Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 03:42:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: catelusa timida  (Read 14255 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
nina_popa
Sr. Member

« Reply #15 on: March 06, 2012, 02:43:24 PM »

Pai ce facem? Stam unul in casa si unul afara? Smiley

Nici vorba, mai ales acum ca vine vremea frumoasa Smiley.
Stii cum as incerca eu sa o ademenesc? Mi-as umple buzunarele cu recompense super – extra si as lasa-o in pace sa stea in capul scarilor. M-as juca cu ceilalti catei si din cand in cand m-as duce la ea si fara sa-i spun o vorba i-as pune cate o recompensa jos. Cu timpul as pune recompensa cu cate o treapta mai jos ca sa coboare singurica dupa ea.
Mult success, pana la urma sigur o sa reusesti.

"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
fl
Sr. Member

« Reply #16 on: March 06, 2012, 03:02:24 PM »

Chiar si facand aceste teste, tot ramai cu un mare grad de incertitudine. Pana la urma este o loterie. Nu ai de unde sa stii ce iei dintr-un cuib la un moment dat, dar asta nu inseamna ca nu trebuiesc facute inaintea oricarei alegeri.

Perfect de acord, dar poti evita cateii timizi (sau cei foarte timizi - care se lipesc de pamant si raman asa incremeniti vreme indelungata) sau pe cei care se sperie de zgomote, sau pe cei care nu au instinct de vanatoare (adica nu sunt interesati de obiecte in miscare sau carpa - asta ca sa nu ma acuze lumea ca m-ar interesa CG-ul pentru vanatoare ) etc. Deja ai scapat de niste probleme majore, parerea mea.
petshop4you
mishu65
Hero Member

« Reply #17 on: March 06, 2012, 03:19:40 PM »

Tocmai am facut o incercare. Am luat recompense si am iesit afara. Dar n-am avut cui sa le dau pentru ca ea nu iese cu mine. Iese singura de zeci de ori pe zi. Daca ma vede in curte nu iese ea. Sta in pragul usii lipita de podea. Asteptam vremea frumoasa ca pe un cires copt! Am scaune roase, perdele distruse, parchet umflat, cizmele bune de aruncat. Si noi inca stam in casa. As incerca sa o duc direct in padoc sa o inchid acolo. Este spatios, sigur, curat doar ca e... in curte. Si inca are 4 mese pe zi. Nu inteleg, nu s-a speriat de nimic, n-am avut artificii, petarde si altele de genu'.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
nina_popa
Sr. Member

« Reply #18 on: March 06, 2012, 03:48:08 PM »

Poate ca nu iese cu tine pentru ca ai dus-o afara fortat.
In casa ia recompensele? Daca da, incepi sa ii dai in casa si treptat arunci recompensele in fata ei din ce in ce mai aproape de usa, de scari, etc.
Uite un filmulet care sper sa te ajute, nu e cu scari, e cu suprafete alunecoase, o alta problema pentru multi catei.

http://www.youtube.com/watch?v=3-CCJxF-9U4

"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
fl
Sr. Member

« Reply #19 on: March 06, 2012, 03:50:34 PM »

Tocmai am facut o incercare. Am luat recompense si am iesit afara. Dar n-am avut cui sa le dau pentru ca ea nu iese cu mine. Iese singura de zeci de ori pe zi. Daca ma vede in curte nu iese ea. Sta in pragul usii lipita de podea. Asteptam vremea frumoasa ca pe un cires copt! Am scaune roase, perdele distruse, parchet umflat, cizmele bune de aruncat. Si noi inca stam in casa. As incerca sa o duc direct in padoc sa o inchid acolo. Este spatios, sigur, curat doar ca e... in curte. Si inca are 4 mese pe zi. Nu inteleg, nu s-a speriat de nimic, n-am avut artificii, petarde si altele de genu'.

Si daca le pui zgarzile si lesele si incerci sa iesi cu amandoua la plimbare, ce se intampla?
Cred ca prezenta mamei i-ar da putin curaj, chiar daca la inceput ai putea "forta" un pic pitica.
O sa fi uimit cat de repede prinde gustul plimbarilor.
Pe de alta parte, cu cat te rogi mai mult de ea, odata cu trecerea timpului situatia se agraveaza si se va invata din ce in ce mai greu. Va percepe din ce in ce mai mult camera ca fiind mediul ei  si i se va parea nefiresc sa iasa.
mishu65
Hero Member

« Reply #20 on: March 06, 2012, 04:24:47 PM »

Da, tu ai dreptate, singura data cand am fortat-o sa iasa a fost acum 2 saptamani la vaccin. Daca stiam ca vor fi urmari chemam vet acasa. Am luat-o in brate, am dus-o in masina (unde a tremurat tot drumul) si asta a fost. In 10 min eram inapoi acasa. Stiu ca nu e o problema de viata si moarte dar eu speram sa stea in curte deja. Toata iarna am fost "casa cu caini". Mama si cei doi pui nascuti pe 1 decembrie. Distractie mare! Avem par si in dinti  LOL O sa incerc sa ies cu aman2 in lesa. Mersi de sfaturi, va spun ce se mai intampla

mishu65
Hero Member

« Reply #21 on: March 06, 2012, 05:00:56 PM »

