Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 12:32:10 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Achizitionare  (Read 7713 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cosmin950
Newbie
*

« on: January 20, 2009, 11:05:04 AM »

A-si dori si eu sa achizitionez un CG in jur de 100 de EUR nu am pretentii o sa-l dresez eu o sa-i fac carnet de sanatate numai ca vreau sa fie din rasa pura.Poate sa fie si mascul si fetita nu ma deranjeaza mi-am dorit de mult timp un CG .Eu nu am masina si nu ma pot deplasa in alte localitati dar pot plati benzina pt drumul parcurs de catre vanzator.
Daca are cineva de vanzare ma poate contacta la adresa boroziadanielcosmin@yahoo.com ofer 100 EUR

Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #1 on: January 20, 2009, 11:20:34 AM »

Un caine te costa in primul an de viata intre 1500 si 2000 RON doar mancarea. Esti sigur ca mai vrei caine?

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
cosmin950
Newbie
*

« Reply #2 on: January 20, 2009, 11:33:42 AM »

Logic ca vreau dar nu pot da multi bani deodata am un salariu de aprox 2000RON si mai tre sa platesc si tae si curect si mancare si mai multe si nu pot da multi bani deodata
cosmin950
Newbie
*

« Reply #3 on: January 20, 2009, 11:35:34 AM »

scz trebuie* taxe*
hans
Sr. Member

« Reply #4 on: January 20, 2009, 11:38:28 AM »

in cazul unui tratement ( care deseori trece cu mult peste cat poti da tu oe un pui ) il lasi sa moara ca nu poti da multi bani deodata ?

din pacate un CG costa, nu sa il cumperi ci sa il intretii.

cycyca13
Sr. Member

Cecilia & ISA

« Reply #5 on: January 20, 2009, 12:00:00 PM »

Poate vroia doar un pret am bun! Grin

E adevarat ca e scumpisor sa intretii un cg! numai mancarea premium te costa aprox 100ron/luna la inceput , apoi 200 ron/luna! plus ca vaccinarile costa macar 40 ron/sedinta + calciul si vitaminele cam 200 ron.  Dar , sincer ,merita! .. te mai strangi de la altele ( telefon , o iesire in oras ) si nu e greu.

“Prima arta creata de om a fost educatia cainelui, iar fructul acestei arte a fost cucerirea si stapanirea pasnica a intregului pamant”
valucsx
Full Member

« Reply #6 on: January 20, 2009, 12:12:35 PM »

nu-l mai speria atat,  ca doar nu-l vaccinezi in fiecare luna toata viata si  cat calciu si cate vitamine ii dai pe zi de te costa 200 ron pe luna. sa inteleg ca pe tine te costa 400 ron pe luna + 1 vaccin?

eu zic ca cu un venit de 2000 ron poate intretine si in GC pe langa cheltuielile pe care le mai are.

daca vrei un prieten,ia-ti un caine.
dsh
Hero Member

« Reply #7 on: January 20, 2009, 12:56:37 PM »

A-si dori si eu sa achizitionez un CG in jur de 100 de EUR nu am pretentii o sa-l dresez eu o sa-i fac carnet de sanatate numai ca vreau sa fie din rasa pura.Poate sa fie si mascul si fetita nu ma deranjeaza mi-am dorit de mult timp un CG .Eu nu am masina si nu ma pot deplasa in alte localitati dar pot plati benzina pt drumul parcurs de catre vanzator.
Daca are cineva de vanzare ma poate contacta la adresa boroziadanielcosmin@yahoo.com ofer 100 EUR

la 100 euro posibil sa gasesti pui cu pedigree in targurile de animale - de obicei ultimii pui ramasi in cuib ( nevanduti inca pentru ca sunt cei mai mici sau mai putin pigmentati, de exemplu)
intretinerea unui caine costa destul de mult, asa cum ti se spune, iar vizitele la cabinetele medicale, cand e nevoie, fac gauri in buget...
de ce trebuie sa fie cainele ,,rasa pura"? de fapt, ce inseamna ,,rasa pura"?

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
spike07
Hero Member

Maiya

« Reply #8 on: January 20, 2009, 01:21:37 PM »

stiam eu un site pe internet...cu caini cu pedigree dar un pic mai ieftini... dar nu imi amintesc acum  Lips Sealed

"If I have any beliefs about immortality, it is that certain dogs I
have known will go to heaven, and very, very few persons." -- James
Thurber
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #9 on: January 20, 2009, 03:42:17 PM »

Logic ca vreau dar nu pot da multi bani deodata am un salariu de aprox 2000RON si mai tre sa platesc si tae si curect si mancare si mai multe si nu pot da multi bani deodata
Castigi 2000 RON pe luna si te tragi pe fese sa dai bani pe un catel .
Daca vrei cu adevarat un caine atunci faci sacrificiul financiar necesar nu dai din colt in colt.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Gogutzu
Hero Member

Vegas si cu inca unu

« Reply #10 on: January 20, 2009, 05:50:04 PM »

noa, daca nu vrea sa dea prea mult pe caine...sugestie: se da la zoomania in rate cu buletinul... Laughing  Drac
fac haz acuma, dar eu ambii cg i-am luat in rate de la un prieten  Laughing

Câinele - singura vieţuitoare care a dus la perfecţiune vocaţia prieteniei.
Vasile Ghica.
Thara
Global Moderator

« Reply #11 on: January 20, 2009, 06:40:55 PM »

oricum se pune problema...un caine costa.si probabil ca la 100 de euro,unul cu acte nu vei gasi...eventual in targuri cum spune dsh(eu una habar nu aveam ca se gasesc si pe acolo catei cu acte Lips Sealed )...si intr-adevar,si intretinerea costa:
-1 sac de mancare eukanuba ma costa 200 de lei(pe mine ma tine aprox 2 luni)iar mancarea pt pui e mai scumpa decat cea pt adulti(depinde,poti opta pt o alta mancare super-premium,dar preturile tot cam pe la 200 de lei se invart...mai putin nu cred sa fie...)
-vitaminele...care costa in jur de 40-50 de lei...depinde de care
-vaccinurile,pana la varsta de 1 an sunt mai multe,apoi doua 2 pe an,antirabicul si polivalentul(polivalentul m-a costat anul trecut 30 de lei si antirabicul tot 30 de lei-daca bine imi aduc aminte)
-deparazitarile,care pe mine ma costa 10 lei si la cainele adult se fac odata la 3,4 luni.
-carnetul de sanatate in jur la 10 lei,consultatia 20 de lei...
-lesa/zgarda...care normal cand creste trebuie schimbate,apoi poate se mai si rup dupa o vreme
-si doamne fereste o urgenta medicala,care daca e urgenta,e urgenta!
-si nu in ultimul rand...timpul acordat cainelui.sunt caini energici si nu se multumesc cu jumate de ora in spatele blocului..mai ales ca pui,daca nu le dai ceva de lucru cam rod  LOL
sper sa te orientezi si sa faci alegerea corecta.  

P.S. toate acestea costa desigur daca persoana decide sa se ocupe de caine si sa il hraneasca corespunzator.poti iesi si mai ieftin cu mancarea de exemplu,cu o mancare de calitate inferioara,majoritatea cu coloranti,insa nici cainele nu va fi corect hranit si poate avea repercursiuni asupra sanatatii lui.
dsh
Hero Member

« Reply #12 on: January 20, 2009, 07:50:54 PM »

thara... schimba ,,furnizorii" - e adevarat ca intretinerea unui caine (CG sau alta rasa ) costa, dar cred ca tu exagerezi un pic - nu in ceea ce spui aici, ci in ceea ce faci  Undecided
- daca puiul papa eukanuba, de ce inca 40 - 50 roni pe vitamine?  Sad
- vaccinurile pana la un an sunt vreo 3 - 4, daca medicul te cheama la el strict pentru binele puiului, nu si al lui  Cheesy
- vaccinarea anuala se face o singura data - polivalentul inseamna SI antirabic si ai dat cam mult...  Huh
- carnet de sanatate am cumparat de la farmacia veterinara cu 15 000 lei - vechi  Cheesy
- deparazitare eu fac la 6 luni (si de obicei cainii nu ,,scot" nimic)
- lesa si zgarda se cumpara o data pe an (mai putin daca vrei sa fii in trend   LOL )

- ai insa mare dreptate in ceea ce priveste problemele medicale si costurile lor: din pacate, cel mai la indemana exemplu imi este babesioza, care m-a usurat intr-o luna de vreo 10 milioane (e adevarat ca am incercat sa fac recuperarea ,,ca la carte")
- la fel de corect e si ce spui despre timp - e valabil pentru toti cainii, mai ales pui - si si sa-l ai, tot ,,o pui" de pagube - eu n-am vazut stapan care sa faca fata ,,apetitului" unui pui si sa scape fara mobila / incaltari / carti sau ce mai are omul prin casa ne-papate...

tot nu am inteles ce inseamna ,,rasa pura" si de ce trebuie sa fie rasa pura - ca banuiesc ca de expozitie sau selectie nu sunt pretentii...

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Thara
Global Moderator

« Reply #13 on: January 20, 2009, 08:05:49 PM »

- daca puiul papa eukanuba, de ce inca 40 - 50 roni pe vitamine?  Sad
aici scuzele mele...ma gandeam ca daca nu este hranit cu mancare super premium,insa am uitat sa scriu   
carnet de sanatate,am aproximat si eu...habar nu am cat a costat la Tara atuncia,cand au adus-o ai mei deja avea carnet deci habar nu am  Lips Sealed spuneam orientativ...ca nu se stie unde nimereste si poate acolo costa mai mult.

- vaccinarea anuala se face o singura data - polivalentul inseamna SI antirabic si ai dat cam mult...  Huh
hmmm...in carnet scrie pe etichetele acelea de la vaccin : canine distemper-adenovirus type 2-parainfluenza-parvovirus-leptospira canicola si inca unul cu o denumire groaznic de lunga  Cheesy...si antirabicul il fac separat...nu specifica niciunde de antirabic pe acel "polivalent"

- la fel de corect e si ce spui despre timp - e valabil pentru toti cainii, mai ales pui - si si sa-l ai, tot ,,o pui" de pagube - eu n-am vazut stapan care sa faca fata ,,apetitului" unui pui si sa scape fara mobila / incaltari / carti sau ce mai are omul prin casa ne-papate...
sigur,tot rod ei ceva,dar pagubele cresc daca nu au si alta ocupatie  Roll Eyes
cosmin950
Newbie
*

« Reply #14 on: January 20, 2009, 08:15:18 PM »

O sa ma abtin la cate ceva si o sa i-au un cg de la o canisa cu acte contract apropo m-am aprovizionat din timp am mancare umeda si uscata pentru pui am lesa adica un fel de ham mai mic,vaccinurile o sa i le fac si carnetulul la fel app daca aveti voi pui de vanzare contactatima.Sfaturi de unde sa iau!
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: