RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #30 on: November 09, 2016, 03:53:16 PM » |
|
Buna ziua!
Am tot citit si citit forumul in cautarea raspunsului la intrebarea "Care este cea mai buna hrana pentru CG" si am gasit doar raspunsuri vechi.
Am inteles ca cele mai bune sunt cele fara cereale, dar vad ca foarte multi recomanda si produse cu cereale si spun ca totul e OK cu patrupedul lor iubit.
Eu l-am hranit pe Grivei pana la 5 luni cu Royal Canin Maxi Junior, dupa care am schimbat pe Belcando Maxi Junior ( nu prea I-a placut la inceput, dar cu timpul a inceput sa manance mai bine). Acum, alfu pareri ca nu e chiar asa de buna aceasta mancare si ca exista si mai buna. Se pare ca ambele au o cantitate mare de cereale.
Pana la urma, pentru un CG de un an, in anul 2016, care hrana din comert ar fi cea mai buna? Fara cereale, cu cereale, carne de pui, peste, vanat, etc?
Parerile sunt impartite. Brandurile fara cereale sunt considerate a avea o calitate superioara, pe ideea ca animalele in salbaticie nu ar fi mancat grau, orz, porumb, etc. Pe de alta parte, sunt foarte multi caini care nu au nicio problema in a manca cereale, daca stam sa ne gandim cainii si animalele in general, au evoluat enorm fata de stramosii lor ce traiau in libertate. Oamenii le-au dat ce au avut pe masa, mamaliga, etc si au inceput sa se invete si cu cerealele. Daca al tau nu are probleme de la cereale, nu cred ca sunt probleme, atat timp cat nu sunt totusi intr-o proportie prea mare. Din ce am gasit eu pe internet, cele mai bune brand-uri pe care le poti gasi la noi pe piata sunt Taste of the wild si Acana, daca nivelul de activitate al cainelui tau este scazut sau mediu si Orijen daca face foarte multa miscare. In privinta sortimentelor, am gasit pe forumuri de husky, spre exemplu, ca prefera sortimentele cu peste, de ex Acana Pacifica, TOTW Wild Pacific Stream. Ciobanescului meu german nu i-au placut niciunul din sortimentele astea, a mancat pana acum cu placere carne de miel, acum ii dau bizon, de la TOTW ( Wild High Prairie ) . Blana moale, scaune excelente. Nu cred ca toti cainii prefera, insa, acelasi gust. Trebuie sa ii iei cantitati mici din mai multe sortimente si vezi daca le mananca. Eu i-am dat Royal Canin vreo 3 saci, cand era mic, dar a facut matreata rau si nu prea ii pria, in general. De la Belcando i-am incercat Adult Active, cand am luat pungute din mai multe sortimente, si i-a placut la fel de mult ca TOTW, dar nu l-am ales pentru ca parea inferior calitativ la un pret superior. TOTW il gasesti pe la 16-17 lei kg si pe emag, si pe zooplus, cam pe la toate magazinele online.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #31 on: November 10, 2016, 12:03:35 PM » |
|
Cainilor mei le merge cel mai bine cu Petkult. Are 60%carne, orez brun si fructe(mere, roscove) plus ceva crustacee. Imi place ca nu le mai cade parul aproape de loc. Pe timpul cand manca Eukanuba si se scutura, se facea un nor de par in jurul metisului de C.G. Mi se pare ca e mai bun decat Acana din punctul acesta de vedere iar pretul este convenabil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tsouhinho
Newbie
|
 |
« Reply #32 on: November 10, 2016, 02:39:27 PM » |
|
sa vad si eu ce fac. Deocamdata am facut o comanda de incercare pe emag cu scop de testare:
Brit Care, Grain-free, Adult, Talie mare, Somon & Cartof - 1 kg Canagan Grain Free, Pui, 2 Kg Orijen Adult Dog, 2.27 Kg Acana Miel si Mere, 2 Kg
Sa vad ce ii va place mai mult, dar merg pe ideea ca vreau sa fie grain-free. Nu sunt expert, dar imi pare foarte logic argumentul ca CG de natura lor sunt carnivori si in natura nu mananca cereale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #33 on: November 10, 2016, 06:27:08 PM » |
|
Brit Care cam irita stomacul, nu stiu care ar putea fi cauza, gaseam voma dimineata in curte. O hrana incercata si foarte bine tolerata e Simpson de la zooplus. Simson simplu e mai asa si asa dar Simpson 80/20 e excelenta. Acana miel si mere e buna dar la 10-15 zile trageau cate o diaree. Orijen nu le-am dat fiindca e fabricantul de Acana. Nici canagan. Le-am dat vreo 2 saci de Nutrivet dietetic&care si a fost ok dar nu erau prea entuziasmati.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tsouhinho
Newbie
|
 |
« Reply #34 on: November 11, 2016, 02:19:51 AM » |
|
Brit Care cam irita stomacul, nu stiu care ar putea fi cauza, gaseam voma dimineata in curte. O hrana incercata si foarte bine tolerata e Simpson de la zooplus. Simson simplu e mai asa si asa dar Simpson 80/20 e excelenta. Acana miel si mere e buna dar la 10-15 zile trageau cate o diaree. Orijen nu le-am dat fiindca e fabricantul de Acana. Nici canagan. Le-am dat vreo 2 saci de Nutrivet dietetic&care si a fost ok dar nu erau prea entuziasmati.
Multumesc pentru parere. Sa vedem. Eu dupa ce am citit forumul aici am inteles un lucru: fiecare caine cu mancarea lui. Nu exista un produs care sa fie pe placul tuturor si ca trebuie de incercat mai multe pana vezi care I se potriveste mai bine catzelului.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #35 on: November 11, 2016, 02:56:22 PM » |
|
Multumesc pentru parere. Sa vedem. Eu dupa ce am citit forumul aici am inteles un lucru: fiecare caine cu mancarea lui. Nu exista un produs care sa fie pe placul tuturor si ca trebuie de incercat mai multe pana vezi care I se potriveste mai bine catzelului.
Bineinteles, insa tine cont si de faptul ca nu ceea ce le place lor cel mai mult le este si cel mai sanatos. Nu include in calcul si hrana de proasta calitate, gen Frieskies, Pedigree, etc. Vezi ce ii place mai mult dintre cele mai ok. Si noua ne place cel mai mult mancarea nesanatoasa, plina de aditivi, potentiatori de aroma, etc. nu inseamna, insa ca ne face si bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
florin.g
Jr. Member

|
 |
« Reply #36 on: November 12, 2016, 10:28:52 AM » |
|
sa vad si eu ce fac. Deocamdata am facut o comanda de incercare pe emag cu scop de testare:
Brit Care, Grain-free, Adult, Talie mare, Somon & Cartof - 1 kg Acana Miel si Mere, 2 Kg
am incercat si eu cele doua variante au mers una mai rau ca cealalta , le manca cu placere dar scaune foarte moi la mine au mers f bine Eukanuba si Petcult pentru a mai schimba gustul cred ca o sa fac si un amestec intre ele o perioada
|
|
|
|
|
|
|
|
|
almma
Newbie
|
 |
« Reply #37 on: November 27, 2016, 01:05:41 PM » |
|
Am un cg de 10 ani hranit majoritar cu hrana uscata Bosch. Ce ma sfatuiti sa-i dau sa-i luceasca si lui blanita. Am incercat cu ulei de somon si nu am vazut mari modif. Probabil exista solutii mai ieftine Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #38 on: November 27, 2016, 01:57:48 PM » |
|
Trebuie sa-l perii pentru a elimina parul mort . Si o hrana mai de calitate. La cainii mei a mers bine Petkult si Simpson Premium 80/20 doar ca acesta din urma e cam scumpa. "Dupa buget, coane Fanica" cum spune Caragiale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #39 on: November 28, 2016, 01:32:53 AM » |
|
Azi dupa amiaza am fost in vizita la niste prieteni care au un labrador. M-a uimit ce blana lucioasa avea acum desi in urma cu 2 luni nu arata asa bine. Era ok si atunci dar azi pur si simplu era un negru stralucitor, parca era dat cu sclipici. L-am intrebat cu ce il hraneste si mi-a zis ca de o luna ii da Simpson Premium Senzitive Adult Somon si Cartofi. Acest sortiment e mai ieftin decat Simpson 80/20 asa ca ai putea incerca. http://www.zooplus.ro/shop/caini/hrana_uscata_caini/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/365425 Si cainilor mei le merge f.bine cu Petkult dar voi incerca si eu sortimentul acesta de hrana pentru o luna-doua sa vad daca si la ai mei va avea acelasi rezultat spectaculos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nic
Newbie
|
 |
« Reply #40 on: December 05, 2016, 10:01:06 AM » |
|
Eu folosesc Brit super premium...sincer royal ma lasa rece, catelusa mea a facut scaune moi, in plus era plina de matreata pe blana.Brit sincer chiar si premium este o mancare excelenta.Poti sa mergi pe Brit sau pe belcando.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tsouhinho
Newbie
|
 |
« Reply #41 on: December 06, 2016, 02:29:49 AM » |
|
Eu folosesc Brit super premium...sincer royal ma lasa rece, catelusa mea a facut scaune moi, in plus era plina de matreata pe blana.Brit sincer chiar si premium este o mancare excelenta.Poti sa mergi pe Brit sau pe belcando.
Royal canin e rau de tot... desi le place cateilor, daca citesti compozitia ramai masca. Nu sunt expert, dar citesc forumul acesta de cateva saptamani foarte intens si concluzia referitor la mancarea pentru caini e urmatoarea: cainele e urmas de pradator, deci trebuie sa manance carne. Deja in dependenta de buget te decizi ce fel de mancare, evident ca cea mai buna e din categoria super premium, gen acana, orijen, taste of the wild. Mai depinde in mare masura si ce I se va potrivi cel mai bine cainelui, cum vor fi scaunele, blana, etc. Nu as recomanda nici belcando, eu am facut greseala si l-am hranit pe al meu cu belcando, nu manca decat daca ii turnam ceva zeama de carne peste boabe, altfel facea foamea. Royal canin ii placea, manca fara probleme, dar, cum a zis cineva aici pe forum, si noua oamenilor ne place mai tare ceea ce nu e sanatos. De cand l-am trecut pe Grivei pe mancare super premium fara cereale mananca mult mai bine decat inainte. Recomandarea generala pe forum aici este ca sa incerci din mancarea existenta pe piata pana vezi care I se potriveste cel mai bine cainelui tau. Personal nu voi mai da royal canin nici unui caine din familie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #42 on: December 06, 2016, 01:18:19 PM » |
|
Royal canin e rau de tot... desi le place cateilor, daca citesti compozitia ramai masca. Nu sunt expert, dar citesc forumul acesta de cateva saptamani foarte intens si concluzia referitor la mancarea pentru caini e urmatoarea: cainele e urmas de pradator, deci trebuie sa manance carne. Deja in dependenta de buget te decizi ce fel de mancare, evident ca cea mai buna e din categoria super premium, gen acana, orijen, taste of the wild. Mai depinde in mare masura si ce I se va potrivi cel mai bine cainelui, cum vor fi scaunele, blana, etc.
Nu as recomanda nici belcando, eu am facut greseala si l-am hranit pe al meu cu belcando, nu manca decat daca ii turnam ceva zeama de carne peste boabe, altfel facea foamea. Royal canin ii placea, manca fara probleme, dar, cum a zis cineva aici pe forum, si noua oamenilor ne place mai tare ceea ce nu e sanatos.
De cand l-am trecut pe Grivei pe mancare super premium fara cereale mananca mult mai bine decat inainte.
Recomandarea generala pe forum aici este ca sa incerci din mancarea existenta pe piata pana vezi care I se potriveste cel mai bine cainelui tau.
Personal nu voi mai da royal canin nici unui caine din familie!
De la Brit Care, unul din cateii mei vomita dimineata o spuma alba, dovada ca ii irita stomacul Eu folosesc Brit super premium...sincer royal ma lasa rece, catelusa mea a facut scaune moi, in plus era plina de matreata pe blana.Brit sincer chiar si premium este o mancare excelenta.Poti sa mergi pe Brit sau pe belcando.
Unul din cateii mei vomita o spuma alba dimineata de la Brit- Care asta insemnand ca ii irita stomacul. De la Royal Canin medium junior un alt catel s-a umplut de matreata. Dupa ce l-am trecut pe Acana, in cinci zile i-a disparut complet matreata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nic
Newbie
|
 |
« Reply #43 on: December 07, 2016, 03:55:59 PM » |
|
Da, probabil ca il afecteaza brit la burtica,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valentin sighinas
Newbie
|
 |
« Reply #44 on: January 23, 2017, 11:13:11 AM » |
|
salut am si eu o intrebare daca mancarea nutribest e buna???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|