Forum ciobanesc german
February 14, 2011, 06:59:30 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Schioapata  (Read 3509 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Thara
Hero Member

« Reply #30 on: October 16, 2010, 07:33:33 PM »

.in martie anu viitor face 8 ani deci trebuie sa iau niste masuri de precautie.
Daca e hranit cu mancare de calitate si bine intretinut, un caine la 8 ani n-ar trebui sa prezinte semne serioase de imbatranire - opinia mea... femela mea are 8 ani si 3 luni si dpdv al miscarii si rezistentei fizice, este la fel cum era la 3, 4 ani. Oricine o vede poate spune asta, inclusiv medicul. Evident,apar mici problemute si schimbari, odata cu inaintarea in varsta. Dar cum ziceam si prin alte parti, acum incep sa se vada mai tare efectele modului de hranire...
Recunosc, si eu am avut niste semne de intrebare legate de inaintarea in varsta a femelei mele, dar cineva m-a linistit si mi-a spus ca nu ar trebui sa aiba probleme inca pe la 7 - 8 ani...si uite ca asa si este.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #31 on: October 17, 2010, 04:13:11 PM »

pai pana acuma i-am dat chappy(sper ca am scris bine) si pe langa diferite supe...lapte in fiecare zi o data sau de 2 ori..maicamea ii mai da cate ceva de la ea cand mananca,si plus grasimea de la carne i-am dat-o,da nu multa ci asa...de gust.nu stiu cat e de buna dieta care o are,dar astept sfaturi.nici a meu nu a avut probleme de sanatate pana la faza cu picioarele din spate.

Si se joaca mult.de 3 ori pe zi scos afara cate o jum de ora-45 de min...adora jucariile,si sa faca aport.si miscare pot sa zic ca am facut cu el.
« Last Edit: October 17, 2010, 04:16:32 PM by oana_rocky » Logged
Mignon
Sr. Member

« Reply #32 on: October 17, 2010, 05:06:07 PM »

Foarte rau ai facut ca i-ai dat "Chappy" si lapte "in fiecare zi" cum spui tu. Iar grasimea e total interzisa - nu ca la om ar fi recomandata!
Studiaza cu atentie topicul "Alimentatie" si da-i, in primul rand, hrana premium sau superpremium pentru varsta lui.
Despre Chappy, Friskies si Pedigree s-a tot scris pe forum. Concluzia? Sunt TOTAL interzise!
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #33 on: October 17, 2010, 05:09:51 PM »

nu am stiut ca sunt interzise.laptele de ce nu ii face bine?o sa studiez si topicul alimentatie mersi de sfat.
Thara
Hero Member

« Reply #34 on: October 17, 2010, 05:25:35 PM »

Laptele este bun, daca stomacul cainelui il tolereaza. In orice caz, nu trebuie oferit in fiecare zi.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #35 on: October 17, 2010, 06:55:18 PM »

il tolereaza,nu ii problema cu aia,de mic l-am invatat.
tot studiam forumul de alimentatie.scria acolo ca daca stai sa calculezi pretul dintre mancarurile astea uscate super mediatizate si mancarea super premium ajungi cam la aceiasi suma.nu prea vad cum avand in vedere ca un sac de 10 kg de chappy este 45 de lei si un sac de Arden Grange Senior 15 Kg este 197 lei...sunt alte marci bune mai ieftine pt seniori?
Mignon
Sr. Member

« Reply #36 on: October 17, 2010, 07:13:35 PM »

Ieftin si bun nu prea exista... Un caine e o responsabilitate asumata, care implica si investitie materiala deloc neglijabila: are nevoie de deparazitari, vaccinari, hrana potrivita, educatie.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #37 on: October 17, 2010, 07:18:42 PM »

pai gandeste-te ca un sac de hrana superpremium de 18 kg este undeva la 200 lei si trebuie sa-i dai jumatate din cantitatea pe care o dai din hrana "de doi lei". Mai adauga in timp si vizitele la doctor datorate unei alimentatii slabe... Decat sa-i dai chappy mai bine ii cumperi un sac de hrana de calitate si o lungesti cu hrana gatita in casa.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Thara
Hero Member

« Reply #38 on: October 17, 2010, 07:19:48 PM »

Avand in vedere ca acest subiect este ras-ras-ras-ras-discutat pe forumul acesta si nu numai, ecuatia e simpla : vrei un caine sanatos pe tot parcursul vietii lui si sa faci cat mai putine vizite la vet? Alimentatia joaca un rol mai mult decat important aici!
Opinia mea!
LE : Ca sa nu se inteleaga gresit: Nu inseamna ca daca il hranesti cu mancare super premium va fi de tabla si nu va avea absolut nici o problema medicala, insa o alimentatie adecvata si corecta reduce cu mult problemele de sanatate.
« Last Edit: October 17, 2010, 07:24:18 PM by Thara » Logged

oana_rocky
Newbie
*

« Reply #39 on: October 17, 2010, 08:25:50 PM »

mersi inca o data de sfaturi.deparazitarile si vaccinurile si le-a primit negresit.cu mancarica trebuie sa incep sa fiu mai atenta.
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #40 on: October 21, 2010, 01:14:11 PM »

i-au aparut din nou dureri la rocky,de data asta la labutele din fata si pe tratament cu rimadyl.mai exact dupa o saptamana de tratament cu 4 capsule pe zi,doua dim si doua seara.urmeaza inca o saptamana cu tratamentul injumatatit.am vb azi cu doctorul lui si a fost putin surprins de faptul ca i-au aparut dureri pe tratament la labutele din fata...si parca si cele din spate dau ceva semne de durere...oricum nu isi gaseste locul...se plimba dintr-o parte in alta...isi ridica labutele ca nu poate sa calce bine pe ele...nu stiu ce sa fac mai ales ca ii si pe tratament.doctorul  a zis ca poate fi si din cauza schimbarii vremii,ca tot timpu va avea dureri la schimbarile climatice.a mai zis ca mai continuam cu o saptamana de tratament dupa tratamentul initial daca tot nu isi revine...dupaia nu stiu ce mai urmeaza...

ps. initial a avut dureri numa la cele din spate...acum si la cele din fata...
paulapaula13
Jr. Member
**

« Reply #41 on: October 21, 2010, 01:51:33 PM »

Laptele fa-l branzica si dati-l asa. Are testele de displazie? Defectele, chiar daca pot fi depistate devreme, manifestarea lor dureroasa apare in timp si este favorizata de o alimenatie necorespunzatoare. Daca 7 ani nu a primit nutrienti esentiali, e greu ca in cateva zile sa se remedieze greseli acumelate intr-un timp indelungat. Un medic care spune intr-o zi una si a doua zi alta, iar la catva timp se mira, poate nu are suficienta experienta in tratarea cainilor in general si a ciobanestilor germani in special. Nu vreau sa critic, doar un exemplu personal: medicii veterinari din locul unde imi cresc eu urecheatii, foarte buni prieteni cu mine, stiu foarte bine cu animalele crescute in gospodarii (vaci, porci, cai, gaini etc.). Eu apelez la ei doar pentru efectuarea tratamentelor pe care le primesc de la alti medici veterinari priceputi la caini. Asta e ideea. Va doresc insanatosire grabnica si cat mai putina suferinta si pentru urecheat si pentru dumneavoastra.
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #42 on: October 21, 2010, 02:14:31 PM »

nu i-am facut teste de displazie,deocamdata nici nu am posibilitatea financiara,si cand zic ca nu am posibilitatea financiara nu ma refer ca nu imi permit doar analizele cainelui ci mai multe lucruri.ca as renunta la un lucru pt mine,daca ar fi sa am bani sa mi-l iau,numa sa se faca el bine.doctorul la care il duc are si ceva clinica de urgente aici in tg mures.de mic il duc la el sa ii fac injectiile si consultatiile.ce ii drept ii ca nici nu a fost asa bolnav rocky niciodata...acum parca s-a mai linistit nu se mai plimba atata dintr-o parte in alta...dar am un nod in gat pt data viitoare cand o sa mai aiba astfel de dureri...stiu ca nu pot remedia in cateva zile dar ma gandeam ca pe langa medicamente ceva care sa ii aline durerea nu mai pot face?io stiu...masaje...comprese cu sare calda...ceva..remedii facute in casa sau io stiu..orice!

ps. asa orientativ cam cat costa o analiza pt displazie?
« Last Edit: October 21, 2010, 02:19:13 PM by oana_rocky » Logged
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #43 on: October 22, 2010, 10:56:08 AM »

la varsta lui problemele apar la nivelul coloanei vertebrale. Are nevoie de radiografii la nivelul zonelor cervicala/lombara in principal. La Cluj o radiografie costa 50 lei. Pana atunci tine-l la caldurica. N-ar fi rau sa primeasca si niste B-uri.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
inestimabil
Jr. Member
**

« Reply #44 on: October 22, 2010, 11:08:50 AM »

Salut. Am din nou nevoie de ajutorul vostru....Marko am meu vrea sa le pateasca pe toate pana creste (sper buba asta sa fie ultima). Ieri am fost sa ne jucam cu mingea, (alearga ca un nebun dupa ea), ne-am fugarit vreo 2 ore, insa pe drumul spre casa am vazut ca prostanacul schiopata. Am vazut ca pe o pernuta de la piciorul drept, are pielea (aia neagra) luata pe o portiune cam cat unghia de la degetul meu mic (cam 0,5 cmp). L-am dezinfectat cu rivanol (timp in care el a facut o demonstratie de colti si de chelalaieli) si apoi i-am dat cu crema de galbenele. Este ok tratamentul asta sau sa ii dau cu un antibiotic (asocilin)...sau il las sa se vindece singur...sau il pansez (dar asta e mai dificil pt ca nu s-ar lasa pana nu ar scoate pansamentul). Apelez din nou la voi pt ca medicul e la 40km distanta, tocmai in Calarasi si sper sa nu fie cazul sa mai ma deplasez pana acolo. Sfat va rog !!!
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet