Forum ciobanesc german
June 04, 2017, 02:49:43 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17   Go Down
  Print  
Author Topic: Rex un ciobanesc fara pedigree :)  (Read 40617 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #180 on: November 10, 2010, 02:05:45 PM »

Prin formularea "fara pedigree" am vrut sa se inteleaga faptul ca Rex nu are o genealogie cunoscuta in totalitate si faptul ca nici parintii lui nu aveau "pedigree".

Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #181 on: November 10, 2010, 03:12:13 PM »

Tot dau de subiectul asta pe forum (metis de CG). Nu ma intelegeti gresit (si eu am un metis in curte pe langa CG-ul cu pedigree) dar am o intrebare legata de semantica:

Un CG fara pedigree sau metis mai poate fi numit CG? Iar la denumirea metis de obicei se trece medis de:... cu:...

Iar un metis care poate parea de CG poate sa fie rezultatul imperecherii a doi metisi de CG. Ori daca un metis de CG nu poate fi numit CG, atunci rezultatul este UNKNOWN provenience  Smiley.

Stiu ca poate nu am gasit postul care merita intrebarea asta.
Daca administratorii considera, am putea deschide o noua dezbatere cu intrebarea mea...

Nu discut acum despre cazul prezentat ci despre diferenta intre cele 2 notiuni folosite.

Propozitia "Un CG fara pedigree sau metis mai poate fi numit CG?" contine 2 parti distincte si o concluzie.
Este o mare diferenta intre "caine fara pedigre" si "metis"!

Un cg poate fi chiar de rasa pura .....si totusi sa fie "fara pedigree"!
Cum?
Iata cateva exemple:
1. Cainele de fapt are pedigree....dar cainele a fost furat sau s-a pierdut si cine l-a gasit, evident, nu are nici un act care sa ii ateste ascendenta.
2. Cainele de fapt ar avea tot dreptul la "pedigree", dar fie stapanul femelei (mamei), fie stapanul masculului (tatal) nu au avut bani sa plateasca eliberarea pedigree-ului pt. pui.
3. Cainele provine dintr-o crescatorie a MI, de unde a fost "subtilizat".....evident fara "acte".

Pe cand "metis" inseamna un singur lucru "caine fara rasa".....adica NICIODATA un metis nu poate fi "rasa pura".....chiar daca unii seamana izbitor cu unul dintre parinti.
In aceeasi categorie intra si puii rezultati din parinti din rase diferite.
anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« Reply #182 on: November 10, 2010, 03:12:30 PM »

Bine ati revenit cu vesti despre Rex..Superbe pozele...Ce simpatic este intre toate frunzele acolo... Laughing.. Foarte ''saritor'' in a oferi ajutor cu strangerea frunzelor... Grin

"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina "
                                                ( Victor Hugo )
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #183 on: November 10, 2010, 03:19:30 PM »

Intradevar de ajutor  Grin
Inchipuieti un sac mare de panza cauciucata, plin de frunze si pe Rex calare pe el incercand sa-si indese mingea printre frunzele din el si apoi incepe sa latre sa-i dau mingea inapoi  Cheesy
Dupa ce sacul este plin, il inchid si-l rostogolesc pana la baza pantei unde dam foc la frunze. Sa vezi ce impinge, latra si topaie de parca ar fi minge de fotbal  Laughing

Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)
anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« Reply #184 on: November 10, 2010, 03:26:11 PM »

A participat cot la cot cu voi...
 Chiar l-ati surpris  ''asupra '' faptului'' cu mingiuta in mijlocul gramezii de frunze.. Laughing..
Cred ca trebuie sa fi fost si haios si de ajutor, in acelasi timp..

"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina "
                                                ( Victor Hugo )
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #185 on: November 10, 2010, 03:29:45 PM »

A fost mai putin de ajutor  Roll Eyes dar ne-am simtit bine acolo la tara si ne-am amuzat cu orice ocazie.
Munca a fost necesara dar si "pauzele lungi si dese" au fost binevenite. Smiley

AILYNE
Hero Member

Langa Brasov

« Reply #186 on: November 11, 2010, 11:10:31 AM »

De cateva zile ne-am intors .....Iata cateva poze de acolo

Jump1 Jump2 ....si noi , bucurosi  de insanatosirea lui Rex  

Nu ma numiti caine...nu merit o astfel de  distinctie.Nu sunt atat de credincios,nici atat de devotat...sunt doar o fiinta umana.
( Anonym)
anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« Reply #187 on: November 11, 2010, 03:43:32 PM »

E super ca ati reusit sa va relaxati..si unde ati fi putut mai bine, daca nu la aer curat..in compania dragutului Rex ?? 

( Victor Hugo )
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #188 on: August 04, 2011, 10:04:09 AM »

Trebuie sa-mi cer scuze pentru absenta indelungata de pe acest forum Sad
Rex este acum bine sanatos, cu mici probleme la picioarele din spate dar inca este in putere sa ne urmeze prin excursiile noastre.
In acest an nu am fost decat in doua locatii, la Ponoare in luna Mai si In Bucegi la Pestera in luna Iulie.
Iata cateva imagini din excursiile noastre Smiley in care Rex a dormit liber afara sau in cusca plianta.
La Pestera ne-am temut ca se va da la ursii care dau tarcoale prin zona dar acestia ne-au ocolit pe la mare distanta si au mers direct la tomberoanele de la Statia de Telecabina Pestera.
Fiind liber pe timpul noptii am observat si-a cam facut de cap umbland teleleu noaptea prin padure dar din fericire nu a avut niciodata probleme.

Ponoare 02 Mai 2011

Bucegi Pestera - Babele si Sfinxul 18 Iulie 2011

Bucegi Pestera - spre Vf. Omu 19 Iulie 2011

DN71 (targoviste Sinaia) spre Cuibul Dorului si Pestera asfaltat pe 50% din lungime pana pe creasta iar de acolo la Pestera este drum forestier destul de bun

cutare
Hero Member

« Reply #189 on: August 04, 2011, 01:26:10 PM »

Frumoase poze Smiley, si Rex e in forma! Smiley
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #190 on: August 04, 2011, 01:43:36 PM »

Intradevar, Rex sa comportat admirabilmai ales ca traseele au fost mai lungi de 6 ore dus intos, cel spre Omu a fost chiar mai lung din cauza noastra ca nu mai eram noi in forma de acum cativa ani.

Schwarz
Hero Member

www.ciobanescgermantartlau.ro

« Reply #191 on: August 04, 2011, 02:11:20 PM »

ce varsta are Rex?! seamana cu Bruno al meu
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #192 on: August 04, 2011, 02:20:25 PM »

8 ani si 5 luni, este nacut pe 6 martie.
Inca are caninii intacti, netociti iar dintii din fata taie ca lama de ras Smiley

Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #193 on: August 04, 2011, 04:51:17 PM »

Cred ca este un caine fericit sa poata colinda cu stapanii lui...sa fie cat mai mult timp impreuna cu voi. Sincer cred ca noi toti ne dorim sa stam (sau sa fi stat ) mai mult timp cu prietenii nostri blanosi. Va felicit pentru asta si ma bucur alaturi de voi de un caine frumos, cuminte si destept.

"Pana nu ai iubit un caine, parte din sufletul tau nu s-a trezit..."
Schwarz
Hero Member

www.ciobanescgermantartlau.ro

« Reply #194 on: August 04, 2011, 04:59:07 PM »

8 ani si 5 luni, este nacut pe 6 martie.
Inca are caninii intacti, netociti iar dintii din fata taie ca lama de ras Smiley

multi inainte!
Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17   Go Up
  Print  

Jump to: