buddy
Newbie
|
 |
« Reply #15 on: April 11, 2014, 02:43:40 PM » |
|
Da, este foarte dubios. Nu au decat site in romana. In engleza n-am gasit nimic despre ei. Nu apare decat la petshop-urile din romania. E destul de ciudat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #16 on: April 11, 2014, 08:22:36 PM » |
|
E o firma romaneasca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tazmania
Full Member

|
 |
« Reply #17 on: April 15, 2014, 12:00:17 PM » |
|
Din ce stiu eu ... Este mancarea pentru caini/pisici a firmei PetProduct, care detine si Animax. Baietii care s-au ocupat de brandul Petkult. http://ovidiustrugaru.com/innerpride/portfolio/portfolio-v2-11/Din ce am mai aflat ... mancarea se produce in Belgia (asa mi s-a spus). Cainii o mananca cu placere (pana si cei mofturosi am vazut ca o mananca). Referitor la ingrediente ... nu stiu ce sa spun! Daca ar fi adevarat ce scrie ... ar fi foarte buna. Dar care e adevarul?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
verdi
|
 |
« Reply #18 on: April 15, 2014, 02:10:46 PM » |
|
da, duminica am vb si noi cu baietii de la stand.. pe cutie scrie UE, dar in Belgia ne-a spus ca e facuta ... Bosco a mancat cu mare placere o conserva din aia ...  ...Ami, care mananca in general carne cruda, nu a fost extrem de interesata ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raduro
Sr. Member

" si vis pacem para bellum ! "
|
 |
« Reply #19 on: April 18, 2014, 08:12:26 PM » |
|
Nimeni nu stie de unde provine aceasta hrana? Pe site la ei , la www.petkult.ro, la rubrica "despre petkult" ni se vorbeste despre domesticirea cainelui. AI senzatia ca esti luat peste picior si tratat ca si cum "ai avea ciunga-n par" . Cum adica ? "Despre noi" si tu vorbesti despre cum a domesticit omul lupul ? Fara Suparare ! In al doilea rand eticheta "suna bizar" : crustacee de Antarctica,...pe bune? ce urmeaza, cartilaj de rechin australian ? bla bla bla  ... proteine fine  si...pentru tot romanu' cam ce intelege petkult prin proteine fine ? exista si proteine groase, sau proteine aspre ?  probabil se refera la proteina usor asimilabila . Si nu in ultimul rand, "m-am si ars" acum cateva luni cu o conserva de carne Petkult - miel de la Animax (era promotie, aveau brand-ul de curand si il promovau). L-am hranit cu circa 100 de grame amestecat cu boabele de Belcando -Adult Active (mancarea obisnuita a cainelui meu) si "l-am rupt la stomac" .Doua zile diaree; pana nu i-am administrat enteroguard nu i-a trecut . Eu m-am lecuit, raman la hrana pe care o mananca de aproape doi ani ! Daca am deranjat pe cineva cu acest comentariu , sa-mi fie cu iertare !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #20 on: April 18, 2014, 11:57:16 PM » |
|
Si eu le-am dat o conserva de petkult si nu au avut nimic dar nu prea au fost entuziasmati. Poate ca al tau nu de la conserva a avut diaree. Al meu a facut un scaun foarte moale si cu sange si nici acum nu stiu din ce cauza. A mancat boabele lui obisnuite din care mananca de aproape un an si nimic altceva. Am gasit prin curte o ramura de copac roasa, banuiesc ca de acolo. Daca era de la mancare se imbolnaveau toti trei. Nu ai de ce sa deranjezi daca iti exprimi parerea despre un anumit tip de hrana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raduro
Sr. Member

|
 |
« Reply #21 on: April 19, 2014, 12:22:53 AM » |
|
Cainele meu este mai sensibil la sistemul digestiv. In mod cert el s-a deranjat la stomac de la acea conserva. Cand era pui, l-am hranit o perioada cu "Acana Puppy Large Breed" pe care o accepta dar avea numai scaune moi astfel incat atunci cand defeca pe trotuar si trebuia sa strang era o adevarata aventura cu sacii de celofan pe ambele maini.  Conserva Petkult pur si simplu l-a daramat la momentul respectiv. Nu avea ce sa il deranjeze la stomac in halul acela . Acum stau potolit pe gama Belcando, atat hrana uscata cat si conservele de carne la 800 de grame pe care pur si simplu le-ar manca impreuna cu ambalajul  , bineinteles nu cele 800 de grame deodata. Cateodata mai fac o incursiune in Piata la Obor si cumpar la 7-9-10 lei cate o inima de vita si cate un ficat pe la alti 10 lei. Fierte si portionate in pachete de circa 80-100 de grame , imi ajung timp de 10 -12 zile pentru a le amesteca impreuna cu hrana uscata de la Belcando (cca 250 grame).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #22 on: April 19, 2014, 02:08:43 AM » |
|
Si al meu e foarte sensibil si tot ca si al tau a avut probleme cu Acana pe vremea cand era pui. Bobitele Belcando nu i-au placut de loc.Noroc ca luasem un sac de doar 5kg si nu de 15.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raduro
Sr. Member

|
 |
« Reply #23 on: April 19, 2014, 02:16:39 AM » |
|
Sincer nici cainele meu nu se repede sa devoreze Belcando precum devora spre exemplu Orijen 6 fishes. Dar de un an si jumatate mananca Belcando Adult Active si ii merge exceptional. Pentru a-l "ajuta" sa manance il mai pacalesc exact cum aminteam mai sus,... mai un ficat , mai o inima de vita , sau amestec impreuna cu hrana umeda de la Belcando. Este drept ca am si o sursa foarte convenabila in achizitia sacului de 25 de Kg. Asadar un raport pret/calitate imbatabil si cum spuneam, dog-ul arata impecabil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #24 on: April 19, 2014, 01:18:03 PM » |
|
M-am uitat si eu la ingredientele si proportia Proteine si grasimi din Belcando Adult Active. Pare foarte Ok mai ales ca nu are proteine si grasimi prea multe. Un singur lucru nu-mi place si anume ca din proteine, 25% sunt proteine vegetale de care nu spune din ce provin. Si mai are si porumb. Din aceasta cauza pretul de 20-21 lei per kg mi se pare exagerat. Eu am inceput sa le dau Simpson Premium de la Zooplus cu 16,62lei/kg. Mi se pare de calitate foarte buna si cainii nu au avut probleme digestive dupa consumarea unui sac. Dupa Paste imi va sosi coletul cu 2 saci, unul fiind Premium miel si cartofi iar celalalt este Premium Mix 80/20 carne si peste . Acesta din urma e mai scump la 21,58 kg dar e facuta din carne pentru uz uman, nu are cereale si OMG. Eu am mare incredere in hrana produsa in UK fiindca mi-am hranit cainii pentru o perioada (vreo 2 ani)cu Argen Grange si le-a mers foarte bine, totusi nefiind de calitate asa buna ca Simpson.Intre timp insa a juns de la 150 lei sacul de 15kg la 250 lei si nu mai merita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dani1979c
Newbie
|
 |
« Reply #25 on: April 22, 2014, 09:55:45 AM » |
|
si eu i am cumparat Petkult(la indicatia vanzatoarei...care era si draguta  ) ...dar nu a mancat cu aceeasi pofta cum mananca deobicei hrana veche(Purina)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ririnel
Full Member

KN25wa
|
 |
« Reply #26 on: April 22, 2014, 09:15:11 PM » |
|
La indicatiile vanzatorilor nu trebuie cumparat orice zic ei pt ca au target de vanzari. La petrom ti se ofera tot felul de "gogonele" cand alimentezi, asa cum la zoomania ti se ofera Belcando, cea mai buna hrana cu proteine de origine animala, daca am inteles bine, atunci cand cauti hrana pt caine...
|
|
|
|
|
|
BVR
|
|
|
|
lavi
|
 |
« Reply #27 on: April 23, 2014, 09:01:07 AM » |
|
chiar daca este o hrana de calitate (lista de ingrediente o recomanda ca o hrana de calitate) asta nu inseamna ca o vor manca toti cainii cu aceasi pofta;asa cum spuneam nu exista o hrana universal prefereata de toti blanosii;este normal ca fiecare caine sa aiba preferintele lui;dar daca un caine n-o prefera acest lucu nu inseamna ca hrana nu este buna. http://www.petshop4you.ro/petkult-sensitiv-junior-maxi-mielorez-p-1982.htmlIn curind vom avea si mostre de petkult pentru a putea fii testat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #28 on: April 23, 2014, 11:25:15 AM » |
|
Eu am cumparat Petkult pentru caini mini pentru o pitica foarte mofturoasa. I-a placut si a mancat cu pofta ceea ce nu s-a intamplat pana acum cu alte tipuri de hrana. De la R.C. mini si Proplan a vomitat, Acana miel si mar manca in scarba, la fel Brit Care. De Artemis nici nu a vrut sa se atinga, l-a mirosit si a plecat. Si am mai testat cateva tipuri de hrana fara succes. Or fi si ei ca oamenii: unora le place foarte mult un fel de mancare, altii nu s-ar atinge. Ca fiu-meu care atunci cand simte miros de sarmale in foi de varza iese din sufragerie, asteapta sa terminam noi si dupa aceea intra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lavi
|
 |
« Reply #29 on: May 08, 2014, 10:05:20 AM » |
|
Marca Petkult este un brnad propriu al Petproduct si este produsa in Belgia;informatia este obtinuta direct de la ei; In ceea ce priveste calitatea,eu zic ca principalul lucru la care trebuie sa ne uitam este procentul de carne;daca contine 60% carne parerea mea este ca e o hrana buna si ca proteina provine din carne si nu din cereale ca la alte marci;plus ca contine carne de miel si de curcan care sint cele mai putin alergenice; nu are aditivi pentru gust sa placa tuturor cainilor ca alte marci; http://www.petshop4you.ro/petkult-adult-maxi-mielorez-12kg-p-1979.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|