Forum ciobanesc german
November 11, 2007, 11:21:29 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Campionatul National de Ciobanesc German, Craiova 19-21 octombrie 2007

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ajutor  (Read 926 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sultan
Newbie
*

« on: May 28, 2006, 10:20:56 PM »

moshul meu are aproape 10 ani si semnele de batranete au aparut, mai precis are probleme mari cu articulatiile. nu se mai poate tine bine pe picioare. nici nu concep ideea sa-l pierd, ce e de facut pentru a-i prelungi viata? ce-mi recomandati? sunt disperata, nu vreau sa moara  :'( :'( :'( :'( :'( :'(

sultanel
ulck
Hero Member

« Reply #1 on: May 30, 2006, 09:13:13 AM »

Exista hrana speciala pentru caini in varsta. Nu stiu cat ajuta in acest caz. De obicei se incepe in jurul varstei de 7-8 ani cu administrarea acestor tipuri de hrana. Exista si niste medicamente (in farmaciile umane) pentru articulatii. Sunt mai ieftine decat cele din farmaciile veterinare. Trebuie sa te interesezi la veterinarul tau. Mie imi scapa acum denumirea, desi le-am folosit sporadic, pentru preventie la cainele meu.
crb
Global Moderator

...you are allways on my mind...

« Reply #2 on: May 30, 2006, 10:44:17 AM »

Toata gama de uz uman "artro" -stop; -flex;-etc are in compozitie condroitin sulfat si ....nu imi pare deloc ieftin medicamentul....
pe de alta parte, dozarea este o pb; parerea me, cam dura poate : usureaza-i suferinta = hrana adecvata (poate nu e supra ponderal) vezi postul lui Ulk + analgezice (vezi medic veterinar) + condroitinul (in care forma iti convine : uz veterinar sau uman) dozaj recomandat de medic,...liniste ptr caine, plus cit stai cu el sa ii "radiezi" o atitudine pozitiva, de afectiune si dragoste , nu tristete si compasiune....in principiu cainii sunt buni receptori ai starii de spirit al stapinului... curaj si capul sus.... fie ce-o fi, nimic nu e vesnic.... nici cainele , nici stapinul
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #3 on: June 04, 2006, 04:00:46 PM »

in primul rand produsele de uz uman nu se recomanda deoarece nu sunt suportate la fel de organismul animal. Ar putea irita destul de serios stomacul. Am mai scris despre artroza/artrita dar revin.
        Artrostop- nu stiu sa contina condroitin sulfat care se administreaza ca supliment nutritiv si de sustinere mai mult, nu ca si tratament doar.Din cate stiu contine Glucozamin hidroclorit etc.. Condroitin sulfat este in Caniviton de exemplu.
        Iar echivalentul Artrostopului este Artrovetul cu care eu i-am ameliorat ultimii ani de viata ai primei mele cateluse.
Compozitie:
            Artro-Vet B20 - Carprofen (ca si Rymadilul)... 20 mg, Vitamina B1 ... 10 mg, Vitamina B6 ... 10 mg, Vitamina B12 ... 20 μg, Excipient până la 160 mg.
 Ca si actiune :
 Produsul prin componentele sale, carprofen, vitaminele B1, B6 şi B12, are o acţiune complexă asupra organismului, fiind antiinflamator, analgezic, antipiretic şi regulator a metabolismului hidraţilor de carbon, grăsimilor şi proteinelor. Prin complexul vitaminic pe care îl conţine, ARTRO-VET B are acţiune trofică asupra sistemului nervos, funcţiilor gastrointestinale şi cardiovasculare, contracarând efectele nedorite ale componentei antiinflamatorii.
Indicatii:
   În combaterea durerilor şi a infamaţiilor asociate cu afecţiunile osteoarticulare şi musculo-scheletice acute sau cronice la câine. De asemenea, se recomandă ca antiinflamator, analgezic şi antipiretic postoperator.

Exista si niste medicamente (in farmaciile umane) pentru articulatii. Sunt mai ieftine decat cele din farmaciile veterinare.

Nu cred ca urmarim ceva mai ieftin dar nu si optim. Intradevar, SPORADIC, se mai pot administra si de uz uman dar cu grija, altfel putem face varza stomacul prietenului nostru.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
munteanuroxana
Newbie
*

« Reply #4 on: February 20, 2007, 04:33:06 PM »

moshul meu are aproape 10 ani si semnele de batranete au aparut, mai precis are probleme mari cu articulatiile. nu se mai poate tine bine pe picioare. nici nu concep ideea sa-l pierd, ce e de facut pentru a-i prelungi viata? ce-mi recomandati? sunt disperata, nu vreau sa moara  Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Si eu am aceeasi problema cu al meu. Are 9 ani si brusc are probleme cu articulatiile. Il tratez cu K9 pentru articulatii, 2 pe zi. Daca e prea gras trebuie pus la dieta. cam 300 g pe zi de boabe pentru caini succes
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora