conyteo
Newbie
|
 |
« Reply #15 on: December 28, 2016, 01:31:51 AM » |
|
Sunt in aceeasi situatie . Am o lupina (IRA) care a implinit varsta de 7 sapatamani si ne ''capseaza'' de zor. Suntem 4 membri in familie iar eu am reusit cat de cat sa ma impun prin tonul vocii si prin usoare scuturari de ceafa a ''domnisoarei IRA'' . In schimb copiii (10 si 13 ani) au cel mai mult de suferit . Fetita doreste sa se joace cu ea si se alege numai cu muscaturi de maini si picioare . La fel si baiatul care este muscat din mers de picioare si de maini la joaca. Sunt constient ca nu sunt muscaturi de furie pentru ca am vazut ca atunci cand scutura jucaria de plus sau cand musca carpa are forta si daca ne-ar aplica si noua acelasi tratament cu siguranta am avea nevoie de pansamente . Totusi suntem disperati si ne gandim ca aceste muscaturi sa nu creasca in intensitate si mai tarziu sa fie puternice. Mai ales ca de cateva ori cand am enervat-o mai tare, s-a lasat cu maraituri si cu muscaturi mai puternice. Cel mai bine sta sotia mea care nu se joaca prea mult cu ea si atunci nu prea o musca. Am tot citit si cred ca de vina e si faptul ca a venit la noi in familie la 6 saptamani si nu a beneficiat de educatia mamei pana la varsta de 8-10 saptamani . Din pacate lucrul acesta a fost peste vointa noastra . Astazi am lasat-o izolata intr-un hol timp de 10 minute (in acest timp ea ne auzea in casa ) iar dupa aceasta a fost ingeras toata seara .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
conyteo
Newbie
|
 |
« Reply #16 on: December 28, 2016, 02:11:27 AM » |
|
Si inca o precizare : vine si ''capseaza'' de multe ori chiar daca tu nu o provoci la joaca . Te ia din mers de picioare .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #17 on: December 28, 2016, 03:28:54 AM » |
|
Ati vazut vreodata cum se joaca fratii dintr-un cuib? Sa va spun eu ca am vazut. Tot timpul se fugaresc si se musca. Iar mama lor intervine atunci cand vreunul din ei schiauna mai tare. Ca regula, cand unul din "combatanti" incepe sa schiaune, agresorul se opreste. Agresatul ii intoarce spatele, nu-i mai da atentie si refuza ca continue harjoneala. Dar in 5 minute ii trece si incep din nou sa se jumuleasca. Cand ajung la 3luni mama lor incepe sa-i disciplineze, nu le mai permite accesul in locuri unde aveau voie cand erau mai mici, cand fac prea multa zarva se interpune intre ei si ii opreste iar daca nu asculta ii capseaza de urechi sau ii imobilizeaza tinand-i imobilizati 1-2 minute. E foarte instructiv si amuzant in acelasi timp sa urmaresti ce face o familie de catei. Cel mai interesant a fost cand a inceput instruirea pentru vanatoare, cateii mei fiind rasa de haituire. Si subiectul haituit era cealalta catea. Banuiesc ca pe puii de ciobanesti ii invata mama lor cum sa pazeasca si cum sa mane oile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #18 on: December 28, 2016, 10:54:25 AM » |
|
Din pacate lucrul acesta a fost peste vointa noastra .
Sorry, nu exista asa ceva. Musteste "piata" de Ciobanesti Germani, daca mie mi-ar "impune" crescatorul sa iau cainele mai repede, m-as orienta cu rapiduletul catre altcineva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
conyteo
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: December 28, 2016, 01:37:48 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nightbell
Newbie
|
 |
« Reply #20 on: December 30, 2016, 03:33:59 AM » |
|
Thor e acum foarte frustrat cand ii dau o comanda care ii displace (Spre exemplu sa nu mai roada cablurile) si le lasa, si incepe sa ma latre. Pe mine ma mai asculta cat decat, dar pe prietena mea, deloc  o capseaza cand trece pe langa el, o prinde de pantaloni. Incercam cu rabdare  pana se schimba dintii  mai multa la mine decat la ea  La fel ma latra si daca il ignor si nu ma mai joc cu el  E foarte parsiv pe alocuri  Dar ... asteptam cu nerabdare sa mai creasca si sa se lepede de niste obiceiuri din astea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #21 on: December 30, 2016, 11:57:12 AM » |
|
Sa nu te joci cu el atunci cand cere el. Orice joaca este initiata si intrerupta de sef. Nu-i da voie sa se urce cu labele pe tine, in multe cazuri e semn ca vrea sa domine. In alte cazuri e doar o invitatie la joaca dar e mai greu de descifrat asa ca in aceasta perioada, cat e pui, trebuie sa-i imprimi foarte clar in minte ca are un rang inferior pentru a nu avea probleme cu dominarea cand va trece de unu-doi ani si de 40kg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nightbell
Newbie
|
 |
« Reply #22 on: January 02, 2017, 06:35:08 AM » |
|
Citisem pe undeva chestia asta: Perioada de stabilire a ierarhiei (12-16 saptamani). In aceasta perioada puiul forteaza nota, incercana sa preia conducerea grupei. Incepe sa muste mai tare,sa latre mai insistent,sa maraie,desfasurand un intreg arsenal pentru a se impune in fata dumneavoastra, pentru a domina.Cand este adresat stapanului, acest gen de comportament trebuie descurajat cu fermitate. Pentru caine, stabilirea ierarhiei este foarte importanta. Daca nimeni din noua sa familie nu va prelua controlul si conducerea, o va face cainele fara sa stea pe ganduri. Acest lucru este valabil pentru toti cainii, indiferent de talie si de rasa. Cu cat puiul este mai dominant, cu atat mai ferm trebuie sa va impuneti in aceasta perioada.Acum este timpul sa consultati un instructor de dresaj sau sa va adresati unei scoli de dresaj, pentru a incepe educatia cainelui dumneavoastra. Aceasta este deci perioada in care trebuie sa stabiliti si sa va consacrati pozitia fata de caine. Pare sa fie exact cum se comporta asta mic, forteaza nota cu orice prilej. Sa speram ca nu-l tine chiar 4 saptamani. Oricum s-a dublat in greutate in ultimele doua saptamani  de la 4 la 8kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nightbell
Newbie
|
 |
« Reply #23 on: January 19, 2017, 03:52:04 PM » |
|
Am si eu o intrebare. De o saptamana, doua, a inceput sa se scarpine intruna. Naparleste tot puful de puiut, si incepe sa aibe blana putin mai aspra. Sa fie din cauza ca isi schimba parul faptul ca se scarpina intruna?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #24 on: January 19, 2017, 04:52:13 PM » |
|
Poate a luat vreun purice. Cand a fost deparazitat extern ultima data? Da firele de par deoparte si uita-te cum are pielicica. Daca e mai rosietica, s-ar putea sa aiba vreo alergie alimentara. Isi linge labutele? Isi da cu labele peste ochi sau doar se scarpina? A treia varianta ar fi raia sarcoptica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nightbell
Newbie
|
 |
« Reply #25 on: January 19, 2017, 06:38:52 PM » |
|
L-am cautat de purici, nu are. Nu l-am vazut sa-si dea cu labutele pe la ochi, si nici sa le linga, doar se scarpina si pe labe, si peste tot. O sa intreb veterinarul, oricum merg sapt viitoare pentru ultimul vaccin. Probabil ai dreptate si este ceva alergie alimetara. I-am dat cateva "treat-uri" pe parcursul zilelor trecute.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vomhausemy
|
 |
« Reply #27 on: January 21, 2017, 11:33:38 AM » |
|
Sunt in aceeasi situatie . Am o lupina (IRA) care a implinit varsta de 7 sapatamani si ne ''capseaza'' de zor. Suntem 4 membri in familie iar eu am reusit cat de cat sa ma impun prin tonul vocii si prin usoare scuturari de ceafa a ''domnisoarei IRA'' . In schimb copiii (10 si 13 ani) au cel mai mult de suferit . Fetita doreste sa se joace cu ea si se alege numai cu muscaturi de maini si picioare . La fel si baiatul care este muscat din mers de picioare si de maini la joaca. Sunt constient ca nu sunt muscaturi de furie pentru ca am vazut ca atunci cand scutura jucaria de plus sau cand musca carpa are forta si daca ne-ar aplica si noua acelasi tratament cu siguranta am avea nevoie de pansamente . Totusi suntem disperati si ne gandim ca aceste muscaturi sa nu creasca in intensitate si mai tarziu sa fie puternice. Mai ales ca de cateva ori cand am enervat-o mai tare, s-a lasat cu maraituri si cu muscaturi mai puternice. Cel mai bine sta sotia mea care nu se joaca prea mult cu ea si atunci nu prea o musca. Am tot citit si cred ca de vina e si faptul ca a venit la noi in familie la 6 saptamani si nu a beneficiat de educatia mamei pana la varsta de 8-10 saptamani . Din pacate lucrul acesta a fost peste vointa noastra . Astazi am lasat-o izolata intr-un hol timp de 10 minute (in acest timp ea ne auzea in casa ) iar dupa aceasta a fost ingeras toata seara .
Buna dmineata ! Ea este infractoarea ...  Ira vom Haus Emy ,o femeluta plina de caracter, plina de energie, cu care trebuie sa lucrati si sa o formati asa cum trebuie, cu multa rabdare si multa pricepere. http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/dog.html?id=2592323-ira-vom-haus-emyimage hosting 30 mbimage uploading site
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
conyteo
Newbie
|
 |
« Reply #28 on: January 21, 2017, 07:41:07 PM » |
|
''Infractoarea'' Ira a evoluat deja si nu ne mai musca decat sporadic. Recomand tuturor celor care trec prin faza aceasta cu muscatul mainilor si picioarelor de catre puiuti , sa aiba multa rabdare pentru ca este o etapa trecatoare . Nu stiu daca etapa aceasta va revenii cand se vor schimba dintisorii (sper ca nu ).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nightbell
Newbie
|
 |
« Reply #29 on: January 22, 2017, 03:18:39 AM » |
|
Nici Thor nu mai musca (asa des), ranile de pe mana incep sa mi se vindece, in schimb pe prietena mea, o apuca de picioare, e obraznic, sare sa o muste (sa se joace cu el), eu cand ma ridic de pe scaun si ii spun ca nu-i voie, se duce repede la jucarie si pune capu in pamant. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|