Andipanda
Newbie
|
 |
« on: February 15, 2013, 10:45:54 PM » |
|
Buna seara. Stiu ca exista doua linii de ciobanesti germani: ciobanestii germani cu spatele curbat in jos (o linie mai noua) si ciobanestii germani cu spatele drept (o linie mai veche). Intrebarea mea: Exista diferente de talie, marime si greutate intre ciobanestii germani cu spatele curbat in jos si ciobanestii germani cu spatele drept? Multumsc pentru raspuns.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #1 on: February 17, 2013, 05:19:29 PM » |
|
Standardul este unul singur, dar in cadrul populatiei de cg sunt exemplare care depasesc acest standard, care, oricum, nu e fix, ci da anumite limite. Cei "cocosati" sunt din asa-zisele linii de show-selectati pentru conformatie (aici sunt discutii aprinse-multe din aceste exemplare de fapt au probleme/defecte grave anatomice si in plus li s-a cam eradicat instinctul combativ). Ceilalti sunt fie din liniile de lucru, fie din asa-zisa linie "veche"-caini fara acte care se gasesc prin curtile oamenilor.
Sfatul meu este sa citesti mai mult pe forum, sa intrebi un crescator. Mai ai la dispozitie doua alte forumuri axate pe linia de lucru. Cauta si vei gasi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andipanda
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: February 23, 2013, 12:18:38 PM » |
|
Buna dimineata. As dori sa ma mai ajutati: Daca mi-as lua un puiut de ciobanesc german din liniile de show care ar fi posibilitatea ca puiutul sa nu dezvolte boli genetice de sanatate sau sa nu li se eradice instinctul combativ (adica sa aiba instinct combativ si de aparare dezvoltat). Numai un crescator m-ar putea ajuta? Multumesc pentru raspuns.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CristiBurlacu
|
 |
« Reply #3 on: February 23, 2013, 01:11:57 PM » |
|
Buna dimineata. Nu este foarte greu de gasit ceea ce cauti tu, dar trebuie sa cauti, sa vizitezi canise, sa vezi parintii catelului, normal ar fi sa ii vezi si cum lucreaza. Referitor la boli genetice, tot de parinti, bunici depinde si acum ajungem la pedigree si bineinteles la testele de displazie, etc. Contacteaza diferiti crescatori, sunt si pe forum multi seriosi, trebuie doar sa ai rabdare. Sper ca ti am fost de ajutor cat de cat. Succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andipanda
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: March 02, 2013, 12:10:52 PM » |
|
Buna dimineata. As mai avea o chestiune: trei intrebari: 1. Ma mai framanta ceva: deoarece tin mai mult la ciobanestii germani din liniile de lucru este posibil sa apara o incrucisare intre ciobanestii germani din liniile de lucru si ciobanestii germani din liniile de show? ceea ce cu siguranta n-as vrea sa se intample pentru ca tin la ciobanestii germani din liniile de lucru. As vrea sa-mi spune-ti daca s-ar putea intampla necazul asta. 2. Exista si ciobanesti germani din liniile de lucru cu spatele curbat in jos? deoarece am observat pe forum niste poze cu ciobanestii germani din liniile de lucru cu spatele curbat daca sunt din liniile de lucru, linkul urmator:http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=1298.0 a doua postare din linkul de mai sus apar niste poze cu ciobanestii germani din linile de lucru cu spatele curbat in jos. 3. Am observat la ciobanestii germani din liniile de lucru o culoare mai lupie. Este o culoare majoritara?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arpad
|
 |
« Reply #5 on: March 02, 2013, 12:48:10 PM » |
|
Incrucisari intre cele 2 linii s-au mai practicat,chiar cainele meu provine dintr-o mama ,,cocosata"cu pedigree si tatal este linie veche/lucru din randul cainilor de politie!Aspectul (ma refer la cainele meu)l-a luat in mare parte de la mama....arata exact ca un caine de show....iar caracterul l-a luat de la tata!Este un caine extrem de agresiv......si un paznic desavarsit!In rest nu stiu daca e in regula o asemenea practica de mixare a celor 2 linii!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #6 on: March 02, 2013, 07:19:40 PM » |
|
Buna dimineata. As mai avea o chestiune: trei intrebari: 1. Ma mai framanta ceva: deoarece tin mai mult la ciobanestii germani din liniile de lucru este posibil sa apara o incrucisare intre ciobanestii germani din liniile de lucru si ciobanestii germani din liniile de show? ceea ce cu siguranta n-as vrea sa se intample pentru ca tin la ciobanestii germani din liniile de lucru. As vrea sa-mi spune-ti daca s-ar putea intampla necazul asta. 2. Exista si ciobanesti germani din liniile de lucru cu spatele curbat in jos? deoarece am observat pe forum niste poze cu ciobanestii germani din liniile de lucru cu spatele curbat daca sunt din liniile de lucru, linkul urmator:http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=1298.0 a doua postare din linkul de mai sus apar niste poze cu ciobanestii germani din linile de lucru cu spatele curbat in jos. 3. Am observat la ciobanestii germani din liniile de lucru o culoare mai lupie. Este o culoare majoritara?
1. Vorbesti la modul general sau te referi la cainii din curtea ta? Daca e vorba de a doua situatie, tine cainii separati. 2. Ciobanestii germani din liniile de lucru au in general spatele mai drept si unghiul la trenul anterior putin mai deschis ca la cei de show. 3. La ciobanestii germani din liniile de lucru intalnesti culoarea sura, in diferite nuante, negru monocolor si negru cu extremitati galben-maro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andipanda
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: March 03, 2013, 05:25:02 PM » |
|
Pt. 1: Nu, eu ma refeream in general daca se pot incrucisa liniile de lucru cu cele de show, n-as vrea sa se intample lucrul asta. Multumesc pentru raspuns.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Did
Hero Member

Schultz!
|
 |
« Reply #8 on: March 06, 2013, 10:21:28 PM » |
|
Incrucisari s-au mai facut,insa exista canise separate axate doar pe ciobanescul german de lucru,respectiv show. P.S Si eu am un "soft spot" pentru cei de lucru 
|
|
|
|
|
|
"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
|
|
|
Andipanda
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: March 09, 2013, 12:33:09 PM » |
|
Buna Dimineata. As mai vrea o informatie: Linia utilitara (linia de lucru) reprezinta rasa de ciobanesc german inainte sa apara linia de show. Intrebarea mea doar din curiozitate: cand a aparut si linia de show mai exact c-am prin ce an? Multumesc pentru raspuns.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #10 on: March 09, 2013, 05:58:03 PM » |
|
Intrebarea mea doar din curiozitate: cand a aparut si linia de show mai exact c-am prin ce an? Multumesc pentru raspuns.
Incepand cu anii 70 a aparut acel tip de caine cu spatele foarte lasat.De fapt acel tip de caine a fost impus de catre fratii Martin.Oamenii au fost de buna credinta dar din pacate nu prea a iesit ceea ce trebuia sa iasa.Adica acel caine utilitar perfect.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #11 on: March 09, 2013, 08:47:47 PM » |
|
Pana la urma cainele utilitar ramane ciobanescul german de lucru. Cel de show e selectionat ca sa alerge bine in ring, sa aiba culoarea rosie si sa-si insoteasca stapanul la plimbare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #12 on: March 10, 2013, 03:27:00 PM » |
|
Pana la urma cainele utilitar ramane ciobanescul german de lucru. Cel de show e selectionat ca sa alerge bine in ring, sa aiba culoarea rosie si sa-si insoteasca stapanul la plimbare.
DA, si cei norocosi sa aibe un caine show cu temperament foarte bun( care sunt din ce in ce mai putini) au probleme de sanatate cu ei,mai precis cu sistemul osos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragosmarius
Jr. Member

|
 |
« Reply #13 on: March 12, 2013, 05:05:53 PM » |
|
Este foarte des afirmat pe forum " ciobanestii germani de show au probleme de sanatate in general cu sistemul osos". O spun in general cei care au ciobanesc german provenit din linii de lucru sau din linii vechi. Intrebarea mea este daca cei care afirma acest lucru pe ce informatii se bazeaza: - informatii de la cabinete veterinare - informatii de la asociatii de profil (club de cg sau asociatii chinologice) - studii de specialitate Nu mi se pare concludent daca nu stiu ce cunostinta sau prieten al unei cunostinte are un caine de show cu probleme si gata asta inseamna ca toti cainii de show au probleme. Ar trebuie sa fie prezentate niste studii exacte gen "din 1000 de cg linii de show atitia au probleme". La fel si pt cei din linii vechi sau de lucru. Si ar trebui sa se tina cont si de alt aspect. Cainii de show sunt dusi mai des la veterinar sau concursuri si se afla mai repede ce probleme de sanatate au in schimb cei din liniile vechi, de prin curtile oamenilor mai rar. Am cg si din linie de lucru si din linie de show, nu au nici o problema de sanatate, au un temperament foarte bun si ii iubesc la fel de tare pe amandoi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andipanda
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: March 15, 2013, 06:25:53 PM » |
|
Buna ziua. M-a nedumerit urmatorul link de din care m-am documentat: http://canisa-zimbris.ro/forum/index.php?topic=794.0Imi puteti explica ce ar vrea sa insemne cum se precizeaza in linkul de mai sus, adica ar putea fi doar po prostie? Multumesc pentru raspuns.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|