kerko
Newbie
|
 |
« on: September 27, 2009, 09:07:16 PM » |
|
Salut!M-am logat azi cu gandul ca voi intelege mai multe despre aceasta rasa pe acest forum. Sper sa ma ajutati voi, cei cu experienta, in alegerea unui pui de CIOBANESC GERMAN  ,mascul,cu certificat de origine, cu gandul sa-l prezint la cat multe expozitii pentru a arata lumii ce minunatie de prieten am eu. Momentan sunt in "tratative" cu cei la care voi amenaja un padoc frumos cu o cusca pentru puiut(am o casa in apropierea locuintei mele, si este locuita de "parintii adoptivi"),deoarece in prezent au un cotet dezafectat pe post de depozit de lemne in acel loc pe care il voi desfinta(deh,batranii astia!). Nu as vrea sa insist prea mult pe aceasta tema, dar totusi, de ei (de batrani)depinde acel moment in care voi merge la o canisa sa-mi aleg un puiut. Sigur, ma voi ocupa personal de cresterea, intretinerea, hranirea si educatia puiului. Avand o oarecare experienta in acest sens(am mai crescut 2 rase diferite- brac german si boxer german- la bloc,iar cum sunt in curtea altor propietari),eu cred ca aceasta rasa, ciobanescul german, este ceea ce caut de foarte mult timp..............Nu cred va fi o problema fiindca nu voi fi cu el tot timpul(ma refer in curtea casei), fiindca oricum trebuie sa merg la serviciu, deci practic,voi lipsi oricum,fie ca stau la bloc, fie ca locuiesc la casa,nu? Cu atat mai mult ne vom dori sa ne intalnim! De cateva luni tot caut sa aflu cat mai multe despre aceasta rasa de exceptie de la crescatori si proprietari, si pot spune ca sunt foarte incantat de tot ce se discuta pe acest forum,si nu numai. Sfaturile le voi primi cu mare drag si incredere de la oricine care imi poate face unele recomandari privind o canisa renumita, cu exemplare deosebite si cu crescatori cu suflet mare, cat despre bani, am vazut preturile si nu comentez.Astept sfaturi.......... Pe curand!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: September 27, 2009, 09:09:45 PM » |
|
kerko, am priceput ideea! Nu mai posta acelasi lucru in mai multe topicuri. Daca ai rabdare sa citesti...nenumarate topicuri contin sfaturi foarte utile.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
kerko
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: September 27, 2009, 09:11:33 PM » |
|
asta incercam sa-ti spun.scz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerko
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: September 27, 2009, 09:16:00 PM » |
|
canise sunt multe,se pare, dar ma gandeam ca poate imi recomanzi tu una de incredere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #4 on: September 28, 2009, 08:59:21 AM » |
|
a, ok...sunt mai multe, depinde si zona in care ai fi dispus sa te deplasezi.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
pepe
|
 |
« Reply #5 on: September 28, 2009, 09:36:35 AM » |
|
ariana mai ai puiuti?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerko
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: September 28, 2009, 12:12:37 PM » |
|
Ariana ,am postat cateva "explicatii" pentru cineva, si vin cu rugamintea sa muti daca poti acea interventie aici.Sau sa dau un "copi/paste?Nu stiu, cum zici tu........Trebuie sa plec.Pa! Pe curand!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Santos
|
 |
« Reply #7 on: September 28, 2009, 07:05:29 PM » |
|
daca vrei sa cumperi un pui si vrei sa ai si rezultate in concursuri de frumusete trebuie sa cauti o monta cu parinti cu rezultate sa vezi temperamentul parintilor testul de displazie un caine nu il cumperi pentru cateva luni ci cativa ani
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerko
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: September 28, 2009, 09:01:00 PM » |
|
Multumesc Santos pentru sfaturi, si voi tine cont de cele expuse de tine. Ariana, sunt dispus sa merg oriunde in tara asta daca imi recomanzi o canisa unde voi gasi puiutul pe care il doresc.Poate cunosti si unele "combinatii"(garantate) de succes a unor exemplare deosebite de  . Oricum, cea mai mare bucurie pe ziua de azi este ACCEPTUL parintilor adoptivi cu privire la construirea padocului(aprox.2,5m/3,5m) si a custii! Maine am sa-mi duc "meseriasul" sa-si dea cu parerea privind materialele(necesarul),dupa care sa vad cand este dispus tataia sa dezmembram acel cotet nefunctional de multi ani, fiind doar pe post de depozit de lemne! Doresc sa merg in paralel si in cautarea unui puiut. Acum, Ariana , rogu-te sa ma sfatuiesti cum este mai bine sa procedez, si ma gandesc la achizitionarea catelului(acuma ca am primit OK-iul), caci parca nu mai am rabdare, ...dar totusi am! Ce imi recomanzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerko
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: September 29, 2009, 09:08:43 PM » |
|
Azi, "meseriasul" mi-a promis ca prin 15-20 octombrie a.c., padocul si cusca vor fi gata de locuit. Acum am o intrebare adresata tuturor cunoscatorilor: daca iau un puiut de 8-10 saptamani in data de 20 oct.(sa presupunem), oare nu ii va fi frig in toiul iernii? Asta ma nelinisteste.........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerko
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: September 29, 2009, 10:16:35 PM » |
|
Dar chiar nu este nimeni care sa ma ajute? Ajutati-ma cu un sfat, o idee, o recomandare, dar faceti-o! Uite, timpul trece, si tare m-am bazat pe "veteranii" acestui site ca imi vor face recomandari privind puiutul de  . Am parcurs ore intregi acest forum, pe foarte multe topicuri, dar nu m-am lamurit, cu atat mai mult ca nici acum nu stiu care canisa este de incredere, ca sa zic asa.  Hai, ajutati-ma ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stephanitz
Jr. Member

|
 |
« Reply #11 on: September 29, 2009, 10:37:45 PM » |
|
daca locul unde il vei tine este foarte bine izolat nu vor fi probleme. sfatul meu este insa sa te hotarasti o data . nu iti spun sa te grabesti pentru ca o astfel de decizie nu se ia in graba. este o decizie care iti vor influenta anii care vor veni. eu cand l-am luat pe max nu avea nici 6 saptamani si asta se intampla prin februarie anul acesta, asa ca a prins o parte din sezonul rece chiar si zapada de cateva ori. nu am avut insa nici un fel de problema de sanatate cu el. conteaza foarte mult alimentatia si locul in care il vei tine. sfaturi poate vei mai primi insa recomandari cred ca nu. tu va trebui sa decizi. succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #12 on: September 29, 2009, 10:44:06 PM » |
|
Dar chiar nu este nimeni care sa ma ajute? Ajutati-ma cu un sfat, o idee, o recomandare, dar faceti-o! Uite, timpul trece, si tare m-am bazat pe "veteranii" acestui site ca imi vor face recomandari privind puiutul de  . Am parcurs ore intregi acest forum, pe foarte multe topicuri, dar nu m-am lamurit, cu atat mai mult ca nici acum nu stiu care canisa este de incredere, ca sa zic asa.  Hai, ajutati-ma !  canisa ma indoiesc ca va recomanda cineva!nu cred ca poate recomanda cineva o canisa,ca apoi cel carui i-a fost recomandata sa ajunga la concluzia ca nu au fost ok.asta cere o atenta cautare si analizare a caniselor de la sectiunea dedicata!si necesita o decizie pe cont propriu.la topicul fiecarei canise sunt postate rezultate obtinute in expo si posteaza chiar unele persoane care au achiztionat pui de la ei si activeaza pe forum.in functie de ce doriti de la cainele respectiv,va puteti orienta in alegerea unei canise.si in functie de zona tarii de unde proveniti,daca sunt anumite probleme cu deplasarea. despre cainele tinut in padoc,erau o gramada de info,e destul de cautat cu functia searchaiciaiciaiciinfo despre achizitionarea unui puisi mai sunt!e plin forumul!  cele mai multe info despre asta puteti gasi la sectiunea PuiIntretinereCanise Ciobanesc German
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
kerko
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: September 30, 2009, 03:23:37 PM » |
|
Thara,postarile tale mi-au fost de mare ajutor. Multumesc mult!  Deasemenea si lui Stephanitz,chiar daca nu imi face vreo" recomandare  .Padocul va fi amplasat intre 2 constructii (una de lemn-o magazie-, si una din caramida)pe distanta de 2,5 m, partea din spate va fi construit din scandura. Voi inchide padocul pe interior cu panouri de gard sudat din fier beton de 6mm.( am gasit la Baumax 2,5 m lungime x 2m inaltime) doar in trei parti(spate,lateral stanga-unde este magazia construita din lemn- si in partea din fata) fiindca unde este constructia de caramida(tencuita) nu este nevoie fiindca mai trebuie reparata in timp ori daca pun un panou razant cu peretele ,nu mai am posibilitatea de a interveni.Deci, spuneam ca este lat de 2,5m si lung de 3,5 m. Cusca va fi confectionata din scandura : Latime = 80 cm; Lungime = 1.2 m; H = 80 cm(banuiesc ca ar fi suficienta) ,si va fi "dotata" cu rumegus, lamele de cauciuc la intrare, si va fi orientata cu fata inpotriva eventualilor curenti. Padocul va fi acopetit in totalitate cu placi de azbociment, iar pe jos, langa cusca va avea o podea la o dimensiune suficienta pentru  , in rest,probabil pavaj si/sau sort 2(inca nu stiu,dar voi vedea). Am redat exact ceea ce doresc sa realizez pentru puiut, pentru casuta lui, care cred ca va fi pe masura asteptarilor si trebuintelor lui! Sigur,totdeauna este loc de mai bine,dar de inceput eu zic ca va fi onorabila cazarea. Am inteles ca nu ar fi o problema cu trecerea prin iarna, chiar daca ar intra in aceasta la varsta de 4 luni, sa zicem. Nu ma pot baza pe "Incalzirea Globala", cred ca daca i-as asigura cele prezentate mai sus, va trece prin iarna far' de probleme. Despre alimentatie nu mai comentez, deoarece am mai avut caini si, sigur ca voi respecta toate "etapele" dezvoltarii unui puiut care se face in primul rand prin alimentatie si tratament. Despre canisa, astept totusi ....recomandari! A! Eu sunt din jud. Mures. Scz! Totusi,  ,sotia mea(o iubitoare de caini,fara doar si poate) o da sus, si tare, ca :"nu este bine sa luam catelul si sa-l lasam singur, la casa sus mentionata"( am masurat distanta de la apart. la casa:230 de pasi!) ; s-ar putea considera ca NU este al nostru  in totalitate, fiindca nu locuim NOI la casa, ci "parintii" nostri, si chiar daca eu voi merge zilnic pe acolo pentru plimbari, joaca, curatenie,etc., sotia crede ca acest catel va suferi si nu ma va recunoaste de stapan pe mine, ci pe cei doi batranei fiindca pe ei ii vede toata ziua cu ii da mancarea!!! Acum ce sa zic! Intradevar, noi ne-am planificat sa ne luam o alta casa,cu toate ca "parintii" asteapta sa ne mutam cu ei , dar nu este spatiu suficient(ei nu inteleg prea bine lucrul asta),dar in varianta in care ,totusi, am reusi sa cumparam o casa, stau si ma intreb:"ar avea de suferit catelul fiindca i-am schimba locatia, pentru a fi impreuna?" Eu am zis ca NU! Sunt intro dilema: imi doresc catelul; am acceptul si sprijinul "parintilor", de constructie si gazduire a puiului ; dar sotia......In apartament nu se pune in discutie sa mai tinem caine, motiv pentru care i-am si instrainat pe ceilalti doi, fiindca nu sunt conditiile necesare in apartament pentru a creste sanatos un caine de talie medie/mare. Probabil ca unii dintre voi ati trecut prin asemenea "provocari"(ca sa nu le spum 'probleme') la achizitionarea unui catel, asa ca va rog sa ma sfatuiti ce ar treui sa fac si cum sa procedez mai bine, fara a exista conditia de a avea un catel! E greu, dar trebuie sa gasesc solutia cea mai buna fiindca ea exista, cu siguranta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #14 on: September 30, 2009, 05:21:32 PM » |
|
Din propria experienta pot spune ca puiul si ulterior cainele adult va recunoaste de stapan pe cel care ii va acorda atentia, dragostea si totodata ii va oferi timpul petrecut impreuna, precum si impresia de sef al haitei. Eu de exemplu, desi tata locuieste cu Nati 5 zile pe saptamana(la 45 km distanta), sunt seful haitei. Niciodata nu s-a pus problema recunoasterii stapanului. In schimb, cand sunt cu ea ii dedic intregul meu respect, dragoste si admiratie chiar daca nu i-o arat intotdeauna si ma joc cu ea, ii dau anumite comenzi etc..... Cand insa intrece masura sunt la fel de neiduplecata si aspra..chiar daca o iubesc de numa' numa'  . Cand intre voi se creeaza acea legatura extraordinara de incredere, dragoste si respect ..nu mai conteaza cine-i da de mancare. Pe tatal meu il iubeste, il adora, il apara insa e normal fiind un membru al familiei. Intotdeauna trebuie sa stie ca se afla pe ultima treapta in ierarhia familiei. Pe sotul il iubeste iar foarte mult insa nu-l asculta dumnezeieste...ca pe mine cand ridic spranceana.  Iar cand vine vorba de mutat...atat timp cat va merge cu cei pe care ii iubeste si-i considera familie nu va conta niciodata cate case si padocuri schimba, se va simti mereu acasa acolo unde veti merge si voi.  . Chiar sunt curioasa cum va arata padocul. sa faci o poza! Succes!
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|