|
freddy25
|
 |
« Reply #105 on: May 26, 2017, 01:55:00 PM » |
|
Salutare tuturor.. Am un catel CG luat de la 2 luni si pana in prezent este hranit cu royal canin german shepherd junior la sfatul crescatorului. De vreo doua saptamani am inceput sa ii administrez pet phos grand chien si a inceput sa faca matreata pe sira spinarii. Acum catelul are 3 luni jumatate. Apelex la cei cu experienta in a ma sfatui ce mancare sa ii dau pentru a scapa de aceasta problema.
Multumesc anticipat.
Si o catelusa de-a mea a facut in urma cu 4 ani o matreata abundenta de la royal canin junior. Desi era pui de 4 luni, i-am schimbat mancarea cu Acana miel si mere iar matreata a disparut in 4-5 zile. Din pacate, intre timp, acest sortiment de Acana s-a scumpit atat de mult incat e mai convenabil sa cumperi miei din piata. Este incredibil, a ajuns mai scump ca Orijenul. Alt tip de hrana hipoalergenica e Simpson dar il gasesti doar la zooplus. Eu nu am o parere atat de buna despre TOTW din cauza ca unul din cateii mei avea probleme digestive din cauza lui: avea gaze si scaune cam moi. Trebuie sa testezi, cumpara 1-2kg si vezi care mancare e tolerata cel mai bine. Si ai grija sa deparazitezi catelul cu un deparazitant bun, nu cu Pratel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #106 on: May 26, 2017, 02:17:34 PM » |
|
Poti incerca si Lukullus junior, o hrana presata la rece. Eu le dau la ai mei sortimentul pentru caini adulti si e totul ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #107 on: May 26, 2017, 08:31:07 PM » |
|
Destul de rar un sortiment este acceptat de absolut toti cainii. E normal sa fie si la TOTW cazuri de caini carora sa nu le mearga bine, mie imi convine ca se gasesc destul de usor, pretul este acceptabil, blana nu are pic de matreata si mai e putin si face 1 an de cand ii dau.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobra
Newbie
|
 |
« Reply #108 on: June 08, 2017, 01:30:31 PM » |
|
Buna, Am un CG de 7 saptamani pe care il hranesc cu Belcando Puppy Starter(acest sortiment mi s-a recomandat)..din ce am citit in acest topic nu am observat pareri bune despre aceasta firma. Ce imi puteti spune despre acest sortiment? Dar firma? Imi puteti recomanda alt sortiment in caz ca cel prezent nu e bun?
Va multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #109 on: June 08, 2017, 03:44:27 PM » |
|
Belcando nu e o mancare rea doar ca e prea scumpa pentru o hrana cu cereale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobra
Newbie
|
 |
« Reply #110 on: June 08, 2017, 05:31:35 PM » |
|
Atunci ce mi-ai recomanda? TOTW văd că e foarte apreciat de către voi. Să trec treptat spre această firmă?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #111 on: June 08, 2017, 09:48:30 PM » |
|
Acana, TOTW, welness core (de la animax), chiar si petkult ( daca treci peste problemele amintite mai sus ), sunt foarte bune. Ideea e sa vezi ce tolereaza mai bine cainele tau. Asta inseamna sa tii sub control luarea in greutate, cresterea fizica, blana ( care trebuie sa fie moale si fara matreata, lucioasa) si nu in ultimul rand, scaunul. Eu iti recomand sa incerci TOTW. Cainele meu este foarte sensibil, probabil chiar alergic la cereale, din moment ce nu l-am putut adapta la niciun sortiment pe cereale. Cu acana are scaune prea moi, am ramas la TOTW. Welness core au fost aduse recent la noi, sunt printre cele mai cumparate in SUA, alaturi de Blue Buffalo(pe care nu l-am gasit la noi) si TOTW; mai nou si Acana a inceput sa fie la mare cautare acolo, dar au probleme mari de distrubutie. Wellness core sunt printre cele mai cumparate dintre cele superpremium, nu stiu daca si in general.
Orice ai incerca, nu ii face trecerea brusc, incearca sa ii cresti progresiv cantitatea noua fata de cea veche, in decursul unei saptamani sau chiar 2 saptamani, fiind mai mic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobra
Newbie
|
 |
« Reply #112 on: June 12, 2017, 11:35:43 AM » |
|
Care TOTW recomandati ? Sau oricare e bun? De Eukanuba ce imi puteti spune ? Am vazut o oferta la Puppy Large Breed Pui si imi surade pretul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #113 on: June 12, 2017, 11:59:53 AM » |
|
Wild High Prairie Puppy sau Wild Pacific Stream Puppy pentru un caine junior. Pine Forest, Southwest Canyon sau Sierra Mountain pentru un Ciobanesc German adult. Sortimentele puppy le gasesti pe unele site-uri la 230 de lei, pret absolut ok pentru ce contin.
Eukanuba e mai ok cel cu miel si orez, are mai multa carne, dar e doar pt cainii adulti. I-am dat si eu o perioada si i-a mers bine, pana s-a saturat de el. Sortimentul cu pui e inferior, doar 25% carne, plus o lista lunga de cereale si "proteine animale hidrolizate", par pe acolo dpdv calitativ cu Royal Canin, Hill's sau Purina Pro Plan.
Daca nu te incadrezi dpdv financiar la TOTW, incearca Brit Premium Dry, Junior L. Are 42% carne de pui, e mult peste marcile cu cereale de mai sus, la un pret mult mai mic. Eu l-am gasit la 136 de lei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #114 on: June 12, 2017, 12:46:14 PM » |
|
Nu, e mai bun decat Royal si Hills deoarece primul ingredient e carnea. E mai bun si decat Proplan deoarece are un procent mai mare de carne 25% fata de 19%, nu are faina de soia iar Proplanul are. Eu mi-am hranit fostii caini cu Eukanuba aproape toata viata lor si le-a mers foarte bine. Pe cei de acum i-am hranit cu diverse tipuri de hrana de calitate mai buna decat Eukanuba si amintesc Acana, Petkult, TOTW, Simpson, Guabi. Din februarie am trecut din nou pe Eukanuba cu pui deoarece este singura pe care o accepta toti cei 5caini, si de asemenea, e singura de la care nici unul nu are scaune moi. Eu nu prea sunt de acord sa li se dea cainilor de talie mare o hrana cu procent de grasime de peste 14%. A, daca ar fi caini de munca, da. Insa majoritatea cainilor nostri stau in curti sau apartamente si fac plimbari de o ora-doua pe zi. Deci, in opinia mea, ii poti da o Eukanuba puppy large breed fara nici o retinere. Are un pret decent la zooplus (10,66 lei/kg la sacul de 15kg adica 159,9 intreg sacul. Acum am vazut ca si la pentruanimale.ro au o promotie : 180 lei pentru 15kg+3 Nu recomand Brit deoarece provoaca iritatii la stomac. Doi din cainii mei vomitau dimineata o spuma alba in perioada cat au fost hraniti cu Brit Premium. Ca raport pret/calitate e bun si Petkult desi varianta puppy, zic eu, are prea multa grasime. Cea pentru adulti de talie mare e ok din punctul asta de vedere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobra
Newbie
|
 |
« Reply #115 on: June 12, 2017, 02:07:02 PM » |
|
Mulțumesc mult pentru răspunsurile voastre!
Ca o mică paranteză, îmi e frică ca l-am îngrășat, el are acum 7. 4 kg la 8 săptămâni. Este ok? Există vreun grafic cu greutatea optimă?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #116 on: June 12, 2017, 03:07:27 PM » |
|
Nu conteaza greutatea, conteaza aspectul, constitutia. Unii catei au osatura mai puternica si cantaresc mai mult fara a fi grasi, la altii e invers. Era si un tabel dar e pur orientativ. Sa ai grija sa nu-l ingrasi cat e in perioada de crestere adica pana pe la doi ani. Dar nici dupa aceasta varsta nu e bine sa fie supraponderal fiindca apar probleme la articulatii. Am gasit tabelul dar nu il pot posta. La 2luni trebuie sa aiba 9kg daca e mascul si 7,5kg daca e femela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #117 on: June 12, 2017, 03:19:37 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobra
Newbie
|
 |
« Reply #118 on: June 12, 2017, 04:14:10 PM » |
|
S-a deschis,multumesc. Citisem pe aici cred,ca daca ii simt coastele fara sa apas este ok.Eu asa am impresia,ca e putin grasut,dar probabil e doar de la gandul de a nu il ingrasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Claudiu34
Newbie
|
 |
« Reply #119 on: June 12, 2017, 06:26:00 PM » |
|
Buna Ziua , am un Ciobanesc German  de 3 luni jumate face 4 pe 20 iunie pe nume Roco . L am achizitionat acum o saptamana de la niste oameni care il hraneau cu royal canin si eu as vrea sa trec pe alceva deoarece am citit multe despre royal canin si nu este chiar asa de bun precum se zice si as dorii un sfat . Dintre Brit , Fitmin ,Bosch si Dog Chow care este mai bun ? Am citit despre Fitmin ca ar avea ingrediente de buna calitate avand in vede ca un sac de 15 kg pentru junior este 110 lei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|