Forum ciobanesc german
February 21, 2013, 06:56:59 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Poll
Question: Sfaturi va rog la un caz mai special !!
Ce sa fac ? - 0 (0%)
Cum sa fac ? - 0 (0%)
Total Voters: 0

Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Sfaturi va rog la un caz mai special !!  (Read 5091 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
tzitzi_84
Newbie
*

« on: January 09, 2013, 11:40:34 AM »

Buna ziua, am o catelusa de    care are 1 an si 3 luni si de ce zic ca este un caz special - si ca sa va dat seama mai bine am sa detaliez unpic istoricul lui.
Cainele a avut cu mine inclusiv 3 proprietari, la varsta de 6 luni au primit-o cei de la care l-am primit eu. Eu l-am primit la varsta de 12  luni de la cineva are nu se putea ocupa de el in mod adecvat, a fost crescut la curte, dar este genul de caine care a fost foarte rasfatat, este ca si un  copil care a fost crescut pe palme, obraznic de atata rasfat. Dupa ce l-am adus la mine in curte cam dupa 3 saptamani - mi-a disparut aici puteti vedea povestea disparitiei ! ----->>>>>>http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7837.0.html. a lipsit cam 2 saptamani din curtea mea iar cand am adus-o inapoi era foarte derutata. Am observat ca incepe sa recunoasca curtea ca si teritoriul ei de o perioada incoace !
Acum ce probleme am cu ea

1) Cand intra cineva in curte, chiar si eu, sare pe om cu botul pana la gura omului si este extrem de agitata, fuge, sare, da ture etc....
eu am incercat sa o fac sa nu mai sara la mine ignorand-o total la intrarea in curte.... si cred  ca am reusit ...dar acum ma capseaza usor de mana care este in pozitie normala de mers, nu ridic mana la ea, pur si simplu mana mea este pe langa corp....
2) cand am adus-o in primele saptamani nu avea nici o reactie la poarta, nu latra, nu o interesa nimic. Acum de o perioada a incept sa latre si sa se isterizeze la trecerea cainilor prin fata portii ( mentionez ca o plimb aproape zilnic si socializeaza cu alti caini ) ceea ce ma bucura dar nu vad nici o reactie la trecerea oamenilor sau la galagie in fata portii ( dar asta am inteles ca e din cauza varstei sau din cauza ca catelusa inca nu isi cunoaste bine teritoriul. Cum sa o fac sa fie mai agresiva cand este vreo persoana la poarta?
3) Este disperata dupa joaca - altceva nu ar vrea sa faca - de exemplu am o problema cu ea, scot jucaria din buzunar sa ne jucam, i-o arunc dupa care nu o mai aduce inapoi ci asteapta sa ma duc eu sa o fugaresc si cumva sa recastig jucaria din gura ei - mentionez ca ea la fostul proprietar in curte aducea jucaria si o lasa jos, acum la mine in curte nu mai face lucrul asta cum sa o corectez?!!!

Cainele este "omul" suprem !!!
Diana_T
Full Member

« Reply #1 on: January 09, 2013, 12:14:45 PM »

daca a schimbat asa de multi stapani, mie mi se pare normal sa fie mai agitata, dornica de atentie. mai intai cred ca ar trebui sa o faci sa se ataseze de tine, sa inteleaga ca asta e caminul ei si nu va fi iar plasata de colo-colo. trebuie sa capete incredere in tine. apoi, cred ca ar trebui sa incepi sa lucrezi cu ea comenzile simple cu laude, recompense. cand arunci jucaria nu te duce dupa ea, sa inteleaga ca daca nu o aduce nu va mai jucati si gata. cand o aduce,  continua joaca Smiley e inca tanara, oricum.

"My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am"
salvanim
tzitzi_84
Newbie
*

« Reply #2 on: January 09, 2013, 12:23:34 PM »

Crede-ma ca am incercat asa, am aruncat jucaria si am chemat-o ademenind-o cu bucatele de carnita sau bobite de mancare si ghici a venit exact atata cat am avut bobite sau carnita dupa ce acestea s-au terminat i-am aruncat jucaria si fuge dupa ea si vine inapoi dar la o distanta de 3 - 4 m de mine si lasa jucaria jos, daca ma misc de pe loc fuge la jucarie, o i-a in gura se intoarce si fuge,  daca stau neclintit se face ca cauta ceva cu jucaria lasata jos dupa care daca nu am eu nici un interes sa ma misc se intoarce la jucarie incepe sa o roada si daca nici asa nu ma duc la ea incepe si se scheauna si urla de ciuda si cand face asa eu plec, ma indepartez la care fuge dupa mine si o luam de la capat !! ( mentionez ca eu in pozitia neclintit o strig o chem o incurajez sa aduca jucaria )

Diana_T
Full Member

« Reply #3 on: January 09, 2013, 12:30:16 PM »

Cred ca vrea sa impuna ea regulile jocului, vrea s-o fugaresti. incearca si cu o lesa foarte lunga, s-o convingi sa vina la tine. sau intr-un spatiu mai mic, unde nu are unde sa fuga, pe distante mici, vezi daca aduce. la chemare vine in rest? exerseaza cu e mai multe, fa-o sa se ataseze de tine, petreceti mult timp impreuna. o ai de 3 luni si a mai fost si pierduta..nici ea nu mai stie ce sa creada. succes! Smiley

tzitzi_84
Newbie
*

« Reply #4 on: January 09, 2013, 12:45:52 PM »

Da....din pacate asta cred si eu ca e problema...petrec timp cu ea....si deja vad ca incepe sa se ataseze de mine, mergem in fiecare zi la plimbare - deabea astept sa vina vara sa o plimb cu de pe bicicleta ....
Sper ca aceste probleme sa se rezolve in mare parte cu trecerea timpului.. ce zici?

Diana_T
Full Member

« Reply #5 on: January 09, 2013, 12:54:06 PM »

foarte bine!  Smiley eu asa cred. odata ce va intelege ca va ramane cu tine si va mai creste, se va mai linisti. e si tanara, totusi, plina de energie.

tzitzi_84
Newbie
*

« Reply #6 on: January 09, 2013, 01:35:32 PM »

Mersi !!!!   Astept si alte  pareri  si sfaturi !!!  Multumec !

freddy25
Hero Member

« Reply #7 on: January 09, 2013, 02:01:33 PM »

Din ce povestesti se comporta ca un pui mic. Asa fac puii de lup cand vine mami si tati de la vanatoare: sar pe ei si ii ling de bot ca sa-i faca sa regurgiteze. faptul ca sare si da ture arata ca e extrem de bucuroasa ca vine cinve cu care se va juca. De aici trag concluzia ca se cam plictiseste, ca nu e stimulata suficient.De fapt un C.G. se maturizeaza dupa varsta de 2 ani. Joaca-te cu ea da fii si ferm cand e cazul pentru a o face sa te asculte. Daca nu te respecta, nu te va asculta. Nu-i da voie sa mearga in fata ta cand iesiti la plimbare, nu-i da voie sa iasa sau sa intre pe usa inaintea ta, nu-i da de mancare in timp ce mananci tu fiindca ei interpreteaza ca esti intimidat si de aceea ii cedezi mancarea ta. Pentru inceput cam atata. Mai povesteste peste vreo 2 saptamani. Nu te plange ca sare pe tine, e normal dar trebuie s-o inveti ca nu apreciezi acest comportament. Cand sare din fata ridici genunchiul iar cand sare din spate indoi piciorul ca sa nu ajunga sa te linga pe fata. Cu timpul se va invata dar repet: are un entuziasm debordant care arata ca are energie neconsumata.
tzitzi_84
Newbie
*

« Reply #8 on: January 09, 2013, 02:31:46 PM »

Mersi de sfaturi dar spune-mi cum sa fac sa nu se mai plictisesca cand eu sunt la munca? Ca am inteles de la un dresor ca nu e bine sa ii las prin curte jucarii imprastiate !!  Cum sa o fac sa isi consume energia in lipsa mea, oricum e mult mai activa la poarta fata de cand am adus-o si asta ma bucura !!!

freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: January 09, 2013, 03:55:32 PM »

Poti incerca cu jicaria Kong. E o para de cauciuc dur goala pe dinauntru si cu un orificiu la una din capete, In orificiul respectiv se introduc bobite, se umple para si catelul are o multime de treaba ca sa scoata bobitele una cate una. Alta metoda contra plictiselii ar fi binenteles in functie de spatiu si bani sa mai iei un catel cam de aceeasi varsta cu care sa se joace.

* jucarie-caine-kong-classic.png (106.79 KB, 500x500 - viewed 19 times.)
tzitzi_84
Newbie
*

« Reply #10 on: January 09, 2013, 04:17:13 PM »

Am citit despre jucarie si am gasit asta !

Atenție: Câinele trebuie mereu supravegheat în timp ce se joacă cu jucăria. Vă rugăm să verificați regulat produsul pentru stricăciuni, și înlocuiți-l dacă este defect sau lipsesc părți din el, fiindcă există riscul ca animalul să se rănească.

Ceea ce intra in conflict cu ceea ce as vrea eu !!

Alta varianta am?

tzitzi_84
Newbie
*

« Reply #11 on: January 09, 2013, 08:44:51 PM »

Am sa incerc maine sa pun un videoclip pe youtube

alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #12 on: January 09, 2013, 10:45:27 PM »

Corecteaz-o incontinuu si va invata pana la urma care sunt asteptarile tale de la ea! Un dresor mi-a spus si mie, ca daca nu aduce inapoi si incearca sa impuna regulile, inseamna ca incearca sa-ti preia sefia! Nu o incuraja. Sfatul dresorului a fost sa-i intorc imediat spatele si sa refuz sa ma mai joc pentru o perioada! In conditiile in care al meu este 90%  Smiley ascultator si respectuos, cand il apuca bazdacii, ma invita sa-l fugaresc, sa-i iau jucaria...sa impuna el regula jocului. Am urmat sfatul dresorului si i-am intors spatele...la noi nu tine! Dar tu ar trebui sa incerci. poate da roade schema! bafta!

I'm on guard!
tzitzi_84
Newbie
*

« Reply #13 on: January 09, 2013, 11:00:31 PM »

Salut alora, am incercat, crede-ma dar nu da rezultat, daca ma intorc cu spatele incepe sa scheaune de moarte si se apuca iara de ture si o luam de la capat. Trebuie sa incerc varianta cu lesa lunga. P.S. Mersi de sfat

alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #14 on: January 09, 2013, 11:04:38 PM »

incearca sa-i intorci spatele de la prima ei incercare...eventual intra cateva minute in casa! Imi dau si eu cui parerea, dar nici la mine nu a functionat!

I'm on guard!
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof