|
freddy25
|
 |
« Reply #45 on: January 23, 2017, 12:27:52 PM » |
|
Nu e buna. Uita-te pe lista de ingrediente si vei vedea ca predomina cerealele fiind primele pe lista de ingrediente. Si mai sunt probleme de exemplu nu scrie ce fel de carne e folosita la preparare in afara de 4% carne de pui, nu scrie ce fel de grasimi sunt folosite. O hrana economica cu o compozitie mai buna si pretul mai mic ar fi Brit Premium.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #46 on: January 23, 2017, 03:17:32 PM » |
|
De ce nu e? Pentru ca are in componenta cereale? Toate, dar absolut toate companiile producatoare introduc cereale in produsele lor, pana si Acana contine cereale (ovaz, lucerna si altele). Asa ca nu incercati sa dezinformati, sau sa pareti mai credinciosi decat Papa. Se introduc cereale pentru ca sunt infint mai ieftine decat orice masa de produse animale. Nu se specifica nicaieri adevaratele proportii pentru ca nu se fac inspectii la fel de stricte precum cele de consum uman. Cum de altfel pe niciun ambalaj al oricarui producator nu se specifica procentul de proteina animala si de unde provine de pe animal. Spun doar 70% proteina animala (pui, miel, peste sau oricealtceva), dar nu spun 40% pui si 30% miel, sau provenienta carnii ceva de genul pielii de pui, oase si cartilagii, ori piele de miel si copite. Nu spun lucrurile astea pentru ca aduc un oarecare dezgust cititorului cand acesta cerceteaza lista continutului bobitelor. Deci sa nu va asteptati ca al vostru caine sa consume ToW cu 70% pulpa de miel... Oricum produsele de origine animala costa probabil cel putin 2euro/kg, iar la un sac de 15 kg, cel putin 10 kg ar fi de origine animala, asta vorbind la marcile super premium, deci cel putin 20 euro ar costa aceste 70%, in plus restul celor de 30% de materie vegetala care ar putea costa si acestea cel pun 5 euro si ajungand totul la 25euro pentru o mancare de mai mult decat super premium. Iar prtetul se dubleazal cand introducem costul de productie si transportul. Iar de aici tragem concluzia ca nu se justifica pretul oricarul producator, incepand cu Pedigree-ul care contine 99%cereale si terminand cu ToW cu un continut de 30%. Deci nu va faceti iluzii si nici sa nu va imbatari cu apa chioara. Personal va spun ca am cumparat si eu acest NutriBest, prezentat mai jos si va spun ca "fetei" mele i-a mers excelent, in aceeasi nota ca pana atunci. Sacul de dinaintea astuia a fost Petkult cu miel pentru ca are foarte multa energie si vreau sa-i mentin tonusul acesta. Nu spun ca blana era mult mai lucioada la terminarea acestui sac decat la terminarea sacului de Petkult, desi acestia sunt renumiti pentru "stralucirea blanii". Asa ca eu nu vreau sa dau sfaturi si nici sa influentez pe cineva cu comentariul meu. Exemplu: NutriBest Dog Sensitive Adult Somon și Orez 15Kg Hrana completa si echilibrata pe baza de peste si orez pentru orice rasa de caini adulti cu alge marine din Atlanticul de Nord, o sursa bogata de minerale naturale si aminoacizi care hranesc si hidrateaza pielea, protejeaza celulele pielii si mentin blana puternica si stralucitoare. Compozitie: Cereale (min 20% intreg, min 4% orez), carne si animale, legume, produse de origine vegetala, derivati de peste si peste( min 4% somon), uleiuri si grasimi, drojdie ( min 1% drojdie de bere), substante minerale, alge (min 0.5%). Constituenti analitici: Proteine: 24% - Fibre: 3.7% - Uleuri si grasimi: 11%
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #47 on: January 23, 2017, 04:51:57 PM » |
|
Nu ca ar avea cereale ci fiindca are prea multe, fiind primul ingredient din lista. Plus ca are grasimi si carne de provenienta nederminata. Da, sunt marci de mancare de caini pe care scrie din ce fel de carne sunt facute. Uite, chiar si pe ieftinatura asta de Clan . http://www.maxi-pet.ro/detalji_proizvoda.80d3e4d51bd049e4bd17b2f09fdca79c.clan-hrana-uscata-pentru-caini-adulti-maxi-cu-cerb.aspxSi mai e problema antioxidantilor(conservanti) care trebuie sa fie naturali. Daca scrie doar conservanti, inseamna ca nu sunt din surse naturale ci chimice iar acestea, pe termen lung sunt nocive si ma refer la BHT care poate da reactii alergice, poate afecta ficatul iar cu timpul, prin acumulare poate provoca si cancer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #48 on: January 23, 2017, 07:59:28 PM » |
|
Hai sa fim seriosi... Sa nu ne credem mai catolici... ca eu nu port sutana...  ) Omu' baga in el ca nesatulul junk food pe tot parcursul anului si in luna decembrie pt ca nu i-a ajuns mananca un porc de 100kg in doua saptamini iar tu imi spui ca te uiti la ce fel de antioxidanti le dai cainilor... Cadem in ridicol... Dar sincer nu vreau sa jignesc in vreun fel, ci doar vreau sa atrag atentia ca ne dam ceea ce nu suntem si cautam sa ne contrazicem ca sa parem superiori. Bineinteles, ca si eu o hranesc cu premium (bosch, brit care respectiv petkult) pentru ca nu vreau sa-mi bat joc de banii mei. Si am evitat intotdeauna Royal Canin, Brit, Dog Chow pentru ca nu consider ca sunt demne de pretul ridicam. Dar hai sa nu mai facem OFFTOPIC aici.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #49 on: January 23, 2017, 10:05:24 PM » |
|
Omul are discernamant si isi asuma riscurile. Cainii depind total de stapani si daca pot sa aleg o hrana mai buna, de ce nu as face-o? De ce sa iau o hrana care are ca prim ingredient cereale, cand cu acelasi pret si chiar mai mic, gasesc hrana care are ca prim ingredient carnea si care indica si ce fel de carne contine?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #50 on: January 24, 2017, 01:56:50 AM » |
|
O hrana de o mai buna calitate ca NutriBest-ul prezentat de mine, la 130lei sacul de 15 kg nu exista (sau asa cred eu). Asa ca eu il recomand doar pe acesta, Sensitive, in restul, de la aceasta marca, nu am mare incredere. Dar in legatura cu naivitatea ta de a te lasa dus usor influentat de marketing-ul si publicitatea brand-urilor de marca din lumea producatorilor de hrana animala, nu as vrea si nu cred ca as putea sa-ti schimb in vreun fel mentalitatea, astfel incat sa nu mai crezi 100% in tot ce scrie pe ambalaj sau cum arata acesta. Iar in legatura cu ambalajul, probabil petkult are unul de o foarte buna calitate, pe cand restul nu. Acum rog un administrator sa mute sau sa stearga discutia offtopic. Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tevezbd
Full Member

|
 |
« Reply #51 on: January 24, 2017, 03:21:07 AM » |
|
2 titani!!.... frumos!!!1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #52 on: January 24, 2017, 09:53:04 AM » |
|
O hrana de o mai buna calitate ca NutriBest-ul prezentat de mine, la 130lei sacul de 15 kg nu exista (sau asa cred eu).
Bosch & Brit. In exact aceiasi bani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #53 on: January 24, 2017, 12:42:55 PM » |
|
Daca tu crezi ca Nutribest care are majoritar cereale iar ca sa fie tacamul complet, contine si soia Composition Meat and animal by-products (minimum 21%); Maize; Wheat; Wheat middlings; Oils and fats (minimum 0.5% fish oil); Barley; Carob; Soia; Rice (minimum 4%); Salmon (minimum 4%); Beet Pulp; Yeasts (minimum 1% brewers yeast); Algae (minimum 0.5%); Minerals; Prebiotic MOS; Yucca extracts. e mai buna decat Brit care costa si mai ieftin e fix problema ta dar nu incerca sa ma convingi pe mine care m-am documentat foarte bine in privinta alimentatiei din cauza fostilor mei catei pe care in ignoranta mea i-am hranit perioada cu Pedigree. Iata si compozitia hranei Brit Premium ca sa faci comparatia: are antioxidanti naturali, nu contine soia, carnea este prima pe lista si e trecut procentajul si provenienta COMPOZIŢIE: pui (40 %), orez, grâu, porumb, grăsime de pui (conservat cu trocoferoli), ulei de somon, drojdie de bere, arome naturale, mere deshidratate, minerale, extracte de plante şi fructe (300 mg/kg), clorhidrat de glucozamină (260 mg/kg), chondroitin sulfat (160 mg/kg) Manan-Oligo-Zaharide (150 mg/kg), fructo-oligozaharide (100 mg/kg), extract de Yucca Schidigera (80 mg/kg), cupru organic, zinc organic, seleniu organic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #54 on: January 24, 2017, 01:49:23 PM » |
|
Am facut eu split la topic si l-am unit cu acesta, aici puteti discuta fara problema off topic-ului.
@valentin sighinas te rog daca mai ai intrebari sa te asiguri ca le postezi in categoria corespunzatoare si de asemenea putina atentie la optiunile forumului, ieri in loc de reply ai dat report to moderator.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #55 on: January 24, 2017, 08:17:18 PM » |
|
O hrana de o mai buna calitate ca NutriBest-ul prezentat de mine, la 130lei sacul de 15 kg nu exista (sau asa cred eu). Asa ca eu il recomand doar pe acesta, Sensitive, in restul, de la aceasta marca, nu am mare incredere. Dar in legatura cu naivitatea ta de a te lasa dus usor influentat de marketing-ul si publicitatea brand-urilor de marca din lumea producatorilor de hrana animala, nu as vrea si nu cred ca as putea sa-ti schimb in vreun fel mentalitatea, astfel incat sa nu mai crezi 100% in tot ce scrie pe ambalaj sau cum arata acesta. Iar in legatura cu ambalajul, probabil petkult are unul de o foarte buna calitate, pe cand restul nu.
Inainte sa ne apucam de scris si sa aruncam cu vorbe este bine sa fim siguri pe ceea ce stim si apoi sa ne spunem parerea cu calm. Am primit sfaturi foarte bune atunci cand dintr-un motiv sau altul am fost nevoita sa schimb tipul de hrana pentru cainii mei si am ales cu ajutorul lor in cunostinta de cauza fara a fi influentata de marketing sau publicitatea brand-ului. Noi nu schimbam mentalitati ci ne ajutam sa descoperim o hrana cat mai potrivita catelului nostru tinand cont de varsta, afectiuni, tipul de activitate, sau chiar dpdv material. La mine, de exemplu, Petkult miel si orez este favorita pentru cainii tineri si am ramas la ea dupa incercari nu foarte multumitoare cu Royal Canin sau Acana. Asta nu inseamna ca ultimele doua nu sunt bune doar pentru ca n-au mers la cainii mei. Forumul m-a ajutat sa iau decizia cea mai buna intr-un timp relativ scurt fara a face experimente pe cainii mei. Timpul iti va dovedi ca cei care au postat mai sus chiar au dreptate!
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #56 on: January 24, 2017, 09:15:28 PM » |
|
Dar cu ce am contrazis eu spusele altora? Eu si Freddy am intrat intr-o discutie usor offtopica despre diversele marci si marketingul din spatele lor. Din pacate doar prin scris nu poti exprima cu adevarat ce simti, conversatia din spatele calculatorului face dificila o conversatie cu opinii de-o parte si de alta, iar problema reala intr-o astfel de duscutie e starea de spitit a celui care citeste. Dintr-o obisnuinta "romaneasca" de a ne contrazice, imi spui sa fiu calm dar problema era ca revolta ta pe ceva ce eu n-am intentinat sa fac. N-am vrut sa-i atrag atentia sau sa-l schimb mentalitatea, nu dau eu sfaturi si probabil sunt foarte multi de pe aici care asta ar trebui s-o faca, ci doar i-am spus sa nu mai fie naiv cu cititu etichetelor. Adica n-ar trebui sa credem 100% ce spun ei pentru ca ei nu sunt 100% corecti cu noi, consumatorii. Si in legatura cu NutriBest, recomand ca pret de 130 lei doar sortimentul Sensitiv pentru un continut mai mic de cereale. Varianta cea ieftina de Brit, cea de 130 lei e slaba calitativ si plina de cereale. Royal Canin e un amestec de 70% marketing si 30% hrana ok dar acesta e la alt nivel, 170 lei sacul. Bosch-ul este mai bun ca RC desi se invart la acelasi pret. Nu vorbim de Acana pentru ca e la alt nivel de cost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #57 on: January 24, 2017, 11:00:15 PM » |
|
Bosch-ul este mai bun ca RC desi se invart la acelasi pret.
Bosch si Royal la acelasi pret? De cand?  Unde ma uit eu, este in jur de 130 ron sacul de Bosch, iar calitativ este deasupra NutriBest-ului (de aceea l-am si dat ca exemplu) si chiar mai bun decat RC in opinia mea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FlorinC.
Jr. Member

|
 |
« Reply #58 on: January 25, 2017, 12:07:29 AM » |
|
Bosch nu are acelasi pret cu Royal ci sunt apropiate calitativ, cu un plus pentru RC. Diferenta de pret poate ca o face marketingul mai bun, dar dintre NutriBest Sensitive si Bosch spun ca sunt la egalitate, calitativ vorbind. Ambele contin in aceeasi masura cereale, poate un plus pentru NB avand in compozitia sa uleiuri si grasimi de peste (min 4% somon). Pentru caini care sunt imuni sau nu sunt afectati de cerealele din continutul boabelor aceste doua marci low cost sunt de recomandat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorin9308
Newbie
|
 |
« Reply #59 on: January 25, 2017, 10:18:28 AM » |
|
De ce nu e? Pentru ca are in componenta cereale? Toate, dar absolut toate companiile producatoare introduc cereale in produsele lor, pana si Acana contine cereale (ovaz, lucerna si altele). Asa ca nu incercati sa dezinformati, sau sa pareti mai credinciosi decat Papa. Se introduc cereale pentru ca sunt infint mai ieftine decat orice masa de produse animale. Nu se specifica nicaieri adevaratele proportii pentru ca nu se fac inspectii la fel de stricte precum cele de consum uman. Cum de altfel pe niciun ambalaj al oricarui producator nu se specifica procentul de proteina animala si de unde provine de pe animal. Spun doar 70% proteina animala (pui, miel, peste sau oricealtceva), dar nu spun 40% pui si 30% miel, sau provenienta carnii ceva de genul pielii de pui, oase si cartilagii, ori piele de miel si copite. Nu spun lucrurile astea pentru ca aduc un oarecare dezgust cititorului cand acesta cerceteaza lista continutului bobitelor. Deci sa nu va asteptati ca al vostru caine sa consume ToW cu 70% pulpa de miel... Oricum produsele de origine animala costa probabil cel putin 2euro/kg, iar la un sac de 15 kg, cel putin 10 kg ar fi de origine animala, asta vorbind la marcile super premium, deci cel putin 20 euro ar costa aceste 70%, in plus restul celor de 30% de materie vegetala care ar putea costa si acestea cel pun 5 euro si ajungand totul la 25euro pentru o mancare de mai mult decat super premium. Iar prtetul se dubleazal cand introducem costul de productie si transportul. Iar de aici tragem concluzia ca nu se justifica pretul oricarul producator, incepand cu Pedigree-ul care contine 99%cereale si terminand cu ToW cu un continut de 30%. Deci nu va faceti iluzii si nici sa nu va imbatari cu apa chioara. Personal va spun ca am cumparat si eu acest NutriBest, prezentat mai jos si va spun ca "fetei" mele i-a mers excelent, in aceeasi nota ca pana atunci. Sacul de dinaintea astuia a fost Petkult cu miel pentru ca are foarte multa energie si vreau sa-i mentin tonusul acesta. Nu spun ca blana era mult mai lucioada la terminarea acestui sac decat la terminarea sacului de Petkult, desi acestia sunt renumiti pentru "stralucirea blanii". Asa ca eu nu vreau sa dau sfaturi si nici sa influentez pe cineva cu comentariul meu. Exemplu: NutriBest Dog Sensitive Adult Somon și Orez 15Kg Hrana completa si echilibrata pe baza de peste si orez pentru orice rasa de caini adulti cu alge marine din Atlanticul de Nord, o sursa bogata de minerale naturale si aminoacizi care hranesc si hidrateaza pielea, protejeaza celulele pielii si mentin blana puternica si stralucitoare. Compozitie: Cereale (min 20% intreg, min 4% orez), carne si animale, legume, produse de origine vegetala, derivati de peste si peste( min 4% somon), uleiuri si grasimi, drojdie ( min 1% drojdie de bere), substante minerale, alge (min 0.5%). Constituenti analitici: Proteine: 24% - Fibre: 3.7% - Uleuri si grasimi: 11%
Contrar celor spuse de dumneavoastra ToW nu contine absolut deloc cereale, soia, conservanti sau coloranti artificiali. Nu exista acel procentaj de 30% spus de dumneavoastra si asta va spun 100% sigur. Din punctul meu de vedere consider ca acest Nutribest are destul de multe minusuri ca sa poata fi "best of" in zona lui de pret: cereale ca si ingredient majoritar, spune ca este cu miel dar are min. 25% carne, min. 4% carne de miel (atentie ca doar 4% este din miel), contine soia si unde mai punem faptul ca pe sac spune ca are 21% carne si in descrieri 25%.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|