Forum ciobanesc german
August 02, 2013, 02:47:58 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: purina friskies junior  (Read 12203 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
adm
Sr. Member

Pic

« Reply #30 on: March 13, 2010, 09:09:22 PM »

Imi cer scuze ca ma bag insa adevarul e undeva pe la mijloc (contravine parerii mele ca adevarul e introtdeauna da sau nu, niciodata la mijloc). Ariana, din pacate, la mancaruri super-premium, inclusiv cele mentionate de tine, preturi in jurul a 19 lei (chiar si peste) se gaseste FRECVENT in petshopuri si cabinete veterinare care vind si mancare. Da, cred si eu ca in Romania preturile tind sa fie nesimtite la multe produse, inclusiv mancare pt caini. Dar de ce sa ne mire, atata vreme cat aproape orice faci dai peste tarife nesimtite (incepind de la constructii si terminind cu mancarea)?. Poate acum cu criza or lua-o peste bot multi care vor sa se imbogateasca peste noapte din activitatea pe care o presteaza sau produsele pe care le vind, si functionarea pietei se va pune pe baze sanatoase.

Nu sint insa deloc de acord cu ce s-a spus referitor la mancarea tip pedigree, dante, friskies. E o mancare proasta. Ariana are dreptate: de ce sa dai pe mancarea asta, care nici nu indeplineste o regula de bun simt - transparenta ingredientelor care intra in compozitia ei si care in final se duce in burtica cainelui, un pret sensibil apropiat de cel al unui produs care e mai bun si pe care daca il cumperi la sac poti sa negociezi o reducere (10% cred ca e mult, il obtii probabil daca e disperat petshopul sau daca il cunosti pe vanzator/proprietar)? Nu-i inteleg pe cei care au caine si pe care evident ca-l hranesc zilnic, dar merg la petshop si cumpara mancare la kilogram in punguta. Acest tip de vanzare a mancarii de caini ar trebui sa fie exceptia, si nu regula.

Astept intrarea in normal a pietei din Romania. Astept aparitia pe piata a supermarketurilor de produse pt animale de companie (in vest, inclusiv sua si canada sint o multitudine) sau cel putin a dezvoltarii raioanelor care sa-ti ofere o gama cat mai variata. Acum la raioanele de specialitate gasesti acelasi produs ocupind 10 metri de raft. Dar cum timpul e ieftin la noi in tara, de ce n-o fi ieftin si raftul? Ma intreb de ce pe metri de raft nu gasim cel putin 20-30 de sortimente de mancare uscata, de la cea mai scumpa – orijen sau lupovet, la cea mai ieftina (poate dante sau darling)? O fi o problema de concurenta, (ne)intelegeri intre distribuitori, pethsopuri si supermarketuri? Nu stiu. Stiu insa ca piata in acest domeniu e stramba si nu functioneaza bine.

Sanatate cainilor nostri, si decizii intelepte proprietarilor!

Testeaza-ti Votul! pe www.testvot.eu
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #31 on: March 13, 2010, 09:49:59 PM »

Eu sincer nu stiu ce sa cred.....doar Royal'ul, Hills'ul..si inca vreo 2-3 le-am gasit la asa pret mare dar cine stie la petshop'urile pe care le frecventati ce preturi s-au pus. E drept ca pretul creste la hrana tip dieta, sau cea cu peste, sau mai fancy...dar cea de mentinere adult sau junior are preturile bune. Ma mir totusi, in vremurile acestea ar trebui ajutati clientii sa reuseasca sa adopte si sa mentina o alimentatie sanatoasa.
Petshop'ul prietenilor e deschis de vreo 5 luni si practica preturi foarte bune, chiar mai bune decat alimentarele de la blocuri(este situat in comuna Floresti -poti sa-i spui nou cartier al Clujului- unde au crescut blocurile ca ciupercile dupa ploaie). Nu sunt disperati deloc si se multumesc cu mai putin, iubesc cu adevarat animalele(ei o au pe mama Natiei  Kiss  ) si sunt niste persoane extraordinare. La orice sac cumparat iti dau  discount 10%. Va zic eu, nici nu se mai merita drumul la distribuitor de multe ori fiindca tot acolo iesi.  LOL

Totusi, existand alternativa internetului...uite ce preturi am gasit...mult mai mici de 19lei.
http://www.petshop4you.ro/acana-puppy-large-breed-18kg-p-317.html

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
georgiana
Sr. Member

Mein Deutscher Schafferhund!

« Reply #32 on: March 13, 2010, 10:21:40 PM »

O alta alternativa ar fi Arden Grange Puppy/Junior Large Bread 150 RON/15 kg Wink

CAINELE - singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei...
CatalinCG
Jr. Member
**

« Reply #33 on: March 14, 2010, 10:52:27 PM »

ia sa va spun eu ceva
Inainte lumea de la mn de tara erau pasioanti de CG si nu aveau royal canin , acana , friskies .
Stiti ce le dadeau : cand erau mici 2-3 luni (le dadeau oase de pui si traiau 10 ani) si cand se mareau le dadeau paine veche si mamaliga.
P.S : Ai vostri sunt tinuti cu royal si tot felu de mancari super-premiu traieste 4-5 ani
Rock
Newbie
*

Cainele e pentru o viata,nu doar pentru o zi!

« Reply #34 on: March 15, 2010, 01:23:13 AM »

Daca cineva are pretentia ca un cg sa creasca cu paine uscata si mamaliga oare se mai numeste crescator?Sau proprietar de cg?Poate erau cg luati din piata,cu 10-20 ron sau primiti...si nici asa nu pot concepe asta.Parerea mea,daca vrei sa ai un caine sanatos si bine dezvoltat din toate punctele de vedere da-i mancare buna,ingrijire medicala la timp,ofera-i timp din timpul tau si nu in ultimul rand,iubire!Dupa asta poti incepe sa ai pretentii...Poate mai gresim involuntar,din nestiinta,dar nici asta nu prea poti s-o invoci in zilele noastre,pentru ca acces la informatii avem.Si iertata fie-mi intrebarea:de unde stii la ce varsta ajung cainii "nostri"?
 Toate cele bune!

Frumusete fara vanitate,forta fara obraznicie,curaj fara ferocitate.Toate virtutile omului fara viciile lui!Este prietenul,partenerul,aparatorul,cainele tau.Esti viata,dragostea, conducatorul lui.Iti va fi credincios si sincer din tot sufletul sau.Esti dator sa fii demn de devotamentul lui!K9Tribute
Metall
Sr. Member

« Reply #35 on: March 15, 2010, 12:06:22 PM »

Daca vrei, poti sa extrapolezi si la situatia ca pe vremuri femeile mergeau la munca campului chiar daca erau gravide, de multe ori nasteau acolo, daca acolo le prindea sorocul, nu erau asa "fandosite" ca astazi ca-si fac sute de controale etc ca sa fie copilul sanatos.
Numai ca vezi tu, aici trebuie sa tii cont si de faptul ca mortalitatea infantila era mult mai mare decat acuma.

Revenind la oile (sau la CG-ii) nostri, printre cei care traiau chiar si 10 (zece!!! ) ani -acuma zic de cei crescuti cu mega-mamaliga-, erau probabil si destui care se duceau mai repede, dar cine mai statea sa faca asemenea statistici.
Iar eu stiu destule cazuri de caini hraniti cu hrana (super/)premium care au peste 15 ani.

Pana la urma ce e mai important e ca daca ai un caine si-l iubesti e normal sa vrei sa-i fie bine si sanatos.
O alimentatie corecta e direct responsabila de sanatatea cainelui, asa ca o sa alegi -in functie de buget- cel mai bun ce poti sa-i oferi.
Ca o paranteza, o mancare super premium nu e neaparat nevoie sa coste extrem de mult. Eu m-am grupat cu alti 2 colegi, si cumparam cate 5-6 saci de mancare o data, direct de la importator, si astfel ne iese cam la 8 lei / kilogram.
costelb
Newbie
*

Mark

« Reply #36 on: March 15, 2010, 04:56:24 PM »

Va intrerup...
 Am un CG de 14 ani, a fost vaccinat pana acum, a mancat de toate incluziv paine si mamaliga, dar a ajuns la batranete. Singura problema pe care o are, e fudul. Daca bate cineva la poarta si cel mic nu este cu el, n-are decat sa bata, el nu se deranjeaza. Mai am un CG de 2 luni. Nu misca nimic in curte la care sa nu ia si el parte. Problema este ca nu stiu cu ce sa il hranesc, mai calitativ, acum 14 ani era altceva pe piata. La magazinele cu mancare pentru caini, fiecare vanzator are parerea lui. Nu stiu cand da semne de lipsa de calciu, cand trebuie sa ii admrnistrez calciu. Daca m-ati putea lamuri ... va multumesc!
Ariana
Administrator

« Reply #37 on: March 15, 2010, 06:09:35 PM »

ia sa va spun eu ceva
Inainte lumea de la mn de tara erau pasioanti de CG si nu aveau royal canin , acana , friskies .
Stiti ce le dadeau : cand erau mici 2-3 luni (le dadeau oase de pui si traiau 10 ani) si cand se mareau le dadeau paine veche si mamaliga.
P.S : Ai vostri sunt tinuti cu royal si tot felu de mancari super-premiu traieste 4-5 ani

normal ca daca nu te tine sufletul sa dai nieste banuti in plus pentru catelul tau iti convine sa spui ca pe vremuri cainele era hranit cu oase de pui, paine veche si mamaliga. Asta s-o crezi tu! Poate doar ca supliment pentru ca cine tinea la cainele lui il omenea si-l crestea calumea, cand mulgea vaca ii dadea si lui o cana, mai primea el cate 1-2 oua pe saptamana cand era mic si carnita si tot ce pica de la o casa de gospodari primea si cainele nu numai porcii. Nu putini erau oamenii care cumparau de la abatoare tacamuri de pui si organe de vita/porc pentru a le fierbe alaturi de orez/mamaliga pentru papa bun la catel. Bineinteles exista persoane care dau paine si mamaliga exclusiv, cunosc unul care si-a infometat doi caini pana acum si cand l-am amenintat ca-l denunt i-a facut nevazuti. Acum are unul de 4 kg si acela slab. Daca poti sa-i dai o hrana gaitita echilibrata cu atat mai bine, e super, dar nu pretinde ca e bine mersi cu paine si mamaliga, atunci nu mai are rost sa ne pierdem vremea.
Va intrerup...
 Am un CG de 14 ani, a fost vaccinat pana acum, a mancat de toate incluziv paine si mamaliga, dar a ajuns la batranete. Singura problema pe care o are, e fudul. Daca bate cineva la poarta si cel mic nu este cu el, n-are decat sa bata, el nu se deranjeaza. Mai am un CG de 2 luni. Nu misca nimic in curte la care sa nu ia si el parte. Problema este ca nu stiu cu ce sa il hranesc, mai calitativ, acum 14 ani era altceva pe piata. La magazinele cu mancare pentru caini, fiecare vanzator are parerea lui. Nu stiu cand da semne de lipsa de calciu, cand trebuie sa ii admrnistrez calciu. Daca m-ati putea lamuri ... va multumesc!

S-a discutat mult pe subiectul acesta, gasesti multe sfaturi pe forum. Poti sa-i dai branza de vaci, iaurt, laptic daca nu face diaree de la el, carnita de pui/vita/porc(de porc numai fiarta, restul pot fi si crude sau doar fierte "mai in sange"), orez/arpacas...ii faci cate o supica de carne sau /si oase in care pui cateva legume. Poti sa-i amesteci hrana gatita cu hrana uscata. Dintre tipurile de hrana uscata ar trebui sa alegi una care sa merite in primul rand calitativ in raport cu pretul si bineinteles sa-i mearga bine cainelui cu ea. Daca iti permiti una superpremium e ok, teoretic n-ai mai avea nevoie de suplimente de calciu si vitamine, daca iei una premium atunci se cer si suplimente. Oricum cele mai bune sunt cele naturale gen branza de vaca si galbenus. Intre 4-6 luni, cand incepe sa schimbe dintii si sa creasca puternic poti sa-i dai si pastilute ed calciu si vitamine dar doar la recomandarea medicului ar fi bine. Daca nu te-ai lamurit cauta la sectiunea >Alimentatie si citeste acolo cateva topicuri, vei afla mult mai multe informatii.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
costelb
Newbie
*

Mark

« Reply #38 on: March 15, 2010, 06:29:13 PM »

multumesc!
CatalinCG
Jr. Member
**

« Reply #39 on: March 15, 2010, 07:24:28 PM »

Nasul meu are un Cg de linie veche . Dupa mine si dupa spusele oamenilor care a avut cg la expoziti este cel mai frumos cg din oras .
Si a fost tinut numai pe mancare de la bulgari luata din metro (ARO).
Ce ziceti
dsh
Hero Member

« Reply #40 on: March 15, 2010, 07:46:25 PM »

zicem ca, din pacate, fiecare e liber sa-si hraneasca animalul cu ce doreste / poate... de la coji de cartofi la orijen sau muschi de vita....
esti convins ca frisckies este cea mai buna alegere pentru cainele tau si indiferent de sfaturile pe care le primesti, continui contradictia... ok! da-i frisckies! ai cerut pareri si le-ai primit, dar esti foarte deranjat cand ele nu sunt pe placul tau... friskies chiar nu este cel mai rau dintre produsele de duzina, insa diferenta intre el si un produs super premium este cam ca cea intre parizer (poate unul mai bun, dar tot parizer) si o friptura la gratar... alegerea este exclusiv a ta! eu zic ca nu-si mai are rost discutia...

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
georgiana
Sr. Member

Mein Deutscher Schafferhund!

« Reply #41 on: March 15, 2010, 08:41:58 PM »

Nasul meu are un Cg de linie veche . Dupa mine si dupa spusele oamenilor care a avut cg la expoziti este cel mai frumos cg din oras .
Ce ziceti
Nu zicem...
Keep going ... Drac

CAINELE - singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei...
Ariana
Administrator

« Reply #42 on: March 15, 2010, 08:52:25 PM »

Ce ziceti

Da-i Aro!  Laughing

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #43 on: March 15, 2010, 10:54:27 PM »

ia sa va spun eu ceva

. Dupa mine si dupa spusele oamenilor care a avut cg la expoziti este cel mai frumos cg din oras .
Ce ziceti

Sectoru' 5 care este... Laughing
normal ca n-are rost discutia....care este... LOL
mai departe ma abtin.

p.s dar mai rid in continuare singura... Laughing Laughing Laughing

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
CatalinCG
Jr. Member
**

« Reply #44 on: March 17, 2010, 01:35:51 PM »

nu conteaza ce mancare ii dau conteaza ca e sanatos
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Up