Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 12:32:58 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Poll
Question: e ceva normal sau nu??
DA - 3 (100%)
NU - 0 (0%)
Total Voters: 3

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: legat de respiratie  (Read 4994 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Florin
Jr. Member
**

« on: June 18, 2006, 05:56:00 PM »

E normal ca un caine cg in varsta de 1 an si 10 luni sa gafaie chiar daca nu a alergat si nu a depus efort???Am mai vazut si altii si nu gafaie al meu park ar respira greu respira cu limba afara si pe gura...faceam alergari seara cu el km 4 km din 2 in 2 zile sa fie din cauza asta?? nu am bagat de seama pana acu 3 zile knd am vazut un alt caine care nu gafaia...tin sa precizez k il tin in tarc in curte de la varsta de 6 luni. Poate ma puteti lamuri!!!
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #1 on: June 18, 2006, 07:46:00 PM »

Pe caldura e absolut normal, dar, ca sa fi sigur si sa nu risti sa aiba vre-o problema, du-te cu el la un veterinar.

Am modificat optiunile de votare in DA, respectiv NU. Ceea ce ai pus tu acolo inainte nu avea relevanta. Dar de fapt ce urmaresti cu sondajul asta ?

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
petshop4you
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #2 on: June 19, 2006, 08:41:34 AM »

Limba e singurul organ prin care cainele transpira, asa ca e normal sa stea cu liba scoasa si sa respire mai alert putin decat atunci cand e racoare afara.
Urmareste-l seara sau dimineata devreme cand e racoare.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Florin
Jr. Member
**

« Reply #3 on: June 19, 2006, 09:53:39 AM »

Multumesc pentru raspuns! Voi urmari diseara si maine dimineata sa vad cum se comporta si va transmit maine!
francezu
Newbie
*

« Reply #4 on: August 09, 2009, 10:42:57 PM »

am un cg de 8 luni..de la o vreme are o tuse seaca..parca se ineaca sau incearca sa vomite...a venit veterinarul si i-a facut antibiotic 3 zile..tot degeaba..observ ca i-a disparut si pofta de mancare
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #5 on: August 09, 2009, 11:16:42 PM »

E foarte probabil sa aiba o amigdalita, tonsilita ii spunem noi.
 Trebuie examinate si glandele perianale chiar daca are doar 8 luni. Mici sanse sa fie un corp strain, dar asta se poate lamuri dupa un examen clinic.
Incearca sa-i iei si temperatura, daca are de la 39.2 in sus e sub/febril.
Tonsilita, mai ales la inceput nu se trateaza doar cu antibiotic. De asemenea trebuie ales un antibiotic cu spectru larg, cat mai eficient, neavand posibilitatea si timpul recoltarii unei S.F. si efectuarii antibiogramei.
Si cel mai important punct de vedere care imi apartine in acest caz....niciodata nu fac tratament doar 3 zile la o tonsilita, fie ea cat de banala. Minim 7 zile, chiar daca simptomele dispar intre timp altfel riscul recidivei este mare.
Apa de baut sa fie data la temperatura mediului, foarte curata.
Hrana in perioada "sensibila" sa fie mai moale si cat mai placuta consumatorului.
Daca medicul nu vi se pare serios sau nu doreste abordarea/continuarea tratamentului cat mai eficient puteti merge la alt medic. Rugati-l sa va treaca pe o foaie ce medicamente a administrat el, pentru a sti urmatorul medic. Sanatate.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
francezu
Newbie
*

« Reply #6 on: August 10, 2009, 08:50:55 AM »

multumesc mult
emil_83
Newbie
*

« Reply #7 on: March 15, 2010, 11:30:23 AM »

Salut , am si eu o problema asemanatoare cu cea pe care a descris "francezu" nu tuseste respira greu de parca sar ineca si incearca sa traga aer pe nas, mai ales dupa ce se trezeste , am fost la veterinar si a spus ca poate fi din cauza acidului gastric care ii irita gatul, a primit doua injectii (nu mi-a spus ce) dar nu s-a imbunatatit situatia , are 7 luni, simptomele le are cam de doua saptamani,     
tyrone
Newbie
*

« Reply #8 on: August 02, 2010, 11:11:39 PM »

Buna am ointrebare si eu poate cineva ne poate ajuta,un CG de 2 ani de ieri a inceput sa tuseasca continu si sa vomite toata noaptea si astazi la park cum alearga si oboseste unpic cumincepe sa tuseasca si sa vomite.Tre sa mentionez ca ieri am avut o zii plina cu caini am fost la padure vreo 6 ore timp in care a alergat unpic.Maninca bine si alearga ca un catel normal are cineva vreo ideece poate avea catelul asta HuhHuh?
Thara
Hero Member

« Reply #9 on: August 03, 2010, 12:35:23 PM »

Oare sa mergeti la un veterinar, v-ati gandit?Huh  Vaca
Nu voi putea sa inteleg vreodata cum cineva care isi vede cainele vomitand si tusind, sta si cere sfaturi pe un forum... in cazurile astea, urci in masina si fugi la veterinar, ca nu se stie niciodata ce poate avea, si pana primesti un raspuns, care oricum nu-l va putea ajuta, poate moare.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
tyrone
Newbie
*

« Reply #10 on: August 03, 2010, 11:51:07 PM »

Da ne-am gindit si la asta Thara dar persoana care are catelul nu isi permite sa mearga la vet abea se poate intretine ea  si intretine si catelul,imi pare rau ca te-am suparat cu intrebarea asta,dar daca nu vrei sau nu poti sa raspunzi ignora precum face toata lumea.Cu tot respectul fata de toti cei de aici de pe forum ,poate am gresit dar era un om care avea un catel si suferea asta a fost tot cu ce l-as fi  putut ajuta eu sa pun o intrebare pe forum as fi  facut la fel pentru oricare dintre noi.
tyrone
Newbie
*

« Reply #11 on: August 03, 2010, 11:53:19 PM »

Am uitat sa mentionez ca nu eu sunt in cauza al meu catel e bine mersi si  e si asigurat
inestimabil
Full Member

« Reply #12 on: October 03, 2010, 08:59:34 AM »

Salut. Din nou am o problema cu Marko al meu...scoate un sunet ca si cum ar avea ceva ramas in gat si face un fel de carait ca si cum incearca sa il scoata. Cum imi dau seama daca are ceva in gat si cum rezolv problema? (roade absolut orice lemn si acum 2 zile a mancat o statuieta dintr-un lemn mai moale).  Initial am crezut ca a racit, dar vad ca e foarte voios, mananca tot, bea apa....
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #13 on: October 03, 2010, 11:17:41 AM »

intradevar e racit. Mergi cu el la medic. Acum este sezonul tonsilitei, traheobronsitei infectioase.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
inestimabil
Full Member

« Reply #14 on: October 05, 2010, 09:36:15 AM »

Ariana a avut din nou dreptate. Traheobronsita l-a atacat pe Marko. Acum face injectii si ia miere cu albastru de metil si o capsula de ampicilina 250mg. In plus e consemnat cateva zile la domiciliu.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof