in primul rand produsele de uz uman nu se recomanda deoarece nu sunt suportate la fel de organismul animal. Ar putea irita destul de serios stomacul. Am mai scris despre artroza/artrita dar revin.
Artrostop- nu stiu sa contina condroitin sulfat care se administreaza ca supliment nutritiv si de sustinere mai mult, nu ca si tratament doar.Din cate stiu contine Glucozamin hidroclorit etc.. Condroitin sulfat este in Caniviton de exemplu.
Iar echivalentul Artrostopului este Artrovetul cu care eu i-am ameliorat ultimii ani de viata ai primei mele cateluse.
Compozitie:
Artro-Vet B20 - Carprofen (ca si Rymadilul)... 20 mg, Vitamina B1 ... 10 mg, Vitamina B6 ... 10 mg, Vitamina B12 ... 20 μg, Excipient până la 160 mg.
Ca si actiune :
Produsul prin componentele sale, carprofen, vitaminele B1, B6 şi B12, are o acţiune complexă asupra organismului, fiind antiinflamator, analgezic, antipiretic şi regulator a metabolismului hidraţilor de carbon, grăsimilor şi proteinelor. Prin complexul vitaminic pe care îl conţine, ARTRO-VET B are acţiune trofică asupra sistemului nervos, funcţiilor gastrointestinale şi cardiovasculare, contracarând efectele nedorite ale componentei antiinflamatorii.
Indicatii:
În combaterea durerilor şi a infamaţiilor asociate cu afecţiunile osteoarticulare şi musculo-scheletice acute sau cronice la câine. De asemenea, se recomandă ca antiinflamator, analgezic şi antipiretic postoperator.
Exista si niste medicamente (in farmaciile umane) pentru articulatii. Sunt mai ieftine decat cele din farmaciile veterinare.
Nu cred ca urmarim ceva mai ieftin dar nu si optim. Intradevar, SPORADIC, se mai pot administra si de uz uman dar cu grija, altfel putem face varza stomacul prietenului nostru.