remus67
Jr. Member

|
 |
« Reply #255 on: February 20, 2015, 10:23:01 AM » |
|
Dintr-un anumit punct de vedere, aveti dreptate, numai ca situatiile difera, de la caz la caz. Haideti sa vedem si cealalta fata a problemei! Luati in considerare si aspecte legate de siguranta cainilor vostri! Stiu ca suna pompos, dar nu este. Nu toti cainii sunt dresati in refuzul de hrana ( dealtfel cati sunt!? ) si o bucata de carne aruncata/strecurata prin gard te lasa fara caine ( nu zic ca in padoc nu se poate arunca dar...e ceva mai dificil ). Ganditi-va la cate alte pericole il pandesc pe prietenul vostru patruped, singur in toata curtea ( obiecte care pot fi inghitite-ca doar nu e farmacie la fiecare dintre noi in curte-,spatii inguste in gard sau mai stiu eu unde, in care-si poate baga o labuta, substante lasate aiurea pe care le-ati folosit la ceva in curte si pe care le poate ingera, si lista ar putea continua ), pericole care in padoc sunt aproape excluse! Nu mai vorbesc de situatia in care aveti mai multi caini. Oricat de educati si de obisnuiti ar fi unul cu altul, cainii se mai si lupta! Pentru mancare, pentru suprematie, pentru, pentru...Catelele mai intra si in calduri, va sare un mascul in curte si gata monta cu maidanezul vecinei sau, va treziti ca e masculul vostru la vecina, intr-o croaziera de placere, samd...Nu stiu daca, dupa ce ati cheltuit mii de euro pe un catel cu care vreti sa participati in expozitii, va convine sa-l gasiti cu o ureche rupta sau un dinte lipsa pentru ca ''...saracul, de ce sa stea inchis intr-un padoc!?''. Aveti impresia ca ''inchisoarea'' aia de 20mp ( dar foarte sigura pentru catel ) e mai rea decat ''inchisoarea'' de 400mp pe care i-o oferiti in curte, dar plina de primejdii!? Parerea mea...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bradut
Newbie
|
 |
« Reply #256 on: February 20, 2015, 04:26:22 PM » |
|
Remus67, iti respect parerea, dar suna la modul: hai sa nu iesim din casa ca se pot intampla atatea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remus67
Jr. Member

|
 |
« Reply #257 on: February 20, 2015, 05:05:41 PM » |
|
Remus67, iti respect parerea, dar suna la modul: hai sa nu iesim din casa ca se pot intampla atatea.
Bradut, sunt depaaaarte de a fi genul care se holbeaza la drobul de sare dar, in acelasi timp, am invatat de mic ca:''paza buna trece...'' Si, stii cand cineva va realiza cata dreptate am!? Nu doresc nimanui dar, la un anumit moment, se va intampla! Si respectiva persoana, poate, isi va aduce aminte de postarea mea! ( nu ma refer la tine, vorbesc la modul general ). Am avut ciobanesc german otravit acum vreo 20 ani de vecini binevoitori, am avut recent catelusa cu bucata de os infipta in dantura de am crezut ca trebuie s-o duc la chirurgie sa i-o scot, samd. Pai, si atunci, nu mai bine imi stiu eu ''comorile'' in siguranta, chiar daca intr-un spatiu restrans!? Pe acest forum discutam, dezbatem si ne respectam parerile. Nu ma pot opri, totusi, sa nu extrapolez putin: pai ne plangem ca tinem cainii inchisi in padocuri, ca nu au libertate,samd. Pai, atunci, de ce ii mai tinem, indiferent in ce curte!? Tot inchisi in ceva sunt, mai mare sau mai mica, tot o cusca este si curtea noastra, nu!? Ce sa mai spunem de cg tinut la bloc, in apartament!? Repet, e la latitudinea fiecaruia si, ambele solutii ( padoc sau liber in curte ) au avantajele si dezavantajele lor. Nu am vrut decat sa scot in evidenta si partea buna a uneia din solutii, padocul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bradut
Newbie
|
 |
« Reply #258 on: February 20, 2015, 05:42:13 PM » |
|
din punctul meu de vedere tinerea unui caine inchis intr-un padoc majoritatea timpului nu are absolut nimic bun! Acel caine este chinuit. Este un caine privat de libertate, cunoastere etc. Decat sa-mi iau un caine sa-mi bat joc de el, mai bine ma lipsesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edgar1988
Newbie
|
 |
« Reply #259 on: February 21, 2015, 03:08:04 AM » |
|
Ai punctat foarte bine in favoarea padocului Remus,dar ca si la orice alt lucru parerile sunt impartite iar tot timpul vor exista pro si contra opinii.
Eu nu am cum sa il tin in padoc chiar il chinui 14 ore cat sunt plecat...Nici nu stiu cum o sa fac cand imi pun gazon anul asta(desigur daca o sa am timp si bani)...pun pe parti prima oara blochez cainele in partea din spate dupaia in partea din fata...vom vedea...
Momentan problemele care le-a facut au fost cat de cat "suportabile" sper sa nu se inrautateasca situatia si sa fiu obligat sa ii construiesc padoc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #260 on: February 21, 2015, 02:49:10 PM » |
|
Gazonul nu rezista unui caine de talie mare. Ati vazit cum dau din picioare dupa ce-si fac nevoile? Zboara gazonul de zici ca-i zapada. Euam impartit curtea in doua. O parte pentru caini iar partea cu gazonul pentru pisici.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remus67
Jr. Member

|
 |
« Reply #261 on: February 21, 2015, 03:33:49 PM » |
|
din punctul meu de vedere tinerea unui caine inchis intr-un padoc majoritatea timpului nu are absolut nimic bun! Acel caine este chinuit. Este un caine privat de libertate, cunoastere etc. Decat sa-mi iau un caine sa-mi bat joc de el, mai bine ma lipsesc!
Bradut, e normal sa avem fiecare parerea lui si sa ne-o si argumentam. Vreau doar sa mai discutam despre subiect peste cateva luni, deoarece inteleg ca inca nu ai nici unul din cei doi masculi pe care ti-i doreai! Dupa ce ii ai in curte ceva timp, discutam... Pana atunci, imi aduc aminte de o dezbatere pro si contra tinerii unei anumite specii de pesti exotici, originari din arealul Amazonului, in acvarii, pe un site de specialitate. Aceleasi argumente: ingradire, inchisoare, etc. Curios este ca ( demonstrat de studii stiintifice, nu bla, bla ) pestele respectiv ( foarte pretentios dealtfel la caracteristicile apei ) traieste aproape dublu in conditii de acvariu comparativ cu mediul natural! Stiu, ai sa-mi spui ca nu-i acelasi lucru...si mai stiu ca putem discuta la nesfarsit pe marginea subiectului...vin doar cu un ultim argument: majoritatea posesorilor de caini ( in special de talie mare ) au trecut de la ''tinut liber in curte'' la padoc. Invers...pe bune daca stiu sau am auzit pe cineva!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #262 on: February 21, 2015, 04:55:27 PM » |
|
Dupa ce trece de 5 ani se mai potolesc si pot fi tinuti liber in curte fara nici o problema. Problema care ramane e atunci cand si mascul si marcheaza tot ce are mai mult de 5cm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edgar1988
Newbie
|
 |
« Reply #263 on: February 22, 2015, 02:26:53 AM » |
|
Remus sincer sa fiu majoritatea baga cainele in padoc pentru ca numai e asa de deranjant....80% din oameni...
Acum ca fiecare incearca sa ii ofere conditii cat mai bune da si asta e adevarat...dar toti il tin in padoc pentru ca nu sare pe musafiri,nu controbaie toata curtea,nu trebuie sa te feresti ce sa tii afara si ce nu...samd... De exemplu eu acum 40 de min am ajuns acasa si am fost plecat de la 10:30 dimineata,iti dai seama ca ce scandal a facut cainele o trebuit direct sa deschid curtea si sa o iau la fuga pe camp si el dupa mine,pana nu iam aruncat un bat de cateva ori si lam alergat un pic nu sa calmat...Si gandestete ca de la ora aia nu a mai mancat...si totusi era nebun sa se joace...Dar acum frumos iam dat apa proaspata,dupa care mancare si e cuminte afara numai zgrabala pe la usi si scandal...20 de min ma costat linistea...daca nu il scoteam pe putin o ora era scandal sa nu zic de latratul toata noaptea...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shane54eric
Jr. Member

|
 |
« Reply #264 on: March 17, 2015, 09:08:53 PM » |
|
salut am vazut tot felul de padoc-uri as vre si un pret cat v-a costat teava gardul(plasa) bordurat fundatia puteti sa estimati un cost eu am vb cu cineva sa imi faca si imi cerea 1000 ron
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tevezbd
Full Member

|
 |
« Reply #265 on: March 17, 2015, 09:20:15 PM » |
|
In functie de dimensiuni, design, zona, materiale folosite, etc., poate fi un pret mare sau unul ieftin. Stiti cum e asta!? Aproape ca orice lucru din zona virtula, e mai mult "fictiune decat realitate". Asa ca cel mai bine e sa va interesati in realitatea cotidiana decat in cea virtuala  O seara faina!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdrianHD
|
 |
« Reply #266 on: March 17, 2015, 09:50:24 PM » |
|
salut am vazut tot felul de padoc-uri as vre si un pret cat v-a costat teava gardul(plasa) bordurat fundatia puteti sa estimati un cost eu am vb cu cineva sa imi faca si imi cerea 1000 ron
Depinde cat de mare vrei sa-l faci....Eu l-am facut cu mana mea de la fundatie pana la acoperis (sudura nu am facut-o eu),pe mine m-a costat in jur de 3000-4000 ron .Aici intra ciment,sort,nisip,scandura pt cofraj,teava patrata 40x40x4,teava rectangulara 40x60x3,panouri gard bordurat,teava patrata 30x30x3 (pt porti,balamale,inchizatori,sort marime mare in interoir pe jos peste care am pus grinzi de 115x45 peste care am pus scandura rindeluita impregnata cu lac protector,grinzi de 115x45 pt acoperis (tratate si ele) ,laturi pt sustinerea tablei de acoperis,tabla acoperis zincata si vopsita,2 custi facute din lambriuri de brad cu pereti dubli iar in interior polistiren(izolatia)ambele custi tratate cu lac protector si apoi date cu lac de yacht....grund si vopsea pt tevile metalice...am uitat de armatura fundatiei...si cred ca atat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shane54eric
Jr. Member

|
 |
« Reply #267 on: March 17, 2015, 11:32:59 PM » |
|
Fuck  )) ms pt raspuns eu ma gandeam undeva la max 1000 doar pt padoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdrianHD
|
 |
« Reply #268 on: March 17, 2015, 11:49:27 PM » |
|
Poti sa-l faci si mai ieftin,stai linistit...depinde cat il vrei de mare si cum vrei sa-l faci...Poate cu 1000 de ron nu,dar cred ca-l poti face cu 1300-1500 chiar foarte decent...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edgar1988
Newbie
|
 |
« Reply #269 on: March 26, 2015, 11:00:18 PM » |
|
Adriane de 4000 de lei unii oameni isi toarna fundatia la o casa.....(cheama o betoniera de la autostrada la "ciubucareala" ii dai 1000 de lei si e bine asa)...Mi se pare cam exagerat serios ce spui tu aici...
Pe mine ma costat gardul(din sarma dinaia romb) cu tot cu stalpi batonati(nu stiu exact dimensiunea) dar nu foarte grosi 700 de euro sa imi ingradesc 568 de mp...Sa imi torn beton de 90 de cm latime in jurul casei(casa pe parter de 125 mp) 800 de lei manopera 12 saci de ciment cu 17,5 lei si 200 de lei pe masina de balastru(cea mai mica).... Deci totusi chiar e mult ce spui tu acolo...Cred ca daca iti faci cu mana ta si intr-un mod decent cu ajutorul unui prieten iti ajung linistit 1000-1500 de lei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|