Forum ciobanesc german
January 06, 2018, 01:22:21 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 17   Go Down
  Print  
Author Topic: Dresajul - meserie sau titlu?  (Read 85253 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
crb
Hero Member

« on: August 15, 2007, 04:44:40 PM »

Poate nu am nimerit bine titlul topicului,...daaaa'...in sfarsit. Ma "roade" de cateva zile o serie de intrebari,..si poate stie cineva sa ma lamureasca :
1. Vrei sa dai cainele la dresaj,..ti se recomanda persoana X..te duci povestesti ce si cum vrei,..dar,..ca sa fii cu sufletul impacat,..ii ceri sa iti arate un atestat o diploma,..ceva de genul asta. Intrebare : care sau cate institutii sau cluburi din Romania sunt indreptatite sa acorde acest fel de document de atestare ?...ce trebuie sa scrie pe ele (institutie, stampila,etc)..ca documentul sa fie oficial?
2. S-au nascut de ceva vreme o gramada de scoli de dresaj, cu si fara pensiune canina, care asigura prin instructori ATESTATI dresajul ciinilor pentru tot felul de specializari (pentru nevazatori, de urma, paza si protectie,..etc)....exista o lista OFICIALA a acestor instructori din Romania?...ca dupa nr-ul scolilor,..ar trebui sa avem cu totii posibilitatea sa dam cainii pentru dresaj...macar BH si IPO..?

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: August 15, 2007, 05:08:07 PM »

O lista gasesti pe site-ul cdc-ului: http://www.cdach.ro . Dar pare sa nu mai fie actualizata din 2006 ...

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #2 on: August 15, 2007, 05:10:51 PM »

As adauga inca o intrebare.
Cat ma ajuta aceasta lista a dresorilor autorizati, sau ce asigurari imi acorda?

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
dux
Hero Member

« Reply #3 on: August 15, 2007, 11:25:58 PM »

As adauga inca o intrebare.
Cat ma ajuta aceasta lista a dresorilor autorizati, sau ce asigurari imi acorda?
o mare parte din cei care au luat atestate nu prea au treaba cu dresajul.cate persoane nu sunt care au diplome in anumite domenii dar nu au nici o treaba cu domeniul respectiv?problema aceasta am discutat-o si cu Wili L.  si cred ca trebuie revizuita.s-au dat atestate cu prea multa larghete .voi propune ca cei care dau pt. instructor de baza sa vina cu un caine si sa dea b.h.-ul .daca nu-l promoveaza sa pice examenul.iar cei care dau pt instructor de specialitate sa dea examen pe specialitatea pe care o solicita.(ipo.,salvare etc)
KLIFF
Hero Member

Membru ARCG

« Reply #4 on: August 15, 2007, 11:55:16 PM »

o mare parte din cei care au luat atestate nu prea au treaba cu dresajul.cate persoane nu sunt care au diplome in anumite domenii dar nu au nici o treaba cu domeniul respectiv?problema aceasta am discutat-o si cu Wili L.  si cred ca trebuie revizuita.s-au dat atestate cu prea multa larghete .voi propune ca cei care dau pt. instructor de baza sa vina cu un caine si sa dea b.h.-ul .daca nu-l promoveaza sa pice examenul.iar cei care dau pt instructor de specialitate sa dea examen pe specialitatea pe care o solicita.(ipo.,salvare etc)
Problema ar putea fi rezolvata daca s-ar introduce stagiatura si in acesta activitate, iar daca un dresor nu acumuleaza un anumit punctaj in perioada de stagiatura ( insemnand puncte obtinute in competitii) sa piarda dreptul de practica. Ar mai fi o solutie...ca la navigatori. Daca intr-o perioada stabilita nici un caine dresat de tine nu promoveaza examenul de munca sa fi nevoit sa refaci cursurile si sa o iei de la capat.

Membru ARCG
so_lost
Newbie
*

« Reply #5 on: August 16, 2007, 04:33:48 AM »

eu sunt asistent instructor atestat cdc si pot sa te asigur ca prezenta la cel putin 2 stagii/seminarii de pregatire este obligatorie ca de altfel si promovarea a cel putin  1 bh....cunosc activitatea cdc inca de la inceput,nu cred ca s-a acordat vreun atestat cu larghete....poti consulta lista de pe cdach.ro si daca gasesti pe vreunu care sa 'nu aiba treaba cu domeniul' il mananc:))
bineinteles,ca in orice activitate unii sunt mai buni,altii mai putin buni dar pot sa te asigur ca cdc nu a atestat pe nimeni care lucreaza agresiv sau pur si simplu prost

KLIFF
Hero Member

Membru ARCG

« Reply #6 on: August 16, 2007, 06:21:19 AM »

eu sunt asistent instructor atestat cdc si pot sa te asigur ca prezenta la cel putin 2 stagii/seminarii de pregatire este obligatorie ca de altfel si promovarea a cel putin  1 bh....cunosc activitatea cdc inca de la inceput,nu cred ca s-a acordat vreun atestat cu larghete....poti consulta lista de pe cdach.ro si daca gasesti pe vreunu care sa 'nu aiba treaba cu domeniul' il mananc:))
bineinteles,ca in orice activitate unii sunt mai buni,altii mai putin buni dar pot sa te asigur ca cdc nu a atestat pe nimeni care lucreaza agresiv sau pur si simplu prost
1. Cum sa aleaga oamenii un dresor care sa poata educa un caine pentru a trece de proba IPO daca se face analiza calitatii de instructor pe baza unui amarat de BH?
2. Observ ca vrei exemple.....si atunci devin curios. Cu cate examene de lucru se poate lauda un vicepresedinte al CDC, membru in Biroul Permanent, respectiv Zeadin Murat?

Membru ARCG
so_lost
Newbie
*

« Reply #7 on: August 16, 2007, 06:30:32 AM »

ei bine,daca omul e hotarat din start ca vrea ipo,ar trebui sa intrebe instructorul cu care vrea sa lucreze daca a promovat vreodata un astfel de examen,si daca e mai suspicios,sa-i ceara si dovada examinarii(cred ca asa se intampla oricum)...in ceea ce-l priveste pe mai sus-ul mentionat,acesta nu a fost atestat de catre cdc ,ci i s-a recunoscut atestarea eliberata de catre ccu fara examinare...

KLIFF
Hero Member

Membru ARCG

« Reply #8 on: August 16, 2007, 07:05:13 AM »

in ceea ce-l priveste pe mai sus-ul mentionat,acesta nu a fost atestat de catre cdc ,ci i s-a recunoscut atestarea eliberata de catre ccu fara examinare...
QED
Faptul ca CDC nu a atestat pe nimeni care lucreaza agresiv sau pur si simplu prost nu exclude existenta unor instructori cu acte in regula care lucreaza agresiv sau prost. Ce facem cu ei?

Membru ARCG
crb
Hero Member

« Reply #9 on: August 16, 2007, 07:08:40 AM »

Mersi dux, raspunsul tau se apropie cel mai mult de ceea ce doream sa aflu (sa mi se confirme) prin deschiderea topicului....voi reveni cu detalii  Wink

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #10 on: August 16, 2007, 08:37:05 AM »

Atunci ce rost mai au atestarile, in afara de marirea bugetului? Pe cine ajuta "productia" de diplome??  Huh

a_yonny
Hero Member

« Reply #11 on: August 16, 2007, 09:13:34 AM »

Va dau dreptate....multi instructori dresori sunt depasiti de cerintele actuale.....Eu personal am facut timp de DOUA LUNI DE ZILE dresaj cu unul din cainii mei ( trezire cu noaptea in cap, recompense, frig, si alte sacrificii ) si am ajuns sa nu promovez examenul de selectie.....Asa ca mare grija !!!!! Acesti "dresori" sunt peste tot ! Wink
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #12 on: August 16, 2007, 09:20:29 AM »

Tu in 2 luni vrei sa faci un caine de show sa promoveze proba de atac ?
Traba asta trebuie lucrata de cand incepe cainele sa umble daca vrei sa fii sigur de rezultat.
Daca de mic cainele nu este pus pe brazda sau nu prinde cum trebuie, poti la maturitate sa tot lucrezi cu el.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #13 on: August 16, 2007, 09:22:47 AM »

Traba asta trebuie lucrata de cand incepe cainele sa umble daca vrei sa fii sigur de rezultat.
Daca de mic cainele nu este pus pe brazda sau nu prinde cum trebuie, poti la maturitate sa tot lucrezi cu el.
Huh

a_yonny
Hero Member

« Reply #14 on: August 16, 2007, 09:32:24 AM »

Huh
Da........pentru ca in momentul acesta daca ar participa la o competitie cu siguranta ar promova proba de atac,.....deoarece am schimbat instructorul si chiar nu a mai fost nevoie de o perioada asa de mare.( 2 luni ).
Oricum....acest instructor a pikat cu un alt caine dresat de el....un examen bh....la ce ma pot astepta daca nu a promovat un examen de bh?...... Shocked
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 17   Go Up
  Print  

Jump to: