Forum ciobanesc german
September 25, 2017, 10:13:04 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Radiologie  (Read 15794 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #45 on: January 13, 2013, 04:26:46 PM »

Cheesy 20?

Pe site-ul cncg stau (da, da nine la marketing) doua anunturi: baza de date cu exemplare selectionate/cu bh-ipo!
Da, fisele sunt facute pentru cei care au trimis date, unii nu mai sunt membrii la ora actuala.Au fise facute de mine si cei care din 2012 nu mai sunt membrii!
Crezi ca ajuta sa vezi 6-7 caini?Cam atatia ar fi depus acuma!
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #46 on: January 13, 2013, 04:29:04 PM »

Propune! Stii ce-i aia o baza de date? Face cncg? Smiley)))) Pai cncg nu are DB cu memrii, expo, etc si tu vrei si HD?  Cheesy Shocked
Ba da am am chair eu,membrii si expozitii, se numesc registre de evidenta.
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #47 on: January 13, 2013, 04:31:14 PM »

Ca sa faci o firma legal trebuie sa treci pe la tribunal, sau o faci si nu treci?Huh?Cam asa stau lucrurile si la caini.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #48 on: January 13, 2013, 05:56:26 PM »

Pentru orice rasa din lume, decizia clubului de rasa trebuie sa primeze in fata asociatiilor nationate (FCI sau aiurea).

Daca CNCG a stat in pozitie de drepti pana acum, ar fi cazul sa se trezeasca.
Dati voi o hotarare prin care incepand cu Martie 2013 nu mai au drept de reproductie decat exemplarele cu test HD ED, indiferent unde este facut si ce comisie a analizat radiografia si vedeti cum va creste numarul solicitarilor.

Restul sunt doar vorbe.
Pe mine m-au frecat pe forum niste indivizi ca nu am teste pentru un mascul. Aveam, dar doar cele de la o clinica universitara din Romania.
Acum am pentru toti cainii din canisa teste recunoscute oriunde pe glob, mai putin pentru al batran. oricum, al batran a dovedit prin progenituri ca este ok. Totii puii testati au fost normal (SV, HU) mai putin o femela care a fost "fast normal" ca si mama ei.

Acesti indivizi reproduc acum caini fara nici un test si fara nici o retinere. Ba mai mult mai si trec pe site-urile lor minciuni cu privire la aceste teste.
A luat cineva vreo masura. Nuuuu.

Daca vrem chinologie trebuie sa copiem ce fac nemtii, nu ce fac bulgarii si columbienii.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #49 on: January 13, 2013, 06:03:04 PM »

Pentru orice rasa din lume, decizia clubului de rasa trebuie sa primeze in fata asociatiilor nationate (FCI sau aiurea).
Dati voi o hotarare prin care incepand cu Martie 2013 nu mai au drept de reproductie decat exemplarele cu test HD ED, indiferent unde este facut si ce comisie a analizat radiografia si vedeti cum va creste numarul solicitarilor.

Costin Soare
Global Moderator

If there is a will there is a way!

« Reply #50 on: January 13, 2013, 06:13:35 PM »

Fara sa ne ascundem dupa deget sau sa vorbim "ce trebuie" din cauza unor temeri copilaresti, selectie serioasa, pe standarde si proceduri clare care sa elimine de la reproductie exemplarele cu probleme de sanatate genetice, de temperament sau neconforme cu standardul= mai putini bani pentru club/asociatii & mai multi bani de cheltuit pentru inmultitori (+ implicit disparitia multora dintre ei). Pentru ca aceste doua motive puternice exista (din pacate si impotriva chinologiei reale), nu intrevad in viitorul apropiat din partea MARILOR diriguitori ai chinologiei din Romania masuri ferme! Pe ce ma bazez cand spun asta: pe situatia actuala si pe ceea ce s-a facut in ultimii 10 ani si mai bine (si anume NIMIC)!
Maraluadi
Sr. Member

« Reply #51 on: January 13, 2013, 06:30:53 PM »

Scuze , dar nu sunt deloc deacord cu afirmatia asta. Cluburile de rasa si asociatiile judetene, sau locale sunt inferioare ierarhic, conform statutului lor asociatiilor nationale si implicit FCI. In consecinta, clubul de rasa poate lua decizii care sa priveasca membrii sai, dar cand vorbim de impunerea unor standarde care se rasfrang asupra unei intregi rase canine, si asupra unor persoane (crescatori sau simpli proprietari) care nu sunt membri ai clubului , aceasta nu poate fi facuta decat prin asociatia nationala. In plus, astfel de hotarari nu pot in niciun caz sa intre in contradictie cu prevederi ale regulamentelor FCI.
   Nu as vrea sa fiu gresit inteles, eu unul pledez cu siguranta pentru introducerea obligativitatii testelor de displazie si ADN , dar mai intai as vrea sa vad macar ca nu se mai emite DELOC pedigree cainilor nearbitrati. Abia atunci o sa am convingerea ca cineva in tara asta vrea sa faca chinologie...pana atunci n-avem decat sa ne uitam la nemti si sa fredonam "nu ne-am nascut in locul potrivit".
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #52 on: January 13, 2013, 06:37:23 PM »

De ce sa nu se elibereze pedigree? Ce legatura are? Pedigree-ul este un  document care atesta apartenenta unui caine la o anumita rasa si genealogia acestuia, nu calitatea lui de reproducator! Aceasta din urma ar trebui OBTINUTA prin prezentarea la expozitii (in urma carora sa se obtina calificativele necesare) si prin dovedirea sanatatii cainelui.
Maraluadi
Sr. Member

« Reply #53 on: January 13, 2013, 06:41:27 PM »

Ma referam la puii rezultati din monte intre caini fara drept de reproductie, puilor nu ar trebui sa le elibereze pedigree.
pelerinul42
Jr. Member
**

Targoviste

« Reply #54 on: January 13, 2013, 06:47:50 PM »

Fara sa ne ascundem dupa deget sau sa vorbim "ce trebuie" din cauza unor temeri copilaresti, selectie serioasa, pe standarde si proceduri clare care sa elimine de la reproductie exemplarele cu probleme de sanatate genetice, de temperament sau neconforme cu standardul= mai putini bani pentru club/asociatii & mai multi bani de cheltuit pentru inmultitori (+ implicit disparitia multora dintre ei). Pentru ca aceste doua motive puternice exista (din pacate si impotriva chinologiei reale), nu intrevad in viitorul apropiat din partea MARILOR diriguitori ai chinologiei masuri ferme! Pe ce ma bazez cand spun asta: pe situatia actuala si pe ceea ce s-a facut in ultimii 10 ani si mai bine (si anume NIMIC)!

domne sa stiti ca nu o sa se schimbe nimic pana nu se schimba oamenii care conduc destinele acestei rase. ale chinologiei.io caut sa cumpar un pui de ciobanesc german cam de 5 luni si abea acu am gasit ceva.nu caut cearta cu nimeni dar gasiti pui de vanzare cu ambi parinti sa aibe testele de displazie? greu.foarte putine anunturi sda nu mai vorbim de altele
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #55 on: January 13, 2013, 06:53:54 PM »

De ce sa nu se elibereze pedigree? Ce legatura are? Pedigree-ul este un  document care atesta apartenenta unui caine la o anumita rasa si genealogia acestuia, nu calitatea lui de reproducator! Aceasta din urma ar trebui OBTINUTA prin prezentarea la expozitii (in urma carora sa se obtina calificativele necesare) si prin dovedirea sanatatii cainelui.
FCI si AChR isi propun prin statut sa contribuie activ la eliminarea bolilor si a defectelor din cadrul tuturor raselor recunoscute.
Cum faci asta daca emiti pedigre pentru pui care provin din parinti displazici?

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #56 on: January 13, 2013, 06:57:21 PM »

domne sa stiti ca nu o sa se schimbe nimic pana nu se schimba oamenii care conduc destinele acestei rase. ale chinologiei.io caut sa cumpar un pui de ciobanesc german cam de 5 luni si abea acu am gasit ceva.nu caut cearta cu nimeni dar gasiti pui de vanzare cu ambi parinti sa aibe testele de displazie? greu.foarte putine anunturi sda nu mai vorbim de altele
Gasesti si astfel de pui. Depinde daca ai bani sa-i cumperi.

MEMBRU ARCG!
Costin Soare
Global Moderator

If there is a will there is a way!

« Reply #57 on: January 13, 2013, 06:58:40 PM »

Scuze , dar nu sunt deloc deacord cu afirmatia asta. Cluburile de rasa si asociatiile judetene, sau locale sunt inferioare ierarhic, conform statutului lor asociatiilor nationale si implicit FCI. In consecinta, clubul de rasa poate lua decizii care sa priveasca membrii sai, dar cand vorbim de impunerea unor standarde care se rasfrang asupra unei intregi rase canine, si asupra unor persoane (crescatori sau simpli proprietari) care nu sunt membri ai clubului , aceasta nu poate fi facuta decat prin asociatia nationala. In plus, astfel de hotarari nu pot in niciun caz sa intre in contradictie cu prevederi ale regulamentelor FCI.
   Nu as vrea sa fiu gresit inteles, eu unul pledez cu siguranta pentru introducerea obligativitatii testelor de displazie si ADN , dar mai intai as vrea sa vad macar ca nu se mai emite DELOC pedigree cainilor nearbitrati. Abia atunci o sa am convingerea ca cineva in tara asta vrea sa faca chinologie...pana atunci n-avem decat sa ne uitam la nemti si sa fredonam "nu ne-am nascut in locul potrivit".

As vrea sa amintesc cateva vorbe, postate chiar pe prima pagina ciobanescgerman.net:     
"Ciobanestii Germani sunt in primul rand caini utilitari, abia apoi fiind apreciati dupa aspectul lor fizic, acesta fiind si motivul pentru care sunt rasa preferata de catre serviciile de politie, armata, salvamont, etc. Rapiditatea cu care acestia se deprind cu o anumita sarcina data, perseverenta si darzenia acestora pentru indeplinirea comenzii primite, modul usor de dresaj, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza rasa Ciobanesc German in fruntea elitei canine...." - Max von Stephanitz
In afara de testele obligatorii care sa determine problemele genetice de sanatate, cu aceeasi importanta trebuie tratata selectia temperamentului cainelui si capacitatea lui de a fi dresat in spiritul celor de mai sus. Numai in acest fel rasa Ciobanesc German poate progresa.
pelerinul42
Jr. Member
**

Targoviste

« Reply #58 on: January 13, 2013, 07:18:25 PM »

am citit forumu asta de la un capat la celalalt si cineva spunea un lucru normal.ca sa ne comparam cu nemti trebuie sa facem ca ei.
adica ciobanescul german trebuie sa aibe test displazie si dna apoi ipo si selectie.noi ne comparam cu nemtii numai la smecherii.
ei pana sa faca smecherii investesc in caine si apoi te smecheresc cum vor ei daca vrei sa cumperi un caine din Germania.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #59 on: January 13, 2013, 07:48:21 PM »

Crezi ca ajuta sa vezi 6-7 caini?Cam atatia ar fi depus acuma!

Nu ajuta, ca nu am (si nu voi avea in urmatorii 20 de ani) unde sa vad! Cel putin nu la achr sau cncg!
Aia 'cam' sapte caini ... UNDE-I VAD?!?!?

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Up
  Print  

Jump to: