RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #60 on: January 25, 2017, 10:56:07 AM » |
|
De ce este Nutribest cea mai buna și nu Pedigree sau Friskies ? Toți ceilalți mint pe eticheta și e o conspirație anti Nutribest ? Mai nou și acana este grainfree pe toate sortimentele. Taste of the wild la fel. M-am uitat pe compoziția mărcilor Brit și Bosch și sunt net superioare celei de tip Pedigree a mărcii promovate de dvs. Căutați și documentați-vă de ce nu e bine sa fie o cereala prima pe lista, de ce e bine sa se știe măcar specia animalului, de nu e bun un conservant artificial, etc. Câinele meu este alergic la cereale, are blana praf dacă ii dau RC sau Bosch, cum l-am trecut pe petkult și ulterior TOTW situația s-a schimbat radical. Chiar dupa prima săptămână.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #61 on: January 25, 2017, 11:13:44 AM » |
|
Ca fapt divers, câinele meu a făcut acum mult timp enterocolita, tocmai pentru ca ii dădeam o hrana pe care nu o putea digera, la recomandarea medicului veterinar, și anume Hill's. Ii treceam mama prin blana și parca ningea în jur. Ulterior a început sa ii și cada blana pe alocuri. Am aflat după ceva timp ca respectivul avea contract de promovare cu Hill's, asa ca aveți grija pe mama cui va lăsați câinii. După ce mi-a făcut toate testele inclusiv parvo și m-a mai ușurat puțin la buzunar a zis ca boabele nu sunt pentru el și sa ii dau numai mâncare gătită. L-am trecut pe o hrana grain Free, petkult, problema s-a rezolvat imediat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #62 on: January 25, 2017, 11:26:21 AM » |
|
Sunt caini care nu suporta nici macar o cantitate mica de cereale cum e si labradorul fiului meu si e vorba de Petkult cu care celor 5 caini ai mei le merge foarte bine. In schimb cu Simpson, varianta mai ieftina, (cu peste, nu aceea 80/20) pur si simplu infloreste. Putini caini am vazut cu o blana asa lucioasa si frumoasa si nici nu ii cade parul cum se intampla la majoritatea labradorilor. Ai mei s-au cam saturat de Petkult si am descoperit o hrana bunicica la un pret destul de convenabil. E vorba de rustican cu peste de la maxi-pet. Ai mei fiind trecuti de 6 ani aveau nevoie de o hrana cu grasime mai putina iar la sortimentul senior nu am gasit ceva cu o compozitie convenabila. Doar Acana senior ar fi de luat in seama insa nu pot risca sa cumpar un sac si pe ei sa-i apuce diareea cum au patit cu Acana Adult.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #63 on: January 25, 2017, 03:36:32 PM » |
|
Sunt caini care nu suporta nici macar o cantitate mica de cereale cum e si labradorul fiului meu si e vorba de Petkult cu care celor 5 caini ai mei le merge foarte bine. In schimb cu Simpson, varianta mai ieftina, (cu peste, nu aceea 80/20) pur si simplu infloreste. Putini caini am vazut cu o blana asa lucioasa si frumoasa si nici nu ii cade parul cum se intampla la majoritatea labradorilor. Ai mei s-au cam saturat de Petkult si am descoperit o hrana bunicica la un pret destul de convenabil. E vorba de rustican cu peste de la maxi-pet. Ai mei fiind trecuti de 6 ani aveau nevoie de o hrana cu grasime mai putina iar la sortimentul senior nu am gasit ceva cu o compozitie convenabila. Doar Acana senior ar fi de luat in seama insa nu pot risca sa cumpar un sac si pe ei sa-i apuce diareea cum au patit cu Acana Adult.
Dupa varsta de 7 ani am renuntat cu parere de rau la Petkult si la recomandarea ta am cumparat Eukanuba miel si orez. Am facut o alegere foarte buna pentru senioarea mea mi-am dat seama dupa primele doua saptamani. Poate gresesc dar am impresia ca i-a revenit si pofta de viata, e mult mai activa si interactioneaza cu noi si cu cea mica mult mai des decat pana acum. Nu mai are perioade asa lungi in care doarme, blana e lucioasa si scaunele exact cum trebuie. Cea mica ramane pe Petkult.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #64 on: January 25, 2017, 04:40:27 PM » |
|
Ai mei nu mai vor Eukanuba desi la inceput le placea. Am aflat de curand ca firma care o produce a fost cumparata de marele concern Mars care produce si Pedigree si Royal Canin. Poate au umblat la compozitie de nu mai vor cateii mei s-o manance.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #65 on: January 25, 2017, 05:28:23 PM » |
|
De Eukanuba sunt si eu multumita, asa cum am fost si in urma cu mai multi ani. Insa odata cu inceputul sezonului rece l-am trecut pe Acana. Am aflat de curand ca firma care o produce a fost cumparata de marele concern Mars care produce si Pedigree si Royal Canin.
Nu am stiut asta. E pe bune sau doar un zvon? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #66 on: January 25, 2017, 10:52:32 PM » |
|
Nu e zvon, a fost cumparata de Mars de la Procter&Gamble in 2014 care la randul lui il achizitionase prin 1999. Probabil cainilor mei le placeau mai mult chimicalele de la P&G decat cele ale Mars. Eukanuba logo.png Product type Pet food Owner Mars, Incorporated and Spectrum Brands Europe Introduced 1969 Markets Worldwide Website http://www.eukanuba.com/ and http://www.eukanuba.eu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #67 on: January 26, 2017, 12:35:36 AM » |
|
Confirm și eu faza cu Mars. Am aflat acum câteva luni, când i-am dat câțiva saci. După al 3-Lea nu a mai vrut sa mănânce, însă cat a vrut i-a priit. Acum sunt pe la al 6-Lea de TOTW, toate bune pana acum. Pe ăștia ii acuza în SUA ca folosesc taurina din China și ca nu ar fi asa de verificata ca cea din SUA.
Freddy, acana a schimbat rețele de 3 ori în ultimul an. Mai nou știam ca și sortimentele de tip size, junior-adult-senior large breed au devenit grain free. Al doilea sortiment avea ovăzul parca fiert și câinelui meu i-a priit ceva mai bine ca cel cu cereale întregi, însă tot avea mătreata. Acum posibil sa fie totul în regula și cu acana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #68 on: January 26, 2017, 07:10:33 PM » |
|
Noi am luat Acana Adult Large Breed si ii merge super, desi recunosc ca am avut putine emotii dat fiind faptul ca am comandat direct sac, insa m-am bazat in mare parte pe faptul ca acum vreo 2 ani a mai mancat si ca el nu e sensibil deloc la stomac. Din fericire nu m-am inselat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
florin.g
Jr. Member

|
 |
« Reply #69 on: January 29, 2017, 10:38:09 PM » |
|
De Eukanuba sunt si eu multumita, asa cum am fost si in urma cu mai multi ani. Insa odata cu inceputul sezonului rece l-am trecut pe Acana.
Thara , de ce ai facut schimbarea ? si eu il hranesc cu eukanuba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #70 on: January 30, 2017, 08:58:16 AM » |
|
Datorita calitatii (si)mai bune.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
florin.g
Jr. Member

|
 |
« Reply #71 on: January 30, 2017, 10:52:52 AM » |
|
 ) Ms
|
|
|
|
|
|
|
|
|
florin.g
Jr. Member

|
 |
« Reply #72 on: January 30, 2017, 10:56:59 AM » |
|
Al meu nu stiu de ce nu tolereaza Acana ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #73 on: January 30, 2017, 11:35:12 AM » |
|
Din trei caini doar unuia nu i-a priit Acana, in sensul ca nu asimila nimic, avea scaun moale spre apos. Insa la el a fost problema cu mai multe marci de mancare, nu doar cu Acana. Sunt caini mai sensibili care nu tolereaza mancarea asta, "problema" in opinia mea fiind la caini (la fel ca si la oameni, organisme diferite de la individ la individ) si nu la hrana in sine. Cunosc persoane care nu tolereaza deloc ardeii si rosiile, asta desigur nu inseamna ca nu sunt alimente bune. Referitor la Eukanuba - am folosit-o si in trecut, in urma cu mai multi ani si m-a surprins placut, atat atunci cat si acum. Cel caruia i-am dat din vara incoace Eukanuba, mancase inainte timp de mai bine de un an Pro Plan, care nu este o marca proasta, dar cu Eukanuba s-a prezentat si mai bine. In lipsa de altceva, cred ca as ramane la Eukanuba. Ma ingrijoreaza oarecum ca a fost cumparata de altcineva compania, sper doar sa nu ii schimbe retetele sau daca totusi o vor face, sa fie un "upgrade" si nu un "downgrade" in ceea ce priveste calitatea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nightbell
Newbie
|
 |
« Reply #74 on: February 01, 2017, 09:00:48 PM » |
|
@Freddy, salut Am si eu o intrebare, probabil ca nu este topicul care trebuie, dar, am zis sa nu mai deschid alt post. Astazi i-am schimbat mancarea la Royal Canin Maxi Junior. Inainte numai prietena mea a cumparat mancarea (tot super premium, dar boabele sunt mult mai mici si inchise la culoare). Sper sa fie okay, sa nu faca diaree. Oricum momenan ii dau amestecat din ambele. Ma gandesc ca este Ok Royal Canin? (nu este cea mai ieftina mancare, 240 lei sacul de 15kg) Oricum, acum s-a lungit si pare foarte slab, are 3 luni si 2 sapt si 15 kg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|