Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #15 on: November 21, 2006, 06:48:14 PM » |
|
deparazitare interna o data la 7 zile??? fie-va mila de ficatul ei! Da' de cand si cum...eu n-am mai auzit. Pana la 6 luni puiutii trebuie deparazitati o data pe luna, asa se procedeaza. Cainele este un animal carnivor spre omnivor asa ca nu strica sa manance si fructe (merele sunt foarte bune) dar legumele sunt si mai indicate pentru aportul vitaminelor. Sunt bune perele, merele, bananele, piersica. In nici un caz : struguri, rosii !!! si fructe ce contin mult acid citric (portocale, mango, avocado!!!) si fructe prea dulci. Trebuie insa sa nu se exagereze cu cantitatea fructelor permise (in cantitati mari pot determina diaree). Semintele de mar, piersica, cireasa contin o substanta care de asemenea este toxica asa ca mai usor cu semintele si nu exagerati cu cantitatea si sa fie folosite mai ales ca recompensa. Dintre legume toata lumea stie ca morcovul este extraordinar.
Ce tip de hrana ii dai? A fost spalata cu vreun sampon recent?
P.S. se pot muta la alimentatie posturile acestea ..ar avea mai mult sens acolo si s-ar gasi mai usor informatiile.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
andra
Jr. Member

|
 |
« Reply #16 on: November 21, 2006, 09:06:42 PM » |
|
deparazitare interna o data la 7 zile??? fie-va mila de ficatul ei! Da' de cand si cum...eu n-am mai auzit. Pana la 6 luni puiutii trebuie deparazitati o data pe luna, asa se procedeaza. Cainele este un animal carnivor spre omnivor asa ca nu strica sa manance si fructe (merele sunt foarte bune) dar legumele sunt si mai indicate pentru aportul vitaminelor. Sunt bune perele, merele, bananele, piersica. In nici un caz : struguri, rosii !!! si fructe ce contin mult acid citric (portocale, mango, avocado!!!) si fructe prea dulci. Trebuie insa sa nu se exagereze cu cantitatea fructelor permise (in cantitati mari pot determina diaree). Semintele de mar, piersica, cireasa contin o substanta care de asemenea este toxica asa ca mai usor cu semintele si nu exagerati cu cantitatea si sa fie folosite mai ales ca recompensa. Dintre legume toata lumea stie ca morcovul este extraordinar.
Ce tip de hrana ii dai? A fost spalata cu vreun sampon recent?
P.S. se pot muta la alimentatie posturile acestea ..ar avea mai mult sens acolo si s-ar gasi mai usor informatiile.
Prima deparazitare i-am facut-o la 6 sapt si a eliminat un viermisor mare; atunci doctorul mi-a spus sa-i mai fac o data la fix o saptamana dupa prima. Si de data asta a eliminat acelasi tip de viermisor si de aia a spus sa-i fac inca una la 8 sapt adica dupa inca o saptamana. L-am intrebat daca nu-i afecteaza ficatul si a zis sa stau linistita ca nu se intampla nimic, important e sa scape de viermisorii astia care, cica, ii afecteaza cresterea. La inceput i-am dat Pedigree, dar mi-a spus doctorul sa renunt la asta pentru ca nu este potrivita si mi-a dat o lista cu produse, iar din ele mi-a recomandat Royal si inca una cu A. Eu am ales Royal Canin Maxi Junior. Am spalat-o acum o saptamana cu un sampon pe care l-am luat dintr-un hipermarket, nu stiu cat de bun e. Deci zici sa-i nu-i mai dau rosii, chiar daca le iubeste?! Ok! Am inteles. Mersi mult pt sfaturi si informatii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #17 on: November 21, 2006, 09:20:42 PM » |
|
Prima deparazitare i-am facut-o la 6 sapt si a eliminat un viermisor mare; atunci doctorul mi-a spus sa-i mai fac o data la fix o saptamana dupa prima. Si de data asta a eliminat acelasi tip de viermisor si de aia a spus sa-i fac inca una la 8 sapt adica dupa inca o saptamana. L-am intrebat daca nu-i afecteaza ficatul si a zis sa stau linistita ca nu se intampla nimic, important e sa scape de viermisorii astia care, cica, ii afecteaza cresterea. La inceput i-am dat Pedigree, dar mi-a spus doctorul sa renunt la asta pentru ca nu este potrivita si mi-a dat o lista cu produse, iar din ele mi-a recomandat Royal si inca una cu A. Eu am ales Royal Canin Maxi Junior. Am spalat-o acum o saptamana cu un sampon pe care l-am luat dintr-un hipermarket, nu stiu cat de bun e. Deci zici sa-i nu-i mai dau rosii, chiar daca le iubeste?! Ok! Am inteles. Mersi mult pt sfaturi si informatii.
...Acana,probabil...e ok cu Royal,....doar sa ai grija la ratia (scrisa pe sac)...merge si ceva mai mica,...daca mai "prinde" si altceva ...cit despre sampon, daca nu e de caini, si in "garantie",...mai bine ia "no tears " pentru copii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Full Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #18 on: November 28, 2006, 03:57:01 PM » |
|
Remember this: High quality diet + free choice of exercise + regulating the pup's weight = good health
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
andra
Jr. Member

|
 |
« Reply #19 on: December 05, 2006, 08:29:23 PM » |
|
nu am mai vb de mult cu voi... dar citesc tot  acum am o alta problema cu sasha  nu mai vrea sa manance royal-ul. intr-o zi nu i-am dat nimic altceva si am lasat-o sa vad ce face. veterinarul mi-a zis ca la varsta ei trebuie sa manance mai multa mancare uscata decat facuta in casa si de aia vreau sa o determin sa manance din royal. pana acum iubea mancarea asta... nu ma lasa sa ii pun in castron asa de pofticioasa era... si cand vedea sacul sarea pe el of, nu stiu ce sa-i mai fac ca sa manance din nou
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mircea1984
|
 |
« Reply #20 on: December 05, 2006, 09:53:38 PM » |
|
Las' ca va manca atunci cand ii va fi foame!  Mai trebuie sa faca si miscare ca sa consume din energie! Eu am avut probleme de genu asta cu cateaua mea si i-am dat boabele amestecate cu foarte putina smantana si le-a mancat! Mai tarziu, am renuntat la smantana si i-am mai adus o catelusa colega de tarc si atunci sa vezi ce viteza aveau mandoua la mancat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andra
Jr. Member

|
 |
« Reply #21 on: December 10, 2006, 01:27:53 AM » |
|
ne-am revenit! mancam de rupem...tot ce gasim mancam  pana si muraturi si ciment 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tincu
Newbie
|
 |
« Reply #22 on: March 14, 2007, 10:39:18 PM » |
|
Va multumesc din nou, catelul are scaun normal. Doream sa mai intreb ceva: undeva prin acest forum (pe care hoinaresc ore intregi) am citit ca cineva ii da cainelui "morcov ras si miere de albine". Intrebarea mea este : in amestec sau separate? De ce nu se poate da un morcov intreg pe care cainele sa-l roada? Si apropo de ros. Oasele din piele de la pet shop, sunt bune? Le satisface dorinta de a roada? Si daca hranim cainele cu hrana premium, ce mai poate primi pentru diversitate (fructe, legume sau biscuiti speciali pentru caini, ceva de genul acesta)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
Administrator

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #23 on: March 14, 2007, 11:22:52 PM » |
|
@tincu: citeste discutia de aici si o sa gasesti raspuns la intrebarile tale.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
tincu
Newbie
|
 |
« Reply #24 on: March 14, 2007, 11:35:11 PM » |
|
Am citit dar tot nu am aflat cata miere si daca in amestec cu morcovul, sau de ce morcov ras si nu intreg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd
|
 |
« Reply #25 on: March 15, 2007, 07:10:43 AM » |
|
Pentru ca morcovul intreg nu-l digera.
|
|
|
|
|
|
darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #26 on: March 15, 2007, 10:34:16 AM » |
|
Pentru ca morcovul intreg nu-l digera.
...  ai mei il rod..nu-l pot inghitzi intreg.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #27 on: March 15, 2007, 10:41:47 AM » |
|
eu eram cu morcovul si mierea!  morcovul intreg, pe care ares adora sa-l crantane, l-am vazut clar iesind aproape intact pe partea cealalta... (ce preocupari au unii!  ) se pare ca sistemul lor digestiv nu poate procesa legumele decat semifierte sau foarte maruntite; asa ca bag morcovul la robot, il amestec cu un sos, ceva (am folosit si conserve, dar cum stiu ca nu sunt o hrana de calitate, ma feresc de ele), pentru ca nu se omoara baietii dupa el in amestec simplu cu granule; uneori, le transform o masa de granule intr-o masa de 1 morcov 1/2 ras, plus paine prajita plus conserva (daca e prin casa, de preferat un sos ,,rezidual" de pe la masa) mierea e un fel de desert - e laxativa, asa ca se serveste cu orez, daca distinsul canid il agreaza; ai mei se sclifosesc teribil la orez, asa ca si mierea le-o dau cu paine prajita; despre miere trebuie s ate asiguri ca e miere, nu miere amestecata cu zahar! si nu mai mult de 2 linguri pe saptamana
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #28 on: March 15, 2007, 10:49:31 AM » |
|
...ai mei "spala" vasele dupa orez cu morcov ras...asa i-am invatzat de mici...la inceput orezul "aromatizat" cu ceva zeama de carne sau f putzina tocatura de carne...acu'...sunt omnivori...papa tot....de la paine chioara ...la rasol de vita...cu si fara "boabe"....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #29 on: March 15, 2007, 11:09:49 AM » |
|
si noi suntem omnivori... zamb, de exemplu, imi fura marul din mana, daca nu sunt atenta (cu tot cu degete  ), dar morcov nu serveste - deci ne bagam la combinatii gen zeama de carne, carnita, sosuri, cum zici tu; ares mananca orezul de zici ca sta sa vomite, chit ca e cu lapte si miere, deci stam si prajim paine, ca doar de-aia ne-am luat toaster!  mancam paine, daca ne dati (nu), mancam banane, mandarine, aspiram ciocolata, daca se poate (NU!), biscuiti, paste, si in general orice cu carbohidrati  si fireste, carne, in orice forma oasele din piele, de care intrebai, tincu, nu sunt grozave... pe la pet-shopurile mari gasesti urechi (iepure - cele mai bune! vita, porc) eu le prefer oaselor din piele; biscuitii pentru caini sunt ok, daca sunt de calitate, dar fiind tot mancare industriala, nu le vad rostul; daca vrei sa-i rasfeti din cand in cand, exista biscuiti la kg, cu foarte putin zahar (uz uman  ), eu zic ca sunt mai buni; fructele si legumele - am lamurit - sunt BUNE! vezi insa ca produc scaun moale; nu le da struguri, posibil sa nu le priasca; nici rosia in exces nu-i buna morcov, ardei, telina, mar - astea ar fi cele mai indicate; nici cerealele nu strica - orez, grau, arpacas, dar nu in cantitate mare; carne cruda!
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|