@Costin Soare
In calitatea mea de simplu cetatean ( dar detinatoare de CG), nu cred ca acolo si in acel moment a fost vorba de
agitarea maselor sau de chemare la nesupunere civica a maselor.
Nu cred , fiidca acolo nu au fost prezenti ,,masele “, ci doar un nucleu al maselor, format din oameni
INTELIGENTI, legati prin idei, idealuri si pasiuni comune ,nucleu care si-a stigat
revolta proprie impotriva unor ingradiri de drepturi si libertati cetatenesti .
In lipsa ,, maselor de manevra" nu putea fi vorba de o chemare la revolta , ci doar de o incercare de chemare la dialog al puterii surde. Spre deosebire de mase, acei baieti tineri si inteligenti au fost cu siguranta temeinic informati despre toate miscarile, strategiile si impunerile venite de sus, indreptate impotriva intereselor si binelui ,, maselor” ( inclusiv a celor detinatoare de CG).
Dialogul lor a esuat insa , si astfel vor esua, (inca din fasa) toate dialogurile constructive, atata timp cat
Chinologic vorbind, o astfel de catalogare s-ar transpune in viata maselor largi, detinatoae de CG , cam astfel:

Eu personal , ca simplu cetatean detinator de CG , ar trebui sa fiu tare tampitica , sa nu accept binele astfel servit, fierbinte si cu nerv

, la tava , facut in interesul

meu. Ca atare, dar mai ales atata timp cat

Da , am inteles , daca trebuie , de musai , de voie buna eu voi ramane obedienta

Dar numai si numai
PS. pentru @ Costin SoareScuze de divagatie , am uitat totusi sa va spun care este parerea mea despre baietii cu portavoce, din clipul prezentat ( si nu numai !!!) Ca sa va explic nu am cuvinte proprii. Recurg deaceea la redarea unor reflectii despre obedienta, cu care sunt 100% de acord.( chiar daca ,chinologic vorbind, tocmai adineaori am jurat supunere

)
Citez deci :
,,
Obedienta nu presupune inteligenta. Toate masinile sunt obediente. ...Obedienta are o anumita simplitate,
nesupunerea presupune o inteligenta de ordin mai inalt.Orice idiot poate fi supus si de fapt numai idiotii sunt supusi.
Persoana inteligenta intreaba intotdeauna De ce ?De ce trebuie sa fac acest lucru ? Pana cand nu voi cunoaste motivele si consecintele , nu ma voi implica in realizarea lui. Numai asa devine o persoana cu adevarat raspunzatoare......Supunerea este simpla. Ea te elibereaza de povara oricarei raspunderi.....Raspunderea apartine celui care a dat ordinul....’’
@Costin Soare, chiar daca vremea mea mea a apus ( de data asta nu numai chinologic vorbind), spiritul mi-a ramas suficient de tanar ca sa-mi pot iubi in continuare CG –ii neimplicati in preocuparile structurilor organizatorice in ale CG.Dar pe langa ei,mi-a ramas suficient loc sa-i indragesc si sa-mi scot palaria cu respect in fata tuturor acelor
baieti rebeli cu portavoce,care implicandu-se direct si in deplina cunostiinta de cauza, incerca sa aduca un suflu nou , asa cum cer noile curente
Cred in astfel de baieti , fiindca ei nu sunt masinarii obediente

Realizez in final faptul ca, de eram obedienta pana la capat, cu siguranta nu ma bagam in acest ,, razboi” care nu este al meu.Nefiind al meu, il parasesc cu sentimentul ca nu am avut nimic de castigat , dar nici de pierdut in urma participarii.Este soarta asumata a ,, maselor" care din spirit civic nu se ascund si care, chiar daca nu adera la niciunul din taberele aflate in conflict , se lasa totusi antrenata in razboiul ce nu-l priveste.

Desi exista la un moment dat riscul sa ies putin mai sifonata si mult mai smotocita de artileria grea

, decat masele numeroase , cazute victime ale agresiunii de la Cluj.

Dar asa ceva nu se mai poate intampla, dupa ce, (cu aplicare din data de 15 noiembrie, cand a fost enuntata ) exista o decizie care-mi garanteaza o retragere amiabila si confortabila din ,, transee”.

O decizie despre revenirea la normalitate
E bine si mai tarziu ,decat niciodata