oanac_25
Newbie
|
 |
« on: November 04, 2009, 11:47:39 AM » |
|
Buna Am si eu un caine CG de aproape 11 luni si de mai bine de 1 luna jumate schopateaza cu piciorul stang din spate, recunosc ca nu i-am dat Ca in fiecare luna, acuma am fost cu el la dr. si i-am facut radiografie la picior si nu apare nimic, acum ia RX Nutriflex si Rimadyl credeti ca ar fi bine sa-i dau si Ca? Va multumesc. Oana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Leo Brisan
|
 |
« Reply #1 on: November 04, 2009, 01:04:46 PM » |
|
De obicei pentru schiopatat se administreaza vitamine cu glucosamina si condroitina mai ales la varsta asta. Iti recomand K9 COMPLETE MOTION sau XTRACARE Glucosamine&Condroitine. Buna Am si eu un caine CG de aproape 11 luni si de mai bine de 1 luna jumate schopateaza cu piciorul stang din spate, recunosc ca nu i-am dat Ca in fiecare luna, acuma am fost cu el la dr. si i-am facut radiografie la picior si nu apare nimic, acum ia RX Nutriflex si Rimadyl credeti ca ar fi bine sa-i dau si Ca? Va multumesc. Oana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ANDREEA-DIANA
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: March 15, 2010, 11:37:50 PM » |
|
Buna am un cg de 7 luni si de pe la varsta de 5 luni a inceput sa schiopateze cu labuta dreapta fata.i-am facut tratament cu calciu si vitamine timp de 10 zile,si in perioada respectiva se simtea mai bine.acum iar a inceput sa schiopateze.Am fist cu ea si la dr si mi-a zis k nu e grav dar ea dureri la labute tot are.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac k mi se rupe sufletu cand o vad asa.Sa cer sfatul si altui dr?Va multumesc foarte mult
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oanac_25
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: March 16, 2010, 11:40:40 AM » |
|
Si eu am in caine cg care are deja un an, si eu am avut probleme cu el si am fost inclusiv la raze, sfatul meu este sa nu-i dai doar CA si sa-i dai si multe vitamine pt musculatura pt intarirea oaselor daca vrei o sa ma uit acasa sa-ti spun exact ce i-am luat eu, adica ce mi-a recomandat medicul si in plus si eu i-am dat rimadil cand are dureri , ai grija cu greutatea sa nu fie prea gras catelu  . Sanatate maxima.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #4 on: March 16, 2010, 11:57:35 AM » |
|
sfatul meu este sa nu-i dai doar CA si sa-i dai si multe vitamine pt musculatura pt intarirea oaselor
Ce inseamna multe vitamine?
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #5 on: March 16, 2010, 03:59:03 PM » |
|
ce nu intelegi?  Multe! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
ANDREEA-DIANA
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: March 18, 2010, 09:16:57 PM » |
|
Multumesc foarte mult de sfat si nu e prea gras doctorita mi-a zis k e chiar ok k asta am incercat si eu pe cat posibil sa nu devina ponderala si chiar mi-a reusit.Catelusa are un program bine stabilit de masa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klubber
Newbie
Location: In my dreams Ibiza, in the cruel reality Craiova...
|
 |
« Reply #7 on: April 01, 2010, 12:30:33 PM » |
|
Salutare si bine v-am gasit! Sunt nou pe acest forum, acesta fiind primul meu post... Am observat ca problema articulatiilor la ciobanestii germani este la ordinea zilei, foarte multe posturi deschise pe aceasta tema. Sper ca am procedat corect scriind intr-un post deja existent, fara a mai deschine un topic nou. Problema pe care o am este urmatoarea: de 2 zile, ciobanescul meu, in varsta de 1 an si 10 luni, a inceput sa schiopateze de piciorul drept din fata dupa o repriza de alergat prin curte dupa minge. L-am palpat, m-am uitat atent la pernele labei dar nu am gasit nici un ghimpe sau urma de intepatura. Azi am fost la veterinar si dupa ce examinat mi-a spus ca are o intindere de ligament si ca nu este intepat sau lipsa de calciu (am avut si problema aceasta anul trecut dar a solutionat-o bine, zic eu, deoarece in urma tratamentului, s-a intamplat totul exact asa cum a zis el ca se va intampla)... Tratamentul dat azi este... wait for it... rimadyl. Urmeaza sa ii dau 3 pastile pe zi, timp de 7 zile, 1,5 dimineata, 1,5 seara. Dupa o scurta cautare pe net, am citit ca acest medicament (antiinflamatoriu dupa cum mi-a precizat medicul) nu este foarte apreciat. Cer si sfatul vostru, al celor care sunteti in domeniu, sper ca veterinarul la care am fost sa nu fi pus un diagnostic gresit. Dupa ce am citit problemele altora cu artrita & stuff, vreau sa va intreb ce pot face pentru a preveni unele din problemele frecvente ale ciobanestilor germani, fara a exagera insa, nu vreau un caine drogat, doar unul sanatos! Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri! P.S. am uitat sa mentionez: -cainele are in jur de 40 kg; -veterinarul mi-a recomandat sa il tin inchis pentru a nu face efort (cainele schiopateaza dupa o perioada mai lunga de repaos, dupa cativa zeci de pasi merge normal dar cand se opreste prefera sa-l tina in sus).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #8 on: April 01, 2010, 05:45:31 PM » |
|
Cam acesta e tratamentul. Sigur ca exista comentarii la orice. Oamenii comenteaza efectele nedorite si riscurile care exista de altfel in orice prospect al medicamentelor de uz uman de altfel si de existenta carora trebuie sa fim constienti. Doar ca la animalele de companie toata lumea tinde sa fie exeprta si sa comenteze mai mult negativ decat pozitiv. Bineinteles ca trebuie administrat cu grija, niciodata pe stomacul gol si exista si animale carora nu le merge bine acest medicament insa nu e nimic nou ...sunt mult mai multe care s-au vindecat. Eu as fi mers pe doza maxima doar primele trei zile si apoi as fi injumatatit doza zilnica dar avand in vederea ca medicul este cel care stie exact ce a examinat si cat de afectat este ligamentul el are dreptate. Totusi, nu le dati pe stomacul gol niciodata. Mai exista varianta injectiilor ce contin la fel antiinflamatorii si analgezice insa tabletele sunt o alternativa mai convenabila atat pentru pacienti cat si pentru stapani. Pauza recomandata este foarte binevenita. Intotdeauna acolo unde exista efort/leziune articulara este nevoie de repaus.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klubber
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: April 02, 2010, 09:27:29 PM » |
|
Ariana, indraznesc cu o noua intrebare la tine... Dupa numai o zi de repaos, tratamentul injectabil de ieri si 1,5 rimadyl, cainele nu mai schioapata absolut deloc, dar trebuie sa urmeze tratamentul inca 6 zile (3 pastile pe zi cum ziceam mai sus, doza maxima dupa cum mi-ai zis tu). Intrebarea mea este: chiar este necesara doza maxima pentru toate cele 6 zile ramase?! Maine o sa-l sun si pe medicul veterinar sa-l intreb daca imi recomanda sa ramanem la 3/zi sau mai scadem, dar vroiam sa stiu si parerea ta. Multumesc frumos pentru ajutor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #10 on: April 03, 2010, 10:44:25 AM » |
|
Intreaba-l pe medic; Eu as opta dupa primele trei zile la jumatate doza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tyna2611
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: April 15, 2010, 06:31:41 PM » |
|
@klubber, am si eu aceeasi problema dar la piciorul stang, dupa 2 sambete de alergat prin parc, acum schiopateaza vizibil cand se ridica si apoi incet merge normal dar sta cu piciorul ridicat...am fost la doctor azi si facem 3 zile Rimadyl injectabil...in plus am inceput o cura de perloquan pe care oricum vroiam sa o incep preventiv, cunoscute fiind problemele de displazie...fata are aproape 3 ani
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klubber
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: April 15, 2010, 08:35:33 PM » |
|
Intre timp noi ne-am facut bine, sper sa va faceti si voi bine cat mai repede posibil si sa nu mai apara probleme... Desi, cu cat ii iubim mai mult si le vrem binele, cu atat sufera mai mult si noi pe langa ei...  O sa-mi intreb veterinarul la urmatoarea vizita despre perloquan, as vrea sa prevenim si noi displazia, nu stiu exact despre ce e vorba, topicul cu displazia inca nu l-am parcurs, mai studiem si pe urma vedem ce si cum...  Numai bine!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
buuuub4
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: April 21, 2010, 12:28:11 PM » |
|
Salutare tuturor! E prima data cand postez si imi cer scuze daca repet vreun subiect sau gresesc pe undeva. De o saptamana l-am luat in grija pe Craciunel, un frumos ciobanesc german gri (spunea veterinarul), cu varsta de 12 ani. Analizele lui indica colesterolul marit, trigliceridele, probleme cu bila si implicit cu digestia alimentelor bogate in proteina ...cred. As vrea sa invat mai multe despre cum sa am grija de el, mai ales ca am observat pe internet ca sunt foarte multe solutii. Putin ingrijorator mi se pare faptul ca nu il mai ajuta foarte mult picioarele din spate; se aseaza tot timpul, urca si coboara destul de greu scarile, resimte chiar si o plimbare de 30-40 de min in pas destul de lent. Fac apel la experienta voastra si va intreb cum as putea sa-l protejez, e ok daca urca scarile sau trebuie menajat? Am gasit pe acest forum suplimentul K-9 Complete Motion. O sa cumpar curand sa vad ce reactie are. Va rog, daca puteti sa-mi dati ceva sfaturi, atat eu cat si craciunel va vom fi recunoscatori!
|
|
|
|
|
|
|
|
hector31
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: April 27, 2010, 11:29:34 PM » |
|
nu ii mai da rymadil.e toxic hepatic iti recomand din experienta APLAZYL(e de uz veterinar) eu i-am dat catelului meu de la 8ani de cand a inceput sa schioapateze si pana la 13 ani a fost bine Veterinarul mi-a dat la un moment tot un fel de APLAZYL,dar nu mai stiu cum se numea.era aceeasi substane(e totul natural),doar ca fiind mai concentrat(si mai scump),ii dadeam doar una pe zi in loc de 3 Sanatate
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|