Marcu Vasile
Full Member

|
 |
« Reply #105 on: January 24, 2009, 05:32:39 PM » |
|
Sa vedem in continuare ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #106 on: January 24, 2009, 05:56:33 PM » |
|
Aici s-a mai discutat exact despre acest subiect, chiar nu te informezi deloc daca s-au mai discutat aceste subiecte? http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,649.0.htmlVoi uni eu cele doua topicuri si te poftesc sa citesti de la inceput acest topic. Daca nu-ti corectezi modul de a posta pe viitor vom fi nevoiti sa te corectam. Ariana
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
|
|
Elena08
|
 |
« Reply #107 on: January 26, 2009, 06:54:13 PM » |
|
am o intrebare am o catelusa c.g si are 4 luni si 2 saptamani are 60 cm la greaban si 20 kg este bn?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcu Vasile
Full Member

|
 |
« Reply #108 on: January 26, 2009, 06:57:00 PM » |
|
Conform tabelului la 4 luni - 16,4 kg. 5 luni - 20,0 kg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #109 on: January 26, 2009, 06:58:16 PM » |
|
e imposibil sa aiba 60 cm la greaban si 20 Kg.....e foarte inalta pentru varsta ei raportat la Kg. Greutatea e ok! Cu siguranta n-ati masurat voi bine. Greabanul e locul in care vin omoplatii.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
Elena08
|
 |
« Reply #110 on: January 27, 2009, 10:54:59 PM » |
|
sa zicem ca am gresit noi dar un 55-57 cm va asigur ca are..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #111 on: January 27, 2009, 10:59:26 PM » |
|
 la 4 luni e enorm si 55-57 de cm.este cu acte?ma gandesc ca daca nu are acte si nu cunoasteti provenienta cainelui poate fi metisat cu vreun alt caine mai mare...insa din ce descrieti pare a fi dog german.eu una nu cred sa aibe atat...mai ales cum este pui,daca nu sta la masuratoare puteti gresi.femela mea are 58 de cm...si are 6 ani jumate... P.S. eventual puneti niste poze...sa vedem si noi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bogdannn85
Newbie
|
 |
« Reply #112 on: September 14, 2009, 10:15:23 AM » |
|
salut Ciobanescul meu are 1an (pe 1 septembrie ) si are inaltimea de 62,5-63 cm si 29 de kilograme . Conform tabelului de la inceputul discutiei e cam slab. Ce vitamine, minerale, etc as putea sai dau ca sa mai puna putin pe el (el e vioi si nu sta locului 5 min). Plus ca vine sezonul rece si doctorul zicea ca ar trebui ceva calciu. calciu ia fost administrat odata (perioada de 10 zile) cand avea 5 luni parca... nu mai stiu exact. PS: el mananca Royal Canin Adult... dar de la o vreme nu prea mai are pofta de mancare, adica ce i pun dimineata (300g) le manaca ori spre dupa amiaza ori seara (seara primeste 250g de obicei). ceva sugesti?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GODRA ATTILA
|
 |
« Reply #113 on: September 30, 2009, 12:54:14 AM » |
|
La noi nu se uita la inaltime 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lavinia_cg
Full Member

|
 |
« Reply #114 on: September 30, 2009, 01:55:12 AM » |
|
Scuze daca ma bag ca musca'n lapte dar sunt novice si daca spun o tampenie ,nu dati cu rosii ,plsss  Standardul merge pana la 65-66 cm la greaban .....iar mie ,sincer v-o spun ,imi plac cainii masivi ,cu substanta ,cu o masa musculara bine dezvoltata si o osatura puternica ,inalti in greaban ,bine "infipti" in pamant ,etc....ati inteles ideea  DE CE la noi ,cainii acestia sunt "dati d'oparte" si sunt mult mai bine vazuti cei mai micuti ....De exemplu,un mascul frumos cizelat ,masculin ,cum este cel cu nr-ul 21 sau masculul prezentat de Cristina,imi ascapa numele lui acum (mie una imi plac enorm asa ,mai mari ,masivi ) sunt nu de putine ori in expozitii defavorizati din cauza asta ,de ce arbitrul vede un defect in asta cand eu o vad ca pe o calitate ...fireasca ,mai ales in cazul unui mascul  Daca spun prostii,va rog eu ,aveti mila de un biet incepator .Multumesc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GODRA ATTILA
|
 |
« Reply #115 on: September 30, 2009, 02:02:05 AM » |
|
Nu spui prostii,dar exista un standard.La masculi 60-65,la femele 55-60.caini mai mari sint mai aratosi,dar sint motive pentru care e facut standardul.Cainii mai mari sint mai lenti(parere personala),si dupa parerea mea ,ar trebui sa se arbitreze dupa standard,altfel ajungem acolo unde nu trebuie,sint mai multe probleme din cauza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GODRA ATTILA
|
 |
« Reply #116 on: September 30, 2009, 02:06:10 AM » |
|
Dar cred ca discutia despre inaltime ,trebuie discutat la rubrica Anatomie,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pepe
|
 |
« Reply #117 on: September 30, 2009, 08:34:07 AM » |
|
LA CAPITOLUL SELECTIE scrie asa Lavinia_cg :MARIME Ciobanescul German face parte din rasele medii d.p.d.v. al marimii. Dimensiunile importante sunt: Inaltime la greaban: - la masculi = 60 - 65 cm - la femele = 55 - 60 cm Lungime corporala - cu 10 - 17 % mai mult decat inaltimea
Conditii mai bune de crestere si alimentatie, cat si dorinta de a avea un caine " mai mare, mai plin de substanta", au dus in ultimul timp la caini - ca sa folosim o exprimare decenta - ce se afla la limita superioara a standardului. Este acest lucru real ? Ce probleme ar putea aduce cu sine, marimea ?
Caini prea mari: La o dezvoltare corporala armonioasa, acesti caini sunt prea greoi. Greutatea creste prea mult. Mobilitatea scade. Acesti "uriasi" sunt puternici, dar niciodata mobili si rapizi in miscari. Daca animalele nu sunt prea grele, atunci, in cele mai multe cazuri, au o forma ogaroida, nu au o osatura solida, pieptul nu este dezvoltat suficient, este foarte ingust si de obicei nu sunt suficient de inchegati.
Caini prea mici: La o dezvoltare corporala armonioasa, acestor caini, le lipseste forta. Masculii au aspect de femele, femelele nu sunt indicate pentru a reproduce. In cazul in care aceste animale poseda forta si substanta, nu mai corespunde raportul intre membre si trunchi, asta insemnand ca trunchiul este prea evident, cainii au membre prea scurte si lungimea pasului are de suferit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|