Tot dau de subiectul asta pe forum (metis de CG). Nu ma intelegeti gresit (si eu am un metis in curte pe langa CG-ul cu pedigree) dar am o intrebare legata de semantica:
Un CG fara pedigree sau metis mai poate fi numit CG? Iar la denumirea metis de obicei se trece medis de:... cu:...
Iar un metis care poate parea de CG poate sa fie rezultatul imperecherii a doi metisi de CG. Ori daca un metis de CG nu poate fi numit CG, atunci rezultatul este UNKNOWN provenience

.
Stiu ca poate nu am gasit postul care merita intrebarea asta.
Daca administratorii considera, am putea deschide o noua dezbatere cu intrebarea mea...
Nu discut acum despre cazul prezentat ci despre diferenta intre cele 2 notiuni folosite.
Propozitia "Un CG fara pedigree sau metis mai poate fi numit CG?" contine 2 parti distincte si o concluzie.
Este o mare diferenta intre "caine fara pedigre" si "metis"!
Un cg poate fi chiar de rasa pura .....si totusi sa fie "fara pedigree"!
Cum?
Iata cateva exemple:
1. Cainele de fapt are pedigree....dar cainele a fost furat sau s-a pierdut si cine l-a gasit, evident, nu are nici un act care sa ii ateste ascendenta.
2. Cainele de fapt ar avea tot dreptul la "pedigree", dar fie stapanul femelei (mamei), fie stapanul masculului (tatal) nu au avut bani sa plateasca eliberarea pedigree-ului pt. pui.
3. Cainele provine dintr-o crescatorie a MI, de unde a fost "subtilizat".....evident fara "acte".
Pe cand "metis" inseamna un singur lucru "caine fara rasa".....adica NICIODATA un metis nu poate fi "rasa pura".....chiar daca unii seamana izbitor cu unul dintre parinti.
In aceeasi categorie intra si puii rezultati din parinti din rase diferite.