ady
Jr. Member

Smile! It confuses people!
|
 |
« on: October 23, 2008, 10:26:30 PM » |
|
azi la prima ora am fost cu fetita mea la vet, diagnostic: parvoviroza ieri a inceput sa nu mai manace si sa vomite o spuma albicioasa, azi am vazut k a facut diaree roscata asa ca am plecat imediat la cabinet cu el, a facut 2 injectii cu vitamine, 1 cu antibiotice si perfuzie cu clorura de sodiu pt hidratare, l-am cumparat acum o saptamna iar in carnetul de sanatate, vaccinul pentru parvo era marcat sansele sa supravietuiasca sunt minime, dar ele cresc cu atat cu cat boala este depistata mai repede, am deschis acest topic in speranta ca cei care vor avea aceeasi problema vor invata sa recunoasca cat mai devreme posibil simptomele bolii, mai ales ca poate sa apara chiar cu vaccinul facut, daca ma gandesc bine, a vomitat prima data acum 2 zile dar am zis k poate e de la mancare, si uite asa as fi putut merge cu o zi mai devreme la vet, ii rog pe toti cei care au avut aceasta experienta sa posteze ce simtome au avut catelusii, poate asa putem salva cat mai multi daca boala este tratata la primele semne
|
|
|
|
« Last Edit: October 23, 2008, 10:29:37 PM by ady »
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #1 on: October 23, 2008, 10:57:46 PM » |
|
Imi pare rau ady pentru catelusha ta. Dar nu-ti pierde speranta, sunt sanse sa scape. Eu am trecut prin asta cu 3 caini, si toti 3 au scapat, unul avea 4 luni, unul 3 luni si o femela de 8 saptamani. Du-te la tratament cu ea zilnic, eu ma duceam de 2 ori pe zi, cate 3 ore la perfuzii, n-a fost usor, a costat o avere, dar .... cu folos. Din ce am vazut eu la cainii mei va fi din ce in ce mai rau pana in ziua a 5-a, apoi trebuie luptat pentru fiecare ora. Cu cat trece timpul, cu atat sansele ii cresc. Deja daca ajunge in ziua a 6-a sau a 7-a si starea ei este stabila se poate spune ca a scapat. Bafta multa si sa ne tii la curent cu ce se intampla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ady
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: October 24, 2008, 07:56:43 AM » |
|
Pe mine ma chemat doar de 2 ori pe zi, si ii face cate 100ml de claorua de sodiu. Am intrebat veterinaru daca ii baga glucoza,dar a zis ca in parvo nu se administreaza glucoza pt ca poate sa faca acidoza... sau ceva de genu. Irina, spui ca dupa a 5-a zi are sanse sa scape?  eu intelesesem din auzite, ca dupa primele 48 de ore deja sunt sanse sa scape... oricum vom trai si vom vedea, acum m-a sunat vetu o tai la cabinet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ady
Jr. Member

|
 |
« Reply #3 on: October 24, 2008, 02:07:47 PM » |
|
Stie cineva, daca mai exista si alte medicamente care ar trebuie administrate in afara de cele enumerate mai sus?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #4 on: October 24, 2008, 05:44:04 PM » |
|
Irina, spui ca dupa a 5-a zi are sanse sa scape?  eu intelesesem din auzite, ca dupa primele 48 de ore deja sunt sanse sa scape... In nici un caz dupa numai 48 de ore. In primele 5 zile starea catelului se deterioreaza treptat, in a 5-a zi e cel mai nasol, si apoi, pe zi/ora ce trece, starea ei incepe sa se imbunatateasca. Acum depinde si ce are parvo sau corona, cate vaccinuri a avut, ce varsta are, daca are destule rezerve sa supravietuieasca atatea zile numai cu perfuzii. Toti cateii mei au primit glucoza si zantac (sau asa ceva pentru stomacel), poate ar trebui sa intrebi si alti veterinari.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ady
Jr. Member

|
 |
« Reply #5 on: October 24, 2008, 06:10:12 PM » |
|
a avut 2 vaccinuri pt parvo amandoua, are 4 luni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #6 on: October 24, 2008, 07:00:02 PM » |
|
a avut 2 vaccinuri pt parvo amandoua, are 4 luni
Nu vreau sa ma hazardez in nici un fel, dar la 4 luni are sanse bunicele. Eu am scapat o femela de 8 saptamani cu un singur vaccin, 10 zile a fost pe perfuzii. Cum se simte acum? E moale rau sau sta macar pe picioare?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
repsy
Hero Member

v Haus Mofli
|
 |
« Reply #7 on: October 24, 2008, 07:10:09 PM » |
|
Stie cineva, daca mai exista si alte medicamente care ar trebuie administrate in afara de cele enumerate mai sus?
canglob ul este f bun...se administreaza 0,4ml/kg. noi il folosim mult si a dat rezultate bune. succes cu micuta si sperm sa se faca bine.
|
|
|
|
« Last Edit: October 24, 2008, 07:12:31 PM by repsy »
|
|
Kike
|
|
|
ady
Jr. Member

|
 |
« Reply #8 on: October 24, 2008, 07:43:17 PM » |
|
Irina, se pare ca ai avut dreptate cu cele 5 zile in care situatia se inrautateste progresiv, asa mi-a zis azi si vet-ul. Azi, la 2-a zi de tratament e vizibil mai slabita decat ieri, dar inca merge pe picoare, cand ii vine sa vomite merge repede la usa de la iesire si daca nu e nimeni sa-i deschida se ascunde undeva si vomita acolo. Mi-a mai dat vet-u pentru acasa niste picaturi pe care i le dau cu seringa de 3/zi cate 4 ml, nu am retinut numele, parca "canvit" si este pentru prevenirea si tratarea parvovirozei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ady
Jr. Member

|
 |
« Reply #9 on: October 24, 2008, 07:55:37 PM » |
|
Multumesc pentru sfaturi si incurajari,  maine o sa intreb veterinarul ce stie despre canglob.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #10 on: October 24, 2008, 08:14:12 PM » |
|
Irina, se pare ca ai avut dreptate cu cele 5 zile in care situatia se inrautateste progresiv, asa mi-a zis azi si vet-ul. Azi, la 2-a zi de tratament e vizibil mai slabita decat ieri, dar inca merge pe picoare, cand ii vine sa vomite merge repede la usa de la iesire si daca nu e nimeni sa-i deschida se ascunde undeva si vomita acolo. Mi-a mai dat vet-u pentru acasa niste picaturi pe care i le dau cu seringa de 3/zi cate 4 ml, nu am retinut numele, parca "canvit" si este pentru prevenirea si tratarea parvovirozei.
Trebuie sa numeri incepand din ziua in care a aratat primele semne ale bolii, deci azi ar fi ziua a 3-a. Din pacate starea ei se va deteriora in continuare, unii caini ajung in ziua 4-5 sa fie intr-o stare aproape comatoasa, trebuie carati in brate, si sunt moi ca niste carpe, nu reactioneaza la nici un stimul. Faptul ca inca e pe picioare e semn bun. Din cate stiu eu canvitul e un complex de vitamine, poate ma insel. Doamne ajuta sa treaca cu bine zilele urmatoare si sa ne vedem in ziua a 6-a. Este foarte important sa o faci sa manance cat mai curand, ziua 5-6, poti sa ii dai absolut orice de mancare, conserva, friptura, orice ii place ei, si trebuie insistat din ora in ora. Fiecare inghititura pe care o ia e importanta, deci sa fii pregatit cu cateva feluri de conserve, poti sa incerci sa o pacalesti cu putina carne la gratar, tu stii mai bine ce ii place. Eu am incercat vreo 3-4 feluri de conserve, nici nu se uita la ele, pana cand unul dintre asistenti a venit cu o conserva de pisici Waltham si aia i-a trezit interesul putin. Era atat de slabita ca doar am vazut-o ca miroase in aer, nu avea puterea sa se ridice sa manace. Asa ca i-am pus putin pe limba, a inghitit, iar putin pe limba, pauza o ora, si tot asa. Pana atunci multa bafta si sanatate catelusei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ady
Jr. Member

|
 |
« Reply #11 on: October 25, 2008, 05:26:14 PM » |
|
Am gresit eu, nu era canvit, ci canvir. Beti nu prezinta nici o schimbare, nici in bine, nici in rau.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ady
Jr. Member

|
 |
« Reply #12 on: October 26, 2008, 03:52:46 PM » |
|
Suntem in a 5-a zi de tratament si nici o schimbare, dar inca mai are energie sa mearga pe picioarele ei.
|
|
|
|
« Last Edit: October 26, 2008, 03:57:30 PM by ady »
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg
|
 |
« Reply #13 on: October 26, 2008, 04:07:11 PM » |
|
Si noi avem in tratament momentan doi pui de 4-5 luni si se preconizeaza al treilea fratior care nu cred ca va scapa nici el. Am scapat doi pana acum dar ambii au venit la tratament in 24 respectiv 48 ore de la aparitia semnelor de boala (lucru imbucurator avand in vedere ca avem de-a face cu mentalitatea de "la tara") . Niciunul dintre pui nu era/este vaccinat. Asteptam sa vedem cum merge cu cuibul actual suspect de parvo.  Noi folosim Duphalyte i.v., Vit.C, B-uri....antihemoragice daca e nevoie..tratamentul de baza; Daca. consideram necesar adaugam si gluc.5%, calopet si enteroguard oral daca nu vomita/daca da administram si antivomitiv, antiobioticoterapie daca e cazul si hemoterapie in cazuri foarte grave. Perfuzie este facuta o data pe zi. Cand am fost in criza de Duphalyte (n-am gasit nicaieri 24 de ore) am folosit Ser Ringer si Glucoza; E ok si serul fiziologic , important e sa-i fie asigurate organismului fluidele necesare.
|
|
|
|
« Last Edit: October 26, 2008, 04:30:47 PM by Ariana »
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg
|
 |
« Reply #14 on: October 26, 2008, 04:26:35 PM » |
|
Categoric 5 zile sunt hotaratoare...de fapt eu asa spun proprietarilor: cata vreme mai bea putina apa sansele sunt 50% prognostic rezervat/daca nu mai bea apa iar diareea este hemoragica...grav, iar doar cand da semne ca ar manca putem spune ca am scapat. In parvo oricand poate ceda si cordul..ah, am uitat sa spun ca mai administram in perfuzie cardiotonice pentru sustinerea functiilor cordului.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
|