partea care are burete, roade tapiteria si apoi scoate buretele). Insa acum face asta tot mai rar (cand era mica rodea tot timpul ceva, o mobila, tocurile usilor, saltele, perne, ....). Azi a gasit cutia cu mancare pentru pesti, si a mancat totul .... Cand e in curte, ii place sa sape, calca florile .... Dar eu o prefer pe ea, restul "se repara".  Nevoile si le face afara doar (dupa ce sunt acasa, sta afara).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Wildspirit
|
 |
« Reply #9 on: September 03, 2008, 11:37:07 PM » |
|
Daca ai un apartament spatios..cred ca e ok.Sunt foarte energici..foarte foarte.Dupa cum zicea nasa mea care a avut un Cg..un caine in apartament de asemenea talie si cu asemenea energie e o mare greseala.Cainele ei nu facea altceva decat sa doarma si sa stea plictisit cat era in casa..si alea cateva ore cat mergea afara cu el nu ii ajungeau..Ba chiar nu vroia sa mai intre in scara blocului..Apoi l-a dus la curte si..a spus ca era uimitor ce schimbat era cainele.Acum..nu ii dau foarte mare dreptate.ca doar si eu mi l-am dorit pe Blitz in apartament..zic doar ca e cam greu daca nu ai extrem de mult timp liber si un apartament mare.
|
|
|
|
|
|
Don`t worry..be happy
|
|
|
Luv`ma` dog
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: January 06, 2009, 05:15:05 PM » |
|
Eu am un ciobanesc german pe care il tin tot in apart,ciudat e ca al meu nu roade nimic de prin casa,cand era micut il atentionam mereu ce nu e voie si a invatat rapid...trebuie sa`i arati ce are voie si ce nu. invata repede...tre sa te tii de el multisor si o sa vezi ce bine o sa fie,el culege mult din personalitatea ta asa ca ai grija ce faci:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #11 on: January 06, 2009, 10:35:41 PM » |
|
Dar ce dulce e... merita tot efortul, oricum creste si n-o sa mai fie atat de rea  o iubesc enorm!!! Dar cred ca cu cat au mai multa libertate cu atat profita mai mult, iar daco-o ti in apartament o poti si supraveche mai bine asa ca nu te speria! Daca petreci mai mult timp jucand cu ea si ii atragi atentia nu-ti va roade mobila. Bafta si asteptam vesti de la tine. Si vorba lui Wildspirit: Sunt foarte energici..si profita de orice ,oricand,oricum ! Apartamentul e ok atata timp cat nu-l lasi singur prea mult si mai ales IL SCOTI ZILNIC CATEVA ORE LA MISCARE ! iar pt a-ti salva mobile,tocurile usilor etc exista un produs ii zice “bitter apple” (non toxic - atat pt tine cat si pt catzel) cu care iti stropesti (e spray,sper sa-l poti gasi in pet shop-uri) partile expuse atacurilor micului “rozator” si sunt protejate vreme de cca juma’ de zi dupa care trebuie reinnoita…spoiala aparatoare. Afara in curte oricum nu-l poti lasa nesupravegheat (cel putin pana e adult,dar chiar si atunci!),daca e un exemplar purebred poti ramane fara el,ti-l fura nenorocitii –se poarta ORIUNDE,nu doar in Romania!! Bafta! pic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul
|
 |
« Reply #12 on: January 09, 2009, 07:07:00 PM » |
|
Eu nu cred ca un caine, fie el CG, e chinuit in casa/apartament, atata timp cat face destula miscare. Pana la urma, un caine e un animal social si se simte cel mai bine alaturi de "haita" lui. Eu pe al meu in apartament il tin - asta e situatia. Sigur, sunt avantaje si dezavantaje.
Avantaje: cainele e alaturi de tine mereu, il poti supraveghea indeaproape, va intelegeti reciproc mai bine; scad sansele sa fie furat sau sa fuga;
Dezavantaje: roade, se plictiseste daca nu e scos afara destul, naparleste tot timpul anului deoarece temperatura din interior e constanta. Din acelasi motiv se pare ca e un pic mai sensibil la variatiile de temperatura.
Mai mult nu stiu..
|
|
|
|
|
|
"Scratch a dog and you'll find a permanent job." ~Franklin P. Jones
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #13 on: January 09, 2009, 08:43:42 PM » |
|
s-a mai discutat pe undeva subiectul acesta,insa la fel cum s-a spus acolo,atata vreme cat cainele sta langa stapanul sau/membrii familiei,este iubit si ingrijit,nu sufera nici in apartament,cu conditia sa ii se asigure zilnic necesarul de miscare,sa sa ocupe cineva de el cum trebuie.si nici daca e tinut in curte,nu ar trebui uitat acolo,ci scos din cand in cand la plimbare in lesa,sa socializeze cu oameni si alte animale,cred ca le prinde bine. Sigur, sunt avantaje si dezavantaje.
Avantaje: cainele e alaturi de tine mereu, il poti supraveghea indeaproape, va intelegeti reciproc mai bine; scad sansele sa fie furat sau sa fuga;
Dezavantaje: roade, se plictiseste daca nu e scos afara destul, naparleste tot timpul anului deoarece temperatura din interior e constanta. Din acelasi motiv se pare ca e un pic mai sensibil la variatiile de temperatura.
cam asa ar fi...intr-adevar.
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #14 on: January 10, 2009, 03:39:32 AM » |
|
Si inca o chestie: trebuie cazut la invoiala cu toti membrii familiei asupra sosirii micului prieten! Iar legat de apartament:am incercat o experienta cu multi ani in urma cand mi-am cumparat un CG si l-am tinut o vreme in apartamentul de bloc. N-a existat un consens in familie la acea vreme: CG-ul ,ca toti cainii (si uneori chiar mai mult ca altii) miroase,se zbenguie mult,lasa par…si nu toti constientizeaza de la inceput acest lucru,ca apoi sa strambe din nas! La mine n-a mers la acea vreme,l-am dat inapoi proprietarului... Apartamentul (la bloc,in special) e de regula mai mic,mai prost ventilat,balcoanele-s mici (de regula,alteori chiar lipsesc),unde sa se miste cainele si mai ales unde sa se miste acel membru al familiei care a fost evaziv la vestea sosirii puiului? Oricat de atasat de “haita” ar fi CG-ul tot are nevoie de miscare si trebuie sa-ti fie usor sa-l scoti afara des –deci trebuie avut in vedere unde-l scoti (balconul sau casa scarii n-ajunge),cat de departe esti de-un parc, ce vecini ai,cat timp ramane el singur acasa,daca locuiesti intr-o zona aglomerata, etc,etc toate trebuie avute in vedere inainte de a primi cainele-n viata ta altfel iese un chin atat pt tine cat si pt el (dar el saracu’ n-are nici o vina,nu are drept de veto in fata potentialului comparator!) Prin urmare discuta serios cu toti membrii familiei ,sa stie si ei ce-i asteapta si daca se poate chiar sa-l doreasca intrucat dragoste cu sila de regula nu iese!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|