Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #45 on: December 30, 2011, 04:13:11 PM » |
|
 ham!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
fl
|
 |
« Reply #46 on: December 30, 2011, 05:08:49 PM » |
|
 Ca sa-l parafrazez pe stramosul Lapusneanu, “Multi frate, multi…” Le urez, celor multi (care confunda stapanii cu cei care PAR stapanii, intentia cu putinta, ipoteza cu demonstratia, cererea cu oferta  , aparenta cu realitatea, care compara urechile si coada cu “oule” si care cred ca castrarea rezolva problema cainilor in tara asta) sa se bucure de prieteni lor, castrati! Le urez, celor putini (care stiu sau intuiesc ca gonadele  functioneaza si ca glande endocrine secretand hormoni implicati in buna functionarea a sistemului nervos, cardio-vascular, renal, osteo-articular si muscular, influentand durata de viata, sanatatea, atentia, atasamentul, rezistenta fizica si la stress, precum si ceeea ce se chema “spiritul” cainelui si care considera ca problema cainilor, cu sau fara pedigree, poate te fi rezolvata numai prin resposabilizarea stapanilor) sa se bucure de prietenii lor,  Ca sa-l parafrazez pe stramosul Lapusneanu, “Multi frate, multi…” Le urez, celor multi (care confunda stapanii cu cei care PAR stapanii, intentia cu putinta, ipoteza cu demonstratia, cererea cu oferta  , aparenta cu realitatea, care compara urechile si coada cu “oule” si care cred ca castrarea rezolva problema cainilor in tara asta) sa se bucure de prieteni lor, castrati! Le urez, celor putini (care stiu sau intuiesc ca gonadele  functioneaza si ca glande endocrine secretand hormoni implicati in buna functionarea a sistemului nervos, cardio-vascular, renal, osteo-articular si muscular, influentand durata de viata, sanatatea, atentia, atasamentul, rezistenta fizica si la stress, precum si ceeea ce se chema “spiritul” cainelui si care considera ca problema cainilor, cu sau fara pedigree, poate te fi rezolvata numai prin resposabilizarea stapanilor) sa se bucure de prietenii lor, necastrati! Acelasi tip de raspuns, al celui care nu are prea multe argumente si se cearta doar din dorinta (obisnuinta) de a fi Gica contra. Iar cand ramane si fara ele, da cu flit. Imi pare mie sau te consideri un geniu neiteles? (Ca sa-l parafrazez pe stramosul Lapusneanu, “Multi frate, multi…”). Te poti considera orice, atata timp cat poti purta o discutie in limitele bunului simt, fara a eticheta pe nimeni, cu atat mai mult un grup. Sincer ma bucur nespus ca nu te cunosc personal. Sa nu-mi spui ca si tu te bucuri ca nu ma cunosti, ca e previzibil. Poate poti mai mult decat sa arunci cu noroi. Bafta !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fl
|
 |
« Reply #48 on: December 30, 2011, 07:43:19 PM » |
|
Ooooo ce m-ai scos din ceata!!! Eu inumarasem 12,487 de argumente. Ceea ce ai scris tu acolo este vax, pe langa ce fac unii ca tine care abandoneaza niste biete suflete de 1 luna pe langa blocuri, numai pentru ca ei au fost ignoranti. Breeeee, stii ce fac cei de la tara (ale caror catele necastrate tinute intr-un lant de 2 m, fata de la ciclu la ciclu) cu puii? Ii abandoneaza si ii lasa la mila altora. Lucrul asta e valabil si pentru muuuulti care stau la bloc si au catei. Ce crezi ca e mai trist sa-ti castrezi cainele sau sa-ti bati joc de 6-7 suflete? Stiu medici care si-au castrat cateii de la varste destul de mici. Crezi tu ca acei catei au fost mai putin fericiti sau sanatosi? Crezi ca oamenii aia ii castrau daca stiau vreo clipa ca le face rau? Da, sunt pentru castrarea cainilor, asa cum sunt si pentru eutanasierea celor care ajung din cauza varstei sa nu mai aiba nicio legatura cu realul. Hai, te rog, recunoaste ca esti din aia care beneficiaza de pe urma adaposturilor de caini. Ti s-ar strica jucaria, nu-i asa? P.S: Mi-am luat pelerina anti noroi. Poti sa imprastii cat vrei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ham
|
 |
« Reply #49 on: December 30, 2011, 08:33:16 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fl
|
 |
« Reply #50 on: December 30, 2011, 08:37:38 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #51 on: January 04, 2012, 12:39:15 PM » |
|
fl, vezi ca ai platit o amenda data ILEGAL, ciobanescul german nu mai este considerat rasa periculoasa de prin 2002 deci nu este obligatoriu sa ii pui botnita. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,3692.0.html
|
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
|
fl
|
 |
« Reply #52 on: January 04, 2012, 12:57:37 PM » |
|
Mersi Teo, dar nu puteau sa plece cu "mana goala". Erau in stare sa ma intrebe de ce nu are catelul coada verde. Trebuiau sa justifice si ei intr-un fel deranjul. La ce circ a fost atunci, m-am multumit ca am scapat de ei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #53 on: January 04, 2012, 01:41:01 PM » |
|
Corect, dar se poate sa existe o lege data de consiliul orasului respectiv cu privire la asta, lege care nu are neaparat legatura cu OUG. Iar daca in legea consiliului spune ca toti cainii trebuie sa poarte botnita in locurile publice, indiferent de rasa, amenda nu este "ilegala".
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
asi_bv
Full Member

|
 |
« Reply #54 on: January 04, 2012, 02:39:28 PM » |
|
Iti multumesc. sincer nu am citit tot, dar din cate am vazut este vb de caini fara stapan. Pe care nu i-as eutanasia, Doamne fereste. Problema mea este ca pe la buget apar niste sume pt caini comunitari si adaposturi incat suma alocata unui caine / zi este mai mare decat cea alocata in spitale unui pacient / zi, ceea ce nu mi se pare normal totusi.. oricat de mult iubesc animalele..totusi nu mi se pare normal sa aiba o prioritate fata de oameni bolnavi, chiar daca uneori merita mult mai mult un caine decat un om... dar nu decat toti oamenii.. ce articol vroiam eu? ala in care scrie ca daca un caine are proprietar, cu carnet de sanatate, cu toate vaccinurile la zi si tot ce este necesar de ce sa ma puna sa il castrez? pt ca stric rasa iubitorilor de caini de rasa PURA sau ca exista riscul sa ajunga pe strada? Pt ca daca e vb de a doua varianta, e ok oarecum (spun oarecum pt k eu m-am asigurat ca nu vor ajunge pe strada). Dar problema cea mai mare este ca pt unele persoane de pe aici problema mai mare este cum vine una ca mine si da un caine fara drept de monta sa faca pui si strica munca lor de o viata... sau...strica pretul la vanzare..si multe altele... sincer imi pare rau ca am citit topicul pt k nu m-am putut abtine sa nu raspund (din pacate) si intru din nou in discutii nesfarsite... sunt zeci de argumente pro si contra pe tema cainilor cu pedigree sau fara si cea a cainilor fara stapan... nu se vor rezolva prin certurile unora pe un site.. La multi ani tuturor si un an cat mai prosper!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lory
|
 |
« Reply #55 on: January 05, 2012, 05:46:33 PM » |
|
ce articol vroiam eu? ala in care scrie ca daca un caine are proprietar, cu carnet de sanatate, cu toate vaccinurile la zi si tot ce este necesar de ce sa ma puna sa il castrez?
In primul rand La multi ani!!! Intradevar la inceput este vorba de maidanezi dar daca te uiti la Articolul 7 aliniatul 9, 10 si 11 gasesti si ce scrie referitor la cei cu stapan
|
|
|
|
|
|
“Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni. “Arthur Schopenhauer
|
|
|
Donn
Newbie
|
 |
« Reply #56 on: March 09, 2012, 08:39:32 PM » |
|
Am citit subiectul,e de rasu plansu pe aici,cum nu esti de acord cu admin. si cu prietenii lor cum esti executat (sau sa fiu in ton cu titlul topicului ,esti...facut fetita)  ,naspa ,democratic inseamna ca fiecare sa-si puna pe tapet parerea si sa discutam. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
horatiu
Newbie
|
 |
« Reply #57 on: March 12, 2012, 09:49:16 PM » |
|
In primul rand La multi ani!!! Intradevar la inceput este vorba de maidanezi dar daca te uiti la Articolul 7 aliniatul 9, 10 si 11 gasesti si ce scrie referitor la cei cu stapan
Desigur , stim cu totii ca art.I pct.8 din "Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, astfel cum a fost aprobata prin Legea nr.227/2002", care viza modificarea art.7 din ordonanta, a fost declarat neconstitutional prin decizia CCR nr.1/2012. Totusi , sunt curios unde ati gasit in textul acestei legi vreo referire la castrarea/sterilizarea cainilor care au stapan, si care pe cale de consecinta nu fac parte dintre "cainii fara stapan" asa cum sunt ei definiti de lege. Din cate stiu eu, in urma modificarii prin legea susmentionata, art.7 din OUG nr.155/2001 are doar 4 aliniate...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Liloiu
Newbie
|
 |
« Reply #58 on: March 26, 2012, 05:42:43 PM » |
|
Pacat ca nu se pot purta discutii in mod decent. Nici mie nu imi place castrarea si totusi trebuie sa fiu de acord ca nu e nimic rau in asta. Cainele din avatarul meu are 5 ani si e "mutilat". Totusi nu are probleme de comportament sau de sanatate. Si are si pedigree. Inteleg ca nu sunteti de acord dar nu inteleg de ce trebuie sa va adresati "complimente" unul altuia? Dreptul la opinie e doar un mit?
|
|
|
|
|
|
P.S. Ceea ce postez sunt pareri personale, nu sariti la gat 
|
|
|
|