Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 11:39:16 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7   Go Down
  Print  
Author Topic: Schioapata  (Read 15725 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
hector31
Newbie
*

« Reply #15 on: April 27, 2010, 11:36:50 PM »

pentru Craciunel de 12 ani
e batran si trebuie ferit de frig,de curent de urcat scari
te rog din suflet da-i APLAZYL,cu toata increderea toata viata pe care o mai are
iti spun di experienta mea cu Hector,iubirea mea
nu neglija pentru ca ii imbunatatesti viata .o sa vezi
sanatata
buuuub4
Newbie
*

« Reply #16 on: May 19, 2010, 11:25:52 PM »

Salutare si multumesc pentru sfaturi! Chiar imi sunt de mare ajutor. Nu stiu exact cum sa rezolv problema scarilor, inca caut solutii.

Iti multumesc din nou si sper ca pe viitor sa mai pot apela la experienta voastra in cazul in care ma depasessc unele situatii.

Numai bine tie si catelului tau !
petshop4you
cristimate
Sr. Member

« Reply #17 on: October 13, 2010, 08:16:58 PM »

Ariana,
al meu catel odata la 2 luni face o intindere... stiu si de unde i se trage: sare ca "prostul" de pe veranda (7 scari inalte) sau sare pe gard si-si latra vecinii si incepe sa schioapate; deja am invatat cand facea asta ii dadeam jumatate de rimadyl seara si jumatate dimineata 2 zile si rezolvam problema

aseara iar si i-am dat ultima jumatate, pe moment parca nu mai schiopata la fel si dimineata, acum dupa o repriza scurta de alergare iar schioapata; sotia zice sa-l las asa, deja stim daca mergem la vet ce-i face; eu maiine oricum ii iau un rimadyl dar ma intreb e normal asa? adica a facut ceva predispozitie? adevarul e ca si sare de pe veranda vreo 2-3 m de zici ca e cal de curse...

deja am inceput sa stiu sa-l verific, n-are nimic rupt, ci pare iar intindere - ma repet : e normal? nici nu e gras... il tinem mai slabutz
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #18 on: October 13, 2010, 08:42:11 PM »

Poate e mai bine sa inlaturati raul de la radacina si sa il dezvatati sa sara.
cristimate
Sr. Member

« Reply #19 on: October 13, 2010, 08:44:26 PM »

usor de zis, greu de facut  Sad. cand vede pe cineva la poarta efectiv zici ca zboara sa ajunga acolo...
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #20 on: October 13, 2010, 08:50:17 PM »

Il corectati cu lesa in momentul in care da semne ca vrea sa sara Smiley O sa incerc sa va trimit un filmulet ajutator.
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #21 on: October 15, 2010, 04:00:57 PM »

buna,am si eu un CG de 7 ani jumate.zilele trecute l-am dus la joaca si mi-a cazut in fata pe loc drept.astepta sa ii arunc jucaria in pozitie dreapta si dintr-o data a cazut,lucru ce s-a intamplat de 3 ori.l-am dus la veterinar si a zis ca nu are probleme de articulatii grave,i-a consultat inima si a zis ca e sanatoasa,si ca o fi cazut de la oboseala si scaderea glicemiei(nu mancase in ziua respectiva decat un pic de supa de legume).si-a revenit nu a mai cazut.astazi a inceput sa schioapete cu labuta dreapta din spate,pe urma si cu stanga si acuma de abia se tine pe picioare.am fost din nou la veterinar si a zis ca articulatiile is de vina si mi-a dat rimadyl sa ii administrez cate 2 tablete dimineata si 2 seara timp de sapte zile si pe urma tot tp de 7 zile jumatate din doza.e foarte suparat,sta doar jos...de abia da din coada...de mancat a mancat ca i-am dat cu mana paine cu smantana si cu sarmale...dar nu e ca deobicei...l-am dus si la plimbare sa isi faca treburile...a reactionat bine dar asta cu cateva ore in urma,oricum se vedea ca il dor picioarele din spate.acuma de abia se ridica in picioare si nu sta mult.nu stiu ce sa ii fac si ma doare sufletu sa il vad asa..
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #22 on: October 15, 2010, 04:07:02 PM »

Are nevoie de glucosamina si condroitina. Pentru asta, in loc de Remadyl iti recomand Aplazyl sau K9 COMPLETE MOTION. La batranete e nevoie si de o mancare superpremium SENIOR care sa aiba un continut ridicat de glucosamina si condroitina.

buna,am si eu un CG de 7 ani jumate.zilele trecute l-am dus la joaca si mi-a cazut in fata pe loc drept.astepta sa ii arunc jucaria in pozitie dreapta si dintr-o data a cazut,lucru ce s-a intamplat de 3 ori.l-am dus la veterinar si a zis ca nu are probleme de articulatii grave,i-a consultat inima si a zis ca e sanatoasa,si ca o fi cazut de la oboseala si scaderea glicemiei(nu mancase in ziua respectiva decat un pic de supa de legume).si-a revenit nu a mai cazut.astazi a inceput sa schioapete cu labuta dreapta din spate,pe urma si cu stanga si acuma de abia se tine pe picioare.am fost din nou la veterinar si a zis ca articulatiile is de vina si mi-a dat rimadyl sa ii administrez cate 2 tablete dimineata si 2 seara timp de sapte zile si pe urma tot tp de 7 zile jumatate din doza.e foarte suparat,sta doar jos...de abia da din coada...de mancat a mancat ca i-am dat cu mana paine cu smantana si cu sarmale...dar nu e ca deobicei...l-am dus si la plimbare sa isi faca treburile...a reactionat bine dar asta cu cateva ore in urma,oricum se vedea ca il dor picioarele din spate.acuma de abia se ridica in picioare si nu sta mult.nu stiu ce sa ii fac si ma doare sufletu sa il vad asa..
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #23 on: October 15, 2010, 04:16:30 PM »

dar i-am inceput deja tratamentul cu remadyl la recomandarea medicului...pot sa il schimb dupa o saptamana de tratament?sa treaca la celalalalt medicament?cam in cat timp o sa observ o ameliorare?mersi
cristimate
Sr. Member

« Reply #24 on: October 16, 2010, 11:17:07 AM »

mergi pe ce ti-a dat vet-ul evident; rimdayl asta cel putin la mine da efecte imediate (la intinderi de ex) dar are 1 an.

dar e bine o data la 15 zile sa-i dai Aplazyl; cate 10 zile, apoi pauza. sunt f bune pt articulatii... dar cel mai bine tot vet-ul iti da recomandarea
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #25 on: October 16, 2010, 12:44:10 PM »

mersi mult.intradevar s-a ameliorat destul de repede,calca pe picioare,e din nou energic.sper sa nu mai aiba asa dureri la articulatii daca ii continui tratamentul.oricum in viitor planuiesc sa ii fac cure de vitamine pentru articulatii,o sa ma consult si cu doctoru lui.multumesc de sfaturi si sanatate la catei Cheesy
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #26 on: October 16, 2010, 12:58:27 PM »

Daca nu ma insel eu, Rimadyl e un antiinflamator. Pentru dureri e calmant, ceea ce ii ajuta sa nu mai schioapete asa tare, sau daca inflamatia e mica, deloc.
Aplazyl e un supliment de sustinere a articulatiilor, efectul se vede in timp. Aplazylul fortifica articulatiile, Rimadylul ia durerea. In caz de intindere un antiinflamator va calma durerea, va linisti animalul, va reduce inflamatia, ajutand cainele sa-si revina. Aplazylul previne riscul de dureri articulare cauzate de imbatranire, reumatism etc din cauza functiei de suport. Deci aplazylul este preventiv si de sustinere, iar rimadylul de tratare a inflamatiei.
Variante cu efect asemanator aplazylului: K9 motion, Petvital GAG, cartilaj de rechin (folosit mai demult), condrogen
Eu administrez Aplazyl mereu toamna si iarna, la carpatin dau Condrogen ca lui nu/i place aplazylul, iar antiinflamatoare doar in caz de intinderi si de obicei injectabil, la doctor.

cuget, deci exist!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #27 on: October 16, 2010, 01:03:27 PM »

trebuie sa-i faceti si o radiografie la coloana. Simptomele de compresiune medulara nu apar de la sine, exista o cauza. Foarte posibil sa fie spondiloza dar trebuie vazut in ce situatie se afla vertebrele...Apoi se iau masuri concrete, papa bun (de calitate), suplimente pentru articulatii pe cat se poate de mult - Aplazyl, Caniviton, K9Complete Motion, Stride, etc (pentru tot restul vietii cu mici pauze) si din cand in cand antiiinflamatorii dar nici ele prea des fiindca pe termen indelungat sunt cu doua taisuri.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
oana_rocky
Newbie
*

« Reply #28 on: October 16, 2010, 02:22:02 PM »

urmeaza sa il duc la inceputu anului viitor pentru o consultatie completa sa vedem in ce stare e din toate punctele de vedere.l-as duce mai repede insa nu imi permite buzunarul.deocamdata ma tin de tratamentul doctorului primele doua saptamani si pe urma il intreb si pe el de aplazyl sa vedem ce spune.nu am vrut sa recunosc dar incepe si al meu sa imbatraneasca...in martie anu viitor face 8 ani deci trebuie sa iau niste masuri de precautie.probleme mari de sanatate nu a avut pana acuma,inafara unor mici incidente la joaca...sper sa nu inceapa toate acum
Mignon
Hero Member

« Reply #29 on: October 16, 2010, 08:05:27 PM »

Daca il hranesti cu paine cu smantana si sarmale, cum ai scris mai sus, ai toate sansele sa-l pierzi mai devreme decat gandesti. Numai mancaruri din acestea nerecomandate ii dai? Cred ca are grave probleme si cu ficatul, atunci.
Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof