Forum ciobanesc german
February 24, 2013, 09:16:18 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 14   Go Down
  Print  
Author Topic: Padocul  (Read 51074 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
dsh
Hero Member

« on: July 01, 2005, 10:37:33 AM »

cine are ceva experienta sau s-a interesat: ce material(e) folositi sau ati folosi pentru pavarea padoului? Natural (iarba)? eventual cu podina de lemn? ciment (obligatoriu podina)? ce ziceti de pietris (de calitate)?

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: July 01, 2005, 11:14:28 AM »

Iarba naturala nu stiu cat timp ar rezista si daca se duce iarba, pe timp de ploaie o sa fie namaol.
Ciment cu podina de lemn mi se pare ok.
La pietris chiar nu ma gandisem pana acum, dar nu pare sa fie o idee rea. Singurul 'dezavantaj' ar fi ca pot face gropi in el.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
salvanim
dsh
Hero Member

« Reply #2 on: July 01, 2005, 12:28:10 PM »

asa e - din toate motivele expuse de tine, iarba e inpracticabila - am intalnit metoda asta la propreitari fara ,,resurse";
 cimentul mie nu imi place - contrar asteptarilor este  putin igienic - se impregneaza cumplit mirosul de urina in el - ar fi necesare vreo 3 -4  spalari pe zi, pentru a se mentine cat de cat curat, ceea ce e cam greu; plus ca majoritatea cainilor vor prefera sa stea pe el, nu pe podina (e cam greu sa-i educi sa faca altfel) si apar bataturile...
presupun ca sunt putini cei care au incercat cu pietris - cred ca ar trbui pus in strat gros (sapat) - cel putin 50 cm; in afara de faptul ca fac gropi in el, mai exista si riscul inghitirii, mai ales la pui; dar e practic pentru ca ,,respira" si lasa urina sa treaca, nu sa se impregneze, si poate fi schimbat periodic;

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Ovidiu
Jr. Member
**

Il cheama Jimmy:)

« Reply #3 on: August 01, 2005, 03:47:51 PM »

Mi-am luat puiut si ma gandesc sa iau un padoc din Metro sau nu ma stiu unde am vazut stiti despre ce este vorba? Ce ziceti sunt bune de ceva?

German Shepherd is STRONGER, SMARTER AND BETTER LOOKINGĂ‚ than Poodle...trust me!!!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #4 on: August 01, 2005, 07:44:11 PM »

In Metro? Nu le-am remarcat. Cum arata?

/later
Si cat costa?

Eu NU sunt membru cncg!
Ovidiu
Jr. Member
**

« Reply #5 on: August 02, 2005, 07:01:00 AM »

Eu am vazut mai demult cand nu aveam catel si nu m-a interesat.nu stiu dar o sa trec pe acolo curand....sa vedem.

German Shepherd is STRONGER, SMARTER AND BETTER LOOKINGĂ‚ than Poodle...trust me!!!
Ovidiu
Jr. Member
**

« Reply #6 on: August 09, 2005, 07:34:21 AM »

Am trecut prin Metro si avea la Praktiker...dar erau niste padocuri din lemn obosite rau la 2 milioane..mai bine ii fac eu.

sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #7 on: August 23, 2005, 08:35:44 AM »

Padocul poate fi pavat cu pavele ceramice (se curata usor si nici nu tin rece, indiferent de anotimp) si se poate imprejmui cu plasa sudata. ideal ar fi sa fie acoperit cu tigla, pentru ca vara, tabla sau placile de azbociment se incinta si degaja caldura  in interiorul tarcului, iar cainele sa aiba un adapost inauntru unde sa intre. Si mai ideal ar fi ca padocul sa fie legat la canalizare, sau sa i se faca o fosa de scurgere, pentru a se putea scurge apa dupa ce se spala pe jos. 
Postul meu vine destul de tarziu, unii dintre voi poate chiar ati terminat padocul pana acum, dar cred ca aceasta cu pavele + plasa sudata + tigla este o idee buna si o solutie destul de acceptabila ca pret.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
fristei
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #8 on: August 26, 2005, 03:21:56 PM »

Am si eu o intrebare. Am o cusca marisoara, facuta integral din lemn. Cu ce o pot "captusi", ca la iarna sa nu-i fie frig puiului? Va atasez o poza ca sa va faceti o idee. Catelul are 5 luni. Multumesc anticipat.
dsh
Hero Member

« Reply #9 on: August 26, 2005, 04:04:28 PM »

cu vata minerala - fa rost de niste placaj si dubleaza-i peretii - intre ei poti pune vata minerala;
ridic-o de la sol - fa-i niste picioare, asa incat sa stea macar 5 cm mai sus de sol (lungesti si viata custii in felul asta, pentru ca partea inferioara va fi ferita de apa, deci de putrezire; tot in ideea asta, cred ca si un strat de lac i-ar prinde bine); eu zic ca si deasupra ar mai trebui izolata - prin scandurile alea nu trece apa?
si indraznesc sa te intreb: puiul tau doar de libertatea de miscare a lantului aluia are parte? ii dai drumul frecvent? sau, macar, culiseaza lantul? (din ce se vede in imaginea asta, nu)

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #10 on: August 27, 2005, 08:33:35 PM »

Dupa cum spune si dsh, ridic-o de la pamant cu cativa centimetri, prelungesti si viata custii si nici nu risti ca, catelul sa aiba podeua umeda ...
A tine un caine in lant, fara libertate de miscare (MACAR lant culisant), nu este o idee deloc buna ....
Ciobanescul german poate fi socializat cu usurinta, de ce trebuie legat in curtea personala? Dupa cate vad nu exista iarba sau flori de care sa-ti fie frica ca le-ar putea distruge ...

Eu NU sunt membru cncg!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #11 on: August 27, 2005, 09:09:23 PM »

super ideea cu captusitul.Tocmai am terminat si noi padocul pt. Natia si daca nu citeam pe forum uitam de captusit!!Noi insa vom pune polistiren intre peretii dubli.Sper sa izoleze bine.Chiar vreau sa va intreb: cum rezista la -20....-30 C un Ciobanesc german de 7-8 luni (cat va avea la iarna)?    Huh

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
fristei
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #12 on: August 27, 2005, 11:19:52 PM »

Catelul meu nu sta in lant tot timpul. Doar pe bucata aia de ciment il tin cand vine cineva la mine. In rest cainele e liber prin curte. Cusca nu are podeaua direct pe sol. Pe sol sunt doar niste "bare" pe care este pus placaj (la circa 5 cm de sol) .... asa ca nu este ud. Deasupra nu intra apa....pentru ca peste placile de lemn pun un "acoperis" din material plastic, impermeabil. Cu vata minerala o sa fac captuseala. Multumesc.
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #13 on: August 29, 2005, 08:13:03 AM »

...... cum rezista la -20....-30 C un Ciobanesc german de 7-8 luni (cat va avea la iarna)? Huh

Foarte bine ! Nu prezinta probleme deosebite. Ambii mei caini au fost crescuti in curte, si au intrat in iarna tot pe la vre-o 7 luni. Trebuie doar sa ai grija la alimentatie si la vitamine. O sa aiba nevoie de un supliment de calciu si de vitamine, mai ales daca iarna va fi foarte geroasa, si a aiba spatiu unde sa faca miscare. ATENTIE : e o greseala sa bagi cainele in casa din cand in cand, atunci cand ti se pare tie ca e prea frig , si sa il scoi afara in frig a doaua zi dupa ce crezi tu ca s-a mai incalzit putin. Astfel de socuri termice nu ii fac decat rau, si sistemul imunitar al organismului este dat peste cap. Solutia este sa aiba un adapost bine izolat termic.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #14 on: August 29, 2005, 03:06:16 PM »

Tocmai i-am facut padocul,cam de 4,5m lungime/3m latime,cred ca-i destul.Dar oricum are ditamai curtea si gradina de alergat,in padoc o vom tine cand avem invitati isterici si stresati. Cheesy.Cusca o izolam cat de repede.Mi-era frica de temperaturile acestea joase de -30 C cat a fost iarna trecuta pe la noi.In rest are de toate,Ca,vitamine si papa bun.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 14   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof