Forum ciobanesc german
October 16, 2017, 07:40:00 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: As dori un sfat  (Read 20270 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« on: September 08, 2006, 03:27:32 PM »

Buna tuturor! Am un ciobanesc german in varsta de 2 luni si are cateva chestii in comportament care ma cam deranjeaza si nu stiu exact cum sa procedez sa fie mai bine.E un catel foarte destept, stie sezi, culcat, da laba si vino aici ( aceasta din urma o face mai greu mai ales afara dar cu exercitiu o va invata ca lumea si pe aceasta).
Sa va spun ce ma deranjeaza. Cand ies cu el afara, cate un pic, il mai las si liber.Mai lua mancare de pe jos dar l-am invatat cand ia ceva de pe jos sa lase jos pentru ca stie ca-i dau ceva mai bun ( boabe de pedigree) si eram multumita cu rezultatele.Insa intr-o zi a luat ceva de pe jos, ceva mai bun probabil si a fugit de mine s-a ascuns si a mancat.M-a uimit foarte mult pentru ca eu il facusem sa lase jos ce lua in gura. Nu inteleg de ce a fugit.Si in casa mai are obiceiul daca face ceva ce stie ca nu are voie sa fuga.
Asta e prima problema.
L-am invatat " nu ai voie" sau pe scurt "nu". Stie ce inseamna si de obicei se opreste din ce face, dar cateodata ma maraie si chiar ma latra cand ii zis asta. Nici lucru asta nu-mi place si de aceea am decis sa va scriu poate stiti un mod corect de al dezvata aceste obiceiuri

My little dog - a heartbeat at my feet.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #1 on: September 08, 2006, 03:44:26 PM »

E dominant, dragutul de el Smiley

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #2 on: September 08, 2006, 03:49:06 PM »

Da, asta am aflat si eu. Am tot citit despre caini dominanti si inca nu am gasit solutia corecta, stiu ca e foarte important cum abordezi problema. As vrea totusi sa scap de agresivitatea lui. Am uitat sa precizez ca e un catel fricos si afara cand aude un zgomot fuge, acum mai nou a inceput sa se zbarleasca si sa latre. Am citit despre socializarea cateilor dar inca nu o pot face ca nu i-am terminat toate vaccinurile si nu-l pot scoate afara sa stau prea mult.Asta stiu cum sa o fac dar cu restul nu cred ca ma descurc. Va rog sa ma ajutati. multumesc

razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #3 on: September 08, 2006, 04:09:34 PM »

E micut si dominant, incearca sa te impui in fata lui de pe acum.
NU-l mai hrani cu pedigree!!
Vezi ca sunt o gramada de topicuri pe aici referitoare la hrana!

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #4 on: September 08, 2006, 04:14:08 PM »

Nu-l hranesc cu pedigree, ii dau cateva boabe cand executa comenzile, stiu ca cel mai bine ii iau royal canin si o sa-i iau in curand. Nu stiu exact ce trebuie sa fac sa ma impun in fata lui, am nevoie de sfaturi cat mai detaliate.
Multumesc

sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #5 on: September 08, 2006, 08:51:02 PM »

Pentru inceput, atunci cand il hranesti, il pui in sezi, asezi jos castronul si il faci sa astepte in sezi pana ii dai tu comanda "mananca". La fel atunci cand ii arunci migea, il pui in sezi, si trebuie sa astepte pana ii dai tu comanda "prinde". Asta va stabili o ierarhie intre voi si ii va arata ca el se afla pe o treapta ierarhica inferioara.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
crb
Hero Member

« Reply #6 on: September 08, 2006, 09:13:59 PM »

....abia are 2 luni stie comenzile ale si ai balamucul cu "dominarea"...? Cheesy...ai de lucru...pe linga cele scrise de sersoft, eu unu' cred ca trebuie lucrat si cu lesa, ...apropo...o suporta?

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
istvan19
Full Member

« Reply #7 on: September 08, 2006, 09:47:29 PM »

ai primit mesajul privat?
morgana
Full Member

Sky

« Reply #8 on: September 08, 2006, 11:31:10 PM »

dupa cum relatezi,parerea mea e ca atit cit es simte in siguranta (casa) e dominant,iar afara ii lipseste siguranta.Incearca sa se impuna de acum dar ar trebui sa-i dai putin timp sa-si dezvolte ..caracterul ,e o treaba cu doua fete nu poti sa te bazezi pe faptul ca are nervii atit de tari la virsta asta incit sa-l iei "tare" si sa nu se sperie pe o viata intreaga....Poate ramine cu urmari, negative.Incearca  prin convingere, e o cale mai lunga si cere multa rabdare din partea ta, dar aduce roade mai devreme sau mai tirziu.Da-i ocupatie prin casa atit cit nu poti iesii cu el afara,cautat de obiecte(jucarii,bucati de carnita sau ce-i place), atragi atentia si nu apuca sa se "gindeasca" la metode de a "domina" totodata te apropii de el si ai sa fii uimit(a) ce rezultate da mai devreme sau mai tirziu... doresc mult noroc si rabdare!
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #9 on: September 08, 2006, 11:44:33 PM »

Multumesc mult de tot pentru toate sfaturile. Nu prea pot sa-l tin eu ocupat toata zi ca sunt la servici si plec dimineata si vin seara. Cand vin ma joc cu mingea cu el, il tin ocupat dar intradevar este foarte dominant. Azi am fost in vizita la cineva la curte si ma jucam cu mingea cum  ma joc de obicei si cand sa i-o iau sa i-o arunc m-a marait si aproape sa ma muste.La fel face si la mancare. Stiu ca am mult de lucru cu el, va rog voi tot ce stiti din experianta proprie sa ma sfatuiti, v-as fi foarte recunoscatoare.

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #10 on: September 09, 2006, 12:21:36 AM »

Tot in seara asta am vazut ca se da la copii. Unde am fost in vizita era un copil si tot sarea sa-l muste, mai in joaca mai in serios. Asta parca nu erau de ajuns toate problemele de pana acum.  Sad Dar eu il iubesc mult si ma inarmez cu putere si rabdare sa-l fac sa devina un catel exemplar, voi daca puteti sa ma ajutati cu caile corecte de a parcurge dresajul. Multumesc din suflet celor care mi-au raspuns, se pare ca intradevar oameni care au caini sunt oameni sufletisti.   Wink

crb
Hero Member

« Reply #11 on: September 09, 2006, 06:45:24 AM »

Multumesc mult de tot pentru toate sfaturile. Nu prea pot sa-l tin eu ocupat toata zi ca sunt la servici si plec dimineata si vin seara. Cand vin ma joc cu mingea cu el, il tin ocupat dar intradevar este foarte dominant. Azi am fost in vizita la cineva la curte si ma jucam cu mingea cum  ma joc de obicei si cand sa i-o iau sa i-o arunc m-a marait si aproape sa ma muste.La fel face si la mancare. Stiu ca am mult de lucru cu el, va rog voi tot ce stiti din experianta proprie sa ma sfatuiti, v-as fi foarte recunoscatoare.

...daca tot ii iei mingea, fa-o cu cap:ofera-i o recompensa: bucatica de carne, biscuite de caini, etc....si insotesti cu o comanda vocala gen "lasa" sau ce crezi tu de cuviinta (daca tine mingea in gura)...obligatoriu va lasa mingea ca sa poata lua mincarea...ai incercat sa vezi daca-l scuturi de ceafa sau il ridici un pic de comisura gurii EXCT (+comanda vocala de interzicere) cind declanseaza miraitul...se intimpla ceva? daca zici ca are 2 luni, nu cred ca e atat de fiara sa iti fie frica de citeva intepaturi cu coltii de lapte, e asa de bestie? Smiley

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #12 on: September 09, 2006, 08:26:59 AM »

Am incercat sa-l ridic de comisura gurii pana plange un pic dar nu are nici un efect, musca in continuare  Angry voi mai incerca. Am incercat si cu recompensa dar cand avem mingea in gura nu prea il mai interesa mancarea

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #13 on: September 09, 2006, 08:35:48 AM »

Nu mi-e frica de el, inca nu m-a muscat in serios dar nici nu vreau sa se ajunga la asta desi mainele sunt foarte zgariate, bine ca l-am dus in brate pana la vaccin. Ce mi se pare ciudat ca desi stie ca NU inseamna interzicere cateodata intelege catedata ma latra, aveti dreptate toti e un catel dominant. O sa incerc ca atunci cand ii dau mancare sa il pun sa astepte, l-am pus chiar azi de dimineata dar rezista cu greu ca face foarte rau la mancare, zici ca e lesinat de mancare   Grin. Astept in continuare sfaturi. Va multumesc mult

crb
Hero Member

« Reply #14 on: September 09, 2006, 09:07:07 AM »

....ai dat un caz de dubiu: ori e lesinat de mincare, ori e lesinat dupa minge...daca e mincacios, hrana ar trebui sa il motiveze mai tot timpul; ofera-i ca recompensa ceva super delicios: ca de ex ficatul de vita fier si facut cubuletze (sa ramina recompensa, nu o hranire)...

Cit despre asteptatul la hranire, foloseste lesa....chiar daca face galagie, vorbeste cu el, pe ton calm dar ferm:..Nu, asteapta,...etc...timpul de asteptare nu trebuie sa fie f lung...incepi de la citeva secunde si lungesti perioada treptat,...poate sa dureze si saptamini, chiar luni, depinde pina unde vrei sa intinzi durata de asteptare a unei comenzi permisive...eu asa as face...

Pages: [1] 2 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to: