Forum ciobanesc german
July 31, 2015, 11:51:54 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Tail chasing - "fuga dupa coada, membre"  (Read 19675 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
KANGDANLIN
Hero Member

« Reply #30 on: June 10, 2008, 11:13:46 AM »

"poti sa-i spui "nu" cat vrei...nu reactioneaza.. are momnte in care nu te baga in seama daca vrei sa te joci cu el"

inseamna ca ai probleme de autoritate...nu esti destul de ferm cu el...poti sa spui "nu" cat vrei din gura, daca nu il si opresti ferm...
sta cumva intr-un spatiu inchis?...mic?...daca da sa apuce iar coada corecteaza-l si distrage-i atentia cu altceva...o mingiuta sau alta jucarie

iar legat de "pishu", la 2 ani...iar e problema de educatie.....trebuie sa-l prinzi in fapt, altfel degeaba il corectezi, sau il bagi cu nasu in locu respectiv....incearca sa-l ridici de la pamant(daca poti) in momentu cand el incearca sa faca .

un alt lucru pe care-l poti face...in momentu in care el isi face nevoile afara, recompenseaza-l pe loc...eventual treptat poti incerca sa repeti comanda "pipi" si sa-l recompensezi in momentu cand si-a facut nevoile in locul unde e ok pentru tine
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #31 on: June 10, 2008, 11:22:46 AM »

cele 2 topicuri similare au fost unite

karmenita2004-Ares
Newbie
*

« Reply #32 on: June 10, 2008, 03:34:32 PM »

iar legat de "pishu", la 2 ani...iar e problema de educatie.....trebuie sa-l prinzi in fapt, altfel degeaba il corectezi, sau il bagi cu nasu in locu respectiv....incearca sa-l ridici de la pamant(daca poti) in momentu cand el incearca sa faca .

sa il bag cu nasul unde face....slabe sanse....e prea mare,prea greu:P si ma maraie...
Eu nu-l am de cand era mic..fosta stapana l-a dat pt ca nu avea timp de el(catelul statea majoritatea timpului singur si probabil ca facea in casa...) .Imediat dupa ce l-am luat(avea 7 luni) a continuat sa faca o perioada in casa dupa care ..am reusit sa-l invat sa faca numai afara(sau asa am crezut).Imediat ce a facut 2 ani,l-am castrat...(asta acum aprox 2luni) dupa asta a inceput sa faca in casa iar...intr-o seara cand dormea a inceput sa faca pishu in somn. Cine stie...Oricum ,acum caut modalitati sa scap de problema Smiley
Cu siguranta am probleme cu autoritatea (ii place sa domine si incearca sa o faca pe  sheful) si el cu educatia....dar na...ma documentez,cer opinii si poate poate..Cheesy
KANGDANLIN
Hero Member

« Reply #33 on: June 10, 2008, 03:52:28 PM »

ideea e ca, nu conteaza deloc cum a fost invatat ( sau mai bine prost invatat) de fostul stapan...cainele se adapteaza dupa tine, dupa regulile tale

sa-l bagi cu nasu acolo ...nu era sugestia mea...
daca te maraie, ai grija mare...sa nu mearga mai departe....sunt pe aici topicuri despre cum sa educi un caine dominant....bafta
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #34 on: June 10, 2008, 03:57:25 PM »

eu recomand consultarea unui dresor pentru probleme de autoritate.
Pe site cred ca sunt cateva materiale despre "ierarhiile" care se stabilesc in casa si ce trebuie facut...

karmenita2004-Ares
Newbie
*

« Reply #35 on: June 12, 2008, 02:22:51 PM »

Ms MS;)
adm
Sr. Member

Pic

« Reply #36 on: February 25, 2009, 03:11:01 PM »

E un topic vechi dar merita discutat si updatat. Printre cauzele care duc la tail-chasing sint:
- paraziti intestinali - necesita deparazitare cu rapel la 14 sau 18 zile.
- paraziti externi (purici, capuse) - necesita deparazitare externa cu pipeta - advx sau frnt.
- glande perianale inflamate - necesita vidarea lor, precum si o dieta bogata in fibre; spre exemplu oase, care duc la intarirea scaunului, fapt ce favorizeaza golirea naturala a glandelor perianale in momentul defecarii.
- sensibilitate cauzata de mancarea prea bogata in proteine. CG este cunoscut ca fiind o rasa sensibila digestiv la proteine. Se poate incerca reducerea portiilor sau eliminarea mancarii prea bogata in proteine. Evitarea unor mancaruri prea grase.
- probleme pe fond nervos - cainele nu are destula atentie, nu are loc si activitate care sa-i consume energia si prin urmare "isi cauta de lucru". Solutia este un timp mai mult petrecut cu stapanul sau alt membru al familiei. In fond e si el un sufletel care are nevoie de atentie. O solutie alternativa sau complementara este aducerea in curte a unui prieten de joaca - caine de preferinta, pentru ca altfel ajungem la problema enuntata la punctul anterior Smiley .

Testeaza-ti Votul! pe www.testvot.eu
alica
Full Member

Max:)

« Reply #37 on: August 30, 2009, 01:21:07 PM »

aceeasi problema am intalnio si eu la max dar doar cateva lluni si acum cand il mai rasfat mai face acceiasi prostie dar cu un,,nu e voie`` ferm se linisteste. bafta si nu va impacientati (putin mai multa autoritate doar din partea voastra)

fii mereu aproape de el... vei vedea ca un sufletel iti va fii mereu aprape si va fi capabil de orice pentru tine! deci fii aproape de CG-ul tau!
honeybee gabi
Newbie
*

azorel

« Reply #38 on: November 02, 2009, 03:08:35 PM »

fratilor ,am si eu un catel ,o javra ,l-am luat de la un vecin care vroia sa-l arunce,pt k fiu-meu era innebunit sa aiba un catel.nu e ciobanesc german ,evident,e de talie mica dar are coloratura de ciobanesc german.Infatisarea lui nu aduce de loc cu un ciobanesc german dar comportamentul ....ehh...ieri am constatat cu stupoare k e plin de sange in varful cozii....turuia sangele ajunsese la nerv...se vedeau...am zis k mor...nu stiam ce sa fac l-am tuns acolo ,l-am toaletat,l-am pansatcu pansamnet elastic ..in 5 minute pansamentul a fost jos si el roadea iar la coada...am inteles din discutiile de mai sus k e stresat...nu are cum sa fie ...are curte mare,jucarii nenumarate,hainute,e rasfatat ,sapa ,nu-l cert pt asta...mancarea este variata pt k nu mamanca acelasi fel de crontanele de 2 ori.Mananca pedigree,chappy,purina...pe langa astea roade oase de vita fierte ...sau peste in orice fel facut..e innnebunit dupa peste .Acu vreo doua zile l-am scos in oras in lesa ,e obisnuit cu lesa dar cu aglomeratia ..e alta poveste,knd ajungeam intr-o intersectie si trebuia sa traversam,trebuia sa-l iau in brate..apoi mai e ff gelos si acum tot vreo 2 zile a venit la mine vara-mea...si acum vreo 2 luni i-am adus tovaras de joaca o pisica cu care se intelege bine. Sa fie toate astea adunate cauza comportamentului lui??
Mentionez k are 2 ani si pana acum nu a facut niciodata la fel...Ce sa fac? Cry k si fiu-meu el e al doilea copil in casa...

Poti sa-l bati,poti sa te uiti urat la el,poti racnesti la el,dar el intotdeauna se va uita la tine cu ochii aia care pot sa topeasca un iceberg...
Thara
Global Moderator

« Reply #39 on: November 02, 2009, 03:31:55 PM »

o javra
cred ca mai corect era metis.
personal cand aud pe cineva ca foloseste cuvantul "javra" pentru a-si descrie propriul caine,imi lasa impresia ca nu da doi bani pe el.probabil nu e si cazul acesta,insa suna foarte urat.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #40 on: November 02, 2009, 05:10:53 PM »

fratilor ,am si eu un catel ,o javra ,l-am luat de la un vecin care vroia sa-l arunce,pt k fiu-meu era innebunit sa aiba un catel.nu e ciobanesc german ,evident,e de talie mica dar are coloratura de ciobanesc german.Infatisarea lui nu aduce de loc cu un ciobanesc german dar comportamentul ....ehh...ieri am constatat cu stupoare k e plin de sange in varful cozii....turuia sangele ajunsese la nerv...se vedeau...am zis k mor...nu stiam ce sa fac l-am tuns acolo ,l-am toaletat,l-am pansatcu pansamnet elastic ..in 5 minute pansamentul a fost jos si el roadea iar la coada...am inteles din discutiile de mai sus k e stresat...nu are cum sa fie ...are curte mare,jucarii nenumarate,hainute,e rasfatat ,sapa ,nu-l cert pt asta...mancarea este variata pt k nu mamanca acelasi fel de crontanele de 2 ori.Mananca pedigree,chappy,purina...pe langa astea roade oase de vita fierte ...sau peste in orice fel facut..e innnebunit dupa peste .Acu vreo doua zile l-am scos in oras in lesa ,e obisnuit cu lesa dar cu aglomeratia ..e alta poveste,knd ajungeam intr-o intersectie si trebuia sa traversam,trebuia sa-l iau in brate..apoi mai e ff gelos si acum tot vreo 2 zile a venit la mine vara-mea...si acum vreo 2 luni i-am adus tovaras de joaca o pisica cu care se intelege bine. Sa fie toate astea adunate cauza comportamentului lui??
Mentionez k are 2 ani si pana acum nu a facut niciodata la fel...Ce sa fac? Cry k si fiu-meu el e al doilea copil in casa...
daca nu se dezobisnuieste cel mai inteligent ar fi sa mergeti la medic sa-i taie codita. Chiar daca pare dureros, mult mai tare il doare cand se musca si ramane asa sensibila si "vie" decat cand se inlatura chirurgical.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
honeybee gabi
Newbie
*

azorel

« Reply #41 on: November 21, 2009, 11:49:29 PM »

thara,crede-ma pe cuvant nu e cazul!
Am fost cu el la veterinar,la- vazut,l-a programat pt interventie,si ce credetzi ...in  ziua knd trebuia operat si-a mancat pana am venti eu acasa si ce mai ramasese din coada...acum mai are 3 vertebre la codita ,medicul ne-a dat niste pastilute ..a zis k are o eczema,eu nu am vzut-o, sincer si a mai zis k nu mai poate sa faca nik.k nu mai are ce sa taie..dar el tot rontaie si restul ala amarat de coada ..e tot o rana ,,ii dau in fiecare zi cu antibiotic...si-l linge si gata ..cel putin isi ia doza de antibiotic... Sad imi vine sa-i iau guler ,dar ma gandesc k pe mine knd ma mamanca undeva si tre` sa ma sscarpin e chinuitor sa nu pot...mi-e o mila de el de mor,nu stiu ce sa fac,acum e mai rasfatat decat inainte si totusi e tot deprimat..roade diverse lucruri ,desi varsta de ros a trecut,nu are motive sa fie trist ..am ajuns sa-mi banuiesc o vecina k l-a ciomagit pt k nu am nici o explicatie...e temator si speriat uneori...si noi nu-l batem ...nu stiu..continuam sa-l iubim si sa-l rasfatatm,cred k asta e singurul leac.Sad

Poti sa-l bati,poti sa te uiti urat la el,poti racnesti la el,dar el intotdeauna se va uita la tine cu ochii aia care pot sa topeasca un iceberg...
anknic
Newbie
*

« Reply #42 on: May 16, 2010, 07:02:32 PM »

E un topic vechi dar merita discutat si updatat. Printre cauzele care duc la tail-chasing sint:
- paraziti intestinali - necesita deparazitare cu rapel la 14 sau 18 zile.
- paraziti externi (purici, capuse) - necesita deparazitare externa cu pipeta - advx sau frnt.
- glande perianale inflamate - necesita vidarea lor, precum si o dieta bogata in fibre; spre exemplu oase, care duc la intarirea scaunului, fapt ce favorizeaza golirea naturala a glandelor perianale in momentul defecarii.
- sensibilitate cauzata de mancarea prea bogata in proteine. CG este cunoscut ca fiind o rasa sensibila digestiv la proteine. Se poate incerca reducerea portiilor sau eliminarea mancarii prea bogata in proteine. Evitarea unor mancaruri prea grase.
- probleme pe fond nervos - cainele nu are destula atentie, nu are loc si activitate care sa-i consume energia si prin urmare "isi cauta de lucru". Solutia este un timp mai mult petrecut cu stapanul sau alt membru al familiei. In fond e si el un sufletel care are nevoie de atentie. O solutie alternativa sau complementara este aducerea in curte a unui prieten de joaca - caine de preferinta, pentru ca altfel ajungem la problema enuntata la punctul anterior Smiley .

poate sa fie si altceva?

Toby a inceput sa isi alege coada de o luna. nu o musca, are blana intacta. am mers la vet si, dupa ce  l-am deparazitat intern si extern (oricum era in calendar), i-a vidat glandele perianale, i-a cautat blana pe coada si corp pt.eczeme-nimic, ne-a zis ca el asa se distreaza. cand sunt eu in curte si il apuca ii spun ferm "nu e voie" si se piteste de mine...se duce in cusca si isi alearga coada acolo (e de-a dreptul hilar sa vedeti ditamai cusca cum se clatina)! nu o face zilnic, cand il apuca il tine 5-10 min...dar interesant e ca acum a inceput sa-si si latre coada...vet-ul ne-a zis ca dupa 1 an ii trece, noi ne gandeam sa consultam si alt vet!
OTTO_BAD
Newbie
*

OTTO

« Reply #43 on: November 22, 2012, 11:12:04 PM »

Salut.
Am observat ca este destul de vechi acest topic, insa problema mea (a noastra) se incadreaza aici si nu cred ca este cazul sa deschid unul nou.
Ei bine, de aproximativ 2 saptamani Otto al nostru a inceput sa isi "vaneze" coada. La inceput mai rar, insa acum parca din ce in ce mai des. I-am examinat coada si nu pare sa aiba (inca) nicio rana. Insa noi suntem de-a dreptul ingroziti de cat de grav poate sa devina aceasta problema. De cele mai multe ori se intampla acest lucru cand suntem cu el afara. L-am urmarit si pe ascuns(nu am prea reusit mult), insa nu am observat sa faca.Daca in atentionez ca nu are voie se opreste o clipa, apoi iar da sa inceapa.
Ca sa va puteti face o mai buna imagine adaug faptul ca are 4,5 luni. Din pacate petrecem mai putin timp decat ne dorim cu el. Pe timpul zilei, aprox de la 7 dimineata pana la 7 seara e singur, in tarc de 5x3m. Seara ii dam drumul in curte si avem zilnic program de joaca si mici sesiuni de dresaj (comenzile de baza). Uneori 30min(minim), alteori 1-2 ore. De cand cu el nu mai prea am timp de altceva, dar merita tot efortul.
 Inca ceva. Ce am mai observat in ultimul timp, parca nu mai are atat chef de viata, uneori nu mai raspunde, sau raspunde foarte greu si la chemare. Poate suna ciudat, dar mi se pare ca trece printr-o depresie... Undecided.
 Este binevenit orice sfat care ne-ar putea ajuta sa il ajutam sa treaca peste aceasta problema.
 Va multumim anticipat.
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to:  

reclama