horace
Newbie
Tony
|
 |
« Reply #15 on: March 09, 2009, 05:48:51 PM » |
|
Salut tuturor! Sunt putin speriat de vehementza comentariilor la postitul meu! Oameni buni, eu nu am avut intentia de a creea o disputa pe acest forum.Situatia d.p.m.d.v este simpla: sunt un iubitor de ciobanesti germanii, cainele este mai important decat mine astfel ca am facut tot ce trebuie ca el sa fie sanatos si mai ales bine educat. Nu am mers niciodata la un concurs pentru simplul motiv ca eu mi-am luat caine pentru ca iubesc cainii si nu pentru a merge cu el sa arate si altora ce "poate". Inteleg revolta celor care investesc timp si bani prin prezentza la concursuri si expozitii. Eu insa nu am mers niciodata la o astfel de competitie. Mai mult decat atat, eu am locuit impreuna cu Tony, in ultimi 2 ani, in Amsterdam/ Holland. Acolo nu exista aceasta "regula" de a "castiga" dreptul de monta. Atata vreme cat cainele are un pedigree dobandit prin nastere, acesta nu ii poate nega nimeni. Daca monta se realizeaza intre 2 caini cu pedigree, puii rezultati beneficiaza si acestia de "acte". Eu imi cer scuze celor ce au interpretat anuntul meu drept o monta la negru si as aprecia daca m-ar ajuta cineva cu informatii concrete despre o posibila participare la o competitie de profil. Va multumesc celor ce a-ti inteles ca eu am caine pentru mine si nu fac din asta o afacere! Cu stima, Horatiu Birca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robert
Hero Member

"VOM TEAM DANIRO"
|
 |
« Reply #16 on: March 09, 2009, 06:30:19 PM » |
|
Atata vreme cat cainele are un pedigree dobandit prin nastere, acesta nu ii poate nega nimeni. Daca monta se realizeaza intre 2 caini cu pedigree, puii rezultati beneficiaza si acestia de "acte".
Normal, atata timp cat cainele are un pedigree eliberat de COR, nu i-l poate nega nimeni, insa puii nascuti din parinti cu pedigree nu beneficieaza automat de acte doar din simplul faptul ca parinti au acte. Pentru eliberarea pedigree-ului pentru pui este necesar ca parinti sa aiba drept de monta ( obtinut prin participarea la expo ), nu numai actul in sine .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul
|
 |
« Reply #17 on: March 09, 2009, 06:35:50 PM » |
|
N-am avut intentia de a jigni pe nimeni. Am reactionat la "tonul" mesajului. Chiar, nu e pacat de caine sa nu fie montat cu femele cu ped, astfel incat si puii sa aibe sanse mai mari de stapani buni? Stim cu totii care e valoarea unui animal neproducator de carne/lapte/branza/oua in ochii romanului de rand, iar actele cat de cat ii responsablizeaza. Adica...trebuie mai multa discriminare si in alegerea femelelor, din continutul mesajului n-a rezultat asta. Ziceam de matrimoniale. Iata ce mesaje simpatice se pot gasi pe net: "Daca aveti o catelusa si vreti so montati cu catelul meu ofer 50 ron.Catelul meu e husky dar catelusa poate fi metisa dar sa aiva urechiile ca lupul." sau "ofer fetita bishon maltez frumoasa si inteligenta pentru monta.cautam baietel orice tip de bishon care sa contina culoarea alb.oferim un puiut."  - anunturile sunt reale.
|
|
|
|
|
|
"Scratch a dog and you'll find a permanent job." ~Franklin P. Jones
|
|
|
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul
|
 |
« Reply #18 on: March 09, 2009, 06:37:27 PM » |
|
Nu te supara, Horace, si mult noroc cu baiatul 
|
|
|
|
|
|
"Scratch a dog and you'll find a permanent job." ~Franklin P. Jones
|
|
|
horace
Newbie
Tony
|
 |
« Reply #19 on: March 09, 2009, 07:01:01 PM » |
|
Nu este vorba de "suparare"! Recunoasc ca nu sunt un cunoscator al procedurilor "standard". Astfel ca imi doresc sa ma informez legat de o eventuala paricipare la o competitie in urma careia Tony poate dobandii acest "drept de monta". Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, insa nu mi se pare corecta aceasta "procedura"! Un rege se naste rege si nu trebuie sa demonstreze ereditatea sa. Atata timp cat unui pui i se pot verifica parintii, bunicii, strabunicii, atat din partea tatalui cat si a mamei, inseamna ca se stie din ce familie provine. Extrapoland, va intreb respectuos, daca copii dumneavoastra trebuie sa faca dovada ca sunt copii dumneavoastra, pentru a obtine un buletin. Cu aceasta "exagerare" stiu ca am sa supar pe multi cititori insa daca vrem sa fim pana la capat cinstiti, haideti sa recunoastem cate certificate si alte acte sunt falsificate, doar de dragul "procedurilor standard". Dar pentru ca multe lucruri nu sunt asa cum ar trebuii sa fie in "buna" noastra tara, daca trebuie sa particip cu el la o competitie o voi face. Va rog pe cei cunoscatori sa imi spuneti care sunt primii pasi si unde ar trebuii sa ma prezint cu Tony?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

German Shepherd
|
 |
« Reply #20 on: March 09, 2009, 07:14:06 PM » |
|
Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, insa nu mi se pare corecta aceasta "procedura"! Un rege se naste rege si nu trebuie sa demonstreze ereditatea sa.
Da, dar conteaza ce transmite acel 'rege' mai departe ... boli ereditare, caracter labil, etc ... Ca sa-ti faci o prima idee citeste asta: Cresterea si selectia ciobanescgului german conform standarduluiPs: nu numai in 'buna noastra tara' este aceasta regula, daca rasfoiesti forumul ai sa vezi ca in tara de origine sunt conditii muuuuult mai aspre pentru obtinerea dreptului de monta. De anul asta se para ca aceleasi conditi vor fi si la noi pentru puiii nascuti dupa 2008. Pentru cainele tau trebuie sa obtii 2 calificative 'Excelent', la 2 arbitrii diferiti, in expozitii AChR. Nu ar strica nici un test de displazie ...
|
|
|
|
|
|
darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #21 on: March 09, 2009, 07:31:16 PM » |
|
Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, insa nu mi se pare corecta aceasta "procedura"! Aceasta regula este cat se poate de corecta. Nu orice caine trebuie sa aiba pui, trebuie sa merite sa procreeze. Unii au muscatura proasta, sau sunt monorhizi, au displazie, temperament prost, si cate si mai cate, acesti caini nu trebuie sa transmita aceste probleme mai departe. De aceea exista conditii minime pentr acordarea dreptului de monta, sa fim siguri ca numai anumite exemplare vor reproduce. Cat despre chestia cu regii, daca regii ar fi dobandit tronul numai in cazul in care ar fi dovedit ca merita, alta ar fi situatia monarhiilor in prezent. Cand un retardat rezultat din casatoria a 2 frati devine rege doar in virtutea faptului ca este urmatorul in linie la tron, vai de tara aia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #22 on: March 09, 2009, 07:32:39 PM » |
|
.... daca trebuie sa particip cu el la o competitie o voi face. Va rog pe cei cunoscatori sa imi spuneti care sunt primii pasi si unde ar trebuii sa ma prezint cu Tony?
daca cunosti crescatorul (proprietarul mamei) ia legatura cu el..e cel mai simplu sa fii informat pertinent... ...nu stiu cum ai dobandit puiul, canisa mamei fiind de prin zona Satu Mare / Oradea...poate nu e prea simplu sa iei legatura cu crescatorul ... daca domiciliezi in Bucuresti, exista un Club Local de Ciobanesc German (contacteaza-o pe "dsh" de pe forum, PM sau ce metoda preferi) Bafta 
|
|
|
|
« Last Edit: March 09, 2009, 07:36:32 PM by crb »
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
horace
Newbie
Tony
|
 |
« Reply #23 on: March 10, 2009, 02:56:43 AM » |
|
Multumesc tuturor!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #24 on: March 10, 2009, 06:44:38 PM » |
|
Masculul mi se pare foarte frumos, chiar si din poza! E mare pacat sa nu te ocupi si de partea dreptului de monta ! Avand in vedere ca-l iubesti si-i asiguri cele mai bune conditii de viata puteti participa la expozitii fara ezitare, luand totul ca pe o joaca, un hobby! In plus, puii rezultati dintr-o monta cu acte in regula vor exista in "registrele chinologiei" ! Multa sanatate flacaului!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #25 on: March 10, 2009, 08:49:54 PM » |
|
daca cunosti crescatorul (proprietarul mamei) ia legatura cu el..e cel mai simplu sa fii informat pertinent...

|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
abra
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #26 on: July 06, 2009, 01:35:51 PM » |
|
Nu va suparati pe mine.. doar ca pe acest forum sunt foarte putini iubitori in adevaratul sens al cuvantului de caini...am impresia ca voi daca aveti un cg paros il aruncati pe strada.. daca e cu muscatura proasta il aruncati pe strada.. etc...Dar totusi oamenii de ce nu isi fac drept de monta? Poate unul are in gena lui ceva boli si ii da si copilului si tot asa.. sa fim seriosi...cand ies cu ego..TOATA LUMEA il lauda(pigment foarte bun, educat,.. etc) daca vine unul cu par scurt doar 49%(cu indulgente) il admira...stiti ceva..fiecare cu parerea lui...fara suparare. Inca o data va spun.. inainte sa faceti copii va rog frumos participati la concursuri sa aveti drept de monta.. ca sunt foarte multi copii abandonati si cu probleme fizica sau mintale..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #27 on: July 06, 2009, 02:00:07 PM » |
|
ai o impresie foarte gresita... toti de pe aici sunt iubitori de caini, doar ca cei care se obosesc (de multe ori inutil) sa dea sfaturi fac si ceva numit chinologie; ceea ce presupune anumite reguli (cel putin teoretic); prin urmare, ciobanestii cu par lung stau bine mersi pe canapea - al meu, de exemplu - insa nu fac pui cu acte.. e simplu - te intereseaza puii, doresti ca exemplarul tau sa reproduca - trebuie sa demonstreze ca aportul lui la rasa va fi un progres, nu un regres; faptul ca e educat e prea putin relevant, la fel si parerea trecatorilor despre cat e de frumos; daca ar fi fost dupa admiratia lor, masculul meu ar fi reprodus niste ciobanesti belgieni sau canadieni superbi...  relevant e ca exemplarul sa faca dovada conformitatii cu standardul, atat din punct de vedere al fenotipului cat si al temperamentului, iar asta e posibil exclusiv in expozitii si examene de lucru; despre sugestia introducerii dreptului de monta la rasa umana nu comentez... 
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
abra
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #28 on: July 06, 2009, 02:14:07 PM » |
|
ok....in primul rand de cg in standarde cum spuneti voi stapanii se ocupa strictul necesar(nu generalizez poate exista si exceptii) iar cu cg-ul meu paros.. vara iarna si weekenduri stau de dimineata de la 10 pana seara la 8 la dresaj la plimbat la socializat etc..oricum sa nu crezi(credeti) ca am ceva cu cei cu par scurt.. doamne fereste..iubesc toate animalele mai ales ciobanestii germani care nu au termeni de comparatie doar ca pur si simplu deja se numeste rasism...in fine...am terminat discutia.. fiecare cu parerea lui...dar imi pare foarte rau de acest site.. ca era unul bun de primit si dat sfaturi...oricum sa va traiasta si sa fie sanatosi cateii(parosi sau cheliosi)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #29 on: July 06, 2009, 02:24:35 PM » |
|
Nu va suparati pe mine.. doar ca pe acest forum sunt foarte putini iubitori in adevaratul sens al cuvantului de caini...am impresia ca voi daca aveti un cg paros il aruncati pe strada.. daca e cu muscatura proasta il aruncati pe strada.. etc...Dar totusi oamenii de ce nu isi fac drept de monta? Poate unul are in gena lui ceva boli si ii da si copilului si tot asa.. sa fim seriosi...cand ies cu ego..TOATA LUMEA il lauda(pigment foarte bun, educat,.. etc) daca vine unul cu par scurt doar 49%(cu indulgente) il admira...stiti ceva..fiecare cu parerea lui...fara suparare. Inca o data va spun.. inainte sa faceti copii va rog frumos participati la concursuri sa aveti drept de monta.. ca sunt foarte multi copii abandonati si cu probleme fizica sau mintale..
eu vad altfel problema...din contra,pe forum sunt foarte multi iubitori de CG(de caini) si tocmai acele persoane care au grija ce exemplare reproduc sunt cei carora le pasa de rasa.un caine sterilizat nu sufera.si poate ca asa e cel mai bine pentru cei care nu au exemplare cu acte.la fel cred ca este valabil si pentru niste viitori parinti responsabili,sa isi faca un set de analize medicale inainte de a face copii(eu asa as face).insa la fel cum sunt destule persoane care imperecheaza caini fara sa aiba legatura cu rasa,la fel sunt destui care fac copii fara sa se intereseze de sanatatea lor.si pe femela mea o lauda multa lume,e frumoasa,e dresata,e desteapta... insa nu am lasat-o niciodata sa faca pui si nici nu o voi lasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|