Forum ciobanesc german
June 16, 2010, 07:58:04 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Caut femela pentru monta!  (Read 4923 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Der Gebrauchshund
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #45 on: July 08, 2009, 11:37:44 AM »

..iar daca natura va considera ca trebuie sa intervina va intervenii.
Care natura?! Vrei sa lasi cainii liberi prin padure, sa faci selectie naturala?! Cei fara instincte si displazici, se vor "curata" rapid!

..dar amandoua stim la fel de bine ca ar fi fost sanatos pt ea sa aiba o tura de copilandrii..
Huh

Nu vreau sa conving pe nimeni de importanta actelor de origine, din punctul meu de vedere subiectul este fara rost si fara capat, foarte asemanator unuia de genul "c.g. versus vulpe (sau malinois)"!
« Last Edit: July 08, 2009, 11:40:38 AM by Der Gebrauchshund » Logged

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
dsh
Administrator

« Reply #46 on: July 08, 2009, 01:13:28 PM »

Dar haideti sa fim sinceri pana la capat: putem noi oare sa ne arogam dreptul de a corecta natura???
nu corectam natura, pentru ca nu are nevoie sa fie corectata - asa cum spui si tu, ii este foarte bine fara ajutorul nostru (din pacate numai ajutor nu i-am oferit naturii in evolutia noastra); doar ca ceea ce ai tu in lesa, ca si celelalte 400 - 500 de rase (sau cate au mai ajuns sa fie), nu este un rezultat al naturii, ci produsul ,,corectiilor" umane; sincer, imi vine greu sa inteleg cum cineva combate analizarea si testarea unor exemplare care reproduc, intru binele produsilor... nu pot intelege cum cineva poate argumenta ,, nu este nevoie de testare"... lasati cainii sa se reproduca, no matter what... in cazul asta, de ce ai ales un caine de rasa? el nu este rezultatul naturii ci al ,,corectiilor" pe care le dezaprobi  Undecided

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #47 on: July 09, 2009, 09:51:30 PM »

...................

violonist

Ii respect si inteleg pe toti cei care sunt pro acte! Inteleg foarte bine de ce este necesar ca un caine sa fie controlat, arbitrat ...etc!
Nu intelegi nimic,  Cheesy . Daca ai intelege
foarte bine
nu te-ai contrazice cu afirmatiile ulterioare. Daca tot susti si crezi in ceva macar fa-o din tot sufletul, pastrandu-ti coloana vertebrala; nu e nici o crima daca nu esti de acord cu noi. 

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #48 on: July 28, 2009, 02:35:22 PM »

Nu sa mai discutat de ceva timp pe topicul acesta dar poate va citi cineva si va alege solutia cea mai buna.
Am si eu o femela CG foarte frumoasa din mama cu parul lung(cu "acte") de tata nu stiu nimic doar ca e si el CG. Sheeba (cg-ul meu) este automat fara acte. Fata mea e mare, frumoasa, desteapta, frumos colorata dar fara acte care a primit propuneri de monta din partea unor dulai foarte frumosi dar majoritatea fara acte. Ma gandeam la un moment dat sa o dam la monta (chiar am intrebat legat de asta pe forum) dar mi-am data seama singura ca nu ar fi cea mai buna optiune sa imperechez caini fara acte deoarece sunt o iubitoare adevarata de animale (in adevaratul sens al cuvantului ca altfel nu as mai avea 4 caini maidanezi in curte, dar toti sunt sterilizati in limita posibilitatilor), explicatie este ca mntand caini fara acte vom avea tot mai multi caini nedoriti, fara stapan (ca si cainii comunitari tot noi i-am facut, "natura" nu a vrut sa ne ajute) pe care tot noi ii condamnam si ne place sa dam vina pe unul si pe altul dar nu ne uitam in curtea noastra mai intai - prin urmare am vrut sa subliniez urmatorul lucru, chiar daca aveti caini frumosi, destepti, cu acte dar fara drept de monta, bucurativa de ei dar nu ii montati pentru ca rezultatele pot fi forte daunatoare si ca sa realizati asta uitativa in jurul vostru si numarati cati caini comunitari vedeti si ganditiva cum de au aparut atatia.
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  

Jump to: