|
sersoft
|
 |
« Reply #15 on: May 22, 2006, 11:46:27 PM » |
|
Ma bucur sincer ca ai recuperat cainele. Da drumul la intrebari ! 
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
olihuryah
Newbie
incapatinata rau :( dar atit de dulce :)
|
 |
« Reply #16 on: June 13, 2006, 10:17:34 AM » |
|
salut , de curand mi-am luat un puiut de  ,este o dulceata de catelusa, o femela neagra, are aproape 6 saptamini, ink nu i-am facut nici un vacin, maine ii voi face primul, am insa o problema cu ea, stiu ca majoritatea catelusilor au tendinta de a musca cand sunt puiuti, si ca o fac din joaca, dar "Hury" (asa o cheama) are atita forta in maxilar, musca atit de tare si cateodata marie la mine daca nu o las sa ma muste, chiar l-a zgariat destul de rau cu colti pe prietenul meu,i are f ascusiti, si are instinctu de vanatoare deja f dezvoltat, este si f desteapta, a invatat in mai putin de trei zile de cand am luato, sa isi faca treburile doar la baie, chiar daca se mai incapatineaza si ii mai scapa pe undeva ca marcaj de teritoriu (cred) , a invatat la fel de repede si cum sa faca sezi si culcat, chiar daca nu primeste mereu recompensa sub forma de mancare,ci de multe ori doar o mangai si ii spun bravo.. nu stiu ce sa ii fac, este f greu aproape imposibil sa folosesc metoda de a o lasa sa ma muste de picior fara sa il trag si sa ii dau comanda de "nu e voie" pentru ca musca f tare si nu pot sa nu mi trag mana sau piciorul, si in felul asta o intaritesc si ma apuca cu o si mai mare forta...este micuta si nu stiu cum sa ma port cu ea sa o scap de acest obicei, intaleg ca o face doar din joaca si ca pentru ea este un mod de a se integra in noua haita, familie..dar musca prea tare.. si nici cu jucariile sau carpele nu merge, se ocupa putin de ele si ele dar cand ma vede iar ca ma plimb prin casa o apuca din nou... va rog sa ma ajutati cu vreun sfat, orice, nu mai stiu cum sa procedezcu ea, am mai crescut 2 pui de lupi dar nu au fost tot asa de agresivi, si inca ceva, am intales ca pentru a scapa de agresivitatea cainilor, ei trebuiesc dresati de cand apar primele semne de agresivitate, dar ea este prea mica, si nu are nici macar un vaccin facut, cand ar fi bine sa o duc la dresaj? va rog sa ma ajutati... multe multumiri..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #17 on: June 13, 2006, 10:47:05 AM » |
|
Aceasta problerma s-a discutat si aici
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
olihuryah
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: June 13, 2006, 10:51:08 AM » |
|
dar eu sunt noua pe acest forum si nu am stat sa citesc toate problemele discutate, cele care le-am citit aveau alte subiecte, nu poti sa mi dai macar un sfat ceva? m-am atasat mult de Hury si nu vreau sa o las, nu stiu cum sa procedez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olihuryah
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: June 13, 2006, 10:58:46 AM » |
|
mi cer scuze dar sunt aproape disperata, de asta scriu asa , am citit sfaturile date la o problema asemanatoare cu a-mea dar pe astea le stiam, nu merge sa ii dau carpa sau sa ii dau comanda si sa o scutur putin de ceafa, am incercat, e f inapatinata... va rog mult, nu stiti alte metode, alte sfaturi? eu nu ma mai descurc cu ea, si problema cu dresajul? va rog mult sa mi spuneti daca stiti ce trebuie sa fac...multumesc mult
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #20 on: June 13, 2006, 11:07:07 AM » |
|
Cu timpul o sa-i treaca, pana atunci vointa si certata/pedepsita de fiecare data cand se agata de picior. Predresajul incepe din momentul in care ai adus catelul in casa.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #21 on: June 13, 2006, 12:30:07 PM » |
|
Nu e o gluma, dar poti incerca o fusta lunga sau capot ca sa nu ajunga direct la picioare. Se va multumi atunci cu materialul (pe care-l vei sacrifica desigur). Dupa ce trage la "carpa" poti efectiv trece la exercitiul cu o carpa veritabila. E o idee care functioneaza uneori, dar nu intotdeauna. Trebuie rabdare si perseverenta, oricum. Nu se rezolva de azi pe maine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olihuryah
Newbie
|
 |
« Reply #22 on: June 13, 2006, 12:44:20 PM » |
|
va multumesc mult pentru sfaturi, sper sa mearga, mai am o mica problema, eu am contul nou pe acest forum , si nu reusesc sa mi pun o poza!! mi puteti spune cum fac asta? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #23 on: June 13, 2006, 12:45:45 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #24 on: June 13, 2006, 01:30:54 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
olihuryah
Newbie
|
 |
« Reply #25 on: June 13, 2006, 01:32:38 PM » |
|
ink nu dar o-sa incerc cu halatul. (cred)...ai incercat tu si ti-a mers?!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #26 on: June 13, 2006, 02:08:44 PM » |
|
eu am rupt o pereche de blugi si am tarat-o dupa mine, prin casa...a mers. olihuryah, rezultatele nu se vad peste noapte, degeaba ne dorim acest lucru; in educatie este nevoie de timp ..
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #27 on: June 13, 2006, 02:16:32 PM » |
|
....in educatie este nevoie de timp ..
Valabil atit la oameni cit si la caini....suplimentar, la caini procesul e oarecum ciudat : dureaza mai mult decit doreste omul, dar ca interval de viata canina e tare scurt, si cu impact destul de dur si imediat.... orice eroare de educatie se reflecta cu consecinte uneori dificil de indreptat...
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
olihuryah
Newbie
|
 |
« Reply #28 on: June 13, 2006, 02:30:09 PM » |
|
eu va multumesc mult pentru sfaturi, o-sa incerc ce mi-ati spus, dar faza e ca Hury nu ma apuca de pntaloni sau ciorapi, ia incearca sa ma ia de papuci , nu pentru ca ii plac papucii, ci pentru ca vrea sa ma apuce de picior,de piele...si doare rau... nu am mai vazut un pui de caine care sa muste asa tare la virsta ei..lui prietenul meu ia dat putin sangele cand incerca sa o opreasca... oricum eu va mulumesc mult si o-sa incerc sa fac ce mi-ati spus, daca mai are cineva vreun sfat este bine venit.. merci..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #29 on: June 13, 2006, 03:49:11 PM » |
|
... nu merge sa ii dau carpa sau sa ii dau comanda si sa o scutur putin de ceafa, am incercat, e f inapatinata...
Pai nu-ti inchipui ca se rezolva in cateva zile problema. Dai si ei putin timp, sa mai creasca si sa inteleaga despre ce e vorba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|