RazvanNg
Newbie
|
 |
« Reply #54 on: September 09, 2015, 08:10:49 PM » |
|
Buna seara,
Am un pui de 4 luni de CG, de cand l-am preluat a avut probleme digestive si tot asa o tine si acum. L-am testat de parvo, rezultatul negativ, coprocultura, coproparazitologic.. pur si simplu nu a reusit veterinarul sa imi gaseasca un motiv pentru care el sa abia in permanenta diaree. Mentionez ca l-am preluat de la 2 luni, deci are 2 luni de cand nu ii trece.
Cand l-am luat, habar nu am avut ce a mancat el inainte sa ajunga pe mana mea, astfel incat, la recomandarea veterinarului i-am luat Hill's. Mi-a zis ca singurele firme respectabile pe piata sunt Hill's, Royal Canin si Purina Pro Plan. (Ulterior am vazut ca avea tot cabinetul echipat cu utilaje ce aveau fie emblema Hill's, fie RC. Cum de Purina nu am vazut nimic, deduc ca poate chiar o fi buna).
Zis si facut, i-am dat, l-am tinut asa o perioada, i-am zis ca tot face diaree.. ajunsese sa imi faca chiar apa, pierdea in greutate. Mi-a spus sa ii dau smecta si furazolidon, i-am dat.. cat lua d-astea ii trecea, cum opream iar facea. Atunci a zis ca e cazul sa i se faca test de parvo, am nimerit la o colega care a cautat pe google cum sa ii faca testul, eu eram speriat acolo la cine am nimerit.. i-a iesit negativ. Daca l-o fi facut cum trebuie. Dupa, am facut analizele, iar nimic.
In sfarsit, i-am zis ca vreau sa ii schimb hrana, ca poate e de la ea. A zis ca sub nicio forma, nu exista sa nu ii priasca Hill's, ca e cea mai buna si bla bla bla. Eu i-am schimbat. I-am dat Acana Junior Large Breed. Recunosc ca i-am bagat-o in alimentatie brusc, tocmai pentru cu aveam de la ce sa ii fac tranzitia.. el oricum facea apa. L-am tinut cam o saptamana, insa tot asa facea.
Dupa, i-am luat PetKult Starter, timp de cateva zile am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior, facea cainele perfect, el care facuse numai apa cred ca o luna de zile. A durat insa cam o saptamana fericirea asta a mea, sau ceva mai mult.. cert este ca a inceput iar sa faca apa.. l-am urmarit si le manca cu totul, fiind foarte mici, nu se mai chinuia sa le mestece, poate tocmai d-asta. Am vorbit cu vanzatoarea si mi-a zis ca urmatoarele, cele Junior, se dau abia de la 6 luni minim, si sa il tot tin pe Starter. Asa ca nu am mai continuat nici cu alea, ca oricum se terminau.. aveam in casa sac de 16 KG de Hill's, din care nu stiu daca consumasem un sfert. I-am dat iar Hill's, si supriza, a inceput cainele sa faca perfect, tot vreo saptamana.. pana acum, cand face iar diaree. Nu a ajuns la stadiul de apa, dar este foarte moale.
Intrebarea mea este daca imi puteti spune ce sa ii mai incerc, ma gandeam sa ii dau PetKult Junior, desi are 4 luni, poate alea sunt mai mari si nu le mai inghite nemestecate. El ar manca cat un bivol, absolut orice si in orice cantitate. Deci gustul boabelor nu cred ca conteaza. Veterinarul mi-a zis ca subnutrit, desi are 13 kg la 4 luni. Nu zic ca o fi vreun cine stie ce obez, dar nici asa subnutrit nu pare. Bine, el a zis si ca un CG, in mod normal, ar trebui sa aiba vreo 80 de Kg ca sa fie sanatos. Eu am gasit ca e ok intre 30 si 40. Este mascul.
Asadar, va multumesc ca ati citit pana aici, va rog sa ma si ajutati daca puteti ce sa ii dau eu mai departe. Mai am vreo 7 Kg de Hill's, sunt dispus insa sa ii schimb de pe acum hrana, macar sa ii stiu ca ii face bine.
|