Forum ciobanesc german
August 11, 2017, 03:25:12 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Go Down
  Print  
Author Topic: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini?  (Read 24181 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
craciuncostel
Newbie
*

« Reply #75 on: February 01, 2017, 10:25:58 PM »

Din punctul meu de vedere nu este o mâncare ok. Nu scrie câtă carne de pui conține, primul ingredient nu este puiul, în general câinii mi-au făcut dermatite de la această mâncare. Tot din punctul meu de vedere este o mâncare căreia i se face extrem de multă reclamă dar nu mai este de mult timp ceea ce a fost acum mulți ani.
Totodată prețul la care o iei este fantastic de mare, pe zooplus în această lună este ofertă de 15 plus 3 kg la doar ~ 10 lei kg, în general o iei cu 11 lei kg. Caută doar pe zoofast sau zooplus.
Nu îi da mâncarea amestecată, fă trecerea treptat cu câte 25% ca să nu se strice la burtă.
Momentan eu folosesc de ceva vreme eukanuba, tot la sfatul lui freddy. Ar fi un pic mai sus ca preț dar cu un conținut de 60% carne petkult.

Freddy, dacă citești, aveam și eu o nelămurire. Majoritatea mâncărurilor junior înseamnă 12 luni, după 1 an au pachete adult. În schimb, eukanuba junior este de la 1 la 24 de luni. La puiul meu de 1 an fix recomanzi să trec pe mâncare adult sau să stau cu eukanuba junior?
freddy25
Hero Member

« Reply #76 on: February 02, 2017, 12:34:58 PM »

@Freddy, salut
Am si eu o intrebare, probabil ca nu este topicul care trebuie, dar, am zis sa nu mai deschid alt post. Astazi i-am schimbat mancarea la Royal Canin Maxi Junior. Inainte numai prietena mea a cumparat mancarea (tot super premium, dar boabele sunt mult mai mici si inchise la culoare). Sper sa fie okay, sa nu faca diaree. Oricum momenan ii dau amestecat din ambele.
Ma gandesc ca este Ok Royal Canin? (nu este cea mai ieftina mancare, 240 lei sacul de 15kg)
Oricum, acum s-a lungit si pare foarte slab, are 3 luni si 2 sapt si 15 kg.

Nu prea e buna. Prima pe lista e orezul deci ar putea avea si 50% orez si la 240lei sacul, nu merita. Cauta hrana la care cap de lista sa fie carnea, sa nu aiba proteine vegetale adica soia, sa aiba conservanti naturali adica vit. E, rozmarin, vit. C.
De exemplu Petkult maxi junior este net superioara si pretul e ceva mai mic. Si mai sunt. Chiar si Eukanuba care e produsa de acelasi concern are carne ca prim ingredient, nu foarte multa, ce e drept adica doar 25% spre deosebire de Petkult care are 60%. Du-te la un pet-shop Animax si cumpara 1-2kg de testare si daca il place si il tolereaza bine, cumpara-i. Da-i o combinatie de petkult cu royal. Cu petkult cam slabesc cainii fiindca are f. putine fainoase. Cel mai bine se ingrasa cu Eukanuba. Vezi si tu care te avantajeaza, oricum royalul e de evitat. Ai vazut ce scrie pe sac la compozitie?
https://animax.ro/petkult-sensitive-maxi-junior-miel-and-orez-12-kg.html
Later edit: uite la astia e o idee mai ieftin si au curierat gratuit pentru colete ce depasesc valoarea de 150lei
http://pentruanimale.ro/hrana-uscata-caini/petkult-maxi-junior-senzitiv-miel-si-orez-12-kg.html
Nightbell
Newbie
*

« Reply #77 on: February 02, 2017, 01:54:58 PM »

Nu ma intereseaza pretul. Ma intereseaza calitatea.
craciuncostel
Newbie
*

« Reply #78 on: February 02, 2017, 02:08:28 PM »

Atunci ordonezi descrescător după preț... O să găsești acana și orijen. Cam 3, 400 RON sacul. Făcută în Canada, 80% carne, 20% legume.

sorin9308
Newbie
*

« Reply #79 on: February 02, 2017, 03:28:08 PM »

Eu recomand Taste of the Wild Pacific Stream Puppy - pentru pui in combinatie cu un ulei de somon Grizzly.
RazvanNg
Newbie
*

« Reply #80 on: February 09, 2017, 05:47:05 PM »

Acana și TOTW sunt cele mai bune. Orijenul este foarte bun dacă soliciti și fizic câinele. Nu sunt potrivite în orice situație.
mishu65
Hero Member

« Reply #81 on: February 09, 2017, 08:52:28 PM »

Inainte de a cumpara un sac este bine sa testati alimentul. La mine Acana nu a fost bun deoarece le provoca scaune moi.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
freddy25
Hero Member

« Reply #82 on: February 10, 2017, 01:47:49 AM »

Inainte de a cumpara un sac este bine sa testati alimentul. La mine Acana nu a fost bun deoarece le provoca scaune moi.
De la Acana singurul sortiment pe care il suporta al meu e cel cu miel si mere dar de la un timp l-au scumpit de parca ar fi de aur.
Tsouhinho
Newbie
*

« Reply #83 on: February 10, 2017, 08:29:57 AM »

Intrebare: conteaza marimea bobului pentru Grivei al meu?

De cateva luni mananca TOTW care are granulele marunte.

Intrebare doi : trebuie schimbata mancarea din cand in cand sau  e de dorit sa mergi pe aceeasi marca cu sortimente diferite? Citiseram pe forum aici, ca, in principiu, cainele tre invatat sa mance orice.
Thara
Global Moderator

« Reply #84 on: February 10, 2017, 12:42:50 PM »

De la Acana singurul sortiment pe care il suporta al meu e cel cu miel si mere dar de la un timp l-au scumpit de parca ar fi de aur.
Pe mine ma enerveaza ca au schimbat greutatea sacilor. 11,4 kg si 17 kg ma exaspereaza! Nu inteleg ce nu era bine cu 13 kg si 18 kg!?  Huh Angry
freddy25
Hero Member

« Reply #85 on: February 10, 2017, 12:54:09 PM »

Probabil ca nu au schimbat si pretul deci... avantaj pentru ei.
RazvanNg
Newbie
*

« Reply #86 on: February 10, 2017, 01:20:52 PM »

Intrebare: conteaza marimea bobului pentru Grivei al meu?

De cateva luni mananca TOTW care are granulele marunte.

Intrebare doi : trebuie schimbata mancarea din cand in cand sau  e de dorit sa mergi pe aceeasi marca cu sortimente diferite? Citiseram pe forum aici, ca, in principiu, cainele tre invatat sa mance orice.

TOTW are boabele de mărime medie. Sunt ok.

În legatura cu a doua întrebare, mie, veterinarul mi-a zis ca nu e ok sa ii schimbi prea des hrana, dar nici sa îl înveți pe un singur sortiment ani de zile. Cam la 6-8 luni e ok sa ii mai schimbi gustul. La TOTW ai avantajul ca schimbând sortimentul, schimbi tipul de carne, baza rămâne aceeași, iar câinele se adaptează mai repede. Dacă ai ciobanesc german vezi sa ii dai din cele 3 sortimente potrivite și pt talie mare.
RazvanNg
Newbie
*

« Reply #87 on: February 10, 2017, 01:23:27 PM »

Pe mine ma enerveaza ca au schimbat greutatea sacilor. 11,4 kg si 17 kg ma exaspereaza! Nu inteleg ce nu era bine cu 13 kg si 18 kg!?  Huh Angry
Au renunțat la cereale și au scăzut greutatea.. Smiley) probabil ca pierdeau dpdv financiar.
Yoruk
Newbie
*

« Reply #88 on: March 07, 2017, 09:36:04 PM »

Buna seara,
Am și eu un ciobănesc german de 2 luni.Pana acum l-am hrănit cu Royal canin, dar toți îmi spun ca nu este bun. Ce as putea sa ii dau ? Ma gândeam la Pedigree sau Friskies purina..
Care ar fi mai buna?
Multumesc,
freddy25
Hero Member

« Reply #89 on: March 08, 2017, 03:28:21 AM »

Nici una.
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Go Up
  Print  

Jump to: