Forum ciobanesc german
January 16, 2013, 11:48:47 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Problema cu monta  (Read 9365 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Florin
Jr. Member
**

« Reply #15 on: February 12, 2010, 10:44:20 AM »

dupa calculele mele maine, 13.02 ar fi a 15a zi de calduri, credeti ca va fi ok sa o mai dau la caine, daca nici azi nu sta?pentru ca ieri am dat-o iar si tot nu a stat, se punea in sezut, sau tolanit. Azi cred ca aduc masculul la ea in tarc! pot aparea probleme? 
augustus-canis
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #16 on: February 12, 2010, 02:31:07 PM »

Monta trebuie sa aiba loc in curtea (teritoriul masculului) sau pe teritoriu neutru; in nici un caz sa nu duceti masculul la femela(va deveni interesat de mirosurile din tarc,curte,etc.) Daca e la prima monta, ar trebui "ajutata". Oricum ar trebui un test progesteron sau in cel mai rau caz o lama pt determinarea gradului de ovulatie.
salvanim
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #17 on: February 12, 2010, 02:52:49 PM »

Monta trebuie sa aiba loc in curtea (teritoriul masculului) sau pe teritoriu neutru; in nici un caz sa nu duceti masculul la femela(va deveni interesat de mirosurile din tarc,curte,etc.) Daca e la prima monta, ar trebui "ajutata". Oricum ar trebui un test progesteron sau in cel mai rau caz o lama pt determinarea gradului de ovulatie.
Daca masculul are ce-i trebuie, monteaza si-n lift!  Wink

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
crb
Hero Member

« Reply #18 on: February 12, 2010, 05:18:11 PM »

Daca masculul are ce-i trebuie, monteaza si-n lift!  Wink

off topic... nu era vb de tine !  Drac Drac Drac Laughing Laughing Laughing

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Florin
Jr. Member
**

« Reply #19 on: February 12, 2010, 08:00:40 PM »

am adus masculul la femela si vad ca se comporta ok, adica nu sare la el nu e deranjata de prezenta lui in tarcul ei. Oricum acum spre seara i-am separat!  :'(din pacate nici azi nu a vrut sa steala monta :-\sper ca maine sa reusesc...maine sunt liber toata ziua si poate reusesc sa o si ajut, sper sa fie bine!
myke
Full Member

« Reply #20 on: February 12, 2010, 08:45:59 PM »

da, aceiasi problema o am si eu,nu accepta saltul masculului,astazi i-am facut analiza progesteronului in a8-a zi,nu stiu ce se deduce sau ce se afla(AJUTOR ARIANA<TE ROG>>>),nu cunosc inca rezultatul,are doi ani jumate,nu accepta masculul pe perioada caldurilor,am facut si monta artificiala...nimic.Sa nu intelegeti ca nu stiu la ce se refera analiza dar nu stiu daca se poate identifica exact ziua,mai ales ca in perioada anterioara am lasat-o libera cu doi masculi pe care nu i-a acceptat indiferent a cita zi era
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #21 on: February 13, 2010, 12:45:43 AM »

Eu am montat-o pe Nati intotdeauna cel mai repede din ziua a 13 astfel: Prima monta: zilele14-16, monta a doua: zilele 13-14, a treia monta: ziua 14. Toate montele au fost cu succes!
Nivelul progesteronului semnaleaza apropierea momentului ovulatiei.....de la 10-11ng/ml in sus...cat mai aproape de 15-16ng unda e verde.  LOL

N-am facut niciodata dozarea progesteronului insa imi cunosc foarte bine femela si am in curte un mascul incercator/semnalizator foarte bun!  Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Florin
Jr. Member
**

« Reply #22 on: February 13, 2010, 12:05:07 PM »

azi in sfarsit sta, si da si coada intr-o parte cum trebuie....doar ca oboseste f repede masculul:( si cand merg sa tin femela sa ajut masculul isi pierde interesul...oare de ce?
Ariana
Administrator

« Reply #23 on: February 13, 2010, 12:44:28 PM »

rabdare.......si cand vrei sa ajuti pune mana si dirijeaza doar femela, niciodata masculul., eventual daca ai posibilitatea cere ajutorul unui crescator, cu siguranta va sti ce sa faca. Deoarece e lipsit de experienta si plin de entuziasm reprizele de incalecare sunt foarte intense si necesita consum mare de energie.....iar daca finalul nu e incununat cu succes masculul are nevoie de ceva timp sa-si revina(de la cateva zeci de secunde la inceput la minute ulterior cand limba ajunge de un cot  LOL )  Pune-le si un vas cu apa la dispozitie si lasa-i sa se descurce daca il ai la dispozitie cateva zile, daca nu nu-l lasa sa incalece nonstop, daca evzi ca a obosit sau ejaculeaza indeparteaza-l cativa m. de femela si dupa ce se linisteste putin incercati iar. Crescatorii mai experimentati poate sunt dispusi sa te mai ajute cu sfaturi!  Succes! Oricum, daca esta abia ziua 9 ai toate premizele unei monte reusite...este timp!  Wink

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
crb
Hero Member

« Reply #24 on: February 13, 2010, 02:11:16 PM »

azi in sfarsit sta, si da si coada intr-o parte cum trebuie....doar ca oboseste f repede masculul:( si cand merg sa tin femela sa ajut masculul isi pierde interesul...oare de ce?

... ajutat mascul = il ajuti la intromisiune... fiind "virgin" nu o sa "nimereasca" prea usor... daca femela sta (nu se aseaza, tine coada intr-o parte,...) masculul are nevoie de ajutor .... dupa stiinta mea... si asta pina nu se epuizezeaza inutil...

crb
Hero Member

« Reply #25 on: February 13, 2010, 02:12:32 PM »

... ajutat mascul = il ajuti la intromisiune... fiind "virgin" nu o sa "nimereasca" prea usor... daca femela sta (nu se aseaza, tine coada intr-o parte,...) masculul are nevoie de ajutor .... dupa stiinta mea... si asta pina nu se epuizezeaza inutil...

Florin
Jr. Member
**

« Reply #26 on: February 13, 2010, 06:06:08 PM »

am vb cu un crescator, la fel mi-a zis de ajutat, si am inteles ce trebuie facut, doar ca merge destul de greu...din pacate nu am nici un crescator pe o raza de 65 de km (cel putin). masculul e tot al meu asa ca il am la dispoztie cat timp este necesar. Ariana, nu inteleg de ce ai zis daca este abia ”ziua 9 ai toate premizele unei monte reusite...este timp” , nu se numara zilele de la prima scurgere? in cazul lui Jessy a aparut pe 30.01. As putea sa mai incerc si maine? cat timp ar mai fi la dispozitie?

* IMG_0986 edit.jpg (33.13 KB, 448x336 - viewed 80 times.)

* IMG_0995 edit.jpg (31.19 KB, 448x336 - viewed 73 times.)
Ariana
Administrator

« Reply #27 on: February 13, 2010, 10:13:16 PM »

nu stiu de ce am ramas cu impresia ca e ziua a 9-a.  LOL
Ti-am zis mai sus zilele in care am montat-o eu pe Nati. Teoretic si practic, pana in ziua 16-17 e foarte probabil sa stea.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Florin
Jr. Member
**

« Reply #28 on: February 13, 2010, 10:33:10 PM »

aha am inteles...deci mai sunt sanse si maine...oare ce sa fac in caz ca nu reusesc sa o dirijez pe catea? e bine sa ii las impreuna in padoc?
Florin
Jr. Member
**

« Reply #29 on: February 22, 2010, 10:52:51 PM »

revin dupa ceva timp... :'(dezamagit ca nu am reusit sa ii ajut la monta...si drept urmare perioada de calduri a trecut, asta e situatia...Ce parere aveti, as putea sa ii tin impreuna in acelasi padoc si femela si masculul?
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof