Forum ciobanesc german
June 29, 2008, 05:46:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9   Go Down
  Print  
Author Topic: Displazia  (Read 14321 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
canisavoncasian
Newbie
*

Ben Von Casian

« Reply #105 on: February 21, 2007, 10:42:31 AM »

Daca ziceti ca examenul de displazie facut de ofa nu este recunoscut de cncg cred ca sintem in urma rau de tot iar daca nu sintem pe deplin informati nu mai postati de dragul de a posta.Iar de SV sigur ca nu este recunoscut pt. ca sint 2 rivale.

RHR
Sr. Member

« Reply #106 on: February 21, 2007, 10:56:09 AM »

Da ai dreptate  nici una din displaziile facute in Hu , sau la OFA... sau altundeva afara de centrele de displazie recunoscute SV ( adica Germania, Austria si unele centre exact definite ...)nu este valabila pentru a dobindi Selectia Germana ,  dar avem noi nevoie de asa ceva...Huh
Nu avem nevoie sa stim daca  sunt sanatosi sau nu?

Daca da , de ce sa nu profitam de existentza acestui medic  ( Wili Glaser), care pe linga displazii efectuate cu profesionalism  are si posibilitaea de a trimite filmul la un institut specializat (OFA) care interpreteaza mii de filme anual.
ulck
Hero Member

« Reply #107 on: February 21, 2007, 11:02:30 AM »

Nu cred ca am sustinut altceva. Am atentionat doar ca la selectie germana (nu stiu in ce masura la selectia CNCG. Ar fi bine daca cineva de acolo ne-ar lumina) nu se admite acest diagnostic. Evident est foarte bine sa aflam daca sunt sau nu sanatosi din punct de vedere HD cainii nostri. Am retinut recomandarea ta. E bine de stiut insa ca multe cabinete se ofera sa faca acest examen iar rezultatele sunt de speriat in unele cazuri. Poate n-ar strica si alte recomandari de medici seriosi, bine dotati cu aparatura si profesionisti in acest domeniu.
canisavoncasian
Newbie
*

Ben Von Casian

« Reply #108 on: February 21, 2007, 11:12:11 AM »

Multumesc RHR deocamdata noi lucram aici in romania cu ciinii si dorinta mea ar fi sa lucram cu ciini sanatosi si pe urma cine este dispus din punct de vedere financiar sa concureze cu ciini lor in germania ,le urez succes si mie miar place sa ajung acolo in ringul german si chiar daca as avea un ciine aproape perfect tot undeva prin spate mas situa cu el pt. ca sint roman, asa ca mai bine aici in romania pe primele locuri,decit acolo pe ultimele.Mult succes tuturor.
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #109 on: February 21, 2007, 04:50:53 PM »

asta e cea de la cot...p restu ti le arat mai incolo..ti-am zis de ce..Smiley

* pablo cot1.jpg (98.81 KB, 582x698 - viewed 34 times.)

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
man
Sr. Member

A u s b r u c h

« Reply #110 on: February 21, 2007, 05:57:25 PM »

... chiar daca as avea un ciine aproape perfect tot undeva prin spate mas situa cu el ...
Afirmatie adevarata.... dar, daca ai avea un prieten neamt mai cunoscut care sa-ti "promoveze" cainele...

Ce nu te doboara te face mai puternic
k3na
Hero Member

Alma

« Reply #111 on: March 13, 2007, 07:35:28 PM »

am fost plecata o saptamana jumate la sfarsitul lui februarie pana la baia/mare, fara caine.
alma a ramas acasa,iar parintii si fratii mei au scos/o afara cam 30 minute pe zi(nu prea sta cu ei afara).cand m/am intors cainele luase cam 1 kg, 1kg jumatate in greutate. ea a fost diagnosticata la ultima radiografie cu displazie "cel putin gradul 3", cam acum 2 ani.
desi n/a "manifestat" boala mai deloc timp de 5 ani, cand m/am intors in bucuresti ea schiopata.
ne/am reluat programul obisnuit de iesit afara, iar acum mai scioapata usor cand urca scarile.
1. cam cat efort ar trebui sa facem zilnic(minute/zi)?
2. am auzit ca se pot face infiltratii cu ceva substanta in articulatie. sa/mi explice cineva ce implica aceste injectii si daca sunt recomandate.

ps: s/ar putea sa fi spus tampenii din auzite, sry.

cuget, deci exist!
dsh
Hero Member

« Reply #112 on: March 14, 2007, 10:15:44 AM »

Multumesc RHR deocamdata noi lucram aici in romania cu ciinii si dorinta mea ar fi sa lucram cu ciini sanatosi si pe urma cine este dispus din punct de vedere financiar sa concureze cu ciini lor in germania ,le urez succes si mie miar place sa ajung acolo in ringul german si chiar daca as avea un ciine aproape perfect tot undeva prin spate mas situa cu el pt. ca sint roman, asa ca mai bine aici in romania pe primele locuri,decit acolo pe ultimele.Mult succes tuturor.
din pacate, asta este cea mai pertinenta si coerenta atitudine expusa pana acum pe forum in privinta displaziei! lucrurile exact asa stau... idealismul nu prinde rau nimanui, e motivant, dar trebuie sa recunoastem ca, aici ca in orice alt domeniu, exista subiectivism...
despre acest medic din arad aud tot mai des, exclusiv cu referinte foarte bune; incep  sa cred ca o radiografie la dansul reprezinta pentru multi crescatori / proprietari ,,constiinciosi" dar care dispun de ,,resurse" limitate, o solutie viabila

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
canisavoncasian
Newbie
*

Ben Von Casian

« Reply #113 on: March 14, 2007, 10:25:33 AM »

Pentru a sti ce crestem si sa ducem ciobanescul german pe culmi inalte si de ce nu sa avem descendenti sanatosi displazia la ciinii nostri este obligatorie zic eu din punctul crescatorului care isi doreste ciini sanatosi
dsh
Hero Member

« Reply #114 on: March 14, 2007, 10:40:32 AM »

asa este; din pacate, pe foarte putini crescatori ii intereseaza sanatatea cainilor cat ii intereseaza cat ,,produc" acestia... dar asta este alta discutie...
cine vrea sa faca cu adevarat selectie si este constient de efectul montarii unor exemplare cu probleme articulare, chiar daca nu-si poate permite demersuri ,,ca la carte" (adica SV) TREBUIE sa se asigure ca produsii lui vin din parinti ,,curati"

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
mircea
Newbie
*

« Reply #115 on: April 11, 2007, 07:12:03 PM »

am un mascul de ciobanesc german in varsta de 7 luni care a avut o evolutie buna pana acum, zic eu.Totusi ma intriga faptul ca are o miscare ciudata a picioarelor din spate, mai exact tarie picioarele cand merge la trap.Uneori chiar are tendinta de a topai cu ele si asta chiar la viteze mici.Cu toate astea nu se sfiieste sa faca salturi chiar impresionante atunci cand ma vede cu castronul de mancare sau atunci cand se joaca cu mine.Desi provine din parinti care au testul de displazie ok, ramane totusi intrebarea daca miscarea de acum este doar o faza trecatoare in evolutia lui sau se va permanentiza si chiar accentua in viitor?Cum as putea aprecia corect dac este vb de o boala sau pur si simplu este ceva trecator care se va corecta odata cu inaintarea in varsta ca urmare a dezvoltarii musculaturii si intaririi sistemului osos?
mircea
Newbie
*

« Reply #116 on: April 11, 2007, 07:19:12 PM »

am consultat un medic veterinar care mi-a spus ca nu este vb de displazie, insa mi-a confirmat parerea ca miscarea cainelui in trap nu este una normala fara a-i pune insa vreun diagnostic.Cainele este foarte bine dezvoltat.As putea pune miscarea asta pe seama greutatii?
crb
Global Moderator

« Reply #117 on: April 11, 2007, 07:29:36 PM »

am consultat un medic veterinar care mi-a spus ca nu este vb de displazie, insa mi-a confirmat parerea ca miscarea cainelui in trap nu este una normala fara a-i pune insa vreun diagnostic.Cainele este foarte bine dezvoltat.As putea pune miscarea asta pe seama greutatii?
....MIRCEA...ce legatura are cainele tau cu canisa VAN PAVORA...?... Cheesy
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #118 on: April 12, 2007, 09:21:36 AM »

Cainele este foarte bine dezvoltat.As putea pune miscarea asta pe seama greutatii?
Ce inseamna foarte bine dezvoltat? Greutatea are intotdeauna un cuvant greu de spus.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
mircea
Newbie
*

« Reply #119 on: April 12, 2007, 12:41:15 PM »

dragii mei am o problema cu ciobanescul meu german si m-am gandit ca voi puteti sa ma ajutati cu vreun sfat, poate careva dintre voi a trecut la randul sau prin asa ceva cu cainele sau.Daca am intrat pe site-ul canisei Pavora, am facut-o pt ca m-am gandit ca o sa-mi raspunda cineva de la aceasta canisa pe care eu o consider reprezentativa.V-am prezentat o situatie cu care eu ma confrunt si cred, la urma urmei,  ca este de interes pt toti stiute fiind problemele care pot aparea la acesta rasa.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora