Forum ciobanesc german
September 17, 2010, 06:02:11 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Fotografii SV-Bundessiegerzuchtschau Nürnberg

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Afectiune picioare  (Read 10970 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Blue
Newbie
*

« on: July 04, 2006, 02:24:54 PM »

De aproximativ o luna, ciobanescul meu are probleme cu picioarele din spate. Se ridica greu, uneori schiopateaza.
Are 5 ani, aprox. 25 kg, nu a avut niciodata probleme, este cu vaccinul la zi. Pana acum 2 luni i-am dat o masa de oase si carne de pui fierte si o masa de mancare industriala (royal canin). Acum mananca numai mancare industriala.

Multumesc anticipat!
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #1 on: July 04, 2006, 02:41:13 PM »

Pai cred ca numai un consult veterinar si o radiografie ar putea sa-ti dea un raspuns exact.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
Blue
Newbie
*

« Reply #2 on: July 04, 2006, 02:51:16 PM »

pai la veterinar l-am dus si nenea ala i-a dat niste calciu care nu a facut nimic. si pt o radiografie nu prea vad rostul pentru ca nu s-a lovit, sau ceva.
irinayvonne
Full Member

Raj

« Reply #3 on: July 04, 2006, 03:08:35 PM »

la radiografie se poate vedea daca e o afectiune in interior, chiar daca nu s-a lovit
VivianaD
Newbie
*

Un caine te iubeste dezinteresat

« Reply #4 on: July 04, 2006, 05:40:16 PM »

De aproximativ o luna, ciobanescul meu are probleme cu picioarele din spate. Se ridica greu, uneori schiopateaza.
Are 5 ani, aprox. 25 kg, nu a avut niciodata probleme, este cu vaccinul la zi. Pana acum 2 luni i-am dat o masa de oase si carne de pui fierte si o masa de mancare industriala (royal canin). Acum mananca numai mancare industriala.

Multumesc anticipat!

Ar trebui neaparat sa-l duci la medic pt o radografie, pt ca chiar daca nu s-a lovit poate fi si o displazie de sold sau ceva, nu trebuie sa se loveasca ca sa nu se mai tina bine pe picioare, iar calciu la varsta de 5 ani nu prea se da dupa ureche ci trebuie facuta analiza sangelui si vazut calciu sin sange si din oase deci o calcemie.
Ai grija si sanatate.
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #5 on: July 04, 2006, 06:54:10 PM »

... pt o radiografie nu prea vad rostul pentru ca nu s-a lovit, sau ceva.

Nu se fac radiografii doar pt fracturi, ci ca sa se vada daca e ceva in neregula cu articulatiile. E posibil sa fie displazie, o inflamatie a articulatiilor, o luxatie, etc. Mai ales ca a aparut din senin, aparent fara o cauza anume, trebuie vazut despre ce e vorba.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
Blue
Newbie
*

« Reply #6 on: July 04, 2006, 11:56:06 PM »

va multumesc mult pentru raspunsuri si va tin la curent.
edilucas93
Newbie
*

« Reply #7 on: September 23, 2006, 11:08:53 PM »

este vorba (cred ) despre coxartroza o boala pt care ciobanescul german are predispoizitie. exista similarul '' artrostopului''la om si pt catei..... cu rezultate bune
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #8 on: November 20, 2006, 12:16:14 AM »

Am si eu o problema cu Benny. A inceput sa schioapete cu un picior din fata, am fost la doctor de 2 ori si i-a facut cateva injectii in special pentru fixarea calciului si mi-a dat o alifie  sa-i dau pe picior. Calciu ii administrez phontos. Acum de cateva zile il doare iar piciorusul, nu prea mai calca pe el. Doctorita mi-a zis ca nu are ce sa-i faca pentru ca se dezvolta prea repede ( are 4 luni si cam 23-24 kg si nu e gras ). A mai avut cineva aceasta problema, ce fac il las sa-i treaca de la sine ? Calciu ii administrez cat trebuie. Il doare rau piciorusul si sincer mi-e cam mila de el ca vine la mine si plange si si-l da laba sa-mi arate ca-l doare. Cand ii dau cu alifie se amelioreaza un pic durerea dar nu foarte mult. Astept opiniile vostre. Multumesc frumos

My little dog - a heartbeat at my feet.
george83
Newbie
*

« Reply #9 on: January 19, 2007, 02:50:59 AM »

E posibil sa apara dureri ale picioarelor datorate cresterii? O femela la 11 luni se considera a fi in crestere?
Si Tara mea are dureri ale unui picior din spate. Pana acum a mai avut dureri similare la picioarele din fata, care apareau din cand in cand, apoi dispareau. As elimina din cauze lipsa de calciu pentru ca inca ii mai dau tablete de calciu.
Care e varsta la care as putea sa renunt la administrarea tabletelor de calciu?
Va multumesc!
neuron
Newbie
*

« Reply #10 on: January 19, 2007, 02:26:34 PM »

buna!am si eu un cg de 10 luni care de aprox. 1,1/2 luna se invirte dupa coada si se prinde de ea iar daca nu poate se prinde de piciorul din spate!cainele sta liber la curte si primeste royal sau eukanuba,sau orez cu carne de vita,supa de legume cu carne de vita!in urma cu doua luni a avut o cadere de calciu;mergea greu si ajunsese sa nu se mai miste!dupa ce am chemat de urgenta un veterinar care i-a facut intravenos calciu si vitamine cu vigantolete pentru.fixare si-a revenit!dar....iata ca fuge dupa coada nonstop,ba chiar sa lovit in rotirea lui nebuna la arcada !acum veterinarul mi-a spus ca sa-i administrez "sedam" de 2 ori pe zi si dupa doua saptamani daca nu-si revine mi-a spus ca e ceva psihic fara remediu ...finalitatea fiind ..eutanasierea Huh!cind nu e nimeni in curte nu mai se invirte decit foarte rar aproape de loc!va rog sa ma ajutati cu un sfat ca sunt tare mahnit!
« Last Edit: January 19, 2007, 02:33:12 PM by razvan » Logged
liviu bardar
Hero Member

« Reply #11 on: January 19, 2007, 03:24:04 PM »

In ambele cazuri ar fi de recomandat radiografierea soldurilor......pentru a "scapa" de suspiciunea displaziei soldului.
George, ar fi bine si radiografia picioarelor fata. Din ce oras sunteti ?
« Last Edit: January 19, 2007, 03:26:10 PM by liviu bardar » Logged
george83
Newbie
*

« Reply #12 on: January 20, 2007, 12:51:49 AM »

Suntem din Ploiesti. Aveti idee unde as putea sa-i fac radiografii in Ploiesti si eventual pe la ce pret?
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #13 on: January 20, 2007, 11:31:55 AM »

Am si eu o problema cu Benny. A inceput sa schioapete cu un picior din fata, am fost la doctor de 2 ori si i-a facut cateva injectii in special pentru fixarea calciului si mi-a dat o alifie  sa-i dau pe picior. Calciu ii administrez phontos. Acum de cateva zile il doare iar piciorusul, nu prea mai calca pe el. Doctorita mi-a zis ca nu are ce sa-i faca pentru ca se dezvolta prea repede ( are 4 luni si cam 23-24 kg si nu e gras ). A mai avut cineva aceasta problema, ce fac il las sa-i treaca de la sine ? Calciu ii administrez cat trebuie. Il doare rau piciorusul si sincer mi-e cam mila de el ca vine la mine si plange si si-l da laba sa-mi arate ca-l doare. Cand ii dau cu alifie se amelioreaza un pic durerea dar nu foarte mult. Astept opiniile vostre. Multumesc frumos

daca citesti si alte topicuri vei vedea ca foarte multi catei au avut problema asta. Intradevar a crescut foarte repede, e mult prea greu pentru varsta lui..., ar trebui sa invatam sa ne hranim puiutii...saracii cresc ca puii broiler si nu e normal, dupa mine hrana uscata prea buna si consistenta e vinovata.
uite aici si compara...cam toti cresc prea repede..
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=649.0
   Nu-l lasa sa sara si sa faca efort acum, deloc!!! ..pana nu ii trece..REPAUS!Citeste si posturile de la acest topic si incercati sa puneti sfaturile in aplicare!

Multi proprietari nu stiu ca pana la varsta de 1,5 ani nu e voie sa supuna cainele la sarituri, de exemplu pe masa si de pe masa de examinare a medicului veterinar (chiar mi-a fost dat sa vad si sa ma iau de cap cand un stapan era tare mandru ca CG de 6 luni si 30-35Kg era viteaz si putea singur sa sara..si-l chiar obliga sa sara)
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=903.0

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #14 on: January 20, 2007, 06:55:20 PM »

Lui Benny nu prea i-am dat hrana uscata, ii dau mancare gatita cu multe zarzavaturi.
De fortat nu l-am fortat niciodata, nu l-am fortat sa faca ceva ce el nu vroia mai ales afara, ma rog in afara sa nu manance de pe jos ...
Zilele trecute am iesit cu el in parc si am stat mai mult cu el, s-a jucat cu cativa catei, am stat vreo 2 ore dar a doua zi il durea mai rau piciorul.
Nu stiu sigur care ar fii cel mai buna solutie, sa nu-l scot in parc pana nu-si revine? Am auzit ca si miscarea il ajuta sa fixeze calciu de aceea am zis ca ar fii bine sa-l scot prin parc. Am mai avut o perioada in care nu prea il scoteam asa la plimbari, doar un pic in fata blocului si apoi in casa de frica sa nu faca efort. Acum nu stiu cum e mai bine sa fac? Tu ce zici?
Sa mai incerc sa ies in parc si daca vad ca il doare in continuare mai rau sa renunt pana isi revine si sa-l scot doar sa-si faca nevoile. In parc, repet, nu-l las sa faca decat ce vrea el si cand oboseste se aseaza jos.
Multumesc frumos

daca citesti si alte topicuri vei vedea ca foarte multi catei au avut problema asta. Intradevar a crescut foarte repede, e mult prea greu pentru varsta lui..., ar trebui sa invatam sa ne hranim puiutii...saracii cresc ca puii broiler si nu e normal, dupa mine hrana uscata prea buna si consistenta e vinovata.
uite aici si compara...cam toti cresc prea repede..
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=649.0
   Nu-l lasa sa sara si sa faca efort acum, deloc!!! ..pana nu ii trece..REPAUS!Citeste si posturile de la acest topic si incercati sa puneti sfaturile in aplicare!

Multi proprietari nu stiu ca pana la varsta de 1,5 ani nu e voie sa supuna cainele la sarituri, de exemplu pe masa si de pe masa de examinare a medicului veterinar (chiar mi-a fost dat sa vad si sa ma iau de cap cand un stapan era tare mandru ca CG de 6 luni si 30-35Kg era viteaz si putea singur sa sara..si-l chiar obliga sa sara)
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=903.0

My little dog - a heartbeat at my feet.
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

doctorvet