Forum ciobanesc german
June 17, 2016, 09:59:33 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Down
  Print  
Author Topic: O noua hrana foarte buna pentru caini Petkult  (Read 19628 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AndyAndrey
Jr. Member
**

« Reply #45 on: June 30, 2015, 04:13:29 PM »

Florin mai degraba incearca Eukanuba
freddy25
Hero Member

« Reply #46 on: June 30, 2015, 09:39:37 PM »

Ia Petkult. E mult mai bun decat RC ori Brit. Vei vedea rezultatele cu ochii tai cam intr-o luna. Blana va fi mai lucioasa si nu-i va mai cadea parul.
florin.g
Newbie
*

« Reply #47 on: June 30, 2015, 10:04:03 PM »

Mmda si mie imi place ce am citit pe ambalj  la Petkult.
Singura retinere era doar ca am vazut pe aici cateva situatii in care au slabit puisorii ..
Dealtfel pana mi-a venit sacul de RC i-am dat cateva zile Petkul si le manca f bine...

Multumesc pt sfaturi

Numai bine
freddy25
Hero Member

« Reply #48 on: June 30, 2015, 11:04:59 PM »

Decat sa se ingrase cu malai care e din plin in RC, mai bine mai suplu. Puii nu trebuie sa fie grasi fiindca pot avea probleme la articulare. Masa musculara se face dupa ce isi termina cresterea.
florin.g
Newbie
*

« Reply #49 on: July 01, 2015, 08:44:14 AM »

Ok,
multumesc . Terminam sacul actual si ...schimbam:)
freddy25
Hero Member

« Reply #50 on: July 01, 2015, 10:34:07 AM »

Ok,
multumesc . Terminam sacul actual si ...schimbam:)
Schimbarea fa-o treptat, cam in 7-10 zile ca dupa aia te vei plange ca are scaune moi. Asa ca ia-i Petkult inainte sa termini sacul de RC.
florin.g
Newbie
*

« Reply #51 on: July 01, 2015, 10:57:48 AM »

Da da...o sa-i amestec la inceput mai putin , crescand apoi cant de petkult...
In weekend incepem schimbarea.
florin.g
Newbie
*

« Reply #52 on: August 11, 2015, 01:27:43 PM »

de aprox 1 luna am trecut pe petkult
catelul o mananca f bine si blana ii straluceste f frumos
totusi , mai are usoare urme de matreata ... incomparabil cu ce avea de la RC ...dar mai are...
sa fie de la hrana ?
AndyAndrey
Jr. Member
**

« Reply #53 on: August 11, 2015, 04:23:28 PM »

Matreata e sigur de la hrana
RazvanNg
Newbie
*

« Reply #54 on: September 09, 2015, 08:10:49 PM »

Buna seara,

Am un pui de 4 luni de CG, de cand l-am preluat a avut probleme digestive si tot asa o tine si acum. L-am testat de parvo, rezultatul negativ, coprocultura, coproparazitologic.. pur si simplu nu a reusit veterinarul sa imi gaseasca un motiv pentru care el sa abia in permanenta diaree. Mentionez ca l-am preluat de la 2 luni, deci are 2 luni de cand nu ii trece.

Cand l-am luat, habar nu am avut ce a mancat el inainte sa ajunga pe mana mea, astfel incat, la recomandarea veterinarului i-am luat Hill's. Mi-a zis ca singurele firme respectabile pe piata sunt Hill's, Royal Canin si Purina Pro Plan. (Ulterior am vazut ca avea tot cabinetul echipat cu utilaje ce aveau fie emblema Hill's, fie RC. Cum de Purina nu am vazut nimic, deduc ca poate chiar o fi buna).

Zis si facut, i-am dat, l-am tinut asa o perioada, i-am zis ca tot face diaree.. ajunsese sa imi faca chiar apa, pierdea in greutate. Mi-a spus sa ii dau smecta si furazolidon, i-am dat.. cat lua d-astea ii trecea, cum opream iar facea. Atunci a zis ca e cazul sa i se faca test de parvo, am nimerit la o colega care a cautat pe google cum sa ii faca testul, eu eram speriat acolo la cine am nimerit.. i-a iesit negativ. Daca l-o fi facut cum trebuie. Dupa, am facut analizele, iar nimic.

In sfarsit, i-am zis ca vreau sa ii schimb hrana, ca poate e de la ea. A zis ca sub nicio forma, nu exista sa nu ii priasca Hill's, ca e cea mai buna si bla bla bla. Eu i-am schimbat. I-am dat Acana Junior Large Breed. Recunosc ca i-am bagat-o in alimentatie brusc, tocmai pentru cu aveam de la ce sa ii fac tranzitia.. el oricum facea apa. L-am tinut cam o saptamana, insa tot asa facea.

Dupa, i-am luat PetKult Starter, timp de cateva zile am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior, facea cainele perfect, el care facuse numai apa cred ca o luna de zile. A durat insa cam o saptamana fericirea asta a mea, sau ceva mai mult.. cert este ca a inceput iar sa faca apa.. l-am urmarit si le manca cu totul, fiind foarte mici, nu se mai chinuia sa le mestece, poate tocmai d-asta. Am vorbit cu vanzatoarea si mi-a zis ca urmatoarele, cele Junior, se dau abia de la 6 luni minim, si sa il tot tin pe Starter. Asa ca nu am mai continuat nici cu alea, ca oricum se terminau.. aveam in casa sac de 16 KG de Hill's, din care nu stiu daca consumasem un sfert. I-am dat iar Hill's, si supriza, a inceput cainele sa faca perfect, tot vreo saptamana.. pana acum, cand face iar diaree. Nu a ajuns la stadiul de apa, dar este foarte moale.

Intrebarea mea este daca imi puteti spune ce sa ii mai incerc, ma gandeam sa ii dau PetKult Junior, desi are 4 luni, poate alea sunt mai mari si nu le mai inghite nemestecate. El ar manca cat un bivol, absolut orice si in orice cantitate. Deci gustul boabelor nu cred ca conteaza. Veterinarul mi-a zis ca subnutrit, desi are 13 kg la 4 luni. Nu zic ca o fi vreun cine stie ce obez, dar nici asa subnutrit nu pare. Bine, el a zis si ca un CG, in mod normal, ar trebui sa aiba vreo 80 de Kg ca sa fie sanatos. Eu am gasit ca e ok intre 30 si 40. Este mascul.

Asadar, va multumesc ca ati citit pana aici, va rog sa ma si ajutati daca puteti ce sa ii dau eu mai departe. Mai am vreo 7 Kg de Hill's, sunt dispus insa sa ii schimb de pe acum hrana, macar sa ii stiu ca ii face bine.
freddy25
Hero Member

« Reply #55 on: September 10, 2015, 05:01:54 PM »

Cauze pot fi mai multe. 1.Ar putea avea o infectie intestinala, mai ales ca diareea inceteaza dupa ce primeste furazolidon. Ar fi bine ca la 10-14 zile dupa ce a terminata cu antibioticul sa-i faci o coprocultura si antibiograma.
2. Ar putea avea giardia care nu apare intotdeauna la examenul coproparazitologic.
3. Ar putea avea intoleranta la cereale. Am avut anul trecut o catelusa-labrador de vreo 8 luni care facea diaree de la orice ii dadeam. De la Brit Care miel si orez facea ca apa, de la Acana destul de moale. De la Petkult tot moale dar mai consistent totusi decat de la primele doua. Singura hrana pe care o tolera era Simpson( de la http://www.zooplus.ro). Asta mananca si acum la noii stapani si ii merge bine.
Te-as sfatui sa-i dai Zymogen pentru a-l ajuta digestia.
Poate ii dai prea mult de mancare si face indigestie.
 Un mascul adult de C.G. Trebuie sa aiba intre 30 si 40kg
RazvanNg
Newbie
*

« Reply #56 on: September 10, 2015, 05:10:45 PM »

Iti multumesc pentru raspuns! Astazi, dupa o zi in care a facut moale de la Hill's, nici nu a mai vrut sa se atinga de ele. M-am dus pana la cel mai apropiat petshop, puppy large breed aveau doar de la Bosch, cu miel si orez, care cica sunt mai usor de digerat. Le mananca ok, desi nu sare sa le manance cum facea pe vremuri cu Acana si Petkult.

Am luat doar un kg, sa vad daca le accepta. Ca pret, a fost cred ca mai putin de jumate fata de Hill's, sper sa fie bine. Ce zici, sa ii mai iau Bosch sau sa ii incerc altceva?

Coprocultura si Coproparazitologic a facut doar, o sa ii fac si antibiograma, doar ca nu are nici ultimul vaccin facut (la 4 luni...), nu am voie sa il scot pe afara, e ca naiba.
RazvanNg
Newbie
*

« Reply #57 on: September 10, 2015, 05:16:54 PM »

Veterinarul m-a intarziat cu vaccinurile pe motiv ca are scaune moi, cand s-a reglat i-am facut primul vaccin si acum iar a inceput cu scaune moi.
freddy25
Hero Member

« Reply #58 on: September 10, 2015, 08:06:10 PM »

Pentru coprocultura si coproparazitogic nu trebuie sa-l scoti din casa. Te duci la farmacie si cumperi un pahar steril special pentru acest scop. Costa 1,5lei . Pui proba de fecale cu ajutorul betigasului aferent, inchizi capacul si duci proba la laborayor.
Morphine
Newbie
*

« Reply #59 on: March 05, 2016, 09:46:55 AM »

Al meu refuza cu desavarsire Petkult. Nu am insistat, dar nu cred ca e o hrana proasta.
Sincer, cred ca e un semn bun.
Daca ar avea tot felul de porcarii adaugate pentru gust, cel mai probabil ar fi lins vasul.
Ironic, cea mai proasta mancare e cea mai gustoasa (si noi mancam de la McDonalds, nu?).
Pages: 1 2 3 [4] 5   Go Up
  Print  

Jump to: