|
mofli
|
 |
« Reply #90 on: March 03, 2012, 03:18:19 PM » |
|
pei daca asteptam sa faca achr baza de lecturare pentru toate rasele o sa cam dureze ,de ce nu demareaza clubul toate aceste lucruri sau asteptam cum am asteptat de 20 de ani intruna, si traim cu promisiuni ,sau poate se gindesc cei de sv sa vina si sa acrediteze ei un nr de doctori ca sa putem sa facem teste cu stampila Romaneasca recunoscuta in toata lumea ,si apropo daca uni membri din conducere se duc si fac la Mako si platesc acolo oare chiar le mai pasa de ce nu se poate face cu stampila clubului ca sa se mai stringa niste fonduri ,sa va spun cum e la Bulgari in jur de 70 de euro taxele la cabinetul acreditat +in jur de 30 de euro citirea si stampila clubului cei care vor sa isi faca SV e treaba lor cum si unde o fac (si apropo ei nu au incredere in ciini cumparati mari cu teste si selectie SV pentru ca sau lovit de citeva cazuri masluite )nu este ca la noi daca ciini au totul SV aceia sunt cei mai buni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mofli
|
 |
« Reply #91 on: March 03, 2012, 03:31:33 PM » |
|
si apropo pina acum vreo 2 ani erau recunoscute si stampile de doctor( NU de club si fara comisii!! care erau recunoscute de catre clubul nostru si de catre achr si chiar de arbitri SV acum de ce nu mai sunt )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
edmond
Full Member

|
 |
« Reply #92 on: March 03, 2012, 03:43:51 PM » |
|
Centrala de Lectura recunoscuta de AChR exista deja si este pregatita de lucru.Aici puteti gasi informatii detaliate: www.cdmec.ro. Suntem in stadiul terminal de organizare,cu medici veterinari acreditati in toata tara,respectiv :Bucuresti,Arad,Baia Mare,Deva,Ploiesti,Cluj,Iasi,Timisoara.Dar pana in prezent,inca mai asteptam solicitari din partea crescatorilor pentru a efectua aceste teste la toate rasele ,inclusiv ciobanesc german.La nici unul din medicii din orasele respective nu au venit deocamdata crescatorii cu dorinta de a-si testa cainii pentru a fi selectionati din acest punct de vedere pentru reproductie.Din acest motiv ,nici acesti medici nu considera ca este necesar sa faca investitiile in accesoriile necesare acestor teste ,deoarece sunt costisitoare si nu este cerinta pe piata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mofli
|
 |
« Reply #93 on: March 03, 2012, 04:04:51 PM » |
|
bine si daca vine solicitare din partea clubului sau a unor crescatori se poate face testele de displazie cu stampila pe pedegree care sa apara in pedegreeul puilor precum ca parinti sunt clinici sanatosi ,daca da, pot gasi o lista la ce cabinete pot face aceste teste. Iti multumesc ,de fapt pe mine asta ma intereseaza sa stiu ca reproduc ciini care nu sunt displazici si asta ar cam trebui sai intereseze pe toti ,si cu cit mai multi ciini cu testele facute in cadrul clubului cu atit devine mai puternic si se poate impune si sa ceara testul de displazie obligatoriul pentru reproductie la ciobanescul german
|
|
|
|
|
|
|
|
|
edmond
Full Member

|
 |
« Reply #94 on: March 03, 2012, 04:28:22 PM » |
|
Lista completa o vom afisa in curand pe www.cdmec.ro. Stampilele cu rezultatul final vor fi prezente pe pedigree si vor fi recunoscute la inceput doar in Romania. De aceea ,acei crescatori care doresc ca rezultatul sa fie finalizat cu stampila SV, vor trebui sa faca aceste teste acolo unde le-au facut si pana acum.Mai precis in Ungaria,Germania si cativa in Romania. Dar cred ca pentru majoritatea crescatorilor care locuiesc in jumatatea de vest a tarii ,Ungaria va ramane solutia cea mai buna,asa ca nu exista interes ca aceasta problema sa o rezolvam la noi in Romania, iar restul vor face aceste teste cu prilejul calatoriilor pentru expozitii sau monte tot in Ungaria si Germania.Asa ca este greu sa lamuresc medicii veterinari care ar dori sa se impice in acest domeniu, ca trebuie sa faca cursuri,investitii etc intr-un climat lipsit de interes din partea crescatorilor. In concluzie ,fiecare Club ,fie CNCG sau ARCG, atunci cand va avea pe ordinea de zi rezolvarea problemei efectuarii testelor de displazie se va confrunta cu aceste realitati.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #95 on: March 03, 2012, 08:29:23 PM » |
|
Asa ca este greu sa lamuresc medicii veterinari care ar dori sa se impice in acest domeniu, ca trebuie sa faca cursuri,investitii etc intr-un climat lipsit de interes din partea crescatorilor.
Corect!!!
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #96 on: March 03, 2012, 11:14:57 PM » |
|
Nu este necesara co-interesarea crescatorilor. Avem nevoie de regulamente de crestere clare si de legislatie care sa pedepseasca reproductia inafara regulamentelor de crestere.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #97 on: March 04, 2012, 12:36:31 AM » |
|
Le poti face in Bucuresti linistit. Si stampila CELEMASCHE e la fel de buna ca si SV. Si la o diferenta de pret destul de mare.
din cate m-am interesat Bucurestiul nu este acreditat de Celemasche.asa ca singurul care este acreditat SV este Salvanim-ul din Iasi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vomhausemy
|
 |
« Reply #98 on: March 04, 2012, 09:16:30 AM » |
|
din cate m-am interesat Bucurestiul nu este acreditat de Celemasche.asa ca singurul care este acreditat SV este Salvanim-ul din Iasi.
Asa este, am vrut eu sa ma duc cu 2 caini si mi-au spus ca numai fac !
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
edmond
Full Member

|
 |
« Reply #99 on: March 04, 2012, 09:30:55 AM » |
|
La Salvanim se fac teste acreditate Ce Le Ma Sche din luna octombrie 2007 pentru toate rasele si numai pana la 1. 04. 2012 pentru ciobanesc german.Din noiembrie 2010 se fac si testele acreditate SV. In curand ,asa cum am precizat mai sus ,vom face si teste acreditate de CDMEC si AChR cu medici atestati care vor acoperi la inceput principalele orase din tara , ca pozitionare geografica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Schwarz
|
 |
« Reply #100 on: March 04, 2012, 10:54:28 AM » |
|
La Salvanim se fac teste acreditate Ce Le Ma Sche din luna octombrie 2007 pentru toate rasele si numai pana la 1. 04. 2012 pentru ciobanesc german.
De ce numai pana in 1.04.2012 pentru CG?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #101 on: March 04, 2012, 10:58:02 AM » |
|
De ce numai pana in 1.04.2012 pentru CG?
Citeste toate posturile din ultimele 2-3 zile si o sa intelegi.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Grogo
Hero Member

Von Germinius Team
|
 |
« Reply #102 on: April 03, 2012, 08:39:30 PM » |
|
Avand de facut testul pentru displazie pentru doi ciobanesti germani, respectiv un mascul si o femela, am inceput sa caut pe net si am gasit ceva.La Miercurea Ciuc exista un cabinet veterinar al dlui doctor Roth Gheorghe care se ocupa cu asa ceva, dar din cat am inteles face radiografia si o si interpreteaza, iti pune si stampila pe pedigree, dar nu spune nimic de DNA.Din ce am vazut, domnia sa are un atestat scris in limba germana postat pe net.Cu aceasta ocazie il postez si eu si astept pareri din partea voastra.
|
|
|
|
|
Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
|
|
|
|