dan67
Newbie
|
 |
« on: October 04, 2012, 04:54:39 PM » |
|
Buna ziua tuturor!
Deschid topicul asta pentru ca am nevoie de ajutor. O sa incerc sa expun problema cat mai amanuntit.
Catelul este o femela de 8 luni si jumatate. Este simpatica si frumoasa, dar in acelasi timp si foarte incapatinata. De exemplu, de ieri tot scoate o priza (de fapt masca prizei) din peretele din fata casei. Prima data cand am gasit priza scoasa am certat-o si am inchis-o in padoc vrea 3 ore. I-am dat drumul din padoc, si apoi cand am trecut pe langa priza, i-am aratat priza si am certat-o un pic sa nu o mai scoata. Era cam ora 19 cand i-am dat drumul din padoc, si a rezistat priza pana pe la ora 22. A scos-o din nou si se juca cu ea. Am iesit afara, am certat-o + un pic de bataie si am inchis-o in padoc pana dimineata la 8. La 8 i-am dat drumul, apoi am intrat in casa si i-am pregatit mancarea si cand am iesit sa-i dau sa manance am vazut priza scoasa din nou. M-am suparat, am certat-o iar si am bagat-o din nou la padoc fara sa-i mai dau sa manance. A stat in padoc pana la ora 16, am scos-o, ne-am jucat un pic cu o minge, si dupa ce am intrat in casa a asteptat vreo 5 minute si a scos din nou priza. Iar am iesit, am certat-o si am inchis-o din nou in padoc. Acum o sa stea inchisa pana maine dimineata si nici mancare nu-i dau in seara asta.
Cainele nu e neglijat, cel putin o ora pe zi ne petrecem (eu si sotia) cu el, ne jucam, il mai scoatem la plimbare etc. Problema este ca nu imi dau seama cum as putea sa-l conving sa nu faca anumite lucruri in lipsa mea. Sa-l bat rau, parca nu-mi vine, ca tin la el. Sa-l tin mereu inchis in padoc, iarasi nu mi se pare OK, nu vreau sa chinui animalul.
Il am de la 2 luni, asa ca am ajuns s-o cunosc destul de bine. Ea stie ce nu are voie sa faca, dar continua din incapatanare. Sau o fi si prostie? Si nu-i este indiferent daca o cert sau o inchid in padoc, ca sufera.
Sugestii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
steffy
Hero Member

Tod von Bismack
|
 |
« Reply #1 on: October 04, 2012, 05:37:33 PM » |
|
trebuie s-o corectezi cand o prinzi in fapt. dupa aia ea nu stie de ce o certi chiar daca-i arati priza. las-o libera si stai prin curte si fa-te ca nu o urmaresti, cand se apropie de priza si vrea s-o scoata atunci spune-i NU. La noi a mers si stam si la apartament si ar fi mai multe de stricat dar l-am invatat de mic cu NU si n-a facut mari stricaciuni. acum nu mai face nicio prostie in casa. o singura data cat a fost singur acasa a deschis sertarul de la birou si mi-a facut confeti o carte de farmacie de 1400 de pagini. cand am venit mi-am pus mainile in cap si am strans dar nu l-am certat ca nu avea rost...ce sa-i mai arat cand se vedea cu ochiul liber ca intrai in confeti pana la glezne in toata casa? 
|
|
|
|
|
|
In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #2 on: October 04, 2012, 05:49:54 PM » |
|
In cazul in care folosesti ca pedeapsa suprimarea mesei si renuntarea la plimbare , o faci DEGEABA , deoarece cainele nu realizeaza de ce a fost pedepsit , pt. ca nu este in stare sa asocieze pedeapsa cu cauza care a generat-o . Cainele uita repede si este inutil sa tinem supararea o perioada lunga de timp , pt. ca el nu va intelege de ce esti suparat pe el . Cum spunea si Steffy , singura solutie este s-o prinzi in fapt si sa-i zici NU E VOIE pe un ton ridicat nicidecum s-o bati !!!
Tu spui ca stie ca nu are voie , eu cred ca tu nu te faci ,,inteles''. Poate ar trebui sa vorbesti cu un dresor care cunoaste psihologie canina si poate sa-ti dea niste sfaturi pertinente .
Toti am trecut prin aceste ,,perioade '' de rebeliune si ce am invatat e faptul ca noi gresim pt. ca nu stim cum sa abordam problema .
|
|
|
|
|
|
Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: October 04, 2012, 05:53:41 PM » |
|
Merci pentru raspuns! Ultima data cand a scos priza am vazut-o de la geam si am certat-o si la momentul oportun. Problema este incapatanarea... A mai avut obiceiul sa sape gropi.... Pai numai cand ma apropiam de o groapa sapata se ducea direct la padoc. Si nu am reusit s-o dezvat sa sape gropi, dar am contracarat prin punerea unei plase de sarma prin curte. Am acoperit cam toata curtea cu o plasa de sarma, acum sper sa-mi creasca gazonul 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: October 04, 2012, 05:56:20 PM » |
|
Am postat inainte de a vedea si raspunsul lui maryan_athos_13 Repet: STIE ca nu are voie. Ori poate uita ca nu are voie si isi aduce aminte doar cand ma vede pe mine 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #5 on: October 04, 2012, 05:59:54 PM » |
|
Mai NEBUN ca al meu , nu cred ca e !!!! De asta spun ca NU ABORDEZI TU PROBLEMA CUM TREBUIE , intelegi ?...sau cu tine seamana asa incapatanata ?(acum glumesc )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: October 04, 2012, 06:02:31 PM » |
|
De incapatanat, sunt si eu incapatanat, recunosc  Pai presupun ca nu abordez problema cum trebuie, ca de asta cer sfaturi. Nu? Nu stiu daca ma poate ajuta dresorul. Chiar am vorbit cu cineva pe vremea cand sapa gropi, si m-a sfatuit sa o tin inchisa cand nu sunt prezent.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #7 on: October 04, 2012, 06:05:34 PM » |
|
Cainele mai face prostii si cand e plictisit . Poate are prea multa energie si n-o consuma prin joaca cu tine  Un caine obosit e un caine mai cuminte ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: October 04, 2012, 06:10:28 PM » |
|
Nu cred ca este problema de energie in exces. M-am gandit si la posibilitatea asta mai demult dar am scos-o de pe lista.
Cainele este un picut dresat de catre mine, in sensul ca stie cateva comenzi banale (sezi. culcat, la picior etc.). Problema nu e ca nu ma fac inteles, zic eu, ci ca e incapatanata si face chestii pentru care stie ca va fi pedepsita. Dupa cum am mai scris, pe vremea cand sapa gropi, daca ma apropiam de o groapa nici nu mai apucam sa o cert ca pleca imediat spre padoc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
steffy
Hero Member

Tod von Bismack
|
 |
« Reply #9 on: October 04, 2012, 06:12:11 PM » |
|
Cainele mai face prostii si cand e plictisit . Poate are prea multa energie si n-o consuma prin joaca cu tine  Un caine obosit e un caine mai cuminte !  clar!poate cere atentie! am citit ca un caine face prostii ca stie ca-l certi si prefera sa fie certat decat sa nu fie bagat in seama.
|
|
|
|
|
|
In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #10 on: October 04, 2012, 06:18:22 PM » |
|
 Athos tragea cu dintii de scaun daca ma asezam , numai ca sa il alerg !!!  Era cel mai fericit cand ma ridicam .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #11 on: October 04, 2012, 06:25:57 PM » |
|
SI DA-I CATELULUI SA MANANCE , ca nu rezolvi nimic daca il tii nemancat !!! N-are nici o relevanta faptul ca o tii nemancata !!! O sa ai un caine flamand si cam atat !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan67
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: October 04, 2012, 06:39:45 PM » |
|
Trebuie sa gasesc o modalitate sa o determin sa NU mai scoata priza... Si asta se pare ca nu merge cu vorba buna, tre' sa gasesc ceva, vreo pedeapsa, sa o deranjeze destul de mult incat sa-i taie cheful de scos prize.
I-am dat drumul cu 10 min in urma, fara sa o bag in seama prea mult. Am trecut pe langa priza si cand i-am aratat-o cu degetul certand-o s-a dat un pas inapoi rapid. Mai-mai ca a zis si "ptiu drace". Apoi am intrat in casa si am urmarit-o pe geam, dupa vreo 2 minute s-a dus inspre priza si a apucat-o cu dintii... M-am ratoit la ea pe geam si cand am iesit s-a dus direct in padoc. N-am inchis-o, dar am chemat-o inapoi in fata casei si am mai certat-o un pic la priza. Sa vedem ce-o mai fi...
Sincer, nu ma gandeam ca un caine poate fi atat de indaratnic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #13 on: October 04, 2012, 06:52:41 PM » |
|
Nu e indaratnic ! Iti testeaza tie nervii ! ,, Cu cat e mai dotat , cu atat este mai siret ''.Trebuie doar sa ai o atitudine ferma (fara s-o lovesti ),pana vei reusi sa iti impui autoritatea in fata ei . SUCCES !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #14 on: October 04, 2012, 06:55:13 PM » |
|
Si vorba lui Cezar : CALM SI FERM !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|