Am uitat sa spun ca la nastere au avut 740 gr baiatul si 700 gr fata iar lapte a fost din belsug. La o luna au inceput sa manance RC starter si au terminat un sac de 18 kg in 30 de zile. Acum mananca RC junior si cantaresc 19 kg fata si 20 baiatul. Si nu sunt grasi deloc. Deci si luatul in brate e o problema... de luat in seama.

bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #22 on: March 06, 2012, 05:47:17 PM »

Perfect de acord, dar poti evita cateii timizi (sau cei foarte timizi - care se lipesc de pamant si raman asa incremeniti vreme indelungata) sau pe cei care se sperie de zgomote, sau pe cei care nu au instinct de vanatoare (adica nu sunt interesati de obiecte in miscare sau carpa - asta ca sa nu ma acuze lumea ca m-ar interesa CG-ul pentru vanatoare ) etc. Deja ai scapat de niste probleme majore, parerea mea.
Cam asa ceva... Testele astea sunt ma degraba utile in evitarea problemelor pe care le poate avea un pui, decat pentru a scoate in evidenata calitatile de vaf ale vreunuia dintre ei.
Incearca cu recompensa alimentara. Iei cateva bucatele de parizer, carnita, cascaval, etc. si la fiecare pas spre exterior o recompensezi cu alimente si verbal. Incearca o mentinere usor fortata a acesteia in mediu inhibator si corectii din lesa. Cainele trebuie sa miste picioarele, chiar si fortat in mediu extern si nu trebuie luat in brate, altfel se blocheaza. Luatul in brate poate sa intareasca si mai mult teama, inhibitia. Incurajat si corectat din lesa in acelasi timp cu recompensa alimentara cred ca este solutia cea mai buna.
mishu65
Hero Member

« Reply #23 on: March 06, 2012, 06:05:06 PM »

L-am vazut pe Cesar Milan cum punea lesa cainelui mai sus de gat, chiar in spatele urechilor. Cred ca asa-l controlezi mai bine. Eu i-am pus-o normal si zgaltaie capul in toate directiile de mi-e frica sa nu scape. E greu de convins. Are doua motive sa se teama. Exteriorul si lesa. O sa incerc in curte s-o plimb si apoi iesim pe afara. De fapt, daca sta in curte ma consider victorioasa. Mersi mult

brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo

« Reply #24 on: March 06, 2012, 07:13:20 PM »

E clar ea asociaza iesitul in curte cu tine,cu dusul la vaccin...las-o usor.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #25 on: March 06, 2012, 08:10:21 PM »

L-am vazut pe Cesar Milan cum punea lesa cainelui mai sus de gat, chiar in spatele urechilor. Cred ca asa-l controlezi mai bine. Eu i-am pus-o normal si zgaltaie capul in toate directiile de mi-e frica sa nu scape. E greu de convins. Are doua motive sa se teama. Exteriorul si lesa. O sa incerc in curte s-o plimb si apoi iesim pe afara. De fapt, daca sta in curte ma consider victorioasa. Mersi mult
Lesa nu se pune nicaieri..., in cel mai bun caz se pune pe zgarda, iar zgarda in acest gen de situatii trebuie sa fie una strangulanta (pentru un caine cu probleme de felul asta, din panza) si intradevar se pune zgarda in spatele urechilor, apoi cainele este directionat cu miscari scurte si hotarate in zona care reprezinta un stres deosebit pentru el. Ajuns acolo, cainele trebuie mentinut in miscare si recompensat/corectat dupa caz.
mishu65
Hero Member

« Reply #26 on: March 06, 2012, 10:38:52 PM »

Da, zgarda, asa e. Scuze bobo70. Cand spui ce tb facut iti vine sa te-apuci de treaba imediat dar, din pacate, e tare greu si iti trebuie rabdare. O sa incerc. Mersi
Stiti cumva cum pot sa micsorez niste poze?

mishu65
Hero Member

« Reply #27 on: March 06, 2012, 11:25:10 PM »

Poze cu Maya fricoasa  Grin

* IMG_2651mica.JPG (37.87 KB, 392x523 - viewed 87 times.)

mishu65
Hero Member

« Reply #28 on: March 06, 2012, 11:45:09 PM »

Aceiasi fricoasa.

* IMG_2643mica.JPG (43.86 KB, 686x515 - viewed 83 times.)

bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #29 on: March 07, 2012, 05:05:35 AM »

Ce haioasa este cu o ureche bleaga si un erecta...  Grin Grin Grin
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof