dan67
Newbie
|
 |
« Reply #15 on: October 04, 2012, 07:09:09 PM » |
|
Daca o sa fiu doar calm si ferm cred ca se va dezvata de scos priza d-abia cand se electrocuteaza.
Stiu ca nimeni nu abroba duritatea, dar cu unii caini poate o fi singura metoda.
Si apropo de autoritate si impunere, nu cred ca asta e problema. Pe mine de ascultat ma asculta, doar ca nu pot fi 24 din 24 cu ea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #16 on: October 04, 2012, 07:10:13 PM » |
|
TE CONTRAZIC !!!
|
|
|
|
|
|
Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #17 on: October 04, 2012, 07:12:01 PM » |
|
OK, poate n-am dreptate. Eu sunt deschis la sugestii. Cu vorba buna mi-e ca se electrocuteaza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #18 on: October 04, 2012, 07:22:03 PM » |
|
Pai metoda cu panditul e foarte buna , doar ca trebuie sa ai rabdare , nu sa te astepti sa-i zici odata si daca ea continua o lovesti ca inseamna ca n-anteles . Trebuie repetat de mai multe ori . Eu pe al meu l-am dat la dresaj . Acolo de fata cu dresorul a executat toate comenzile si cand am venit acasa , n-a vrut sa faca nimic . Si-am luat-o de la capat . Cand ma impotmoleam , il sunam si-l intrebam ce trebuie sa fac . Intra si la sectiunea dresaj , poate gasesti acolo pe cineva dornic sa te ajute . E un dresor , Macu , care mai da sfaturi ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: October 04, 2012, 07:31:17 PM » |
|
Nu e deloc buna metoda cu panditul in cazul cainelui meu. De exemplu la sapat gropi l-am pandit si certat vreo 2-3 luni... si pana la urma am renuntat eu.
Nu intelegi. Aici nu e vorba sa execute o comanda si sa o fac sa inteleaga ce vreau de la ea, e diferit. Cainele meu stie ca nu trebuie sa faca ceva si tot face. Nu face in prezenta mea, ci noaptea sau cand sunt plecat de acasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #20 on: October 04, 2012, 09:17:48 PM » |
|
Am inteles . Eu am vrut sa spun ca am muncit pana sa reusesc .Si daca te enervezi si o lovesti , o sa ai un caine timorat . NU CU BATAIA se face educatia unui catel . Orice crescator sau dresor o sa-ti spuna acelasi lucru . Eu nu sunt nici pe departe experta , doar am avut un catel foarte ,,strong'' si am incercat sa ma impun in fata lui , dar de una singura , nu am reusit .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #21 on: October 04, 2012, 10:44:01 PM » |
|
Am si eu aceiasi nedumerire ca si tine. Incapatanata sau proasta? Fetita mea are 9 luni si inca face gropi in gazon, roade tot ce prinde prin curte si in plus am niste capacele din cauciuc la portile auto pe care le scoate tot timpul. Ca si tine am certat-o, m-am suparat, i-am spus de nenumarate ori ca nu e voie, in fiecare noapte se duce si le scoate, dimineata le adun de prin curte, daca le mai gasesc. Din cinci capace mai am trei. Am turnat si sos Tabasco pe ele, doar, doar le lasa in pace. Acum astept sa creasca, poate s-o calma. Bineinteles ca ma enervez dar pana la urma e un pui care are chef de joaca. Intr-o zi statea la trei metri de mine intinsa pe gazon si smulgea iarba cu dintii. Am strigat nu e voie si s-a uitat la mine de parca ar fi zis "nici asta nu pot sa fac?"
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #22 on: October 04, 2012, 11:21:19 PM » |
|
Mergand pe principiul ne educam cateii ca pe propii nostri copii...ma gandesc ca singura solutie pentru Maia este sa o mariti!  Ca-n zicala un bou...si o belea! Dar mama fiind la un moment dat...o sa-si canalizeze energia in cresterea puilor...si or s-o mai suga aia, pana o lasa fara chef de ghidusii! Oricum o sa fie ocupata sa corecteze ghidusiile odraslelor! 
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
Shock
Newbie
|
 |
« Reply #23 on: October 05, 2012, 05:52:10 AM » |
|
Cainele nu e nici prost nici incapatanat, stapanul nu a stiut cum sa procedeze si a facut mai mult rau decat bine prin aceste "pedepse"... ceea ce a inteles cainele este ca de fata cu omul nu are voie sa roada masca prizei. De aceea persoanele cu experienta limitata nu ar trebui sa isi pedepseasca cainii, pentru ca nu nimeresc momentul oportun si rezultatul este un caine care face prostii "pe ascuns". Mai mult decat atat, desi nu ezita sa corecteze greselile, comportamentele bune sunt ignorate de catre stapani (de cate a fost laudata pentru ca statea calma in curte fara sa sape sau sa roada prize?).
CG este un caine foarte inteligent si cu multa energie, de multe ori problemele de acest gen se datoreaza faptului ca, neconsumandu-si energia si neavand o preocupare mentala, se plictisesc si isi fac singuri de treaba. O ora pe zi este foarte putin timp pentru caine si e frectie la picior de lemn daca nu iese deloc din curte in cadrul acestei ore. Dimineata scoate-o la o alergare timp de 20-30 minute, cand te intorci de la munca iesi la o plimbare la pas si lasa-o sa miroasa cand se opreste. In curte te poti juca cu mingea aport 10-15 minute si, odata obosita fizic, dresaj 10-15 minute ca sa isi puna si mintea la contributie.
Intodeauna cand cainele face "prostii" este pentru ca nu are o alternativa mai placuta de a-si petrece timpul. Ai pedepsit-o, dar nu i-ai aratat ce sa faca in loc sa-ti demoleze casa. Cumpara-i o jucarie de tip Kong sau macar una de cauciuc cu un orificiu in care sa ii pui niste bobite uscate sau biscuiti pentru caini. Nu o mai pedepsi ca nu functioneaza. Fa-ti timp in weekendul asta si lucreaza dresaj cu ea langa priza, cu recompense, ca sa inteleaga ca e ok sa stea langa priza cand esti si tu de fata. Este INCREDIBIL de dificil sa dezobisnuiesti un caine de un obicei prost daca nu il face in prezenta ta, situatie in care esti in momentul de fata din vina ta, pentru ca ai aplicat pedepsele incorect. Odata ce e din nou relaxata in prezenta ta langa priza, recompenseaza comportamentul dorit cu bucatele de piept de pui, cascaval sau bobite (cand face orice altceva decat sa puna botul sau laba pe priza: e ok sa se uite, sa miroasa, sa faca sezi etc etc). Daca da sa puna botul pe priza, atrage-i atentia cu un sunet (psst!, hei) si da-i o jucarie. Cand nu o poti supraveghea, cel putin pana cand se dezobisnuieste de rosul prizei, acopera cu o mobila sau obiect de dimensiuni si greutate potrivite.
Daca reusesti sa iti rupi 15-20 minute pe zi pentru aceste exercitii si daca esti atent sa nu aiba acces la priza ca sa isi improspateze in memorie obiceiul (prin limitarea accesului cand nu este supravegheata) in cateva saptamani se rezolva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arpad
|
 |
« Reply #24 on: October 05, 2012, 09:45:19 AM » |
|
Mi se pare extrem de corect ce scrie Shock,cred ca asa trebuie abordata problema! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #25 on: October 05, 2012, 10:28:20 AM » |
|
Asa e, are dreptate.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #26 on: October 05, 2012, 11:32:36 AM » |
|
In sfarsit s-a facut lumina !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #27 on: October 05, 2012, 08:59:13 PM » |
|
Mda, foarte multa lumina. Unii dintre voi ori nu ati citit tot ce am scris, ori nu puteti intelege ceea ce am scris. Repet pentru ultima oara: nu se rezolva cu vorba buna si cu perseverenta, este foarte incapatanata. Am prins-o de nenumarate ori sapand gropi si i-am explicat ca nu e frumos, nu e bine si nici politically corect. Nu am rezolvat nimic. Am incercat sa astup gropile si in prezenta ei si in lipsa, tot dracul ala a fost. Am incercat si sa nu ii mai spun nimic o perioada, n-a ajutat nici asta. A durat vreo 2-3 luni povestea cu gropile si nu am reusit s-o conving sa nu mai sape. Daca nu contracaram cu plasa pe pamant, probabil astepatam 2-3 ani pana cand ii trecea cheful de sapat. Si apoi puteam sa spun ca am fost perseverent si pana la urma am convins-o eu sa nu mai sape  Am mai citit pe aici, se pare ca multi se confrunta cu probleme mari cu cainii. Mai toate sfaturile sunt de genul celor primite de mine si ajuta cam ca frectia la picior de lemn. Dupa ce i-am aplicat 2 corectii ieri, nu s-a mai atins de priza (si a fost singura acasa si noaptea si azi dimineata). Dupa cum o cunosc, cred ca va mai scoate priza peste 3-4 zile... Cat despre faptul ca se plictiseste si de asta face stricaciuni, se prea poate. Dar nu o sa merg pana acolo incat sa-i angajez o dadaca.pentru perioadele cand nu sunt cu ea. Are jucarii multe, de la Kong la Nylabone si fel de fel de mingi si lemne. Intr-o vreme mai rodea si bratele de otel de la automatizarea portilor. Nu m-a deranjat prea mult, ca doar le zgaria un pic cu dintii. Dar am incercat sa o fac sa nu le roada cu un spray nemtesc puturos, am uitat cum se cheama. Nu a ajutat, spray-ul ala parca a intaratat-o  Multi spun ca pedepsele nu ajuta, dar eu nu sunt asa sigur. Foarte probabil multi dintre cei care spun ca nu ajuta nici nu au incercat macar. E drept ca nu e placut sa fii dur cu puppy-ul dar asta e. Si nici toti cainii n-or fi la fel, ca si oamenii. Unii-s mai prosti si/sau mai incapatanati. Si legat de necesitatea plimbarilor "structurate", iarasi am dubii. La a doua casa de langa mine este un CG de 6 ani, mascul, care nu a fost plimbat niciodata si cainele este OK. Stapanii ii dau seara drumul pe strada (nu e circulata) vreo 5 minute si atat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shock
Newbie
|
 |
« Reply #28 on: October 05, 2012, 10:43:34 PM » |
|
Daca ai bunavointa sa citesti cu atentie ce ti-am scris o sa intelegi unde faci greselile si cum sa procedezi. Eu nu stiu cum anume i-ai "explicat" tu ca nu e frumos ce face, vorbesti caineste ori cainele tau romaneste? La fel de gresit e sa crezi ca daca ignori un comportament el se rezolva de la sine. Cat despre pedepsele si corectiile pe care i le-ai aplicat e clar ca nu au functionat din moment ce cainele continua sa faca prostii cand nu esti tu de fata. Nu ti-am zis sa ii pui dadaca, ci sa o plimbi, sa o pui sa faca miscare in curte si in afara curtii, sa lucrezi la dresaj cu ea langa priza, si sa ii lasi pe timpul zilei 1-2 jucarii (alterneaza-le, nu lasa toate cele 10 jucarii in permanenta la dispozitie), limitandu-i in acelasi timp accesul la priza cand nu poate fi supravegheata. Nu o mai certa, nu o mai bate, nu o mai flamanzi. Si abia in cateva saptamani vei vedea rezultate.
Daca te asteptai la solutii magice, care sa dea rezultate de azi pe maine, afla ca nu exista asa ceva. Nici nu inteleg de ce spui ca sfatul este prost, din moment ce nu ai avut bunavointa sa incerci. Si daca tot spui ca nu se poate cu vorba buna si perseverenta, atunci ce mai cauti aici? Sa se gaseasca unul care sa iti zica sa o bati pana lesina? Ca sa iti educi cainele trebuie sa ai rabdare, sa fii consecvent si ferm. Cu bataia si flamanzirea nu rezolvi nimic.
Si daca tot nu te-am convins, iti dau in schimb alt sfat: vinde sau doneaza cainele unei persoane care are rabdarea si timpul sa se ocupe de ea si ia-ti tu in schimb un sac de box si un abonament la BGS.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #29 on: October 05, 2012, 11:18:24 PM » |
|
@Shock:
Daca ai avea bunavointa sa nu mai faci presupuneri ar fi mult mai bine.
Nu ma obosesc sa-ti raspund punctual, ar fi prea mult de scris. Te rog nu mai posta aici, nu ma ajuti deloc. Merci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|