Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 12:32:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Clubul Roman pentru Ciobanesc German - CRCG  (Read 18013 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Lacramioara Rotaru
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #15 on: April 13, 2011, 02:27:15 PM »

in prezent nu am ciobanesc german, dar ca viitor posesor si oricum iubitoare a rasei imi exprim si eu parerea.
 deci:desi am demisionat din cncg nu sunt de acord cu infiintarea altui club. nu mi se pare o rezolvare, ci doar o evitare.
 cred ca inca nu este tarziu  sa va asezati la masa "discutiilor", eventual in prezenta unor avocati,consilieri si sa rezolvati problemele.
 uitandu-ma la cele doua parti "combatante" vad prea multa "patima" si din experienta, va spun ca toate lucrurile se rezolva la calm.
 da,asa e,s-au strans foarte multe lucruri "in neregula" dar un alt club nu cred ca este solutia corecta.
nu ajuta pe nimeni , ca oameni care mai ieri se salutau (eventual si colaborau) acum se evita (asta in cazurile bune). prea e "romanism" si aici. puterea si forta e data de cat mai multi la un loc , nu de grupuri divizate.
personal, mi-am dat demisia ca un semnal de alarma, ca ceea ce se intampla nu e bine.
 la ultima mea intalnire cu actualul presedinte al cncg am afirmat ca astept de la dumnealui "schimbari" (selectia,radiografiile ca obligativitate pentru reproductie pentru ca la ora asta septelul existent este suficient cat sa se mai  poata "reduce" din "inmultire",evidenta publica a membrilor,cheltuielilor,transparenta ).
 personal,iau in calcul, ca la urmatorul ciobanesc german, va trebui sa am pregatiti banii pentru radiografii,examenle de lucru si selectie. asta ,insa este mai greu de explicat unui simplu proprietar si iata de ce ar trebui sa existe pedigree diferentiate , in asa fel incat sa existe o delimitare clara intre puii proveniti din parinti cu selectie si cei din caini fara asa ceva. pedigreele diferentiate ar putea insemna si "preturi diferentiate" la vanzarea puilor. de obligat pe toata lumea la radiografii si selectie nu se poate , iata de ce ar fi trebuit ca educatia chinologica a detinatorilor sa se faca in ideea ca  adevarata "mandrie" este participarea la expozitiile  de club.
 poate, totusi, se mai pot rezolva lucrurile la "o pipa a pacii".....daca nu...o sa cant si eu i'm a dreamer ca oamenii pot rezolva prin discutii "problemele mari" cu care se confrunta....

"Adevarul nu  se  confunda intotdeauna  cu dreptatea." W.F.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #16 on: April 13, 2011, 02:47:00 PM »

Bozo, nu se poate sa avem 2 unitati de masura pentru aceasta rasa.
Mai bine o selectie mai permisiva la inceput decat 2 tipuri de pedigre.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
petshop4you
Florin Deznan
Moderator

« Reply #17 on: April 13, 2011, 03:51:50 PM »

cred ca inca nu este tarziu  sa va asezati la masa "discutiilor", eventual in prezenta unor avocati,consilieri si sa rezolvati problemele.
 uitandu-ma la cele doua parti "combatante" vad prea multa "patima" si din experienta, va spun ca toate lucrurile se rezolva la calm.

Din pacate la masa discutiilor s-a stat de mai bine de 5 ani si nu s-a rezolvat nimic. Daca mai continuam asa inseamna ca suntem deacord sa ne batem joc de munca noastra si de bani nostri. Nu dorim infiintarea unui al 2-lea club. Dorim DESFIINTAREA CNCG si infiintarea ca unic club de rasa a CRCG. Cu toate ca nici existenta a doua Cluburi de Rasa nu ar fi nociva, ba din contra, concurenta dintre ele ar duce sigur spre bunastarea Ciobanescului German din Romania.

Eu NU SUNT membru CNCG!

Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
mihai p
Full Member

« Reply #18 on: April 13, 2011, 07:24:27 PM »

BRAVOOOOOO!!!!!!!
mihai p
Full Member

« Reply #19 on: April 13, 2011, 07:27:02 PM »

Pot sa spun ca sunt 39 de canise .
Canisa  Von Michaelburg -Iasi saluta infiintarea CRCG
Florin Deznan
Moderator

« Reply #20 on: April 13, 2011, 07:44:16 PM »

Mihai, ne onoreaza prezenta ta alaturi de noi.
Bine ai venit.

Eu NU SUNT membru CNCG!

Costin Soare
Moderator

If there is a will there is a way!

« Reply #21 on: April 13, 2011, 08:45:15 PM »

Pot sa spun ca sunt 39 de canise .
Canisa  Von Michaelburg -Iasi saluta infiintarea CRCG

Eu SUNT membru A.R.C.G!
KLIFF
Moderator

Membru ARCG

« Reply #22 on: April 13, 2011, 08:58:40 PM »

Sunt 41 de canise alaturi de aceasta initiativa, adica cele mentionate pana acum + Darvaal + Haus Godra

Membru ARCG
Claudiu
Newbie
*

Arhilei Claudiu

« Reply #23 on: April 13, 2011, 09:22:34 PM »

Din pacate la masa discutiilor s-a stat de mai bine de 5 ani si nu s-a rezolvat nimic. Daca mai continuam asa inseamna ca suntem deacord sa ne batem joc de munca noastra si de bani nostri. Nu dorim infiintarea unui al 2-lea club. Dorim DESFIINTAREA CNCG si infiintarea ca unic club de rasa a CRCG. Cu toate ca nici existenta a doua Cluburi de Rasa nu ar fi nociva, ba din contra, concurenta dintre ele ar duce sigur spre bunastarea Ciobanescului German din Romania.

Comfirm.
Mam saturat de atatea sedite de CNCG fara nici un rezultat.

vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #24 on: April 14, 2011, 12:29:21 PM »

quote vifor vom Haus Barder
eu intreb .. Se va face.. ?

Reselectia, examinarea acolo unde sunt suspiciuni ?
E o problema ce pote fi pusa si luate decizii doar la Adunarea Generala.
Parerea mea este ca daca sunt dezbatute Statutul si Regulamentele, in momentul in care clubul va fi functional, nu ne ramane, cum spunea si Attila, doar sa le respectam.

Daca toate examenele si selectiile vor fi anuntate public din timp si oricine poate participa la ele, nu vor mai fi suspiciuni de aranjamente.
Cat despre examenele si selectiile SV obtinute in strainatate, sa nu fie recunoscute sau sa se reexamineze in Romania mi se pare aberant. Sa faca CNCG asta, dar sa aiba in continuare examene fantoma gen Timisoara si Ilia si vor fi exclusi din WUSV.
Atat timp cat clubul ar face parte din uniunea mondiala a cluburilor de CG, WUSV, nu ai cum sa nu recunosti rezultatele de afara.
Haideti sa incercam sa facem totul corect la noi si apoi sa comentam greselile altora...

"Nu-mi pasa ca in RO nu se cer teste de displazie, examene si selectii pentru a reproduce CG, poti linistit sa montezi caini displazici si cu probleme, dar vreau sa fie reexaminati cainii ce iau examenele afara !!!"....haideti sa fim realisti...

Cat despre expozitiile cu arbitru SV, personal am incercat sa inteleg de ce cainii din fata cainelui meu sunt mai buni, desi discutiile privind arbitrajele sunt in toata lumea si vor fi, intotdeauna vor fi nemultumiti.

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #25 on: April 14, 2011, 12:51:45 PM »

Daca voi avea caini atat de buni pe care merita sa-i promovez in Germania si sa le fac acolo examene de lucru si selectie, voi filma aceste examene , sa i le arat lui Vifor  sau celor interesati.
Asta ar putea face toti si n-ar mai fi discutii. Smiley
Sau ar putea sa dea Adunarea Generala o astfel de decizie ? Wink

Dar daca cineva cumpara o femela buna de 7 ani, selectionata SV, sa mai faca un cuib....cu asta ce facem, o reexaminam ? Sad

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
Florin Deznan
Moderator

« Reply #26 on: April 14, 2011, 12:54:43 PM »

Eu zic sa-l punem pe Inox vom Valtenberg sa-si repete examenele in Romania. Cum de isi permite sa le detina promovate in Germania? Trebuie neaparat sa demonstreze la un examen in Romania daca le-a luat pe bune sau nu.

Eu NU SUNT membru CNCG!

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #27 on: April 14, 2011, 01:03:52 PM »

Dar...daca...si ala...celalalt...cum...cine...ce...  Cheesy
"paranoia" sau "capra vecinului"...propun de motto!

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #28 on: April 14, 2011, 01:07:13 PM »

Daca la TOATE expozitiile de club se va da proba de atac, nu doar la Campionat (ceeace am sustinut de 10 ani si chiar s-a relizat o perioada), consider ca e o masura buna de control. Nu credeti ?

GODRA ATTILA
Hero Member

« Reply #29 on: April 14, 2011, 04:06:25 PM »

Eu am parerea ca criiteriile de selectie trebuie sa fie treptat introduse,ca fiecare sa aiba timp sa se conformeze.(ca in 4-5 ani sa ajungem la cerintele SV)In legatura cu 2 tipuri de pedigree,as fi de acord cu asta(se aplica si in alte tari),deoarece asa se stie calitatea parintilor respectivei pui.
Iar in legatura cu respectarea regulamentelor,cine greseste sa si raspunda,indiferent cine e persoana in cauza.
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof