Forum ciobanesc german
March 01, 2013, 09:35:31 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16   Go Down
  Print  
Author Topic: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German  (Read 36529 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #135 on: September 18, 2011, 09:01:42 AM »

Dupa ce am fost informat ca se face double handling chiar si la Sieger, am vizionat si eu cateva clipuri cu aceasta manifestare de capatai pentru linia de show. Daca ala este double handling, de la distanta aia si fara sa dai ture de nebun in jurul ringului, atunci parca mai treaca-mearga, as vre3a sa vedem si la expozitiile noastre asa ceva.

N-ai vizionat ce trebuie!  Wink La ringurile mici este exact (mai rau) ca la noi, tu ai vazut probabil numai ringul central.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
marius_bl
Sr. Member

« Reply #136 on: September 18, 2011, 09:33:28 AM »

Dupa ce am fost informat ca se face double handling chiar si la Sieger, am vizionat si eu cateva clipuri cu aceasta manifestare de capatai pentru linia de show. Daca ala este double handling, de la distanta aia si fara sa dai ture de nebun in jurul ringului, atunci parca mai treaca-mearga, as vre3a sa vedem si la expozitiile noastre asa ceva. Numai ca ce se face la noi semana mai mult a circ ieftin, a atletism, a proba de cros pentru proprietarii cainilor aflati in concurs. Chiar si spectatorii sunt pusi in pericol iminent de a fi spulberati de pe marginea ringului. Nu cred ca asa ceva se intampla la nemti, sau cel putin eu nu am vazut. Probabil ca noi romanii avem un talent mai deosebit de a intelege in spiritul nostru toate regulile universal valabile. Cred ca, defapt asta este problema reala cudoble handling-ul.

Circ la noi???   Laughing Laughing Laughing.

Poate ca vei ajunge sa vezi live o expozitie la nemti si atunci sa te tii bine. Ce ai vazut tu e clasa munca unde nu au voie sa fie in teren decat handlerul si cel care cheama cainele. Sa ai o duminica placuta si cat mai multe expo show Wink

*Link Removed*
salvanim
Frida von Rotdämon
Sr. Member

Hmm...

« Reply #137 on: September 18, 2011, 09:37:46 AM »

Ma bag si eu putin, adevarat, doar superficial, pentru ca nici pe departe nu am experienta voastra, respectiv cainele meu fara DH se plimba in ring, n- am reusit inca vreo performanta in acest sens. Ceea ce vreau sa va spun (dat fiind faptul ca nici mie nu- mi place DH, insa imi place CG cand "trage") este ca se poate si fara, exemplu de care am mai pomenit este Larus la Campulung, o prezentare f. frumoasa fara sa- si dea sufletul cineva din familie in afara ringului. Si sunt sigur ca mai sunt si altii, dar hai sa spunem adevarul pe nume: ne e lene sa invatam cainii de asa ceva, pentru ca necesita munca zi de zi, alergari cu cainele, bla bla. Mai usor sa scoatem de unde tinem, platim un handler ( acum am aflat ca se plateste!) si cu asta basta. Dar este normal sa fie asa, fiecare avand alte perspectiva, alte teluri. Unii vor doar rezultate, eu sincer ma multumesc cu orice doar sa pot prezenta eu cainele pentru ca atunci pot sa cataloghez rezultatul ca fiind propriu.
Nu vreau reprosuri aprige pe baza post- ului de mai sus. Este doar o parere fara intentia de a sugera, recomanda etc. altceva decat ceea ce se practica in general. Daca doar asa se poate alege cei mai buni caini la selectie, fie, sa facem asa pentru. ca e cel mai important ca rasa sa evolueze, si asta puteti face doar voi, crescatorii cu ce fel de mijloace doriti, ca dupa aia noi sa avem catei frumoase si sanatoase. In Germania este obligatorie testul de displazie? La aceasta intrebare va rog sa- mi raspundeti Smiley !
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #138 on: September 18, 2011, 09:55:10 AM »

In Germania, cand cainele are un an, se fac radiografiile de sold si cot, se ia sange pentru verificarea ADN-ului.
Dupa doi ani, pentru a participa la clasa munca, trebuie sa aiba examenul de munca SchH 1 si cainele poate reproduce.
Dupa 3,5 ani, cainele poate sa participe la expozitii si sa reproduca doar daca are examen de anduranta si selectie.
Toate probele, testele de mai sus sunt obligatorii.

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #139 on: September 18, 2011, 10:08:07 AM »

........ Sa ai o duminica placuta si cat mai multe expo show Wink

Multumesc asemenea, dar nu sut pasionat de asa ceva.  Wink
Alergatul cu cainele in cerc nu este tocmai visul meu. Laughing Laughing Laughing
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #140 on: September 18, 2011, 10:17:10 AM »

Daca nu va intereseaza nu inteleg de ce va bagati in discutia asta...
Si a lua in deradere munca altora, doar fiindca aveti pareri personale contra a ce face SV la nivel mondial, din nou nu mi se pare fair-play.

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #141 on: September 18, 2011, 10:26:36 AM »

Daca nu va intereseaza nu inteleg de ce va bagati in discutia asta...
Si a lua in deradere munca altora, doar fiindca aveti pareri personale contra a ce face SV la nivel mondial, din nou nu mi se pare fair-play.

Nu stiu ce nu vi se pare a fi fair-play. Imi exprim o parere personala despre ceea ce este si vrea sa devina Ciobanescul German, iar simplul fapt ca vedem diferit aceasta situatie nu cred ca are nimic cu lipsa de fair-play. Daca nu ma intereseaza astfel de manifestari nu inseamna ca actualul regulament nu ma obliga pe mine, cu caine din linia de lucru, sa particip la asa ceva cel putin pentru doua calificative necesare dreptului de monta, pe cand pe dvs. nu va opreste nici un regulament din "Romanica" sa montati caini fara examen de lucru luat. Deci ma consider perfect indreptatit sa-mi dau cu parerea.
De fapt imi motivez in fata dvs. interventia in astfel de discutii doar din politete, nu pentru a cere cuiva permisiunea de a avea o opinie. 
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #142 on: September 18, 2011, 10:32:38 AM »

Daca nu ma intereseaza astfel de manifestari nu inseamna ca actualul regulament nu ma obliga pe mine, cu caine din linia de lucru, sa particip la asa ceva cel putin pentru doua calificative necesare dreptului de monta, pe cand pe dvs. nu va opreste nici un regulament din "Romanica" sa montati caini fara examen de lucru luat.

Hent cu mana!  Cheesy Nici pe tine nu te obliga nimeni sa participi la expo de show! Platesti dublu si si acte la pui! FCI rules!

Eu NU sunt membru cncg!
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #143 on: September 18, 2011, 10:37:01 AM »

Hent cu mana!  Cheesy Nici pe tine nu te obliga nimeni sa participi la expo de show! Platesti dublu si si acte la pui! FCI rules!

Hopaaa... Nu este hent deloc...., nu ai observat fanta de lumina... Laughing Laughing Laughing
Chestia asta imi va fi mentionata in pedigree-ele eventualilor pui. Provenienta din parinti nearbitrati... Cheesy
Scrie in vreunul din pedigree-ele cainilor de show fara examen de munca promovat ca puii provin din astfel de parinti??? Intreb.... Undecided
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #144 on: September 18, 2011, 10:46:48 AM »

Eu am inteles ca aceasta sectune este dedicata noii frmatiuni proaspat infiintate, astfel ca imi permit si eu o apreciere legata de aceasta.... Daca ARCG intervine in aceste probleme reale, atunci cred ca ma poate convinge si pe mine ca este altceva decat CNCG. Altfel am schimbat doar o "palarie", dar ramane aceeasi "marie".
Florin Deznan
Moderator

« Reply #145 on: September 18, 2011, 10:47:08 AM »

Sunt incantat sa vad ca se poate sa se poarte o discutie contradictorie in mod civilizat. Important este sa intelegeti toti ca ARCG isi propune sa va reprezinte pe toti: pe cei pasionati de liniile de munca, pe cei pasionati de liniile de sow, pe simpli iubitori ai rasei, pe TOTI. E clar ca fiecare categorie enumerata mai sus, vede diferit lucrurile, dar cu toate acestea trebuie sa ne respectam unii pe altii, sa ne respectam munca si rezultatele.
Indiferent de modalitatea in care va ganditi sa va promovati cainele, ARCG va va sustine.
Sunt reguli stricte in ceea ce priveste concursurile de munca la fel cum sunt reguli stricte in ceea ce priveste concursurile de frumusete. Toate aceste reguli trebuie respectate si nu vom avea probleme cu nimeni.

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #146 on: September 18, 2011, 10:48:35 AM »

Scrie in vreunul din pedigree-ele cainilor de show fara examen de munca promovat ca puii provin din astfel de parinti??? Intreb.... Undecided

Am ajuns unde trebuia!  Wink
Huliti SV-ul ca strica rasa ... la ei toti caini cu drept de monta au niste examene promovate, la noi?!?

Linie de lucru/show ... nu asta e problema, ci cum dam acte la pui!
Crezi ca ala cu 'din parinti nearbitrati' nu vinde puii? Cu ce contribuie la ameliorarea rasei? Fie de lucru sau de show!

Eu NU sunt membru cncg!
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #147 on: September 18, 2011, 10:52:24 AM »

Sunt incantat sa vad ca se poate sa se poarte o discutie contradictorie in mod civilizat. Important este sa intelegeti toti ca ARCG isi propune sa va reprezinte pe toti: pe cei pasionati de liniile de munca, pe cei pasionati de liniile de sow, pe simpli iubitori ai rasei, pe TOTI. E clar ca fiecare categorie enumerata mai sus, vede diferit lucrurile, dar cu toate acestea trebuie sa ne respectam unii pe altii, sa ne respectam munca si rezultatele.
Indiferent de modalitatea in care va ganditi sa va promovati cainele, ARCG va va sustine.
Sunt reguli stricte in ceea ce priveste concursurile de munca la fel cum sunt reguli stricte in ceea ce priveste concursurile de frumusete. Toate aceste reguli trebuie respectate si nu vom avea probleme cu nimeni.

Exact. Exista reguli, dar ele trebuiesc si respectate. La noi intotdeauna se gasesc motive "foarte obiective" pentru a evita respectarea regulamentului.
Pe dvs. chiar nu va deranjaza faptul ca in timp ce ati investit timp, bani, munca, etc. in Inox, altii pot monta ca si el, cand vor si cum vor, fara a fi obligati sa respecte tocmai regulamentul pe care-l invoca in toate discutiile, al SV-ului?
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #148 on: September 18, 2011, 10:56:23 AM »

Am ajuns unde trebuia!  Wink
Huliti SV-ul ca strica rasa ... la ei toti caini cu drept de monta au niste examene promovate, la noi?!?

Linie de lucru/show ... nu asta e problema, ci cum dam acte la pui!
Crezi ca ala cu 'din parinti nearbitrati' nu vinde puii? Cu ce contribuie la ameliorarea rasei? Fie de lucru sau de show!

Sigur ca vinde puii, dar cu alt pret si de cele mai multe ori unora care nu vor sa promoveze mai departe cainele. Este o foarte mare diferenta aici, intre unii si altii, sa fim seriosi. Un viitor proprietar de caine ,care doreste sa-l prezinte in expozitii, examene, etc., se uita cu atentie la actele cainelui si nu-si permite sa dea banii pe un pui din asa ceva. Ar fi o situatie egala daca si in pedigree-ele cainilor de show ar scrie citet ca provin din parinti fara examen de lucru promovat. Simplu nu?
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #149 on: September 18, 2011, 11:07:36 AM »

Ar fi o situatie egala daca si in pedigree-ele cainilor de show ar scrie citet ca provin din parinti fara examen de lucru promovat. Simplu nu?

Corect!
Intrebare: de ce nu s-a facut asa ceva pana acum (la noi)?

Vrei sa-ti povestesc ce s-a intamplat la marele examen de lucru de la Ilia organizat de cncg? Arbitru willy land, ca la timisoara! Nu cred ca vrei ..... (din cauza de delegat obiectiv achr nu s-a mai tinut, s-a tinut de catre cdc => acelasi delegat => toti caini de la ipo s-au retras .... => injuratiri la telefon din partea conducerii cdc => http://ach.ro/2011/circulare/c34/d22.pdf )

Dai o bere pentru info!  Drac

Eu NU sunt membru cncg!
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof