Forum ciobanesc german
August 03, 2013, 07:56:21 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: purina friskies junior  (Read 12211 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #15 on: March 12, 2010, 11:04:07 PM »

uitati de friskies.friskies=ghena.asta daca vreti sa dati mai rar pe la vet.

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
dorutzu
Hero Member

Vanilly

« Reply #16 on: March 12, 2010, 11:51:51 PM »

...de ce???

"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare,nu te va musca.Aceasta este cea mai importanta diferenta dintre un caine si un om."
Rk
Full Member

« Reply #17 on: March 13, 2010, 03:11:34 AM »

Pentru ca se gaseste in supermarket, hipermarket si peste tot. Daca se vindea numai prin petshopuri cu adaosurile de 100% puse de petshop si vet clinici, atunci era superpremium. Daca cainelui tau ii merge bine cu ea, nu-ti face griji. N-ai nici un motiv sa treci la superpremium. Iar daca faci un calcul simplu la 16-18 RON pe Kg la cat este Hills, Royal si de genul, cumperi un kg de carne. Hrana pregatita acasa cu carne, orez si altele ajunge per Kg mai ieftina. Iar ingrediente mai bune decat pui tu in oala nu foloseste nici un producator.
dsh
Hero Member

« Reply #18 on: March 13, 2010, 08:20:57 AM »

Daca cainelui tau ii merge bine cu ea, nu-ti face griji. N-ai nici un motiv sa treci la superpremium.
elementar: efectele pozitive, sau negative, ale nutritiei nu se vad in primele saptamani  / luni de administrare, mai ales in cazul unui pui...  asa ca sfatul asta revoltat nu-i cel mai bun - in timp, efectele negative ale unui produs industrial de slaba calitate, se vor vedea! Friskies este, dintre aceste produse, nu cel mai rau, insa, cu siguranta, intra in categoria lor! au existat curiosi care, mai suspiciosi, au dus la cabinte, spre analiza, granule provenite de la producatori de supermarket si granule superpremium - diferenta este uriasa, iar continutul produselor de slaba calitate incredibil! gandindu-ma cam de unde provine de exemplu, proteina (stiti ca ea se gaseste si in copite, pene, gheare, nu?) din aceste granule si ce aditivi se utilizeaza CATEGORIC as opta pentru hrana pregatita in casa, daca o marca super-premium mi-ar depasi bugetul!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Rk
Full Member

« Reply #19 on: March 13, 2010, 09:10:21 AM »

Proteina provine din organe si sange. Asta penttu ca in vest nu se consuma absolut de loc organe - ficat, rinichi, creier, plamani, uger... Organele si sangele vin in containere de la abatoare. Cele mai multe ingrediente nici nu sunt congelate. Containerele sunt asezate unul peste altul in niste frigidere sub forma de turnuri. De aici intra pe linia de productie unde sunt amestecate pana devin o pasta. In pasta se adauga sub forma de pulbere, minerale si diverse vitamine. Pasta se trage in filamente pe linia transportoare si apoi se gateste prin fierbere in cuptoare cu aburi dupa care se taie in bucatile care vin in saci si se trece printr-o masina care la temperatura le deshidrateaza, apoi hop in sac. La cata cercetare baga Nestle in petfood nu va faceti prea mari griji. Daca o dadea in bara era iesita de mult de pe piata. Cearta e pe adaosul comercial si pentru ca vet clinicile si petshopurile nu accepta sa puna un adaos asa de mic ca sa ajunga la pret de supermarket, atunci scot produsele respective din magazine si vand produse "superpremium". De ce credeti ca cei de superpremium nu vand si in supermarket? Pentru ca daca ar face asta s-ar intampla doua lucruri: 1. ar pierde bani pentru ca supermarketul va negocia si va scadea adaosul comercial la producator si distribuitor (pe argumentul ca vinde volume mari) 2. Ar pierde bani pentru ca produsul ar fi scos din magazin de catre petshopuri si vetclinici, si atunci ar fi fortati sa vanda numai in supermarket dar la un adaos comercial mai mic pe kg.
Diferenta intre cele doua categorii de produse este asa: unii joaca la volum (Friskies), altii joaca la adaos mare si nisa. Diferenta de calitate vs diferenta de pret? E mai mare la pret. Daca ma mai contraziceti va zic si ce adaousuri se pun ca sa vedeti pe ce dati banii?
dorutzu
Hero Member

Vanilly

« Reply #20 on: March 13, 2010, 09:34:02 AM »

..spune ce baga PURINA in friskies???Daca-ti permiti sa-i critici si sa le faci " reclama",poate te si dau in judecata.Sau daca ai documentatia necesara cu rezultatele facute de tine la laboratoare din strainatate,poate ii scoti de pe piata. Cheesy

"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare,nu te va musca.Aceasta este cea mai importanta diferenta dintre un caine si un om."
dsh
Hero Member

« Reply #21 on: March 13, 2010, 09:49:56 AM »

Daca ma mai contraziceti va zic si ce adaousuri se pun ca sa vedeti pe ce dati banii?
so?!  Cheesy eu stiu foarte bine cu ce pret pleaca produsul de la importator! consider ca diferenta este mai mica decat cea calitativa! am vazut diferente pe caini, intre marci superioare frisckies vs royal / hill's / orijen, asa ca a compara intre cele 2 categorii calitative este absurd! putin ma intereseaza jocul de marketing - daca e sa facem o discutie, putem ,,povesti" cui se adreseaza marcile ieftine si exact ce inseamna teoria ,,unii joaca la volum" - ce putere financiara are volumul si ce educatie de specialitate...
oricum, pentru mine contradictia teoretica e inutila - cel mai bine ,,vorbeste" conditia cainilor!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #22 on: March 13, 2010, 10:07:54 AM »

Rk...esti atat de convins de prostiile pe care le spui incat mie una imi convine teoretic....  Laughing......nu din mancarea vanduta in petshop castiga un medic veterinar ci din proprietari care isi hranesc cainii cu toate porcariile spunand inteligent "e doar reclama, de fapt e la fel de buna......vor doar sa castige etc" iar apoi vin disperati la medic cu tulburari digestive, afectiuni hepatice, pancreatice si cel mai frecvent si timpuriu  dermatite alergice. Daca tie ti se pare tot una sa-ti hranesti cainele cu minim 4% proteine de origine animala restul soia si cereale dand bani grei pe hrana(pentru ca 7-8 lei e enorm pentru un rahat, iar kg. de orez, malai, arpacas, etc...e mutl mai ieftin in magazin)...atunci nu stiu care arunca banii pe fereastra. poti la fel de bine sa nu mai dati bani pe pedigree, frieskies ..si sa cumparati direct Winny, Aro...e la fel si mult mai ieftin! Cum puteti da 7 lei pe cele mentionate anterior cand compozitia e identica cu cele la 2 lei kg?
 Rk, inainte sa spui ca diferenta la super premium e doar pretul si cantitatea te sfatuiesc sa citesti compozitia si sa vezi ca totul difera! Diferenta este reclama agresiva pe are o fac cei din supermarketuri, si cum reclama e sufletul comertului, spala creiere....si banul spune tot...cand esti o firma care baga 50% din castiguri in reclama cu fetite cu parul balai...normal ca esti propulsat in fata. Exista hrana premium sau superpremium la acelasi pret sau poate mai mic decat cele mentionate anterior. De asemenea exista cabinete care nici nu vand hrana uscata.  Atat Ioana cat si eu suntem medici veterinari si am incercat sa va dam un sfat bun dar ramane tot ca voi sa alegeti cu ce va hraniti cainii iar noua nu ne ramane decat sa ii tratam daca faceti alegerea nepotrivita. Eu una daca nu imi permit sa iau o mancare cu adevarat de calitate atunci le dau hrana gatita sau cumpar una de calitate si o combin cu hrana preparata in casa.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #23 on: March 13, 2010, 03:51:48 PM »

lasa Ariano,ca asa mai facem si noi un ban Grin
Continua Dorutzu sa-i dai friskies si alte"bunatati " dinastea si o sa mai vorbim peste ceva vreme...
acu nu zice nimeni dk n-ai bani sa-i cumperi hills sau royal,dar poti sa-i prepari tu in casa.
@rk: care-i treaba ta cu adaosurile??

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
Rk
Full Member

« Reply #24 on: March 13, 2010, 05:32:02 PM »

Treaba mea cu adaosurile este ca sunt nesimtite. Si nu-mi place sa mi se bage mana in buzunar pana la cot. Asa ca dragutilor atunci cand o sa aveti preturi decente atunci mai cumparam.  Oare ce o fii mai bine - sa spui prostii dupa parerea dezinteresata total a med vet sau sa dai banii ca prostu'. Problema este ca a ajuns Kg de hrana uscata mai scump decat kg carne tocata de vita. Oare ce or pune in el ca sa-l faca mai bun. In nici un caz carnea de vita care se pune la tocat. In ceea ce priveste Hills - dupa 3 luni de Hills am renuntat - diaree la greu. Spre comparatie am hranit cam trei ani un caine cu Pedigree si nu am avut problema asta. Iar cainele arata foarte bine.

O hrana f buna pe care am folosit-o dar a devenit prea scumpa este Eukanuba - Agility. Asa ca gatitul odata pe saptamana e super - e mai bun si mai ieftin. Eu am inceput sa folosesc cam 30% din mese, mancare gatita.
Ariana
Administrator

« Reply #25 on: March 13, 2010, 05:47:03 PM »

Si eu folosesc in jur de 30% hrana gatita insa nu as da niciodata pedigree.....tocmai pentru ca mi se pare ca-mi baga cineva mana in buzunar; tie pedigree-ul, la calitate pe care o prezinta, ti se pare ca are un pret bun? E enorm de scumpa si nici macar nu au bunul simt sa prezinte o compozitie detaliata...si ne iau de fraieri cu povesti de genul..."grasime x%, proteiney%, aminoacizi, vitamine, minerale esentiale unei dezvoltari excelente...bla, bla, bla..." asta mi se pare mie nerusinare. Spune domnule ce bagi in mancare lasa poeziile! Tie ti-a mers bine cu Eukanuba...a mea, desi era energica a facut multa matreata si blana avea un aspect unsuros, gras. Pe mine, dupa compozitie, nici eukanuba nu ma incanta insa bineinteles e superioara marcilor de supermarket. Oricat de mult te amagesti ca pedigree-ul este bun...pe mine nu ma convingi...se folosesc ingrediente pe care chiar ei se feresc sa le scrie pe eticheta si asta pentru mine spune totul. Spun Da mancarii gatite si un mare Nu celei de doi lei din supermarketuri.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Ariana
Administrator

« Reply #26 on: March 13, 2010, 06:01:27 PM »

Si oricat de scumpa ti s-ar parea, mie un sac de Orijen Adult de 13,5 kg. Imi ajunge 2 luni in combinatie cu hrana gatita in jur de 30%, iar femela mea se mentine cat un tanc, e super activa si puternica si bineinteles se simte excelent si arata excelent. Ii dau sub 250g/zi, daca i-as da pedigree nici 400 nu i-ar ajunge  Grin . Nu m-as imbata niciodata cu apa rece spunandu-mi ca doar pretul e diferit; Oricum, esti constient ca fiecare caine e diferit si reactioneaza diferit la tipurile de mancare superpremium. Eu de peste un an sunt pe Orijen si nu am nici un motiv sa o schimb; este perioada cea mai lunga pe un anumit tip de hrana superpremium si crede-ma ca le-am incercat pe multe.
Bineinteles poti sa dai ce doresti cainilor tai! Totusi, daca te gandesti ca poti face rost de hrana superpremium excelenta la pret de crescator (cca.9 lei/kg) nu te doare sufletul sa dai pe pedigree>a carei compozitie este o enigma pentru toti fiindca se feresc sa o scrie pe sac< o avere?

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Rk
Full Member

« Reply #27 on: March 13, 2010, 06:24:42 PM »

9 lei pret de crescator, 18 lei pret la petshop q.e.d. Eu nu am avut la ce sa ma plang cat timp am folositi Pedigree. Apoi la sfatul cunoscatorilor am trecut pe superpremium. Nu merita banii. Pur si simplu diferenta nu merita banii. Mai mult, acum 4-5 ani un prieten avea un schnautser care arata grozav. Manca numai Chappi. Faptul ca proprietarii schimba destul de des mancarea superpremium este un semn ca nu corespune asteptarilor lor. Problema este ca platesti 25% din pret pe ingrediente si cercetare, iar restul pe costuri de transport si depozitare plus adaosuri comerciale. Deci cam 75% din bani nu se regasesc in stomacul cainelui. Romania - tara cu preturile cele mai nesimtite din Europa. Din cauza lipsei de informare a cumparatorului care nu intelege ca nu intotdeauna banutul platit de el este si in beneficiul lui, si se lasa jecmanit.
dorutzu
Hero Member

Vanilly

« Reply #28 on: March 13, 2010, 06:33:32 PM »

...hrana excelenta superpremium la 9 ron/kg?Huh? Nu ma mir ca vorbiti asa usor,voi crescatorii ,ca la pretul asta i-as da si maidanezului ,la care tine bunica din tot sufletu. Wink

Ariana
Administrator

« Reply #29 on: March 13, 2010, 06:47:25 PM »

exista hrana superpremium si la 11-14 lei kg, direct in petshopuri, nu stiu ce faceti atata zarva. Nici eu nu cumpar Hill's, Royal su Proplan la acest pret insa nu-mi spuneti ca e chiar 19 lei kg. ca nu cred. Eu merg pe Acana si Orijen si preturile mi se par mai mult decat ok in raport cu calitatea.
Am de asemenea niste prieteni care si-au deschis un petshop micut si la fiecare sac intreg ofera discount 10% ajungand astfel aproape la pretul de canisa. De obicei, daca va pricepeti, la petshopuri puteti negocia pretul daca nu cumparati la kg. Crescatorii cumpara hrana de ordinul sacilor, constant, de aceea beneficiaza de un pret mai bun.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof