Forum ciobanesc german
October 16, 2017, 07:30:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: va rugam,un sfat!  (Read 13154 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Axy_Kia_Vera
Newbie
*

« on: May 20, 2006, 12:08:14 PM »

Va salut!Sunt Axy un CG standard si totodata un nou membru al acestui club minunat.Eu nu am un viitor cum al altora(prezentari,concursuri,etc.) si acest motiv sper sa nu fie un mare dezavantaj pentru-ca eu imi doresc foarte mult sa comunic cu voi toti din acest club.Cum cred ca ati inteles deja ,noi nu avem decat cate un carnet de sanatate si evident tratamente,vaccinuri la zi, dar conteaza foarte mult ca suntem sanatosi si iubiti de stapanul nostru Oliver.Spuneam ~NOI~,pentru-ca defapt noi suntem trei CG-i si locuim impreuna de la 7 saptamani,acum avem 12 luni fiecare.Sunt eu masculul Axy,Kia surioara mea(de la aceeasi parinti) si o avem si pe Vera o femela CG negru (asa spune nenea veterinarul),aceasta din urma a fost gasita de stapanul nostru si adoptata.Suntem foarte jucausi,am fost foarte fericiti si ne-am inteles foarte bine pana acum,insa de cateva zile suntem foarte tristi.Surioarele mele,femelele Kia si Vera,nu se mai inteleg.Acum cateva saptamani s-au batut si si-au provocat rani care cu timpul s-au vindecat.Dupa aceasta incaierare am fost despartiti si plangeam care mai de care.Stapanul nostru,crezand ca a fost ceva trecator,ne-a lasat dinou impreuna,numai ca surorile mele la numai cateva zile au luat-o de la capat.Ne intrebam,care sa fie cauza?Oare sa fiu eu ,masculul Axy?Oare vor sa dovedeasca care are drepturi mai mari pe aici?Precizez ca nu s-au facut diferente.Suferim foarte mult pentru-ca numai suntem impreuna.Una din femele a fost dusa la un centru comunitar,dar nu vrem sa o lasam acolo pentru-ca ne-am atasat mult de ea.Acum tarcurile sunt in constructie,dar vor fi terminate in functie de situatia financiara.Oare ce se va intampla cu Vera?Avem senzatia ca acolo se poate intampla in orice moment ~ceva fosrte grav~.In vreo trei saptamani sper sa o aducem inapoi acasa;Va rugam mult sa ne raspundeti ca cateva sfaturi si idei.
          Daca noi am fost liberi pana acum si am avut toata curtea la dispozitie mai putem noi oare sa fim obisnuiti in tarcuri separati?Nu vom mai putea iesii la joaca toti trei?Nu vom suferii noi oare foarte mult,vazand unul pe altul (doar pe rand)ca vom iesii la plimbare,joaca etc?
    Va multumim pentru timpul accordat !Va dorim multa intelegere si liniste!
crb
Hero Member

« Reply #1 on: May 20, 2006, 12:57:12 PM »

chestiunea nu e foarte grava, e chiar logica... haita constituita => trebuie sa existe un sef...cum masculul cu femela nu se bat pentru dominare teritoriala, s-a ajuns unde s-a ajuns...practic, daca ramin impreuna se pot intimpla 2 scenarii:
1. se lasa una din femele dominata, si in afara de ceva maraituri si muscaturi usoare, totul devine OK pina la ciclul de calduri... cind...sunt prea multe detalii.
2. se vor bate pina, inclusiv la moarte

indiferent de scenariile mele, pot apare si variatiuni...solutia:padocuri separate, dar, ma repet, cind vor intra catelele in calduri, se ascute din nou conflictul...sa stai de unul singur intre ei si sa faci dreptatea pe care o consideri tu...mi se pare o solutie cam incomoda si injusta...
sa mai asteptam pareri...dar pe seara ,sau pe ....luni, cind se vor fi odihnit destul cei competitori din expozitiile de la CJ si Buc...

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Axy_Kia_Vera
Newbie
*

« Reply #2 on: May 20, 2006, 01:25:38 PM »

Itzi multumesc mult pt raspuns,sincer itzi spun ca e un raspuns dureros dar din care am  mai invatat cate ceva si nu in ultimul rand mi-ai dat mai mult curaj,datorita faptului ca am primit un raspuns atat de repede.E foarte adevarat ca femela neagra provoaca toate aceste incaierari si abia am reusit sa le despart,defapt doar doua persoane am reusit sa le despartim si cu o foarte mare greutate.A doua ta varianta ,in acest caz,e mult mai posibil ca s-ar putea intampla daca ar mai ramane impreuna....itzi multumesc mult , crb!

crb
Hero Member

« Reply #3 on: May 20, 2006, 02:08:00 PM »

pentru putin....bafta multa

sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #4 on: May 20, 2006, 02:47:20 PM »

poti castra femelele. Nu e 100% sigur ca se va rezolva ceva, dar eu cred ca e o solutie destul de buna. Dupa aceea le lasi impreuna si urmaresti reactiile si comportamentul uneia fata de cealalta.

Later: Crezi ca e in siguranta femela la centrul ala ? Eu am ceva suspiciuni !

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #5 on: May 20, 2006, 02:54:29 PM »

Eu am avut doi masculi in aceeasi situatie - 13 si 14 luni; din nefericire unul a murit (nu din cauza incaierarilor)... I-am tinut tot timpul separati, e destul de greu sa stii, mai ales cand esti obisnuit sa ai o haita intreaga in curte, fara probleme. Din cate stiu eu, luptele intre catele sunt mult mai crunte si nu te sfatuiesc sa le mai lasi impreuna, insa doua persoane pot sa le duca la plimbare in lesa; daca incearca sa se incaiere si pe teren neutru inseamna ca e prea riscant sa mai incerci vreodata ....

Leader of a screwed-up pack
Axy_Kia_Vera
Newbie
*

« Reply #6 on: May 20, 2006, 03:06:26 PM »

scolaro ,mersi mult pt raspuns! Acum sunt foarte suparat,la insistentele sotiei am dus femela neagra intr-un centru,chiar ieri dimineata.Azi am aflat ca mai facuse cineva acest lucru ,dar pestre trei zile cand s-a dus sa isi recupereze catelul nu l-a mai gasit.Imi este teama,sper sa o gasesc,doar Luni dimineata ma mai pot duce sa o pot lua,sambata-duminica fiind inchis.Oare i-se poate intampla ceva intr-un asa scurt timp?.Nu am mai avut tangente cu astfel de centre(nici nu sthiu cum sa le numesc,cu siguranta voi intelegeti),Voi ce parere aveti?Imi recuperez cateaua ,luni dimineata?Vreau sa le separ ,si sa-i pastraz pe totzi trei.
va multumesc tuturor!
Axy_Kia_Vera
Newbie
*

« Reply #7 on: May 20, 2006, 03:12:51 PM »

Sersoft,ssunt daramat,abia astept sa vina Luni dimineata.E groaznic prin ce trec acum! mersi pt raspuns!Am sa ma gandesc la varianta ta.totul este sa pot recupera cateaua.
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #8 on: May 20, 2006, 03:23:30 PM »

Nu poti sa dai niste telefoane, sa vina cineva sa-ti deschida? Si chiar nu e nimeni, sa le dea de mancare? Oricum, nu te speria caci in asa scurt timp nu cred ca i s-a intamplat ceva. Succes! Apropo, imi place mult cateaua neagra, am avut si eu un mascul asa, a fost cel mai adevarat caine.

Axy_Kia_Vera
Newbie
*

« Reply #9 on: May 20, 2006, 03:28:45 PM »

Telefoane am dat in continuu,dar nu raspunde nimeni.Probabil mai e cineva pe acolo dar nu au acces la telefon.La recuperarea unui caine trebuie neaparat sa vb cu un administrator ceva, pentru ca trebuie sa platesc niste taxe.Trebuie sa astept pana luni.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #10 on: May 22, 2006, 09:19:49 AM »

Faine animale ai.
Dar in primul rand trebuie sa te impui tu in fata lor, sa le arati ca tu esti seful, chiar daca aceasta impune putina duritate din partea ta.
Cand au tendinta sa se incaire imediat le aplici corectia. Poate chiar o zgarda de forta intoarsa nu ar strica pentru cainele mai agresiv. Aplici corectia pana cand o sa abordeze intalnirile cu ceilalti caini mai linistita.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #11 on: May 22, 2006, 02:19:45 PM »

Hehehe ... depinde. Metoda asta a aplicat-o un prieten care avea doi boxeri, de 3 respectiv 2 ani care crescusera impreuna, dar ala mic, cu o fire mai dominanta, ii dadea in freza repetat celuilalt. A aplicat corectii celui agresiv cu zgarda de forta sau pulverizatorul.
Rezultatul : cand era langa ei erau cei mai buni prieteni, cand erau singuri, ala mic il faulta grav de tot pe celalalt, cand il prindea.

@Axy_Kia_Vera: ai reusit sa recuperezi cainele ?

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
crb
Hero Member

« Reply #12 on: May 22, 2006, 03:23:40 PM »

....
Rezultatul : cand era langa ei erau cei mai buni prieteni, cand erau singuri, ala mic il faulta grav de tot pe celalalt, cand il prindea.

Asta e din categoria "cind pisica nu-i acasa..." adaptat: "cind stapinu' nu-i pe faza...."

scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #13 on: May 22, 2006, 03:27:45 PM »

Vrau si eu sa stiu daca a ajuns acasa Vera!

Axy_Kia_Vera
Newbie
*

« Reply #14 on: May 22, 2006, 10:07:44 PM »

Va salut pe totzi!Va multumesc mult pt-ca atzi continuat discutia cu mine,va multumesc mult pt intrebari referitor la catelusa mea,Vera.Sunt fericit.Am reusit sa i-au cateaua de acolo,pot spune ca era in stare bunicica,dar c-am infometata.Ok!Totul a fost bine!Dar pt a rezolva situatia dintre catele,le-am separat.Una dintre ele acum locuieste la bunii mei prieteni si sunt foarte linistit ca o pot vedea tot la doua zile.Va multumesc din suflet!Am foarte multe intrebari referitor la cum sa ma comport si ce trebuie sa le ofer animalutelor mele,vreau sa sthiu cat ma multe despre ei,CG-i.Am citit intregul forum si am retinut foarte multe lucruri de la voi;Am sa mai revin si eu cu ,cate-o intrebare dar pana atunci va doresc numai bine!
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: