Buna ziua, am o catelusa de

care are 1 an si 3 luni si de ce zic ca este un caz special - si ca sa va dat seama mai bine am sa detaliez unpic istoricul lui.
Cainele a avut cu mine inclusiv 3 proprietari, la varsta de 6 luni au primit-o cei de la care l-am primit eu. Eu l-am primit la varsta de 12 luni de la cineva are nu se putea ocupa de el in mod adecvat, a fost crescut la curte, dar este genul de caine care a fost foarte rasfatat, este ca si un copil care a fost crescut pe palme, obraznic de atata rasfat. Dupa ce l-am adus la mine in curte cam dupa 3 saptamani - mi-a disparut aici puteti vedea povestea disparitiei ! ----->>>>>>
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7837.0.html. a lipsit cam 2 saptamani din curtea mea iar cand am adus-o inapoi era foarte derutata. Am observat ca incepe sa recunoasca curtea ca si teritoriul ei de o perioada incoace !
Acum ce probleme am cu ea
1) Cand intra cineva in curte, chiar si eu, sare pe om cu botul pana la gura omului si este extrem de agitata, fuge, sare, da ture etc....
eu am incercat sa o fac sa nu mai sara la mine ignorand-o total la intrarea in curte.... si cred ca am reusit ...dar acum ma capseaza usor de mana care este in pozitie normala de mers, nu ridic mana la ea, pur si simplu mana mea este pe langa corp....
2) cand am adus-o in primele saptamani nu avea nici o reactie la poarta, nu latra, nu o interesa nimic. Acum de o perioada a incept sa latre si sa se isterizeze la trecerea cainilor prin fata portii ( mentionez ca o plimb aproape zilnic si socializeaza cu alti caini ) ceea ce ma bucura dar nu vad nici o reactie la trecerea oamenilor sau la galagie in fata portii ( dar asta am inteles ca e din cauza varstei sau din cauza ca catelusa inca nu isi cunoaste bine teritoriul. Cum sa o fac sa fie mai agresiva cand este vreo persoana la poarta?
3) Este disperata dupa joaca - altceva nu ar vrea sa faca - de exemplu am o problema cu ea, scot jucaria din buzunar sa ne jucam, i-o arunc dupa care nu o mai aduce inapoi ci asteapta sa ma duc eu sa o fugaresc si cumva sa recastig jucaria din gura ei - mentionez ca ea la fostul proprietar in curte aducea jucaria si o lasa jos, acum la mine in curte nu mai face lucrul asta cum sa o corectez?!!!