|
dsh
|
 |
« Reply #30 on: July 06, 2009, 02:30:34 PM » |
|
ok....in primul rand de cg in standarde cum spuneti voi stapanii se ocupa strictul necesar(nu generalizez poate exista si exceptii) iar cu cg-ul meu paros.. vara iarna si weekenduri stau de dimineata de la 10 pana seara la 8 la dresaj la plimbat la socializat etc..oricum sa nu crezi(credeti) ca am ceva cu cei cu par scurt.. doamne fereste..iubesc toate animalele mai ales ciobanestii germani care nu au termeni de comparatie doar ca pur si simplu deja se numeste rasism...in fine...am terminat discutia.. fiecare cu parerea lui...dar imi pare foarte rau de acest site.. ca era unul bun de primit si dat sfaturi...oricum sa va traiasta si sa fie sanatosi cateii(parosi sau cheliosi)
hai sa o luam altfel: lasand de-o parte ciobanestii cu par lung, daca ai cumpara un pui din parinti nearbitrati si ai constata ca poarta tare genetice (ceea ce se intampla foarte des) nu ai condamna crescatorul, cand te-ai lupta, de exemplu, cu displazia?... asta se incearca prin control, prin selectie - eliminarea, pe cat posibil, a riscului problemelor de sanatate dobandite genetic; esti subiectiva si e de inteles, asa cum e de inteles si ca, neavand toate informatiile despre ceea ce inseamna cresterea si selectionarea unei rase, sa te hazardezi in polemici... asa cum spune si thara - unui caine ii e perfect egal de bine si fara sa monteze; a monta o femela (care are de dus o gestatie si apoi de alaptat, eu stiu... 8 pui) NU este o dovada de dragoste, iar castrarea cainilor fara potential de show este un act de responsbililitate - a propos: stii ca sterilizarea reduce major riscul cancerelor atat la masculi cat si la femele?
|
|
|
|
« Last Edit: July 06, 2009, 02:38:01 PM by dsh »
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul
|
 |
« Reply #31 on: July 06, 2009, 02:43:03 PM » |
|
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar e musai s-o zic: mi-a placut faza cu rasismul..cu referire la..o rasa de caini 
|
|
|
|
|
|
"Scratch a dog and you'll find a permanent job." ~Franklin P. Jones
|
|
|
|
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul
|
 |
« Reply #32 on: July 06, 2009, 02:48:12 PM » |
|
Cu sau fara prea mare legatura cu subiectul: "Vaaai, don`shoara, ce caine frumos!!" "Multumesc..." (il masoara apreciativ o vreme, cu ochi de cunoascator) "Da`...la fetite l-ati dat?" "Err...nu..." "Si nu-l dati?" "Err...nu..." "Stiu eu o lupa!" "O_O ..." "Ar fi buna!" "Err. Dar asta e alta rasa" "Si ce daca?! Lupa e perfecta!"  EDIT: Fara nici o legatura cu postarea initiala a lui horace. Alta ma doare pe mine. Am exemplificat mai sus 
|
|
|
|
« Last Edit: July 06, 2009, 02:51:25 PM by Asahel »
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #33 on: July 06, 2009, 02:56:14 PM » |
|
asahel, lupul tau e belgian sau canadian?  pacat ca n-am lupa, am lup, ca ne incuscream....
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul
|
 |
« Reply #34 on: July 06, 2009, 03:01:32 PM » |
|
belgian  pff, daca n-ai lupa tot degeaba  Nu ca as fi ramas cu o curiozitate nefireasca... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #35 on: July 06, 2009, 03:07:07 PM » |
|
belgian  esti sigura? ca vad ca are par scurt... si toata lumea stie ca belgianul e musai cu parul lung... asta daca nu e canadian... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul
|
 |
« Reply #36 on: July 06, 2009, 03:11:41 PM » |
|
esti sigura? ca vad ca are par scurt... si toata lumea stie ca belgianul e musai cu parul lung... asta daca nu e canadian...  Se pare ca nu trece o zi fara sa invat ceva nou  Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #37 on: July 06, 2009, 06:28:38 PM » |
|
Nu va suparati pe mine.. doar ca pe acest forum sunt foarte putini iubitori in adevaratul sens al cuvantului de caini...am impresia ca voi daca aveti un cg paros il aruncati pe strada.. daca e cu muscatura proasta il aruncati pe strada.. etc...Dar totusi oamenii de ce nu isi fac drept de monta?
Nu ne suparam dar nici tu nu te supara daca am impresia ca iti place sa postezi pe forum doar de dragul de a posta sau nu prea cugeti.................................................................. la ceea ce scrii. Acest forum a fost adus la viata de o persoana care are in familie si un Cg cu par lung. Pe forum exista multe exemplare cu par lung, exemplare foarte admirate de altfel care au un topic numai si numai al lor deschis pentru a le etala splendoarea. De asemenea exista Cg. cu/fara pedigree sau metisi ai acestei rase, cu/fara defecte si probleme de sanatate care se bucura de asemenea de toata dragostea familiei in care traiesc. Mai exista si caini cu origini nedeslusite/rasa comuna la fel de indragiti. Sa fii sigura ca majoritatea cateilor beneficiaza de cele mai bune tratamente, atentie, dresaj si mult mai mult timp in weekend, afirmatia ta fiind de-a dreptul exagerata si jignitoare. Sunt curioasa cand mai servesti facultate daca stai zilnic 10 ore cu el, altii trebuie sa si lucreze. De fapt ce intelegi prin "iubitori in adevaratul sens al cuvantului"? Referitor la oameni, sa stii ca exista persoane care nu fac copii sau sunt obligati sa aleaga avortul deoarece riscul de a transmite boli grave, incurabile este foarte crescut. Asa ca e chiar indicat ca fiecare cuplu sa faca analize inainte de a procreea. In rest toate cele bune si nu te supara pe mine! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
abra
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #38 on: July 07, 2009, 10:49:50 AM » |
|
ok...voi fi offtopic..imi cer scuze daca v-am jignit.. imi pare rau daca credeti ca eu postez de dragul de-a posta.. inainte sa il iau pe ego.. stateam ore in sir pe site-ul acesta...mi-am luat cg paros...din cauza unor poze si povestioare de-ale voastre...anyway unii se simt foarte superiori.. si altii desi sunt superiori sunt modesti...asa ca sa va ocupati in continuare de site..si sa va fie cainii sanatosi...eu sper sa nu mai fie necesar sa intru in discutii cu voi.. ca sunt mult prea inferioara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #39 on: July 07, 2009, 12:07:14 PM » |
|
ok...voi fi offtopic..imi cer scuze daca v-am jignit.. imi pare rau daca credeti ca eu postez de dragul de-a posta.. inainte sa il iau pe ego.. stateam ore in sir pe site-ul acesta...mi-am luat cg paros...din cauza unor poze si povestioare de-ale voastre...anyway unii se simt foarte superiori.. si altii desi sunt superiori sunt modesti...asa ca sa va ocupati in continuare de site..si sa va fie cainii sanatosi...eu sper sa nu mai fie necesar sa intru in discutii cu voi.. ca sunt mult prea inferioara
cred ca te ataci prea repede... dupa un post destul de agresiv sa zic asa - cum a fost cel in care acuzai lumea de pe forum cum ca daca ar avea caini cu defecte sau caini fara acte nu i-ar iubi,tot tu te ataci si te simti ofensata.macar ai citit intreg topicul? deci nu stiu cum sa zic,acest mesaj mi s-a parut pe putin aiurea... Salut! Tony, cainele meu, isi cauta perechea:) Tony are 2 ani si 9 luni si e timpul sa se imperecheze. Detinem pedegree, nu am mers niciodata la vreun concurs, insa suntem foarte inteligenti.
si sunt multi pe ideea asta,din pacate. crede-ma nu ar muri daca ar fi sterilizat...cum la fel nu ar fi murit nici daca l-ar fi dus in expo de la inceput sa ii obtina un drept de monta.sau poate nu a stiut!?(si a avut o sclipire de moment cum ca trebuie sa il imperecheze la 3 ani!?)in fine,daca tot iau un caine cu acte,macar sa ma interesez de ce pot face cu el... nu cred ca e cazul sa te simti inferioara sau ofensata...primul tau post a fost destul de jignitor,precum spune si Ariana. si nu cred ca s-a dat nimeni superior...pur si simplu s-a raspuns la ceea ce ai spus tu. imi pare rau ca ai o asemenea parere despre site...poate daca o sa accepti cum sta treaba cu adevarat cu cainii aici(adica sa se reproduca doar exemplarele cu acte,care au drept de monta si test de displazie cu rezultat bun)poate iti vei schimba parerea. P.S. si mie mi-a luat ceva vreme pana sa pricep cum sta treaba.dar m-am documentat si mai mult si am inteles.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OANAE
Full Member

Vegas von Haus Bura
|
 |
« Reply #40 on: July 07, 2009, 12:54:39 PM » |
|
Atata timp cat unui pui i se pot verifica parintii, bunicii, strabunicii, atat din partea tatalui cat si a mamei, inseamna ca se stie din ce familie provine.
Da, tu poti sa verifici parintii cainelui tau tocmai datorita pedigree-ului pe care il ai, dar puii cainelui tau fara drept de monta nu vor obtine niciodata pedigree. Si deci cum se vor mai cunoaste parintii, bunicii, strabunicii peste cateva generatii de caini fara pedigree. Are si hartia asta rostul ei. Nu cred ca e greu sa te duci la doua expozitii de prin apropiere sa obtii acest drept de monta.
|
|
|
|
|
|
"...Let us always take time to listen to what our dogs are telling us. They are talking all the time..."
|
|
|
horace
Newbie
Tony
|
 |
« Reply #41 on: July 08, 2009, 02:26:23 AM » |
|
Buna sa va fie inima (la toti)! Desii nu am mai postat nici un comentariu de foarte multa vreme, nu pot sa nu recunosc ca toate aceste polemicii (frustraii pentru unii) au fost starnite de mine:) N-as vrea sa mai pun paie pe foc, dar ma tem ca am sa o fac ( si spun asta tocmai pentru ca am "cugetat" putin inainte). Ii respect si inteleg pe toti cei care sunt pro acte! Inteleg foarte bine de ce este necesar ca un caine sa fie controlat, arbitrat ...etc! Dar haideti sa fim sinceri pana la capat: putem noi oare sa ne arogam dreptul de a corecta natura??? Imi pare rau pentru cei ce au citit, s-au informat, au cercetat si cred acum ca au o contributie la formarea si devzoltarea acestei rase. O sa va dezamagesc, dar inteventia umana (ca mai in toate domeniile) nu a facut decat rau, planetei pe care ne ducem zilele. D.p.m.d.v rasa aceasta de CG pe care multii de pe acest forum o protejatii cu atata vehementa, este cel mai putin perfecta din istoria ciobanescului german si interventia "noastra" in formarea acestei rase, o va distruge in cativa zeci de ani. Nu va spun asta ca sa "va dau o palma" celor care v-ati dedicat timp si anii de studiu legat de aceasta rasa si departe de mine gandul de a ma considera posesorul vre-unui "adevar absolut''. Insa cartiile pe care cu totii le-am citit, sfaturile pe care cu totii le-am primit....nu sunt automat 100% adevarate. Sunt cel mai optimist om pe care puteti sa il intalniti vreodata, dar optimismul nu ma impiedica sa vad realitatea. Natura va corecta ea insasi ceva ce trebuie corectat! Nu trebuie sa intervenim noi!!!
In incheiere va mai spun doar ca am incercat sa iau legatura cu o asociatie pentru a capata si pentru cainele meu acest atat de necesar drept de monta! Mi s-a spus ca e prea tarziu, ca Tony al meu are deja 3 ani, ca participarea la anumite competitii este restrictiva in acesta caz DAR, ca daca vreau neaparat, ma costa 300 de euro si mi se da aceea "bucatica de hartie" fara sa mai merg la nici o competitie!!! Evident ca am refuzat! Eu unul am sa il imperechez pe Tony si fara acest drept de monta, o sa faca pui, unii vor fi mai reusiti decat altii, acestia vor face si ei la randul lor pui (sau nu)...iar daca natura va considera ca trebuie sa intervina va intervenii. Copii cu malformatiile cele mai severe sau nascut din parinti perfect sanatosi! Si inca un amanunt: stiti de ce CG sunt din ce in ce mai afectatii de displazie si probleme cu membrele inferioare? Din cauza acestei lupte a stapaniilor de a avea caini ce se inscriu in "standardele acceptate" pentru aceasta rasa! Stiu sigur ca nu mi-am pierdut 15 min din timpul meu degeaba scriind aceeste randuri. Cel putin unii dintre voi vor reflecta si la "punctul meu de vedere". Cei mai multii dintre voi o veti face insa atunci cand (si nu doresc nimanui) cainele vostru (sau puii lor) vor avea probleme! Multa sanatate tuturor cateilor vostrii!
In continuare caut o femela pentru monta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #42 on: July 08, 2009, 02:48:41 AM » |
|
Si inca un amanunt: stiti de ce CG sunt din ce in ce mai afectatii de displazie si probleme cu membrele inferioare? Din cauza acestei lupte a stapaniilor de a avea caini ce se inscriu in "standardele acceptate" pentru aceasta rasa! Stiu sigur ca nu mi-am pierdut 15 min din timpul meu degeaba scriind aceeste randuri. Cel putin unii dintre voi vor reflecta si la "punctul meu de vedere". Cei mai multii dintre voi o veti face insa atunci cand (si nu doresc nimanui) cainele vostru (sau puii lor) vor avea probleme!
Stim de ce cg de azi este tot mai afectat de displazie, bieninteles ca stim: din cauza unor persoane ca tine care imperecheaza cainii fara sa le face teste de sanatate, doar ca sa se simta si baiatu/fata bine. Si din cauza celor care desi fac teste de sanatate aleg sa monteze caini cu probleme in speranta desarta ca natura va corecta singura ceea ce gresesc ei. Foarte simplu. Dai la monta un caine cu probleme si te astepti sa te ajute natura Probabil nu stii, dar cu ani in urma rottweilerul era intr-o situatie mult mai rea decat e cg-ul acum. Se estima ca 40% din cainii cu acte din Germania aveau displazie de sold. S-au luat masuri din timp, si acum procentul a scazut dramatic. Ceea ce trebuie inteles de aici e ca natura nu corecteaza singura ce gresim noi. Noi trebuie sa corectam singuri greselile pe care le-am facut in trecut. Si sa-ti dau un exemplu, tot legat de rottweiler, pentru ca asta am in curte. Cu cateva saptamani in urma o cunostinta a decis ca masculul ei de 1,5 ani (fara acte) trebuie dat la fete pentru ca e frumos, destept si foarte iubit. Asa ca a dat anunt la ziar si culmea, a gasit si 2 femele care erau in calduri si le-a montat. Dupa discutii indelungate am convins-o sa faca radiografie de sold cainelui, radiografie pe care o atasez acestui mesaj, sa ne spuna si alti utilizatori ce parere au. Concluzia a fost ca masculul are displazie grava, trebuie in curand operat, dar ... sunt 2 femele gestante care vor face cu siguranta minim 10 pui fiecare. O buna parte din acesti pui vor avea displazie, vor avea dureri insuportabile, vor fi operati iar daca stapanii nu-si pot permite sa plateasca 5000$ operatia vor fi eutanasiati. Cam asta se va intampla si daca Tony va monta "lupe" fara acte si fara test de displazie, iar puii aia chinuiti ii vei avea pe constiinta. Asta e radiografia (iar daca doresti iti pun si poze cu masculul sa vezi cat e de frumos si impozant):
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Wildspirit
|
 |
« Reply #43 on: July 08, 2009, 07:33:24 AM » |
|
Thara...ma mira ce spui tu..insa asta o vom discuta in privat.. Cat despre Thara da..stim cu totii ca e o draguta si toate cele..dar amandoua stim la fel de bine ca ar fi fost sanatos pt ea sa aiba o tura de copilandrii..si nu-mi spune ca nu te-a batut gandul. Mmm..da..as face analize.Insa daca nu as fi "apta" 100% niciodata..oare nu as mai face copii?mmm...cred ca as risca totusi daca mi-as dori atat de mult unul. Nu sunt pro imperecherilor cainilor fara acte din motiv ca....un caine cu parinti arbitrati e mult mai stabil si d.p.d.v. al sanatatii dar si al personalitatii.Cu toate astea..nu sunt nici impotriva.Exista multi oameni care accepta puii de lup exact ca si pe cei cu pedigree.Insa da,majoritatea ajung in ape tulburi..la propriu vorbind.
|
|
|
|
|
|
Don`t worry..be happy
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #44 on: July 08, 2009, 11:07:33 AM » |
|
Thara...ma mira ce spui tu..insa asta o vom discuta in privat.. Cat despre Thara da..stim cu totii ca e o draguta si toate cele..dar amandoua stim la fel de bine ca ar fi fost sanatos pt ea sa aiba o tura de copilandrii..si nu-mi spune ca nu te-a batut gandul. Mmm..da..as face analize.Insa daca nu as fi "apta" 100% niciodata..oare nu as mai face copii?mmm...cred ca as risca totusi daca mi-as dori atat de mult unul. Nu sunt pro imperecherilor cainilor fara acte din motiv ca....un caine cu parinti arbitrati e mult mai stabil si d.p.d.v. al sanatatii dar si al personalitatii.Cu toate astea..nu sunt nici impotriva.Exista multi oameni care accepta puii de lup exact ca si pe cei cu pedigree.Insa da,majoritatea ajung in ape tulburi..la propriu vorbind.
cred ca stii bine care e parerea mea... problema cu Tara am dezbatut-o la topicul ei,si anume stii bine,dupa cum am zis si acolo,la inceput as fi vrut sa o las sa faca pui,insa nu s-a putut din diferite motive...si in decursul timpului,citind,am aflat ca nu e bine.nu am de unde stii,la fel cum spune si Irina2007,ca nu e displazica sau ca nu are alte afectiuni care nu se pot observa cu ochiul liber...si nu merita sa risc,ca apoi puii ei sa sufere.degeaba e frumoasa si desteapta.nu e neaparat vorba de oamenii care nu ar vrea un pui chiar si fara acte(sunt destui care ar cumpara poate)dar e vorba si de sanatatea cainilor,a puilor. si cred ca da,daca as afla ca am o problema mai grava,NU as face copii.degeaba mi-as dori un copil daca ar fi riscul ca acel copil sa sufere din cauza mea,la ce bun?doar de dragul de a-l face,pentru a vedea apoi cum se chinuie?mai bine nu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|