sparky
Newbie
|
 |
« on: November 16, 2010, 10:08:27 PM » |
|
Mi-am dorit un caine de paza si m-am oprit la rasa ciobanesc german. Am cumparat o catelusa de 5 luni, problema mea este, ca nu are nicio tendinta spre agresivitate, daca vine un strain in curte, nu-l latra de loc. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu am nevoie de o fiara care rupe tot, dar nu doresc nici sa-l mangaie toti care imi calca curtea (doar l-am luat pentru paza). Cand o creste mai mare, isi va dezvolta instinctul de paza sau este o cauza pierduta ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rux_anda
|
 |
« Reply #1 on: November 16, 2010, 10:15:10 PM » |
|
Buna! Cred ca nu ar trebui sa iti faci griji ca nu o sa ai un caine de paza. Mai ales ca are 5 luni si, daca am inteles eu bine, acum ai cumparat-o. Ii trebuie ceva timp sa se acolodeze si sa se maturizeze. Eu am un catel de 5 luni si il am la mine de aproximativ 1.5 luni. Singurele lucruri la care latra sunt eu si pisica. Strainii sunt prietenii lui momentan. Parerea mea ca e prea mica si, apoi, mai e si dresajul cand mai creste putin. Bafta!
|
|
|
|
|
|
The first step to better times is to imagine them.
|
|
|
|
|
rux_anda
|
 |
« Reply #2 on: November 16, 2010, 10:16:43 PM » |
|
Scuze, vroiam sa scriu "acomodeze" 
|
|
|
|
|
|
The first step to better times is to imagine them.
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: November 16, 2010, 10:36:33 PM » |
|
Femela mea pe la 7 luni a inceput sa apere curtea si acum, la maturitate fiind, face o treaba foarte buna!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #4 on: November 17, 2010, 10:12:30 AM » |
|
Mi-am dorit un caine de paza si m-am oprit la rasa ciobanesc german. Am cumparat o catelusa de 5 luni, problema mea este, ca nu are nicio tendinta spre agresivitate, daca vine un strain in curte, nu-l latra de loc. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu am nevoie de o fiara care rupe tot, dar nu doresc nici sa-l mangaie toti care imi calca curtea (doar l-am luat pentru paza). Cand o creste mai mare, isi va dezvolta instinctul de paza sau este o cauza pierduta ?  Este posibil sa nu fie niciodata un caine de paza, dar poti ajuta oarecum la formarea acestui instinct prin masuri luate de tine si trebuie inceput acum cat este micuta. Daca tot incerci sa faci ceva cu ea atunci in primul rand nu lasa pe nimeni sa se apropie de ea in curte, numai afara din teritoriul ei se face socializare. Pentru inceput cred ca ar fi suficient, dar ar fi bine sa iei legatura cu un dresor care poate urmari evolutia ei in continuare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MVP
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: November 17, 2010, 10:21:08 AM » |
|
Salut.......chiar eram curios sa vad parerile voastre despre problema cu timiditatea fata de paza ... Recent m-am mutat la casa si aveam nevoie de un caine de paza (oscilam intre CG si mioritic carpatin). Cat de bun este pentru paza un CG la maturitate?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo
|
 |
« Reply #6 on: November 17, 2010, 10:40:30 AM » |
|
Un ciobanesc german la maturitate este foarte bun de paza dar,depinde foarte mult de comportamentul lui (trebuie testat de mic) si de cum il educi(dresezi)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #7 on: March 05, 2012, 04:55:19 PM » |
|
Salutare tuturor! Un sfat va rog pt un new entry. Am o fetita de 3 luni, (Maya) locuim la curte si tocmai am terminat vaccinarile. In timpul asta am iesit pe terase (au suprafete mici 8-9 m) sa ne facem nevoile si sa ne jucam. Dar nu vrea in ruptul capului sa coboare in curte desi mama ei o incurajeaza si noi de asemenea. Se opreste in capul scarilor si priveste f curioasa cum ma joc cu mama ei. Dar atat. Ce sa fac? Am luat-o in brate si am coborat cu ea dar a facut pipi de frica. Sa incerc cu lesa? Sa iesim pe strada?
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo
|
 |
« Reply #8 on: March 05, 2012, 08:35:43 PM » |
|
Nu o forta.Joacate in continuare si ademeneste-o cu ceva ce-i place cel mai mult si usor usor va veni singura Multa rabdare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #9 on: March 05, 2012, 09:19:28 PM » |
|
Mersi de sfat,asa am sa fac. Este curios ca fratele ei (am un baiat si o fata plus mama lor) este curajos. Umbla prin curte, e drept ca nu sta mai mult de 30 min dar urca si coboara singur treptele. O sa mai astept. Mersi mult.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo
|
 |
« Reply #10 on: March 05, 2012, 09:21:31 PM » |
|
E baiat.Si chiar daca sunt frati nu trebuie sa aiba ambii aceleasi caracteristici
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fl
|
 |
« Reply #11 on: March 05, 2012, 11:37:03 PM » |
|
Mersi de sfat,asa am sa fac. Este curios ca fratele ei (am un baiat si o fata plus mama lor) este curajos. Umbla prin curte, e drept ca nu sta mai mult de 30 min dar urca si coboara singur treptele. O sa mai astept. Mersi mult.
Exact pentru asta sunt testele facute cateilor inca de mici. Tocmai pentru a le observa temperamentul, comportamentul de mai tarziu. De aceea se numeste selectie. Nu toti puii dintr-un cuib vor reactiona la fel daca sunt scosi din mediul cunoscut de ei si pusi in diverse situatii. Va treziti cu un "mozart" in curte si-l puneti sa faca serviciu de paza....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #12 on: March 06, 2012, 08:20:46 AM » |
|
Chiar si facand aceste teste, tot ramai cu un mare grad de incertitudine. Pana la urma este o loterie. Nu ai de unde sa stii ce iei dintr-un cuib la un moment dat, dar asta nu inseamna ca nu trebuiesc facute inaintea oricarei alegeri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
|
 |
« Reply #13 on: March 06, 2012, 09:19:16 AM » |
|
Daca ii e frica de trepte o poti invata destul de usor sa le urce si sa le coboare.O iei in brate si o pui pe ultima treapta si o lasi sa urce singura, apoi pe penultima si tot asa. La coborare faci la fel, putin cate putin adaugi cate o treapta.Poate ca ar “functiona” si o scandura pusa peste trepte, sa coboare pe panta, eventual niste recompense presarate pe ea. Sa-ti traiasca puiuta Maya si toti urechiatii  .
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #14 on: March 06, 2012, 01:31:00 PM » |
|
Mersi Nina, si voua sa va traiasca frumosi si sanatosi. Problema catelusei mele nu sunt treptele. Sau asa cred eu. Ii este f frica sa stea in curte. Daca am luat-o in brate si am coborat pe gazon cu ea, dupa ce am lasat-o jos a fugit inapoi si a urcat 5 trepte intr-o mare viteza. Intra in casa si nu mai iese. Pai ce facem? Stam unul in casa si unul afara?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|